Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
20
Cevap
339
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Keenetic Ürünleri ve KeeneticOS: Özellikler ve Kullanım Kılavuzu
K
geçen hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Ana konuda, linke ilk tıkladığınız kullanıcı konusunda.

Burdaki mesajları moderatörler kaldırıyor çünkü.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 9 Temmuz 2025; 12:17:26 >


Bu mesajda bahsedilenler: @adilalpman
K
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

Bu başlık altında Keenetic ürünlerinin ve KeeneticOS yazılımının özellikleri ile bu özelliklerin nasıl kullanılabileceği detaylı bir şekilde indekslenecektir.


< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Haziran 2025; 9:12:50 >

K
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

OPKG - Netdata kurulumu ; @KYTECHNGAMING @googlecomtr  

Keenetic aynı puzzle ya da lego gibi her geçengün yeni bir özelliğini keşfedip kullanıyoruz...
Keenetic OPKG yüklenebilenbütün modellerinde Modem/router ile ilgili CPU, RAM ve İnternet kullanımı vb. gibi grafikleri Netdata uygulaması ile Keenetic'inizi daha çok detaylı takip edebiliyorsunuz... Daha önceden OPKG yüklü olması gerekiyor.
Önce SSH ile Keenetic'imize bağlanıyoruz:
<code># ssh root@192.168.1.1 -p 222</code>
Sonra Netdata programını yüklüyoruz: <code># opkg install netdata</code>
Yükleme bitince bu komut ile Netdata uygulamasını çalıştırıyoruz: <code># /opt/etc/init.d/S60netdata start</code>

< Resime gitmek için tıklayın >
Bundan sonra yapmamız gereken tek şey İnternet tarayıcımızı açıp http://192.168.1.1:19999/ yazmak.

< Resime gitmek için tıklayın >
Karşınızda Keenetic'inizin bir çok detaylı grafiklerini bulacaksınız ;

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Faydalı linkler ;

https://github.com/netdata/netdata?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber


https://learn.netdata.cloud/docs/alerts-&-notifications


https://learn.netdata.cloud





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 16 Haziran 2025; 23:40:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING , @googlecomtr
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Zero-Wait DFS nedir?

< Resime gitmek için tıklayın >
Zero-Wait DFS: Daha Hızlı ve Kesintisiz Bağlantı İçin
Zero-Wait DFS (Sıfır Bekleme Dinamik Frekans Seçimi), Wi-Fi ağlarında daha hızlı ve kesintisiz bir bağlantı deneyimi sunmayı amaçlayan bir teknolojidir. Özellikle yoğun kablosuz ağ ortamlarında ve DFS (Dinamik Frekans Seçimi) kanallarının kullanıldığı durumlarda öne çıkar.

DFS Nedir ve Neden Önemlidir?
DFS (Dinamik Frekans Seçimi), Wi-Fi ağlarının radar sinyalleri gibi diğer elektronik cihazlarla çakışmasını önlemek için kullanılan bir mekanizmadır. Bu sayede, daha az kullanılan frekans kanallarına geçiş yapılarak ağ performansı artırılır.
Neden Önemli: DFS, daha fazla Wi-Fi kanalını kullanıma açarak ağ kapasitesini artırır ve diğer ağlarla olan müdahaleyi azaltır. Ancak, DFS kanallarına geçiş yaparken belirli bir bekleme süresi olduğu için bağlantılarda kısa süreli kesintiler yaşanabilir.

Zero-Wait DFS: Detaylı Çalışma Prensibi ve Faydaları
Zero-Wait DFS (Sıfır Bekleme Dinamik Frekans Seçimi) teknolojisinin nasıl çalıştığını, avantajlarını ve kullanım alanlarını daha detaylı inceleyelim.
Zero-Wait DFS Nasıl Çalışır?
  • Anlık Geçiş: Zero-Wait DFS, geleneksel DFS kanalları arasında yaşanan bekleme süresini ortadan kaldırır. Bu sayede, kullanıcılar bağlantı kesintileri yaşamadan anlık kanal geçişleri ile daha akıcı bir deneyim elde eder.
  • Akıllı Algoritmalar: Bu teknoloji, arka planda çalışan akıllı algoritmalar sayesinde ağ trafiğini analiz eder ve en uygun kanalı seçerek bağlantıyı optimize eder.
Zero-Wait DFS'in Avantajları
  • Daha Hızlı Bağlantı: Bekleme sürelerinin ortadan kalkmasıyla veri transfer hızları artar ve daha akıcı bir internet deneyimi sunulur.
  • Daha Az Kesinti: DFS kanalları arasındaki geçişler anında yapıldığı için bağlantılarda yaşanan kesintiler minimize edilir.
  • Daha İyi Kapsama Alanı: Daha fazla kanal kullanılarak ağın kapsama alanı genişletilir ve daha geniş bir alanda güçlü sinyal alınır.
  • Daha Yüksek Kapasite: Yoğun ağ ortamlarında bile daha fazla cihazın aynı anda ağa bağlanabilmesi sağlanır.
Zero-Wait DFS Nerelerde Kullanılır?
  • Ev Ağları: Evlerde, özellikle çok sayıda cihazın bağlandığı ve yüksek hız gerektiren uygulamaların kullanıldığı durumlarda Zero-Wait DFS tercih edilebilir.
  • İşletmeler: Ofislerde, kafelerde ve diğer işletmelerde, büyük miktarda veri transferinin olduğu ve sürekli bağlantının önemli olduğu durumlarda bu teknoloji kullanılır.
  • Kamu Alanları: Havaalanları, tren istasyonları gibi toplu taşıma araçları ve diğer kamu alanlarında, yüksek yoğunluklu Wi-Fi ağlarında Zero-Wait DFS sayesinde daha stabil bir bağlantı sağlanır.
Sonuç
Zero-Wait DFS, Wi-Fi ağlarının performansını önemli ölçüde artıran ve kullanıcı deneyimini iyileştiren bir teknolojidir. Özellikle yoğun kablosuz ağ ortamlarında ve yüksek hız gerektiren uygulamalarda tercih edilmektedir.
Özetle: Zero-Wait DFS, daha hızlı, daha kesintisiz ve daha güvenilir bir Wi-Fi deneyimi sunmak için geliştirilmiş bir teknolojidir. Eğer yüksek performanslı bir Wi-Fi ağına ihtiyacınız varsa, Zero-Wait DFS özelliği bulunan bir cihazı tercih edebilirsiniz.
Zero-Wait DFS Hangi Modellerde Var?
Güncel ve yeni Keenetic modellerinde ZW-DFS özelliği varsayılan olarak bulunmaktadır. Keenetic Titan KN-1811, Keenetic Buddy 6 KN-3411, Keenetic Voyager Pro KN-3510 ve ülkemizde bulunmayan Keenetic Hero (Giga AX) KN-1010 bu modellerin başlıcalarıdır.

