Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
445
Cevap
63307
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: KKTC Internet Ne Kullanmalı ? (6. sayfa)
X
17 yıl
Yarbay

hmm ok deneyecem çok saol ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
17 yıl
Yarbay

veya şimdi gördüm nette Pig Tail kablolar var.. modeme bağlanıyor çıkışı ise normal access point anteni .. çok pratikler .. bulabilrisem alacam


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
17 yıl
Yarbay

modeme mi?
senin usb stick ine bağlanıcağını sanmam. 2. olarak 2100 mhz anteni nerden bulucaksın?
ayrıca çıkış şeylerine konnektör deniyor. Sma dır heralde o konnektör.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
17 yıl
Yarbay

biliyorum evet ;) var zaten dediklerin.. ama bulması zor hiç olmadı o kablodan kesin bulurum ben burda ... oda olmadı napalım artık :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
17 yıl
Yarbay

3G çıkmadan 2 hafta önceki testten bir görüntü...

< Resime gitmek için tıklayın > 12 mbit çıkmış saniyede 1.55 mb iniyor..

edit: Nicosia serverları pingleri herzaman bize karşı çok yükske olmuştur.. (nedense!)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 29 Ekim 2008; 0:49:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: X-FI

3G çıkmadan 2 hafta önceki testten bir görüntü...

< Resime gitmek için tıklayın > 12 mbit çıkmış saniyede 1.55 mb iniyor..

edit: Nicosia serverları pingleri herzaman bize karşı çok yükske olmuştur.. (nedense!)

çünkü o güney kıbrıs nicosia serverı, sizin bağlantı ise, önce ankaraya gidiyor oradan istanbula ordan global crossing ile yunanistana gidiyor ordan dolaşıp kıbrısa dönüyor.

Ha akıllı adamlar madem isp siniz, gidip akıllı load balancing yapıp diğer bağlantınızı güneyden sağlasanız olmaz mı diye kendime sürekli sormuşumdur...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
17 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

ve sonunda stabil 5 mbiti yakaladım... fazlasını istemiyorum valla, çoğu isteyen azıda bulamaz derler ya... Allah herkese minummum böyle hız nasip etsin 3gde...

zaten sitelerinde bahsettikleri hız 5 mbitti.....



EDİT : yine söylüyorum 3G kullananlar size ipucu aletin yeri çok önemli ! ( pencere yanı mükkemmel :D )





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 30 Ekim 2008; 0:59:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: X-FI

< Resime gitmek için tıklayın >

ve sonunda stabil 5 mbiti yakaladım... fazlasını istemiyorum valla, çoğu isteyen azıda bulamaz derler ya... Allah herkese minummum böyle hız nasip etsin 3gde...

zaten sitelerinde bahsettikleri hız 5 mbitti.....



EDİT : yine söylüyorum 3G kullananlar size ipucu aletin yeri çok önemli ! ( pencere yanı mükkemmel :D )


şu 3G bize gelsin aynı gün adsl'i kapattırıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
17 yıl
Yarbay

benim ADSL 1mbit .. şubatta bitiyor :D ama babam kullanıyor adsl. bende 3G kullanıyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
17 yıl
Yarbay

bizim arkadaş çok şansısız 1-2 mbit alıyor sinyal seviyesi çok önemli 3G de ona anten bakıyorum burda... valla bulursam kendimede alırım 7 mbit rekorunu kırarım burayada resmi koyarım ... fakat şuan 5 mbit süper ötesi bişey yani gerisini siz düşünün (bazen 6 mbit bile oluyor)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 30 Ekim 2008; 14:35:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Binbaşı

gecen arkadasınkını denedık uzaktan test yaptırmıstım 3.5mbıt cıkmıstı dun onun evıne gıtmıstım denedım sonuc rezlet. 56k dl cıktı bıldıgın dıal up olmus. full cekıodu bu arada merkezde.



M
17 yıl
Yüzbaşı

Sorunu çözmende yardımcı olduğuna sevindim.
quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare


quote:

Orjinalden alıntı: MiNiK_eSeK

Ama öğrenci olarak gideceksen ve genelde oyun ve dosya indirmek için kullanacaksan wi-fi yi tavsiye etmiyorum bası durumlarsa sistemi resetlemeleri 1-2 günü buluyor. Gereçkce olarak Logların şişmesi gösteriliyor ama pek inandırıcı değil. Eğer internet olsun benim olsun diyorsanız Wi-fi ye bulaşmayın Dsl alın. İyi yada kötü bağlantı gittiydi geldiydi sorunu yaşamazsınız.

