Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 9 misafir, 1 mobil kullanıcı
57278
Cevap
4437345
Tıklama
82
Öne Çıkarma
Cevap: Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2421. sayfa)
S
3 yıl
Onbaşı

Herkese merhabalar 30 metrekare salonum için sizlerden klima tavsiyesi alcaktım. Bütçem 9-10 bin civarı.Yardımcı olursanız sevinirim.
< Resime gitmek için tıklayın >
Binanın son katında oturuyorum üstümde çatı var.
Şanlıurfada ikamet etmekteyim.
Salonum öğleden sonra güneş almakta güneybatı cepheli. Binanın yalıtımı iyi.
Ölçüleri fotografta belirttim.
Herkese şimdiden çok teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: vonderland

Merhaba arkadaşlar, yatak odasında yaz akşamları kullanacağım için 9000 BTU bir klima bakıyorum. Senede bir ay kullanım olur gibi düşünüyorum. Aklınızda olan f/p ürünü bir marka model var mıdır?
Merhaba.

Servis yaygınlığı açısından Arçelik'i veya LG'yi tavsiye edebilirim. Bu markalara karşı geçmişteki vaziyetlerinden ötürü ister istemez bir çekingenlik var,gayet doğal. Ancak şimdiki cihazları eski serilerinden daha iyi.

Alternatif olarak Viessmann Dynamic serisi tercih edilebilir.

Viessmann,bulunduğunuz bölgede servisi yaygın ise rahatlıkla tercih edilebilecek bir alternatiftir.

Üçüncü bir alternatif olarak ise Samsung AR35 serisini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: gunesindostu

27m2 ve 14 m2 boydan boya cam var ve amerikan mutfak
18 lik tesisat takılmıs...Benim ölçümlerime göre:)))

Hangi markaya hangi 18 lik klimaya şikayetvara baktıysam bi ton sikayet dolu....Toshibaya kadar cıktım ondada şikayet) Sanırım elektronik şans isi biraz....

Size bir soru sormak istiyorum...Eski klimalar kısın ısıtırken belli bi dereye geldiği zaman etrafa soguk hava vermeye baslıyor..Buda isnanın klima karsıında konforsuz yasam sağlıyor....Şimdiki klimalar farklı mı ? Hepsiburada lg duo eco hakkında yapılan bi yorumda belli bi dereceye gelince bekleme konumunda serinlik verdiğinden bahsetmiş....Bu konu benim için çok önemli....


Airfel ltx50n 18000 r410 5500-6000 tl
samsung ar35 6200-6500 tl servis şikayetleri dolu
birde eca syplos var 5500-600 civarı
midea prime 7000 tl
sigma serileri.... şikayetvarda şilayet çok vazgectim
arceliklerden de simdilik vazcaydım:))) 18325 ve 18565 serilerinden



Yukarıdakilerden hangisini oncelikle tavsiye edersin....Eca tavsiye etttiğini cok gordum.Eca ne malı.Kim üretiyor klimalarını...airfel r410 olması cok fazla birşey değiştirirmi....Sessiz bi klima olmasını istiyorum...
Yaz kış 7/24 kullanacağım...Saygılar
enerji tasarrufu sessizlik wifi uzun omurlu olmaz gibi konulardan baska pahalı olmasının konfor acısından baska bi acıdan fdarkı olurmu...Üşümeden serinlik gibi hikayaler var pek inandırıcı gelmiyor:)))

Bu arada Allah razı olsun Herkese yardımcı oluyorsun...
Merhaba.

Maalesef şikayet olmayan marka yok. Bahsettiğiniz gibi elektronik şans işi. Tabi kalite farkı bu şansı yükseltebiliyor.

Farzedelim cihaz tepeden tırnağa kusursuz olsun; bu sefer de serviste bir sıkıntı çıkabiliyor.

Kurulumu kullanıcı tarafından yapılamayan bir ürün olduğu için sadece ürünle değil,servisle de deyim yerindeyse imtihan ediliyorsunuz.