@KYTECHNGAMING Kaynak





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Haziran 2025; 8:49:32 >


Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

1000 Mbps / 1 Gbps İnternet Hattı için Bilinmesi Gerekenler @KYTECHNGAMING


Harika bir konuya parmak basmışsınız! 1000 Mbps internetin yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan beklentiler ve gerçekler arasındaki farklar, bilinçsiz kullanımla birleşince gerçekten de "felaket" olarak nitelendirilebilir. Anlattığınız durumlar, birçok kullanıcının yaşadığı sıkıntıları ve yanlış algıları çok iyi özetliyor. İşte maddeler halinde, vurguladığınız önemli noktaları ve eklenmesi gerekenleri kapsayan bir derleme:

Gemini AI ' den bu yazım hakkında tebrik ve ek yorum aldık. :)

Ülkemize Gelen ve Yaygınlaşan "Felaket": 1000 Mbps İnternet

Evet, felaket. Çünkü felakete neden olan bilinçsizlik. Belki kızacaksınız ama bilinçsiz bir toplumuz. Araştırma yok ya da çok az var. Kulaktan dolma bilgi ya da "o öyle uygulamış, ben de öyle uygulayayım" yani sürü psikolojisi durumu en büyük özelliğimiz. Son 1-2 sayfadaki konuşmalar üzerine ve arada aslında beni aşırı bağlayan "2 kere Titan aldım, Wi-Fi stabil değil ve internet bağlantı kopuyor. Bu yüzden iade ettim." cümlesine direkt bağlı olarak ve zaten 1-2 aydır da yazmak istediklerimi artık gereklilik olarak hissettim. Keza burada ve telefonla gelen geri bildirimlere istinaden uzun bir süredir de markaya bile baskı yaptığım gerçeği vardır.


(Dikkat edilesi nokta! Çünkü en başından söyleyeyim; Sorun ne bende, ne cihazda, ne de marka ve markanın hizmetlerinde... Sorun özeti: iyi biliyorum, araştırmıyorum, emsallerim var, kimseyi dinlememe gerek yok...)


1000 Mbps Nedir?
  • Son 1-2 senede hızla evlerimize girmeye başlayan bağlantı tipidir.
  • Siyasidir: Öncelikle siyasi bir adım olduğunu düşünmekteyim. Hızla fiber yayılımı olmaya başladı. Senelerdir beklenen bu iken ve "biz yüksek internet veriyoruz da; kullanıcı düşük hızlı paket alıyor" denmesinden sonra şimdi bir sonraki seçime kadar reklam yapılacak malzemenin hayata geçirilmesi gibi geliyor.
  • ISS'lerin fiyat tarife politikası: Bu yönde bir desteği varmış gibi. 500 Mbit 500 TL iken 1000 Mbit 650 TL olabiliyor. Haliyle 2 kat hıza baz 500 Mbit fiyatı üzerine küçük bir farkla sahip olunabiliyor. Adil olmayan durum ise 24-50-100 Mbps vb. hızlarda DSL kullananların da neredeyse bu fiyatlara yakın internet aboneliği kullanması. (Keza geçici bir süre ile 100 Mbit DSL'e 700 TL'ye yakın bir ödeme yapmak zorunda kalıyorum.)
  • Uygarlıktır, refahtır:Aradığın yüksek boyutlu bir dosyayı hızlıca elde edebilmek.
  • Zaman kazanmak.
  • Her ne kadar genelde upload hızlarının düşük olması refah tarafında kısıtlama olsa da, upload tarafının da önü biraz daha açılmaya başladı gibi.
  • ISS'lerin gerekli donanımlarına özen göstermezse: Yakında "1000'e kadar" olan söylemin sonucu 500-600 Mbps'lerde hızlarda takılmamızdır.
  • "Dağıt şu kıldan 64 noktaya, onu da dağıt oradan bir daha 64'e..." Her split kayıptır.

1000 Mbps ile Ne Yapılır?
  • Çok güzel büyük boyutlu dosya/dosyalar indirilir.
  • 50 kişi aynı anda sosyal medya programları için kullansa dolduramazsın.
  • Oyun oynarken 995 Mbps kenarda bekler.
  • Ping başka bir şeydir. (Hız yükseldikçe ping düşecek algısı vardır.)