Saygılarımla MiNiK_eŞeK

Bugün başıma birşey geldi. Daha doğrusu daha önceleri de geliyordu.
nedense router a ping atınca 15 ms veriyor. Fakat bu sorunu arada bir yapıyordu sonradan anladım ki şişen loglar yapıyormuş Diskten logları sildim ve ping 2 ms ye düştü


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
17 yıl
Binbaşı

X-FI nickli arkadaşım ben laptadayım 512 lik nethouse wi-fi bağlantım var arkadaşımda extendin 2 mbik adsl var ve %90 ondan hep yüksek download hızına sahip olmuşumdur gayet memnundum ama artık yetersiz geliyor 1 mb wi-fi lerde az pahalı deil hani...

Şu 3G olayı gerçekten o kadar hızlımı?
yani siz 24 saat 4/5 mb arası sonuç çıkarabiliyormusunuz?
Eğer öyle ise hemen görüşüp almak lazım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
17 yıl
Yarbay

NER0
X-FI adlı arkadaşımız doğrudan Turkcell merkezine bağlanmakta, siz eğer doğrudan TRcell merkezine bağlanıccaksanız o zaman sorun yok ama araya 2-3 radiolink girince bağlantı çekilmez hale girecek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl
Yüzbaşı

3g öyle uçak gibi net falan değil kimse kimseyi kandırmasın.

Saat saat size anlatayım. Gazi Magusa DAÜ deyim. Kampüsün içinde yurttayım. Modem Laptopun yanında duruyo dibinde değil. Şu anda DL yapıyorum saat sabahın 4 ü ve hızım 620k.
Ne güzel deil mi? DEĞİL.

Öğleden sonra anlatayım.
12:00-15:00 arası orta düzeyde bir hız var. 256k ile 512k arası değişiyor. Arada 0 lanmalar oluyor. Bağlantı gidiyor geliyor.
15:00-18:00 arası bağlantı kimi zaman 5kb/s bazen 10kb/s civarlarında geziyor. Rapid share downloadu 20 30 belki görüyor.
18:00-20:00 Internetin genelde en kepaze oldugu saatler bu saatler. Bazen kopuyor bağlanmıyor. Sinyal sapıtıyor. ŞEbeke kafayı üşütüyor sanırım. Ping süreleri direk 2 ila 4 kat arası fırlıyor. (world of warcraft)
20:00-00:00 Bu saat dilimi günden güne dğeişiyor. Bazen inanılmaz rezalet oluyor, bazen gerçekten iyi oluyor. Mesela hem DL hem oyun içi pingimde çok verimliydi. 3g nin Ping olarak ne kadar zayıf oldugunu düşünürsek 200-300 arası bir ping vermesi ve 0.2 salise civarları bir gecikmeyle komutları bana iletmesi gerçekten iyi.
00:00-02:00 arada bir net kesiliyor. (son günlerde sık sık) bağlanmıyor. Salak saçma data transferi duruyor. BAzen geliyor bazen gelmiyor.
02:00-07:00 net uçuyor. Download iyi, pingler harika, sayfalar çatır çutur. Nedeni belli kullanan yok.

Şimdi genel anlamda web sitesi, World of warcraf, Ventrilo sesli iletişim programı, direkt download ve emule olarak inceleyelim.

* Web sitelerinin açılması bazen gerçektne eziyet. Bazen açılırken pat diye resetliyor kendini öyle bakakalıyorsunuz ve net gidiyor.
* World of warcraft ta yoğun saatler dışında iyi. Avrupalılar gibi 30-40 pingle zaten oynayamıyoruz. Fakat Türkiye'de 4 mbit kullanıyordum ona yakın bir verimi var saatine göre. En yoğun oldugu saatlerde bazen lagsız ama yüksek pingli bazen 1 saniye gecikmeli oynuyorum. Arada düşmeler yaşanıyor. Data alış verişini birden kesiyor 2 sn sonra geri gleiyor veya hiç gelmiyor.
* Ventrilo programı en güzel kaynak bize. Sesim bazen geç gidiyor, bazen zamanında gidiyor. Duydugum ses bazen zamanında bazen geç. Bu demek oluyor ki bağlantı tutarsız. Sürekli 2 saniye olsa gecikme razıyım. Bazen anında saniye dolmadan ulaşıyor sesim ve alıyorum bazen gerçekten çile oluyor.
* direkt download için en uygun saat gece yarasıından sabaha. Bunun dışında ki saatler özellikle gündüz ve akşam çileden çıkabilirsiniz.
* emule. Verimi değişik. 650k gördüğümde oldu. 1k dan yukarı çıkamadığımda. Dosya türüne göre değişiyor. Diğer downloadlar gibi sağlam kaynaklı ve hızlı glen dosyalarda 250 ile 500 arası değişen hızlar alıyorum en verimli zamanlarda.