Tonla para verip de aldığınız cihaz iş bilmez servisin elinde heder olunca insanda heves kalmıyor. İade,değişim süreci vs. insanı çileden çıkarıyor.

Firmaların çoğu,şikayet sitesinin yorumlarına önem veriyor. Çünkü müşteri hizmetleriyle yaptığınız görüşmeyi bir siz biliyorsunuz,bir de müşteri hizmetleri biliyor.

Siteye yazılan yorumlar herkes tarafından görülebildiği için çoğu firma bu sorunu bir an önce çözelim de şikayet kaldırılsın mantığıyla hareket edebiliyor. Hatta müşteriyi arayıp sorunu çözdükten sonra üstüne basa basa lütfen şikayetinizi kaldırın diye ricada bulundukları da oluyor.

E.C.A Türk firması ancak tabi klimaları kendi üretimi değil. E.C.A klimalar Haier tarafından üretilir. Vakti zamanında Haier klimalarda çok sorun var idi. Ben de şahsım adına o dönemler bu cihazın adını tavsiye maksadıyla hiç anmadım. Çoğu kullanıcının da mağdur olmasına sebep oldu.

Şimdiki özellikle R32 gazlı olan serileri düzelmiş durumda. Gayet sessiz çalışıyor ve performansı fiyatına göre iyi,memnun ediyor. O nedenle çokça tavsiye etmekteyim. E.C.A'nın esas yönelim gösterdiği sektör klimayı pek kapsamadığı için de klimaları çok uygun fiyata gelebiliyor. Ama tek sıkıntısı var ki o da şu ; servisi çok fazla yaygın değil. Almadan önce bölgede ne kadar servisi var ona bir bakmak lazım. Yakın çevrede en azından iki servis olmalı.

R410A ile R32 farkını anlaşır olması adına bir teşbih ile anlatmaya çalışayım,umarım faydalı olur.

R410A gazı (soğutucu akışkanı) , karışım bir gazdır.

%50 R125 - %50 R32 gazının karışımı ile elde edilir. Buna "Azeotropik" karışım denir. Yani aynı basınç altında aynı veya çok benzer özellikleri,reaksiyonu gösteren iki maddenin homojen şekilde birleştirilmesi ile elde edien üründür.

Buradan anlayacağımız üzere,R32 yeni bir icat değil. Zaten kullanılmaktaydı. Sadece tek başına R32 kullanımı sonradan sunuldu.

R32 ise tek bileşenli bir soğutucu akışkandır. X ve Y soğutucu akışkanlarının karışımı ile elde edilmemektedir.

R32 ile R410A'nın kullanıcı nazarında bir farkı yoktur. Verim açısından bazı serilerde fark oluyor ancak verim de aynı kalmış ise hiçbir farkı yoktur.

R410A'nın servis hizmetlerinde zahmeti daha fazladır. Tabi bu aşamada dolaylı yoldan tüketiciyi etkileyecek bir fark olabilir.

Şöyle ki ;

R410A karışım bir gazdır. Klima sisteminde bir kaçak olursa,klimanın gazı eksilir. Karışım gazlarda sistemden gaz kaçması halinde hangi gazdan ne kadar kaçtığı bilinemez.

Burada iki adet soğutucu akışkandan bahsediyoruz ancak şöyle bir örnek vermeye çalışalım ;

Bir kap şeker,bir kap su alıp eşit miktarda bunları başka bir kabın içine doldurun. Karıştırın,şekerli su elde edersiniz.

Bunu buharlaştırmaya kalktığınızda su azalır,şeker miktarı ise aynı kalır. İkisini aynı anda ısıttığınız halde eksilen,sadece bir madde oluyor.

Buradaki örneği şöyle çevirelim,

%50 R125 - %50 R32 gazını karıştırıp R410A elde ettik.

Sistemde bir kaçak olduğunda R125 mi kaçtı,R32 mi kaçtı ? Hangisinden ne kadar miktarda kaçtı? Bunu bilemeyiz,ölçemeyiz. Yani ne kadar şeker gitti,ne kadar su gitti bilemeyiz.