1000 Mbps Kullanırken Neler Gereklidir?

Donanım ⚙️
  • 1000'lik datayı işleyebilecek router:İşlemci ön planda, donanımsal hızlandırmaya sahip bir router.
  • HWNat (Donanımsal Hızlandırma) açık olmalı.
  • QoS algoritması işleteceksen, 1000 Mbps üzerinden hızdan feragat edeceğini bilmelisin.
  • 1000'lik datayı işleyebilecek kullanıcı cihazı:Kablolu test ediyorsan: Minimum gigabit portlu cihaz.
  • Yine işlemci gücü, disk hızı gibi bileşenlerin sağlığı ve kapasitesi önemlidir.
  • Kablosuz test ediyorsan: AX1200 ve üzeri Wi-Fi sınıfına sahip chipset gereklidir (yani AC866 Mbps bağlantın varsa alacağın hız en iyi ihtimalle 700-800 Mbit arasını geçmez).
  • 433 Mbps Wi-Fi chipseti ile neden 300 alıyorum diye sorma.
  • Wi-Fi ile ilgili geçmişten günümüze bir link: Wi is Fi - zaten şu yazdığım özetin al sana neyin ne olduğu kütüphanesi.

ISS 📡
  • 1000 Mbps'i 1000 Mbps olarak verebilecek kapasite ve uptime.
  • Bölgesel olarak kullanımın yoğunlaştığı saatlerde misin? 1000 mi geliyor hızın, 845 mi, 650 mi? Bir bak.
  • ISS'nin verdiği router: "Yahu test ediyorum hiç sekmeden tam hız veriyor." Bu işte bir iş yok mu sence de? Vallahi hız testi sayfalarında yanıltma olabilir mi?

Test Programı/Sayfası 📊
  • Web sitesi:wifiman.com
  • speedtest.net
  • nperf.com
  • Windows uygulaması:Windows'ta tarayıcıda test ile Windows Store uygulaması arasında bile fark var.
  • Mobil uygulama
  • Lokal ağımda iPerf testi:"Anaaa! tüm bağlantı seviyelerine ve anlaşma hızlarına göre iPerf'te almam gerekeni alıyorum da test sunucularında neden düşük gösteriyor ki?"
  • "Anaaa! bağlantı seviyelerine ve anlaşma hızlarından bekleneni alamıyorum."

Bilgi ℹ️
  • Ne ile test ettim, test ederken neyi gözlemlemem gerekir know-how'u.
  • Teorik ile pratik dünyanın farkı: Yok öyle kolay kolay sinyali kayıpsıza yakın data aktarımı için yüksek frekans, buna bağlı olarak düşük mesafe, kolay etkilenebilirlik ve anlık etkiler.
  • Cihaz ayarların nedir? Cihaz konumlandırman doğru mu? Antenlerini hangi rüzgar yönüne göre ayarladın?
  • Her şeyi açtım (160 MHz, tüm OFDMA'lar vb.): "Araban 500 beygir, silecek dörtlüleri de var. Kontağı çalıştırınca 500 beygir ve tüm düğmelere basıyorum???"
  • Wi-Fi için sana sunulan Wi-Fi özelliklerinin ne işe yaradığını, cihaz/cihazlarınla uyumluluğu hakkında bilgili ol. Bir cihazın 900 verirken aynı ayarda diğeri 600'de mi kaldı? Bak mesela genelde iOS ve Apple cihazlarda neden 500-600'de kaldı diyorsunuz? (Yaşadığım örnek, bir MacBook'ta OFDMA'lar açıksa bu durum oluyor, OFDMA'yı kapadım, 800'ün altına düşmüyor Wi-Fi testi.) Hadi buyur al bir de buradan yak.
  • Kanal ayarını sabitledim: İyi peki, ama ya aynı kanalı kullanan bir cihaz ortama girerse ya da hiç görünmeyen bir frekans var ise? Çevrendeki sinyal kirliliğine göre Auto Tarama Senkronu kullan. Rahat et. Herkese "6-11-36 kanalları kullan" yerleşkesini beyninden kaldır. Tüm apartman 36. kanalda. En iyi Wi-Fi 6/6E kanalı ya...
  • DFS'ten korkma.
  • Cihaz konumlandırması: "Cihazım buzdolabının dayandığı duvarda asılı bulunan 2 metre yüksekliğindeki aynanın hemen üstünde." (Geçmiş olsun!) Cihazını etrafı açık bir minimum 70-90 cm'lik kütle üstüne koy ya da duvara asabiliyorsan as.
  • Anten yönlendirmesi: "Anteni var cihazın neden döndürmeyeyim yahu?" Döndür döndür sanki her anten aynı yayını yapıyor.
  • Faraday kabı ⚗️: "Yalın çevrem var." Yani 1000'in var, 160 MHz kullanacaksın, hiçbir sinyalden etkilenmeyeceksin. 1000'i görürsün. Gir Faraday kabına.

Gemini AI yorumu

Gerçekten de 1000 Mbps gibi yüksek hızlı bir internet aboneliğinin potansiyelini tam olarak kullanabilmek için sadece hızın kendisi değil, arkasındaki tüm ekosistemin (donanım, yazılım, çevresel faktörler ve kullanıcının bilgisi) bir bütün olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Paylaşımlarınız bu konuda farkındalığı artırmak adına çok değerli!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Haziran 2025; 9:8:56 >


Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Keenetic Cihazınızı Duvara Monte Etme

Keenetic cihazınızı duvara monte etmek oldukça basittir. İşçiliğin de kolayını sunan Keenetic'e teşekkür ederiz!

