Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
97
Cevap
12067
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Koç Üniversitesi bilgisayar mühendisliği 2018 mezunuyum, sorularınızı beklerim (2. sayfa)
S
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam elektrik-elektronik mühendisliğinden arkadaşlarınız var mıydı ? Şu an ne durumdalar, nerelerde çalışıyorlar ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: raaitben10

Hocam şöyle bir genelleme yapabilir miyiz?
İyi öğrencilerin çoğu kendisini üniversite sınavında gösterebilip daha yüksek puanlı bölümlere yerleştiklerinden mütevellit bu bölümlerdeki öğrencilerin üniversitede ortaya çıkardıkları işler de daha iyi oluyor.Demek istediğim mesela ben potansiyelimin altında kaldığımı düşünüyorsam kendimi KOÇ değil İTÜ'de de gösterebilir miyim?
Bir de şunu fark ettim İTÜ CS tavan puanı Boğaziçinin taban puanının altında kalmış yani araya sıkışmış öğrenciler topluluğu gibi görünüyor.Hep derler ya İTÜ eğitimi daha iyi daha iyi diye.Ama kimse de Boğaziçine puanı yeterken İTÜ yazmamış.İnsanlar için eğitim o kadar da önemli değil mi ? Bu ancak lafta mı kalıyor ?
hocam bence İTÜ geride bogazicinden. Boğaziçi gelen biri niye İTÜ yazsın ki . ama ben yine de itululerin her türlü kendini gösterebileceğini düşünüyorum. bu ülkede top tier dediğimiz uniler (koç,Sabancı,Bilkent,ODTÜ,boun,İTÜ) senede 500 kişi bile mezun etmiyordur okulların uzamasindan dolayı (çap, Erasmus vs). o yüzden bir itulunun geride kalacağını düşünmüyorum. gayet kendini gosterebilirsin. çünkü Türkiye'nin en iyi okullarinin birinden mezun olmuşsun. adam seni almayacak da kimi alacak?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: chezdenis

Tekrar secme sansiniz olsa sabanciyi secer miydiniz? Sabanciyla koc arasindayim bunlarin farklarinu aciklayabilir misiniz her anlamda
Yukarılarda da dediğim gibi öyle çok fark olacağını zannetmiyorum, açılan dersler, kampüs, lokasyon vs önemli olan ikincil öğelere bakarak seçilmesi en mantıklısı. Sabancı daha değişik sistem olarak diğer okullardan, upower anlatmış konu içinde, cidden sabancıda okumuş biri olduğu için ona sorman daha mantıklı.



Y
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: upower

Data Scientistim ben, aslinda bayagi farkli yazilim kismindan bizim kisim ama dogru mu yaptim boyle bir yana evrilerek hala emin degilim.
Universitede Cs diplomami bu ay aldim, ekonomi capi yaptigim icin de ocaga kadar isin yaninda ogrencilik de devam ediyor, bu surecte artik bir yandan da master dusunmeye basladim sirket 4 gun is 1 gun mastira izin veriyor, o sekilde hala okulda kalmak ilgi cekici geldi bana.

Notebooklardan calisiyorum nerdeyse full ben o yuzden genel olarak yazilim hususunda korelten bir alan aslinda ama yapilan is bazen cok zevkli, benim de begenmedigim cok fazla work practice'i var ama cok da katkim olamiyor duzeltilmesinde. Bunlari gore gore iste yap diyen taraf olmak daha cekici gelmeye basladi benim adima. Sanki proje uzerinde kafa yormak, isleri belirlemek falan daha uygun gibi geldi benim yapima bir de home office ya uzun suredir patliyorum sikintidan bu da ekstra dusuncelere dalmam da bir etken.