Olumsuz yönleri, arada bir bağlantının gitmesi, hatta bazen modemin kafayı sıyırması. Birdne bir data transferini kesip herşeyi yarıda bırakması. Şanslıysanız birkaç saniyeye geçiyor yoksa zatne düşüyor. Yeniden bağlanmaya kasıyorsunuz, bağlanıyorsunuz var gibi duruyor gene transfer yok. Şebekeyle ilgili oldugu kesin.

Sonuç, ayda 60 milyon verip 4gb kullanmayı tercih ederdim. Limitsiz paketi kaldırmalılar. Download kültürünün sömürmekten ibaret oldugu bir gerçek. Limitsiz hat vereceksen etiğini bilip ona göre alt yapı yapacaksın. Veya ona göre pop noktaları kurup bant genişliğinde sorun oluşturmayacak şekilde yatırım yapacaksın. Limitsiz iyi hoş güzel ucuzda, limitsizin limitsiz özelliğini ben kullanamıyorsam, akşam saatleri 1 gün sayfa açıp uıçarken bazı günler hiçbir halt yapamıyorsam, netten sürekli düşüyorsan tutarsız bir hattım var ne anladım bu işten. Umarım bunlar düzelir, ufak sorunlar varmış. Olacaktır, sistem yeni tecrübeyle bunlar giderilir. 14mbit falan olmasın 7 kalsın hatta 4-5 bile yeter bana yeterki hizmeti yazdıgı gibi olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
17 yıl
Yarbay

epeyyi oldu kullanıyorum bir problem yok pingim sabit 120 ms. hızım sabit 5 mbit bazen 4mbit oluyor average 4.5mbit falan yani..

adil kullanım var sorun o bir tek oda saat 5:30 dan sonra 11 'e kadar fazla yüklenmemeye çalışıcam okadar. sınırsız pakette günlük 4 gb ı aşmayacaksın yoksa yine adil kullanım .. Fair Usage Policy veya Fair Use Policy diye aradım nette çok büyük bilgi sahibi oldum ve olayın özü bu.. fazla hızda dosya çekme en fazla 4.5 mbit olsun yoğun saatlerde 6dan 11e fazla yüklenme, günde 4 gb aşma. uploadı kısık tut. problem çıkmaz ;) P2P lerden sık sık dosya çekme

onun dışında bizim arkadaş 56 k alıyordu 3G den bazende kopuyordu evine gittim hızını 4 mbit ettim çubuklarıda 5 tık oldu.. nasıl mı yaptım??? yüzlerce insanın problemi olan şeyi nasılmı çözdüm... bas bas bağırdım burda ama nafile.. 3G alan herkes okusa karlı çkarlar.. yine söylüyorum aletin yeri pencere kenarında olacak sabit kalacak hareket etmeycek (ne olursa olsun)! .. test ede ede stabil ve max hızı bulursunuz birde modemin arkasını çevirin yani renkli tarafı size bakmasın arkası yukarı gelecek şekilde düz bir yere koyun hareket ettirmmeye özen gösterin... hatta ve hatta modemin antenini bulursnaız çok şanslısınız takın anteni full hız çeker kesin;) (böyle eziyettense anten takın ama ben bile bulamadım) bulan varsa haber etsin

not: çooook uzak yerdeyseniz bu bile yaramaz 5 - 6 ay bekleyin kktcell %100 kapsama yapacak 3G ye ;) ayrıca bantgenişliği çok büyük problem kktcell için umarım bunu yakında 3 ay gibi çözerde kurtuluruz katı kurallardan....

edit: yazmayı unuttum modem metallerden ve elektirkli şeylere yakın korsanız etkileniyor hızı falan düşüyor bilginize ... artık bu bilgilerle birşey yaparsınız heralde? ben sizin başaracağınıza güveniyorum.. yardımcı olduysam herhangi birinize belirtsin lütfen bye.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 12 Kasım 2008; 0:46:50 >

V
17 yıl
Er

V
17 yıl
Er

quote:

Orjinalden alıntı: veysi_sokmen


quote:

Orjinalden alıntı: X-FI

< Resime gitmek için tıklayın >

3G net testim



Buda benim net testim



< Resime gitmek için tıklayın >



serverın ankaraymış senin onuda koyayım



< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: veysi_sokmen


quote:

Orjinalden alıntı: veysi_sokmen


quote:

Orjinalden alıntı: X-FI

< Resime gitmek için tıklayın >

3G net testim



Buda benim net testim



< Resime gitmek için tıklayın >



serverın ankaraymış senin onuda koyayım



< Resime gitmek için tıklayın >

3G mi bu? Bana daha çok GPRS/Edge gibi geldi...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
17 yıl
Er

3G mi bu? Bana daha çok GPRS/Edge gibi geldi...



Bizim 3G miz bu : )
Şu an Turkcell çökmüş durumda extendhotspot dan mesaj atıyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.