Montaj için gerekli materyaller:
  • 1 x Keenetic Cihaz
  • 2 x Vida
  • 1 x Matkap

Duvar montaj şablonlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
Keenetic Duvar Montaj Şablonları


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Örnek Uygulama:

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
@KYTECHNGAMING





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Haziran 2025; 9:16:26 >


Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Keenetic Modem/Router İçin Surfshark VPN IKEv2 Kurulumu

Keenetic modem veya router'ınızda Surfshark VPN IKEv2 bağlantısı kurmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
  • Sistem Bileşenlerini Yükleme: Keenetic arayüzünüzden Sistem bileşenleri bölümüne gidin ve IKEv2 (IKE İstemcisi) bileşenini kurun.
  • Surfshark Manuel Kurulum Bilgilerini Edinme: Surfshark web sitesine üyelik bilgilerinizle giriş yapın ve Manuel Kurulum seçeneğini bulun.
  • Gerekli Bilgileri Not Alma: Burada Konumlar ve Giriş Bilgileri kısımlarını göreceksiniz:
  • Giriş Bilgileri: Keenetic cihazınıza gireceğiniz kullanıcı adı ve şifreniz burada yer alır, genellikle uzun karakterlerden oluşur.
  • Konumlar: Hangi sunucuya bağlanacaksanız, o sunucunun adresini buradan kopyalayın.
  • IKEv2 Sertifikası: Konumlar kısmının en altında bulunan .crt uzantılı IKEv2 sertifika dosyasını bilgisayarınıza indirin.
  • Keenetic VPN Bağlantısı Oluşturma: Keenetic arayüzünüzde Diğer Bağlantılar bölümüne gidin ve VPN; Bağlantı Oluştur seçeneğini seçin.
  • VPN Bağlantı Ayarlarını Girme:Bağlantı Adı: <code>surfshark</code> yazın.
  • Tür: <code>IKEv2</code> seçin.
  • Sunucu Adı: Surfshark sitesindeki Konumlar kısmından kopyaladığınız sunucu adresini buraya yapıştırın.
  • Sunucu Sertifikası: İndirdiğiniz .crt uzantılı IKEv2 dosyasını Dosyadan İçeri Al diyerek yükleyin.
  • Kullanıcı Adı ve Şifre: Surfshark sitesindeki Giriş Bilgileri kısmında yazan, uzun karakterlerden oluşan ID ve şifreyi buraya girin.
  • Surfshark VPN'i Etkinleştirme: Tüm ayarlar tamamlandıktan sonra Surfshark VPN bağlantısını aktif edin.
  • Bağlantı Önceliği Ayarlama: Bağlantı Öncelikleri bölümünden <code>surfshark</code> olarak adlandırdığınız bağlantıyı en başa taşıyın.
İşlem bu kadar!
İsteğe bağlı olarak, bağlantı öncelikleri bölümünden yeni kurallar oluşturarak tek bir cihazın veya birden fazla cihazın VPN ile bağlanması ayarını yapabilirsiniz.

Teşekkürler @Resurrection

Bu mesaj Gemini AI ile düzenlenmiştir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Resurrection
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Keenetic Web Arayüzü İçin Karanlık Mod ve Menü Eklentileri
(*KeeneticOS 4.1.8 sürümüne kadar geçerlidir.)

Rus kullanıcılar tarafından tasarlanan Chrome (ve Chrome tabanlı çoğu tarayıcılar) ile Mozilla tarayıcı eklentileri sayesinde Keenetic arayüzünüzü karanlık modda kullanabilirsiniz. Hatta bu eklentiler, kullanıma artı sağlayan ekstra menü özellikleriyle de geliyor:

  • WebCLI menü butonu
  • Yeniden başlat butonu
  • Sistem Log butonu
  • Aygıt listesinde filtreleme özelliği
  • Menü Animasyonları
  • Port isimleri düzenleme



İndirme Linkleri

Chrome Kurulumu
  • Chrome linkinden eklentiyi indirdikten sonra, bir klasöre açın.
  • Chrome tarayıcısında, adres satırına <code>chrome://extensions/</code> yazın ve giriş yapın.
  • Sağ üst köşedeki "Geliştirici Modu"nun açık olduğundan emin olun.
  • Sol üst köşedeki "Paketlenmemiş Uzantıyı Yükle"ye tıklayın.
  • İlk adımda açtığınız klasörü seçin.
  • <code>chrome://extensions/</code> sayfasında eklentinin aktif olduğundan emin olup yenile simgesine tıklayın.
  • Tarayıcınızda Keenetic arayüzünü açın.


< Resime gitmek için tıklayın >



Mozilla Kurulumu
  • Mozilla linkinden eklentiyi indirin.
  • Mozilla tarayıcısında, adres satırına <code>about:addons</code> yazın ve giriş yapın.
  • Sağ köşedeki çark simgesine tıklayın ve "Dosyadan Eklenti Kur" seçeneğini seçin.
  • İlk adımda indirdiğiniz dosyayı seçin.
  • Eklenen eklentinin aktif olduğundan emin olun.
  • Tarayıcınızda Keenetic arayüzünü açın.