Alıntıları Göster
Yakın arkadaşlarımdan biri 2 seneden uzun süredir data scientist olarak çalışıyor ve o sevse de beni hiç açmadı anlattıkları. Baya bir sql, istatistik, sanırım R kullanıyordu vs. en sevmediğim işler

Yazılımı cidden körelten bir etkisi var, birkaç ay önce bir mülakata girdim, sana 2 array vereceğiz, bir tanesinde fazladan bir sayı olacak, o sayının olduğu indeksi bize döndür dediler. Ben bu nedir abi, staja mı giriyoruz bu ne kolaylık diye anlattım arkadaşa, tek amacın bunu O(n) yapabilmek olduğunu anlattım, o da n^2 den küçük nasıl oluyor ki dedi mesela, kendisi GPA'i 4 ün üzerinde olan, her şeyden A alan baya başarılı bir arkadaş, o yüzden şaşırttı. Ama o yazılımı pek sevmediğine karar vermişti zaten. Sen aynı görüşte değilsen belki sektörel zıplayışlara girişebilirsin Data science sevmemek ile ben business yapmalıyım demek aynı şey değil yani, yazılım sektörünü de bir deneyebilirsin. Product manager gibi bir şey olursan bu yaştan iyice körelecek yoksa, önce yazılım istemediğine emin olmalısın bence.



M
4 yıl
Yarbay

Merhaba hocam kolay gelsin size. Herhangi bir sorum yok İzin verirseniz sorum olursa sizi meşgul edebilirim



Y
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: diğerize

Hocam çok güzel ve sabırlı anlatıyorsunuz. Ben yorumları okurken delirdim. Üniversite karşılaştırması yapmayın demişsiniz. Adam sormuş bu sadece bir örnek
Bir de bu sadece buzdağının görünen yüzü, onu yazma sebebim her sene bunların tekrar tekrar sorulması



Y
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İleride calisilacak alana ve master yapilip yapilmayacagina gore cok degisir, cogu populer sektorde pek matematige gerek yok. Burada gerek yok dedigim universite matematigi tabi ki, lise matematigi yeterli.

Data science, machine learning, ai gibi alanlarda daha ileri seviye matematik gerekli olabiliyor. Oyun yapiminda da oyunun kompleksligine gore tahmin edilmeyecek matematiksel islemler ortaya cikabiliyor.

Ben backend developer'im, dort islemden fazlasi gerekmiyor bana, herhangi bir ios, android, backend, frontend isinde de diferansiyel denklemlerle karsilasmayacaksin. En cok matematik bilgisi mulakatlarimda gerekmisti, ama o da daha cok mantiga dayaliydi.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @diğerize
Y
4 yıl
Er

Bilgisayar mühedisliği için üniversite ne kadar önemli?İngilizce bilen biri üniversitede mit berkeley gibi üniversitelerin dersleriyle kendini geliştirse iş alanında iyi yerlere gelebilir mi?Yurtdışı açısından üniversite adı ne kadar önemli? Github gibi yerlerde iyi bir porfölyo oluştursak bize ne gibi faydası olur?Birde pc mühendisliğine yeni başlayacak birisine şunu kesinlikle yap gibi bir tavsiyeniz/tavsiyeleriniz var mı?Varsa neler?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Çavuş

Trnin en iyi üniversitesinden mezun oldun sence Anadolu'da başka bir üniden mezun olsaydın şuan ki seviyene gelebilir miydin?

Yazılma nasıl başlayalım?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Teğmen

İngilizce seviyem A1. Yazin ingilizce calismak mi daha faydali olur algoritma, yazilim dili vs. mi yoksa bir arada goturmek mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Er

Çok teşekkür ederim cevabınız için.PC mühendisliğini kolay diye yazıyorum :).Birde yaş mevzusu ilk işe girerken çok sıkıntı olur mu?8 senede üniversiteyi bitirmek değilde 24 yaşında üniversiteye başlamak gibi :).


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yirikalische
7
4 yıl
Çavuş

mesajım bulunsun kank



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Y
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ykssonuncusu

Çok teşekkür ederim cevabınız için.PC mühendisliğini kolay diye yazıyorum :).Birde yaş mevzusu ilk işe girerken çok sıkıntı olur mu?8 senede üniversiteyi bitirmek değilde 24 yaşında üniversiteye başlamak gibi :).
Rica ederim.

Yeni mezun maaş ve sorumluluk beklentiniz 24 yaşında mezun olan biriyle aynı olduğu sürece çok problem olacağını düşünmüyorum. 8 sene için belirttiğim sorun kişinin "yaşlı" olması değil de çalışmıyor/sorumluluk almıyor gibi gözükmesi.