Eşitlik bozulduğu anda soğutucu akışkanın ısı transfer yeteneği (gazın özelliği) azalarak ortadan kalkacaktır. Böyle bir durumda R410A gazlı sistemde kaçak onarıldıktan sonra eksilen miktar kadar R410A eklenip sistem devreye alınamaz. Çünkü oranın eşitliği bozuldu. Üstüne R410A ekleseniz de mevcut gazın oranı dengesiz olduğu için eşitlik sağlanması artık mümkün değil. Bu nedenle R410A gazlı sistemde kaçak olursa,gaz tamamen boşaltılır ve sıfırdan gaz verilir.

Burada kullanıcıyı dolaylı yoldan etkileyecek kısım ; "abi bişey olmaz" mantığı ile kaçak olan R410A gazlı sisteme gaz ekleyip sistemi devreye alan birine denk gelirseniz o başınızı ağrıtabilir. Çünkü oran bozulduğunda sistem basınçları anormalleşecek ve klimanın performansı düşecektir.

R32'de bu dertler yoktur. Tek bileşenli bir gaz olduğu için eksilen miktar kadar gaz eklenerek sistem devreye alınabilir. Bozulacak bir eşitlik yoktur çünkü R32'li sistem dediğimiz zaman elimizde sadece su vardır,şeker yoktur. Buharlaştırırsak sadece su eksilir,onu da tamamlarız.

Umarım örnek açıklayıcı olmuştur,diğer merak eden forumdaşlarımıza da faydalı olmasını diliyorum.

Yani kullanıcı tarafında kaçak olmadığı sürece bir farkı yok. Kaçak olursa da gaz boşaltılıp kaçak giderildikten sonra sıfırdan verilmelidir.

-

Klima sektöründe de üst sınıfları Japon firmalar temsil ediyor. Bu markaların cihazları verim(1 alıp kaç veriyor?),kalite(kompresör,elektronik eleman kalitesi),uzun ömür,sağlamlık (materyal kalitesi),sessizlik,hassas çalışma gibi özellikleri beraberinde getirir.

Alt sınıf bir marka model araba ile üst sınıf bir marka model araba gibi düşünün. İkisi de A noktasında B noktasına götürür. Ama nasıl götürür ? Ne sıklıkla C noktasına (sanayiye) götürtür ? gibi gibi...

Tabi bunu söylerken kalite sadece bu markalarda vardır demek yanlış olur. F/p ürünleri göz ardı edilemez. Fiyatının hakkını veren seçenekler mevcuttur.

Ayrıca detay sadece markada değil. Model de önemli. Marka kaliteli olsa da en alt sınıf modelini almak o markanın kalitesini yansıtmıyor ne yazık ki. Zaten alt modeller de fiyat aralığını yüksek tutup her bütçeden müşterinin dikkatini çekebilmek adına yapılıyor.

Üşümeden serinlik,rüzgarsız serinlik ve şaşâlı filtreler de aslında birer pazarlama taktiği.

Klimanın esas amacı iklimlendirmedir. Filtrasyon beklemek mümkün olamaz. Emiş kısmının tamamını kaplayan toz filtresi en işlevli filtredir. Bu toz filtresinin üstüne veya evaporatörün (iç ünite peteklerinin) üzerine takılan ufacık filtre inanın kayda değer bir fayda sağlamaz.

Klima fanı emiş yaparken vakum oluşturuyor ve havayı emiş kısmından emiyor. Vakum sebebiyle hava emiş yapılan kısma yöneliyor ve akış gerçekleştirebileceği en kolay yeri tercih ediyor.

Özel filtreler hava geçirgenliği konusunda toz filtresinden daha seçicidir. Yani bu özel filtrelerin üzerinden hava geçmesi daha zordur. Hava da bu direnci yenmekle uğraşmayıp toz filtresinin üzerinden geçiyor,özel filtreden geçmiyor.