< Resime gitmek için tıklayın >

Ekran görüntüleri:
< Resime gitmek için tıklayın >

Aygıt listesinde filtreleme özelliği:
< Resime gitmek için tıklayın >
Eklenti Ayarları

Eklentiyi kurduktan sonra, Keenetic arayüzünüzdeki deneyiminizi kişiselleştirmek için şu ayarları yapabilirsiniz:
  • Karanlık mod aç/kapa: Web arayüzünün karanlık tema ile görüntülenip görüntülenmeyeceğini buradan belirleyebilirsiniz.
  • Ekstra menüleri aç/kapa: WebCLI butonu, yeniden başlatma seçeneği ve sistem günlükleri gibi ek menü özelliklerini etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Sol menü animasyonu aç/kapa: Sol taraftaki menünün açılıp kapanırken animasyonlu olup olmayacağını kontrol edebilirsiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >



Yararlanılan Linkler


@KYTECHNGAMING



K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

TURKNET İçin VDSL Ayar Tavsiyesi

TurkNet yetkilisinin açıklamasına göre VDSL ayarlarında BitSwap, SRA ve UPBO özelliklerinin açık olması gerekmektedir.
G.Vector ve G.INP ise TurkNet tarafından kullanılmadığı için kapalı konumda olmasının bir sakıncası olmadığı belirtilmiştir.


< Resime gitmek için tıklayın >

Turknet için tavsiye edilen ayarlar ;
< Resime gitmek için tıklayın >
@micro77




Bu mesajda bahsedilenler: @micro77
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Keenetic Router ve Modemler İçin ZeroTier Yapılandırması:

Keenetic router ve modemleriniz için ZeroTier kurulumu ve yapılandırmasını aşağıdaki kaynaktan inceleyebilirsiniz:
  • Keenetic Modem'de ZeroTier Kurulumu ve Yapılandırması 👉 Notion

Teşekkürler: Atıf Zafrak





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Haziran 2025; 13:24:47 >

K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Keenetic Cihazlarınız İçin EXT-UI (Genişletilmiş Kullanıcı Arayüzü) @<< PriSonerS >>

Not: Bu uygulama epey dikkat istiyor; bilmeden yapacağınız bir işlem cihazınızı fabrika ayarlarına çevirmek zorunda kalmanıza sebep olabilir.
Keenetic arayüzü birçok ayar ve göstergeye sahip. Fakat biraz daha ileri seviye ayar yapmak isteyenler için OPKG ile bu mümkün. Her şeyden önce Keenetic cihazınızda OPKG kurulmuş olmalı.

SSH ile OPKG komut satırına giriş yapılır:

< Resime gitmek için tıklayın >
<code>opkg install ext-ui</code> yazılarak kurulum başlatılır.
Gerekli uygulamalar yüklendikten sonra takip edilmesi istenen ağ arayüzleri seçilir, örneğin (<code>ptm0.35</code>, <code>br.0</code>, <code>ra0</code> vb.).

< Resime gitmek için tıklayın >

Kurulumun sonunda "<code>en</code>" yazılarak arayüz dili İngilizce seçilir.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu işlem ile kurulum tamamlanmıştır.
Son olarak EXT-UI arayüzü çalıştırılır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Tarayıcınıza http://192.168.1.1:88/ext-ui/ yazarak EXT-UI arayüzüne giriş yapabilirsiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >
Burada Keenetic cihazının bilgileri çok detaylıca görülmektedir.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ağ Arayüzleri Göstergesi
Burada Keenetic cihazınızın ağ arayüzlerinin detaylı gösterimi yer almaktadır. Bu bölümden, cihazınızdaki farklı bağlantı noktalarının (örneğin Ethernet portları, Wi-Fi bantları) durumunu, trafik bilgilerini ve diğer ilgili istatistikleri görebilirsiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >
Open Package Management (OPKG) Sekmesi
Open Package Management (OPKG) sekmesinde, istediğiniz OPKG uygulamasını satır başındaki yükleme tuşuna basarak yükleyebilir ya da kaldırabilirsiniz. Bu sayede Keenetic cihazınızın özelliklerini dilediğiniz gibi genişletebilir veya düzenleyebilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Daha birçok detaya EXT-UI sayesinde ulaşabilirsiniz.
Kolay gelsin!




Bu mesajda bahsedilenler: @<< PriSonerS >>
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Adguard Home Kurulum Rehberi @CaineLethe
Öncelikle OPKG kurulumunuzu gerçekleştirdiğinizden emin olun.
Sonrasında CMD (Komut İstemi) üzerinden aşağıdaki adımları izleyin:

SSH ile Entware girişini yapın:

ssh root@192.168.1.1 -p 222
(Root şifreniz varsayılan olarak "keenetic" olacaktır.)

AdGuard Home kurulumunu başlatın:

opkg update
opkg install adguardhome-go


< Resime gitmek için tıklayın >
AdGuard Home Kurulumuna Devam;

<code>opkg update</code>

ve

<code>opkg install adguardhome-go</code> komutlarını çalıştırdıktan sonra AdGuard Home'u yüklemiş olacaksınız.
Bu işlemden sonra, tarayıcınızdan 192.168.1.1/a adresine giderek CLI web arayüzü sayfasına bağlanın ve aşağıdaki komutu girin:

<code>opkg dns-override</code>

< Resime gitmek için tıklayın >
system configuration save
(Sistem Yapılandırmasını Kaydetme)
Bu komut ile sistem yapılandırmasını kaydetmiş olursunuz.