28 yaşından sonra yazılım alanına kayan iş arkadaşlarım var programlamayla ilgili bir bölüm okumamalarına rağmen. Özetle sorun yok :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Er

Çok teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Yirikalische
Z
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Üniversite ismi Türkiye'de ilk işine girerken önemli, özellikle gösterecek güzel stajların, ekstra projelerin, part time çalışmaların vs. yoksa. Burada işveren gözünden düşünecek olursak bir yeni mezun pozisyonuna yüzlerce genç başvurabiliyor ve mülakatı yapacak insanların eline bile ulaşmadan bunların önemli bir kısmı elenebiliyor. Tabi ki burada sadece okula bakılmıyor, pozisyon için istenilen özelliklere sahipsen yine mülakat fırsatı eline geçiyor, mülakata gitmeyi başardıktan sonra da ipler senin elinde, o andan itibaren okulun bir avantajı veya dezavantajı yok.

İngilizceyi iyi bilen ve kendini iyi geliştirmiş biri her zaman iyi yerlere gelebilir, ama bu geliştirme sadece zihinsel olarak kalmamalı, somut kanıtları olmalı. Ekstra sorunda bahsettiğin gibi github profilin olursa, modern frameworkler kullanarak kendi projelerini yaparsan, ki bu çok ileri seviye olmak zorunda değil, ingilizcen iyiyse ve mülakatı yapacak insanların aşırı gözüne çarpacak bir yanın yoksa, 8 senede üniversiteyi bitirmek gibi, bir sorun teşkil etmez.

Yurt dışı açısından üniversitenin önemi neredeyse sıfır. Buna özellikle üzerine basa basa vurgulamak istiyorum, çünkü forumda çok görüyorum boğaziçinden şu kadar kişi yurt dışına gidiyor, koçtan bu kadar kişi gidiyor gibi şeyler. Benim arkadaşlarımın yarısından fazlası yurt dışına gitti ve gidebilenler bir şekilde burada para biriktirmiş, ya da orada ailesi en azından yaşam masraflarını karşılayabilecek insanlardı. Yine kendi çevremde tam burslular arasından giden daha az oldu, çünkü mesela Almanya'da çok güzel ücretsiz masterlar olsa da yemek, barınma, az biraz sosyallik gibi ihtiyaçlar ile ayda 1000 euro gerekebiliyor, 1000 euronun şuanki TL karşılığına bakarsan neden herkesin gidemediği anlayabilirsin, benim güncel maaşımdan yüksek bir miktar bu. Şuan Türkiye'de çalışıp para biriktiren de pek çok arkadaşım var, zira Almanya öğrenci alırken bile senelik belli bir miktar para olmasını istiyor elinde, tam miktarı hatırlamıyorum. Bu parayı senden almıyorlar, sana geri veriyorlar tamamını, sadece orada aç susuz kalmayacağının garantisi bu.

Öncelikle pc mühendisliği deme, pc yani personal computer kişisel bilgisayar demek, çok sevmediğim bir tabir. Bence derslerle sınırlı kalmayıp öğrendiklerinle kendi projelerini yapman çok önemli. Burada amaç para kazanmak, profesyonel seviyede projelere imza atmak değil, olayın pratik yanını öğrenmek. Sonrasında da linkedinden iş ilanlarına bakıp sık gördüğün frameworkler ile yeni projeler yapman önemli. X ve Y teknolojilerini kullanacak bir şirket yeni mezun alırken senin CV'nde o teknoloji ile yapılmış çok ufak bile olsa projeler görmesi inanılmaz bir artı, anında öne geçirir, ve sadece göstermelik değil gerçekten de daha yetenekli olursun o konularda.

Alıntıları Göster
Sevgili hocam koç CS mezunusun ve aylık 7k'dan az para aliyorsun. az degil mi ya? 40k'ya girip hukup okuyarak kamu da memur olan adam da bu parayı aliyor. Hatta hakim savcı olursa 13-14k alıyor. Öylesine merak ettim. Tabii işini seviyorsan sorun yok. Ben de mf'yim ama diş istiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 2 Temmuz 2020; 10:46:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
4 yıl
Yüzbaşı

koç ve sabancı gibi okulların sosyal ortamı nasıl ? öğrencilerin çoğunluğu zengin kişiler olduğu için cafelere, barlara, gece kulüplerine ve konserlere, yaz-kış tatillerine giderken tam burslu ve maddi durumu iyi olmayan öğrenci bunların çoğuna katılamaz dolayısıyla okulun sosyal ve arkadaş ortamından uzak kalmaz mı sizce ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.