Özel filtreden geçse bile bahsettiğim gibi ufacık filtre havanın ne kadarını üzerinden geçirip filtreliyor ? Havanın %80'i zaten direkt toz filtresinden geçip gidiyor,özel filtreye uğramıyor.

Şöyle diyebilirsiniz,bunun hesabı kitabı yok mu? Bu kadar ar-ge / ür-ge boşuna mı ?

Kesinlikle değil. Amaç zaten ek özellik eklemiş gibi göstermek. Bazı firmalar abartıp incecik şerit şeklinde filtreyi takıp özel filtreli klima diye sunuyor. Bazıları opsiyonel olarak sunuyor. Şimdi pandemi süreci yüzünden insanlar temizliğe daha önem vermeye başladı. Temizlik önemli tabi ki ona asla itirazımız olamaz ancak,kullanıcılar hava temizliğini de klimaya yükleyince bu özel filteleri satan klima markalarına gün doğdu. Çünkü özel filtreleri sınırlı ömre sahip olduğunu söyleyerek bir süre sonra yenisinin alınmasının gerektiğini,yıkayarak temizlenemeyeceğini söyleyerek müşteriyi tabiri caizse takside bağlıyorlar...

Filtreden dem vurdum ancak;üşütmeden serinletme,rüzgarsız serinlik vb. ek özellikler için de durum benzer.

Lütfen yanlış anlaşılmasın,

Şahsım adına kesinlikle yeniliklere,inovasyona,inovatif fikirlere karşı değilim. Kesinlikle ve kesinlikle iklimlendirme sektöründe veya başka sektörlerde yenilikler yapılmalı,teknoloji takip edilmeli ve geliştirilmelidir. Kullanıcı klimayı açacak serinleyecek,ısınacak gerisine karışmayacak,detaya girmeyecek gibi ve buna benzer bir düşünce yapısına kesinlikle sahip değilim.

Ama ufacık filtreyi ballandıra ballandıra anlatıp müşterinin gözünü boyamak inovasyon değil ticari zekâ oyunudur,bunu da söylemeliyim. Yani sığ bir düşünceyle "yok ya bunlar yalan,işe yaramaz bu" gibi bir düşünceyle yorumlamıyorum. Filtre ufacık ama etkinliği çok yüksek,büyük bir filtreye bedel diye düşünülebilir ancak ne yazık ki böyle bir durum söz konusu değil. Hiç faydası olmaz diyemem ancak havayı tertemiz yapar,yaşam kalitenizi yükseltir gibi mübalağa içeren tanıtımları etik bulmuyorum.

Filtreyi bir örnek olarak anlatmak istedim.

Cihaz tercihine gelecek olursak,

E.C.A'yı çokça tavsiye etmekteyim,gayet sessiz çalışan bir üründür ancak bu cihazın hem R410A hem de R32 Gazlı olanı var. Yukarıda anlattığım gibi kayda değer bir fark yok ancak seçenek varken R32 gazlı olanı tercih ediniz derim.

İkinci olarak Midea Prime

Samsung AR35

Airfel LTXN

Airfel'in de R32 gazlı cihazları geldi ama çok abartı fiyat vermişler. Aynı cihazı güncellediler diye üstüne 2000-3000TL fiyat koyup pazarlamak da mantıklı değil. R32 gazlı olanların sonu UB ile bitiyor. Airfel LTXN50UB gibi. R410A olanlar da U ile bitiyor. Airfel LTXN50U gibi...

Bu şekilde bir tercih sıralaması yapmanızı tavsiye ederim.

Midea Prime ile Samsung AR35 eşdeğerdir,Midea servis bakımından daha sağlıklıdır.

Airfel de R410A gazlı olarak Midea Blanc serisi ile eşdeğerdir. Servisi tedirgin ediyorsa aradan Samsung AR35'i çıkarıp listeyi o şekilde dikkate almanızı tavsiye ederim.

Düzenleme : Allah sizlerden de razı olsun. Faydalı olabilmek dileği ile.