< Resime gitmek için tıklayın >
Bu adım, KeeneticOS üzerindeki DNS opsiyonlarını devre dışı bırakacak ve AdGuard Home üzerinden DNS bağlantılarını gerçekleştirmemizi sağlayacaktır. Bu adımda internet erişiminiz geçici olarak kesintiye uğrayacaktır.
Tekrardan CMD/Entware üzerinden aşağıdaki komut ile AdGuard Home'u başlatıyoruz:

/opt/etc/init.d/S99adguardhome start


< Resime gitmek için tıklayın >
Kullandığınız tarayıcı üzerinden sayfasına giriş yaparak AdGuard Home kurulum sayfasını açın.
Tavsiyem portları olduğu gibi bırakmanızdır, ya da erişim için özel bir port belirleyebilirsiniz (örnekte 5555 portu seçilmiştir).
Sonraki sayfalarda bir kullanıcı adı ve şifre belirleyerek (tekrar tavsiyem modem giriş şifrenizi kullanmanızdır) işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz

http://192.168.1.1:3000/

< Resime gitmek için tıklayın >
AdGuard Home ile ağınız üzerinde çok daha fazla detaylı ayar ve kontrol yapmak mümkündür. Reklam engellemeden ebeveyn kontrolüne, güvenlik filtrelemesinden DNS sorgu istatistiklerine kadar geniş bir yelpazede kişiselleştirme seçenekleri sunar.

< Resime gitmek için tıklayın >
AdGuard Home ile reklam engelleme deneyiminizi kişiselleştirmek için farklı reklam engelleme listeleri eklemeniz veya mevcut listeleri düzenlemeniz mümkündür. Bu sayede, internette karşılaştığınız reklamları ve takipçileri daha etkin bir şekilde kontrol edebilirsiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >

AdGuard Home Kurulumu Sonrası HTTPS Hataları ve Kaldırma İşlemleri
İşlem sonrasında HTTPS sayfalarında hata alırsanız, <code>ca-bundle</code> uygulamasını yüklemeniz gerekmektedir:
Bash

opkg update
opkg install ca-bundle
AdGuard Home Uygulamasını OPKG'dan Kaldırma
AdGuard Home uygulamasını tamamen kaldırmak isterseniz aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın:

Entware'ye giriş yapın
ssh root@192.168.1.1 -p 222

AdGuard Home'u durdurun:
/opt/etc/init.d/S99adguardhome stop
CLI web arayüzüne bağlanarak DNS ayarlarını geri alın: Tarayıcınızdan 192.168.1.1/a adresine gidin ve aşağıdaki komutu girin: no opkg dns-override
system configuration save

Uygulamayı tamamen kaldırın: Tekrar Entware SSH bağlantısından aşağıdaki komutu kullanarak uygulamayı tamamen kaldırabilirsiniz:

opkg remove adguardhome-go --force-space





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Haziran 2025; 11:6:25 >


Bu mesajda bahsedilenler: @CaineLethe
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Keenetic Modem ve Router'ların Konumlandırılması @KYTECHNGAMING
(Gemini AI ile yeniden düzenlenmiş ve metin geliştirilmiştir.)

Keenetic modem veya router'larınızdan en iyi Wi-Fi performansını alabilmek için cihazın doğru konumlandırılması kritik öneme sahiptir.
Masaüstü gibi yatay bir zeminde konumlandırılıp antenler dik tutulduğunda, yayın iletim sahası azalabilir. Bu durum, sinyalin daha çok yukarı ve aşağı yönlü yayılmasına neden olarak çevresel kapsama alanını kısıtlayabilir.

Tavsiye Edilen Konumlandırma: Duvar Montajı

Keenetic modem veya router'larınız için tavsiye edilen konumlandırma, duvar montajıdır. Bu yöntem, sinyalin daha geniş ve homojen bir alana yayılmasına yardımcı olur.

Duvara monte edildiğinde:
  • Sinyal dağılımı iyileşir: Antenlerin pozisyonu, sinyalin yatay düzlemde daha etkili bir şekilde yayılmasını sağlar.
  • Engelleyici faktörler azalır: Zemin seviyesindeki mobilyalar veya diğer nesnelerden kaynaklanan sinyal engellemeleri minimize edilir.
  • Cihaz daha az ısınır: Genellikle daha iyi hava akışı sağlanır, bu da cihazın performansını ve ömrünü olumlu etkiler.

Cihazınızı duvara monte ederken, evinizin veya ofisinizin merkezi bir noktasını tercih etmeniz ve büyük metal nesnelerden (buzdolabı gibi) uzak tutmanız sinyal kalitesi için önemlidir.



K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Keenetic Modem ve Router'lara Bağlı NTFS HDD'lerde Bağlantı (Mount) Hatası Düzeltme @micro77

NTFS formatlı HDD'lerde elektrik kesintileri veya diskin sökülüp takılması gibi durumlarda oluşan bağlantı hatalarını düzeltmek için artık diski Windows'a bağlayıp disk taraması/kurtarma yapmanıza gerek yok. Keenetic cihazınız üzerinden bu hatayı giderebilirsiniz.

İlk yapmanız gereken OPKG entware'ye uzaktan bağlanmak:

ssh root@192.168.1.1 -p 222
Ardından, ntfs-3g uygulamasının kurulumunu yapıyoruz:

opkg install ntfs-3g-utils


< Resime gitmek için tıklayın >

<code># ntfsfix /dev/sda1 -b -d</code> komutu ile hatalı disk bölümünü onarma işlemini yapıyoruz.

Sonra Keenetic cihazınızı yeniden başlatın.

