Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
330
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Kiracıyım ve İcra Tebligatı Teslim edilmeden Dava Devam Etmiş?
C
3 yıl (29 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar, Olay benim komşumun (aynı ev sahibi) beni arayıp, onun adına İcra Tebligatı teslim aldın mı diye sormasıyla başladı.

Kendisine Tahliye Taahhütnamesi ile dava açılmış, ancak Muhtarın aramasına kadar hiçbir bilgisi yok. İcra dairesine gittiğinde ona komsunuza teslim ettik 7 gün vaktiniz vardı kaçırdınız. Evi tahliyeye geleceğiz demişler. Kapıya geldiklerine dair not asılmamış.

Sorum şu; Ben komşusu olarak teslim almadığım halde (sanırım ev sahibinin tanıdıkları var, komşum öyle söyledi) icra dairesinde komşuya(Bana) teslim edildi denilmiş. Kiracıya tebliğ olmadığı halde nasıl icraya gelebiliyorlar.

Yarın öbür gün bana da tahliye için icra davası açılıp, Tebligatı komşusuna teslim edilmiş denilip, 7 günlük süre geçtikten sonra , tahliye memurları ile evim ben evde olmadan kapı kırılıp boşaltılabilir mi?

Sıkıntı kira-para yada başka bir şey değil, Diyelim ki ev sahibi kafasına esti ve eğlencesine bile bunu yapsa, olan benim evimdeki eşyalarıma oluyor ve bu benin haneye tecavüz edilmiş gibi hissetmeme sebep olmuyor mu?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



T
3 yıl (971 mesaj)
Yüzbaşı

Takip, cvp nedir bakalım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl (34682 mesaj)
Yarbay

Usulsuz yapılan tebligatın bir geçerliliği yoktur.


https://www.adahukukburosu.com/usulsuz-tebligat/


https://mihci.av.tr/usulsuz-tebligat/



K
3 yıl (5828 mesaj)
Yarbay

Merhaba.

Komşuya tebligat yapılmaz. Komşuya eğer tebliğ edilecek adreste muhatap bulunmaması halinde bu keyfiyeti yalnızca haber ederler. Mazbataya da yazarlar. Uyap vatandaş portaldan tebliğ mazbatasına bakın, usulüne uygun mu değil mi bir avukat yardımı ile değerlendirme yapın.

Umarım dosyada yazılı bir işlem yapmamışsınızdır.



F
3 yıl (6955 mesaj)
Yarbay

İmzasız size verildiğini nasıl kanıtlayacaklar? Sizin imzanızın olması gerekir tebliği kabul etmek için ama bunun için ayrıca şikayetçi olup asıl dava dosyasına eklenmesi gerekebilir.



S
3 yıl (5682 mesaj)
Yarbay

Hukukta işler söylentiler üzerine yürümez. İcra dosyasındaki tebligata gidip baksın komşunuz, kime tebliğ edildiği tebliğ mazbatasında yazar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.