Saygılarımla...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 18 Nisan 2021; 22:0:44 >

K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Srbarut

Herkese merhabalar 30 metrekare salonum için sizlerden klima tavsiyesi alcaktım. Bütçem 9-10 bin civarı.Yardımcı olursanız sevinirim.
< Resime gitmek için tıklayın >
Binanın son katında oturuyorum üstümde çatı var.
Şanlıurfada ikamet etmekteyim.
Salonum öğleden sonra güneş almakta güneybatı cepheli. Binanın yalıtımı iyi.
Ölçüleri fotografta belirttim.
Herkese şimdiden çok teşekkürler
Merhabalar.

Yalıtımınız gayet sağlam ise ve günlük kullanım süreniz uzun ise (aşağı yukarı 5 6 saat veya daha fazla açık kalacak ise) 18000 Btu yeterli olacaktır. Çatı kat olduğu için 21000-24000

Buna göre,

Mitsubishi Electric Enviro 18000 Btu

Mitsubishi Heavy Premium ZS-W (https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk50zs-w)

Panasonic Standart FZ60UKE

Mitsubishi Electric HaRe 21000 Btu (HR60VF)

Bu marka ve modellere yönelmenizi tavsiye ederim. Gayet kaliteli markalar ve iyi modelleridir. Mitsubishi Heavy için linkini vermiş olduğum firma ile görüşmenizi tavsiye ederim.

Heavy'i araştırdığınızda karşınıza İklimsa da çıkacaktır ancak linkteki firmanın ithal ettikleri daha güncel versiyonlardır.

Saygılarımla...



S
3 yıl
Onbaşı

@klima5505 Çok teşekkür ederim. Yarın mitsubishi electric bayisine uğrayıp enviro için fiyat alcam. Eğer bütçemi aşarsa ki aşacağını tahmin ediyorum linkini gönderdiğiniz yerle iletişime geçecegim. Saygılarımla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srbarut -- 18 Nisan 2021; 22:9:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
Y
3 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Rica ederim hocam.

ZSX,Daimond serisi ve üst sınıf bir cihaz. Verim değerleri gayet iyi durumda.

39m² alanda bu cihazı en azından 7-8 saat çalıştırmanız gerekir ki kendini kısabilsin.

Modeli yüksek olsa da 39m² alanın ihtiyacı 18000 Btu cihazıdır.

12000 Btu cihazın tolere edip de kendini kısabilmesi adına çalışma süresinin uzun tutulması gerekir.

Inverter cihazlarda net yorum yapmamız zor olacaktır. Aynı binanın alt katı ile üst katında bile eşdeğer ayarlarda tüketim farkı oluşabiliyor.

Çünkü işin içine mekândaki kişi sayısı,bu kişilerin hareket durumu (ne sıklıkla bulundukları odaların kapılarını açıp kapatıyorlar vb. durumlar) az ya da çok tüketimi etkileyecektir.

Mekânın duyulur ısı kazancı (Btu/h cinsinden) ne kadar (mekândaki elektronik cihazlar vb. ısı yayan elemanlar),gizli ısı kazancı ne kadar (güneş ısısı,nem miktarı vb) ? Bu veriler elde edilirse buna karşılık klimanın transfer ettiği ısı ve çalışma süresi ile yapılan hesaplama sonucunda teorik olarak net tüketim değeri elde edilebilir. Yine yaşam şekline göre pratikte duruma göre göz ardı edilebilir farklar olacaktır.

12000 Btu cihaz tercih edip bahsetmiş olduğum süreler boyunca mümkün mertebe kapatmadan çalıştırırsanız memnun kalacağınız bir sonuç elde edebilirsiniz.

Yalıtımın olması da pek tabi ki bir avantajdır.

Kaliteli,sağlıklı bir yalıtım var ise videoda belirtilen tüketim verilerini çok fazla aşmayacaktır.

200m² toplam alana sahip,bölünmüş bir alanı bu klima ile iklimlendirmeyi düşündüğünüz zaman mutlaka bu cihazın sürekli olarak çalışması gerekecektir.