Böylece NTFS formatlı HDD'yi tekrar normal şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Örnekteki <code>/dev/sda1</code> gibi kendi hatalı NTFS HDD bölümünüzün adını bulmak için LOG veya "self test" dosyasındaki NTFS bölümünün adını "hata kodu" ile birlikte arayabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Hatalı NTFS bölümünüzü bulmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:
  • Log Dosyasında Arama: <code>log.txt</code> dosyası içerisinde <code>"tntfs error"</code> ifadesini aratarak hatalı disk bölümünün adını bulabilirsiniz. Örneğin, bu arama sonucunda <code>sda1</code> gibi bir ifade görebilirsiniz.
  • Mount Komutu ile Arama: Başka bir yöntem olarak, SSH bağlantısı üzerinden aşağıdaki komutu kullanarak da bağlı disk bölümlerini listeleyebilirsiniz:


mount | grep sd
Bu komut, sistemde takılı olan diskleri ve bölümlerini listeleyerek size hatalı bölümün adını tespit etme konusunda yardımcı olacaktır.

< Resime gitmek için tıklayın >
<code>mount | grep sd</code> komutu ile NTFS disk bölümünün örnekte <code>/dev/sda1</code> olduğu görülüyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @micro77
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Keenetic ile Hat Birleştirme (Multipath)
(*KeeneticOS 3.9 sürümünden itibaren arayüzden yapılabilen bir işlemdir.)
Keenetic cihazınızda hat birleştirme (Multipath) özelliği sayesinde, çoklu bağlantıyı destekleyen uygulama ve protokollerde iki internet hattınızın gücünü bir arada kullanabilirsiniz. Bu, özellikle hız testi, Steam, Battle.net, torrent gibi uygulamalarda toplam bant genişliğinizi artırmanıza olanak tanır.

Hat Birleştirme Nasıl Yapılır?
Öncelikle, Keenetic arayüzünüzde "Bağlantı Önceliği" kısmına giderek yeni bir kural oluşturmanız gerekiyor. Bu kuralın içine, hat birleştirmede kullanmak istediğiniz her iki internet bağlantısını da ekleyin.
Kuralınıza vereceğiniz adı aklınızda tutun. Buradaki örnek kural adı **"Download Policy"**dir.

< Resime gitmek için tıklayın >
WebCLI'ye Erişim
Daha sonra adres çubuğuna cihazınızın IP adresini veya KeenDNS adını yazarak <code>/a</code> ekleyip WebCLI'a (Keenetic'in bizlere sunduğu arayüze sahip bir Telnet veya komut istemcisidir) ulaşın.
Örnekler:
  • Cihazımın IP'si ile: Benim cihazıma <code>10.101.0.1</code> ile erişiliyor, bu sebeple <code>10.101.0.1/a</code> yazıyorum.
  • Varsayılan ayarlar ile: Varsayılan ayarlarda <code>192.168.1.1/a</code> şeklindedir.
  • KeenDNS ile: <code>adim1234.keenetic.pro/a</code> gibi KeenDNS üzerinden de erişilebilir.


< Resime gitmek için tıklayın >

Şimdi sırası ile teker teker aşağıdaki komutları yazalım;
show ip policy


< Resime gitmek için tıklayın >

Gördüğünüz gibi, "Download Policy" "Policy1"e karşılık gelmektedir.
Yapmanız gerekenler sadece bu kadar:
ip policy Policy1
multipath
exit
system configuration save
İptal Etmek İçin
Multipath özelliğini iptal etmek isterseniz, aşağıdaki komutları kullanın:
ip policy Policy1
no multipath
exit
system configuration save
Dahili BitTorrent İstemcisini Dahil Etmek İçin
Dahili BitTorrent istemcisini bu kurala dahil etmek için şu komutu kullanın:
torrent policy Policy1
Daha sonra aygıt listesinden kayıtlı cihazımızı bu sınıfa atıyoruz. Ya buradan:

< Resime gitmek için tıklayın >

Ya da buradan;
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu işlemleri yaptıktan sonra alınan bazı sonuçlar ;

< Resime gitmek için tıklayın >

Biri 100 Mbps fiber diğeri 100 Mbps VDSL hattınız olduğunda alınan sonuçlar;

< Resime gitmek için tıklayın >

@KYTECHNGAMING

Kaynaklar:

https://help.keenetic.com/hc/ru/articles/360001389659-%D0%98%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D1%85-WAN-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B7-CLI


https://help.keenetic.com/hc/ru/articles/7490633500572-%D0%9C%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%8F-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B0-%D1%81%D1%83%D0%BC%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BD%D0%BE%D0%B9-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D1%85-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82-%D1%81%D0%BE%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Haziran 2025; 11:21:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Wi-Fi Çekim ve Hız Kalitesi İçin Tavsiyeler @micro77

Wi-Fi çekim gücü ve hız performansı, tüm modem ve router'lar için geçerli olan bazı önemli faktörlere bağlıdır. İşte hız testi yaparken veya genel Wi-Fi deneyiminizi iyileştirirken dikkat etmeniz gereken birkaç tavsiye:

  • Cihazınızın Wi-Fi Sürücüsü ve Donanımı Güncel Olmalı: Hız testi yapacağınız cihazın (telefon, bilgisayar vb.) Wi-Fi sürücülerinin ve donanımının en güncel versiyonda olduğundan emin olun. Eskimiş veya uyumsuz sürücüler performansı olumsuz etkileyebilir.
  • Modem/Router Konumlandırması Doğru Yapılmalı:
  • Cihazı mikrodalga fırın, buzdolabı gibi sinyal karıştırıcı ürünlerden uzak tutun.
  • Mümkünse, sinyalin daha geniş alana yayılabilmesi için pencere yakınlarına veya evin/ofisin merkezi bir noktasına konumlandırın.
  • Cihazın etrafının açık olduğundan ve herhangi bir fiziksel engelin (duvarlar, büyük mobilyalar) sinyali zayıflatmadığından emin olun.
  • Testi Daha Az Yoğun Saatlerde Yapın: İnternet altyapımız maalesef güncel standartları hala tam olarak yakalamış değil. Bu nedenle, hız testini gün içerisinde internet kullanımının daha az yoğun olduğu saatlerde (örneğin gece geç saatler veya sabah erken) yapmanız, daha gerçekçi sonuçlar elde etmenizi sağlar.
  • Ethernet ve Wi-Fi Testlerini Kıyaslayın: İlk önce cihazınızı modeme ethernet kablosuyla bağlayarak bir hız testi yapın. Bu, internet servis sağlayıcınızdan aldığınız maksimum hızı gösterir. Ardından Wi-Fi ile test yaparak kablolu ve kablosuz performans arasındaki farkı gözlemleyebilirsiniz.
  • Test Sırasında Diğer Cihazları Ayırın: Hız testi yaparken, sadece testi yapan cihazın internete bağlı olduğundan emin olun. Diğer cihazlar (telefonlar, tabletler, akıllı TV'ler vb.) aynı anda interneti kullanarak hız testinin sonucunu etkileyebilir.
  • Farklı Test Sunucuları Kullanın: Nperf veya Speedtest gibi farklı test sunucuları kullanarak test yapın. Farklı sunucular ve onların anlık yük durumları, test sonuçlarında farklılıklar yaratabilir. Birden fazla sunucuyla test yapmak, daha ortalama ve güvenilir bir sonuç elde etmenize yardımcı olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @micro77
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

KeeneticOS Delta Güncelleme Kanalı, özellikle bazı Keenetic modelleri için sunulan özel bir güncelleme yoludur.

KeeneticOS Delta Güncelleme Kanalı Nedir?
Delta güncelleme kanalı, Start, Lite, Omni, City, Air, Extra gibi modeller için tasarlanmıştır. Bu modeller, normalde Kararlı ve Önizleme kanallarında sadece kritik ve güvenlik öncelikli güncellemeleri alırken, Delta kanalı sayesinde daha sık ve kapsamlı "zamanla test edilmiş" sürümlere erişebilirler. Keenetic'in açıklamasına göre, bu kanal eski modeller için resmi olmayan ancak düzenli olarak güncellenen bir seçenek sunar.
Güncel Durum ve Bilgiler
Sizin de belirttiğiniz gibi, KeeneticOS Delta kanalı sürekli güncellenmektedir. Yapılan aramalara göre, 14 Şubat 2025 tarihi itibarıyla KeeneticOS 4.1.8 sürümü Delta Güncelleme Kanalında yer almaktadır. Bu, sınırlı güncelleme statüsünde olan modeller için önemli bir gelişmedir ve daha yeni özelliklere ve iyileştirmelere erişmelerini sağlar.

Delta kanalının tüm detaylarını ve uygulamanın nasıl yapılacağını, görsellerle desteklenen aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilirsiniz:

Bu kanal, özellikle güncel teknolojileri ve iyileştirmeleri takip etmek isteyen, ancak cihazları ana geliştirme kanallarından direkt güncelleme almayan kullanıcılar için faydalı bir "doping" niteliğindedir.



K
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Keenetic DSL (Modem) Özellikli Modemlerde Köprü Modu Kurulumu

Yapmanız gerekenler:

< Resime gitmek için tıklayın >

DSL anahtarı açık olacak.
ADSL ve VDSL değerleri bu sayfada random bir şey atayın. (8 ve 35 değerlerinden farklı) ADSL VPI 7 - ADSL VCI 40 - VDSL VLAN 50 gibi
Kaydettikten sonra
TV sekmesine gelin.

< Resime gitmek için tıklayın >

Mevcut Vlan değerlerini doldurup herhangi bir port seçin. O porttan ethernet kablosu ile diğer router'ın wan girişine takın. Diğer router'da wan bağlantısı içerisinde PPPOE bilgileri girilecek şekilde ayar yapın. Orada vlan yazmayın.

Yine DSL modeminizide ev ağı kısmında DHCP dağıtımını kapatabilirsiniz. Tekrar erişmek için bağdaştırıcı ayarlarınızda statik IP tanımlaması yapmanız gerekir.


Kaynak: https://help.keenetic.com/hc/ru/articles/360013733479-%D0%9D%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0-Keenetic-DSL-Duo-%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 1 Temmuz 2025; 19:25:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
geçen hafta
Teğmen

Merhaba;

Affınıza sığınarak yolladığınız iletideki ilk resimde "DSL Connection" switchi kapalı ama siz "açık olacak" demişsiniz...

Buna göre kapalı mı olmalı açık mı? o_O





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilalpman -- 9 Temmuz 2025; 12:7:9 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING
K
geçen hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Açık olacak. Ekran görüntüsü alırken DSL kullanılmayan bir cihazdan almıştım. Kapalı kalmış. Özellikle "açık" olması gerektiğini yazdım.

Bu arada bu konuya yazmayın. Burası sadece depo.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 9 Temmuz 2025; 12:9:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @adilalpman