Klimayı kapatmanız (elektrik kesilmesi vb. zorunlu/istemsiz haller haricinde) soğutmanın kesilmesi demektir. Klimanın iklimlendireceği alan (klimadan talep edilen kapasite,klimaya binen ısıl yük) fazla olduğu için klima tekrar açıldığında bunu tolere etmek için yüksek sarfiyatta bulunacaktır.

Bu nedenle klimanın kendisine en uzak noktalara kadar en azından sıcağını kıracak şekilde iklimlendirilmiş (şartlandırılmış) havayı ulaştırabilmesi ve cihazın ortamın sıcaklığını sürekli olarak kontrol edebilecek olmasının verdiği hassasiyet ile kendini kısabilmesi (tüketimini azaltması) için sürekli olarak çalışması icap eder.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
Çok teşekkür ederim.

Şimdilik 12lik ZSX alırım, en azından salonu iklimlendirir, bu yazı geçiririm.
İlerleyen zamanda fırsatlar elverirse 18lik modeli alır salona koyarım, salondaki 12lik modeli de yan odaya taktırırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
3 yıl
Çavuş

Selamlar, yanıtınız için teşekkür ederim. Oturma odamda yıllardır baymak elegant modelini kullanıyorum ve memnunum. Kısa bir araştırma yapınca da fiyatları makul gibi geldi. Dediklerinize ek bu markayı da düşünebilir miyim?

Bir de R32'nin farkı nedir? Yeni nesil anladığım kadarıyla ve buna müteakip fiyat farkı var. Sizce R32 olanı tercih etmem daha mı mantıklı olacaktır?

Baymak Elegant Plus 9 A++ 9000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima Fiyatı (hepsiburada.com)

Baymak Elegant Prime 09 A++ 9000 BTU R32 Duvar Tipi Inverter Fiyatı (hepsiburada.com)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
W
3 yıl
Yarbay

@klima5505 Daha önce size sorduğum klimalardan Daikin Shira eco 18binlik aldık. Kuran arkadaş bu yeni nesillerin eskisi gibi çok soğuk hava vermediğini, rahatsız etmeden biraz daha az soğuk hava ile soğuttunu söyledi. Ben de test edince fark ettim ki evet soğuk üflüyor ama aşırı soğuk değil, aynı şekilde sıcak üflüyor ama aşırı sıcak değil, kısmen sıcak. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
S
3 yıl
Onbaşı

Mitsubishi electric bayisine gittim aldığım fiyatlar aşağıda
enviro 18 10.250
hare 18 8.500
hare 21 10.000
mitsubishi heavy premium 18 10.300(attığınız linkte)
ilk önerdiğiniz klima enviro serisiydi bu fiyatlara bakınca hangisini almamı önerirsiniz? @klima5505





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srbarut -- 19 Nisan 2021; 16:43:18 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ytuytu88

Çok teşekkür ederim.

Şimdilik 12lik ZSX alırım, en azından salonu iklimlendirir, bu yazı geçiririm.
İlerleyen zamanda fırsatlar elverirse 18lik modeli alır salona koyarım, salondaki 12lik modeli de yan odaya taktırırım.

Alıntıları Göster
Rica ederim.

Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Montaj aşamasında ihtiyaç duyacağınız,bilinmesi gereken "vakum" konusuyla alakalı açıklamayı imzamdaki yazıdan okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.

Saygılarımla...



K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: vonderland

Selamlar, yanıtınız için teşekkür ederim. Oturma odamda yıllardır baymak elegant modelini kullanıyorum ve memnunum. Kısa bir araştırma yapınca da fiyatları makul gibi geldi. Dediklerinize ek bu markayı da düşünebilir miyim?

Bir de R32'nin farkı nedir? Yeni nesil anladığım kadarıyla ve buna müteakip fiyat farkı var. Sizce R32 olanı tercih etmem daha mı mantıklı olacaktır?

Baymak Elegant Plus 9 A++ 9000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima Fiyatı (hepsiburada.com)

Baymak Elegant Prime 09 A++ 9000 BTU R32 Duvar Tipi Inverter Fiyatı (hepsiburada.com)
Selamlar. Rica ederim.

Dördüncü sırada bu cihazı da düşünebilirsiniz. Servisi aynı olsun derseniz daha cazip olabilir.

R32 tercih etmeniz,ileriye dönük daha avantajlı olacaktır. R410A cihazın şu an için eksisi yok. Bugün R410A gazlı bir cihaz alsanız ömrü boyunca gazdan yana sorun yaşamadan kullanırsınız.

R410A'dan önce kullanılan R22 gibi kademe kademe piyasadan çekilmesi söz konusu olacaktır.

Yani R410A kullanılmaya başlanınca,mevcutta kullanılan R22 gazlı klimaların üretimi kademe kademe azaltıldı ve bitirildi.

Tabi R22'nin varlığı çok daha uzun sürdü. Atmosfere atılması halinde ozon tabakasına verdiği zarar,sera etkisi oluşturması sebebiyle kullanımı sınırlandırıldı.

Sonrasında R410A Çevre Dostu diye sunuldu. Çevre dostu olmadığı anlaşılınca standart hale geldi diye kullanılmaya devam edildi.

Şimdilerde ise R32 var ve R22'de meydana gelen olay tekerrür ediyor.

Günümüzde R410A ve R32 gazlı cihazlar var. Kademe kademe R410A'yı piyasadan çekip ev tipi split klimadan VRF cihazlara kadar hepsini R32 gazlı hale çevirecekler ve R32 tek olacak. Sonra R32'yi de tahtından etme ihtimali bulunan R290 Propan var ancak,bu C sınıfı yanıcılık seviyesi bulunan,kolay alev alabilen,yanıcı bir alternatif olduğu için tam olarak yaygınlaşabilmiş değil. Yanıcı olması sebebiyle klima üretilmiş olsa bile servis personellerinin çok iyi bir eğitimden geçmesi gerekecektir.

Özetleyecek olursam,

Güncel bir tercih yapmak adına R32 gazlı olan Prime serisini tavsiye ederim. Tasarımından ötürü aynı olsun derseniz Elegant Plus serisinin de R32 gazlı olanı mevcuttur.

Saygılarımla...



K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: weneorn

@klima5505 Daha önce size sorduğum klimalardan Daikin Shira eco 18binlik aldık. Kuran arkadaş bu yeni nesillerin eskisi gibi çok soğuk hava vermediğini, rahatsız etmeden biraz daha az soğuk hava ile soğuttunu söyledi. Ben de test edince fark ettim ki evet soğuk üflüyor ama aşırı soğuk değil, aynı şekilde sıcak üflüyor ama aşırı sıcak değil, kısmen sıcak. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Merhaba.

Servisin eski nesil diye bahsettiği cihazlar,Inverter olmayan (non-inverter veya on-off) cihazlar ise bu doğrudur. On-Off klimalar sabit hızla çalışan cihazlardır ve nispeten daha sert soğuk/sıcak üflerler.

Inverter cihazlar değişken kapasiteli olduğu için kendini kıstıkça üflediği soğuk/sıcak azalacaktır. Cihaz maximum kapasiteye geldiğinde bu üfleme daha soğuk/daha sıcak olacaktır ki bu max. kapasiteyi her zaman görmek mümkün olmaz.

Esasen bu,cihazın çalışma mantığından kaynaklanmaktadır. Değişken hızlı kompresör,dış ünite fanı ve kontrol edilebilir genleşme valfi (bazı klimalarda sabit debili kılcal boru bulunur),üfleme sıcaklığını yani buna bağlı olarak ısı transfer miktarını değiştirebilmektedir. Yumuşak üflemenin sebebi klimanın çalışma mantığından kaynaklanmaktadır. Tabi ortamı istenen sıcaklığa getirebiliyor olması şartı ile.

Yani aslında kasten üşütmeden serinleme amaçlı meydana gelmiş bir fark değildir.

Saygılarımla...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Srbarut

Mitsubishi electric bayisine gittim aldığım fiyatlar aşağıda
enviro 18 10.250
hare 18 8.500
hare 21 10.000
mitsubishi heavy premium 18 10.300(attığınız linkte)
ilk önerdiğiniz klima enviro serisiydi bu fiyatlara bakınca hangisini almamı önerirsiniz? @klima5505
Merhaba.

Enviro ile Premium arasındaki verim farkı çok yakın,Enviro'nun az bir fark ile daha fazla verim değeri mevcut.

Enviro'nun hava debisi bir miktar daha fazladır.

Birinci tercih olarak Enviro'yu tavsiye ederim. Heavy de Enviro'dan aşağı değildir,çok minimal farklar mevcuttur. O nedenle ikinci tercih olabilir.

HaRe bir alt sınıftır,üçüncü tercih olabilir.

Saygılarımla...



W
3 yıl
Yarbay

Cevabınız için teşekkür ederim. Peki şu an nasıl gerçek anlamda test edebilirim? Annemlerde de mitsubishi heavy var(model hatırlamıyorum ama geçen yaz takıldı), maximum sıcaklıkta benim klimadan daha sıcak veriyor, soğuğu da daha soğuk veriyor çünkü.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
S
3 yıl
Onbaşı

Verdiğiniz bilgiler için sağolun peki daikinin shira ve shira eco serileri nasıl ? @klima5505



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
T
3 yıl
Teğmen

Arkadaşlar şu an kiracıyım ve oturma odasinda ev sahibine Ait 18 lik klima mevcut.
Ben yatak odası için 12 lik klima almak istiyorum .
Sorum şu 2/3 sene sonra bu evden çıkacam çıkarken bu klimayı başka odada kullanmak adına 18 lik alsam nasıl olur. Arada bin TL fark var sonuçta.
Yatak odasında 18 lik klima kullanmak avantajlli mi dejavantajli mi ?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
W
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: tarabdi

Arkadaşlar şu an kiracıyım ve oturma odasinda ev sahibine Ait 18 lik klima mevcut.
Ben yatak odası için 12 lik klima almak istiyorum .
Sorum şu 2/3 sene sonra bu evden çıkacam çıkarken bu klimayı başka odada kullanmak adına 18 lik alsam nasıl olur. Arada bin TL fark var sonuçta.
Yatak odasında 18 lik klima kullanmak avantajlli mi dejavantajli mi ?
Mantık olarak gereksiz elektrik tüketecektir kısıkta bile çalışsa ve baştan ödenen 1000 TLde cabası. Yeni evde takacağınız yer salon(en az 25m2) olmadığı sürece bence anlamsız olacaktır..



S
3 yıl
Onbaşı

Merhabalar yatak odasına 12 lik olarak hangi markayı almayı düşünüyorsunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tarabdi
T
3 yıl
Teğmen

Arçelik



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Srbarut
E
3 yıl
Yüzbaşı

Merhaba
Adana'da ikamet ediyoruz. Ev 15.kat, (son kat) salona ve çalışma odasına olmak üzere iki klima alalım istiyoruz.

Salonda iki duvar yerinde balkona açılan boydan boya camlı bölümler var. Camlı kısımlar 3,4m, iki balkon arası da 8metre, 28-29 metrekare yapıyor. yuvarlak hesap 30 diyelim belki ben yanlış ölçtüm vs. diye :)

Urfa'dan yazan arkadaş da aşağı yukarı böyleydi sorusu ona Mitsubishi önermişsiniz ama iki klima alınacağı için bütçeyi aşıyor.

Hiç bilmeden sadece geçerken kapısında gördüğümden sormak istedim Arçelik 18325 18000btu 5000 lira diyordu. Uygun mudur ? Yada f/p ne önerirsiniz ?

Çalışma odası da 4x3 12 metrekare ve sadece küçük tek kanat bir penceresi var.

Binada yalıtım yok ama evin salonu öğleden sonra güneş alıyor. Salon çizimini koydum.

Salon ve oda için tavsiyelerinizi bekliyorum hocam mahçup bir şekilde :(
@klima5505

Çok teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505