Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 13 misafir, 9 mobil kullanıcı
25489
Cevap
1026504
Tıklama
83
Öne Çıkarma
Cevap: KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (469. sayfa)
A
5 yıl
Yüzbaşı

O model oldukça eski biliyorum. yine denersin, işini görüyorsa kullanırsın. Kapsama yetmezse, repeater eklersin. vs. Mesh olursa daha iyi olur, o zaman tekrar ne var ne yok piyasada araştırırsın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @srcn1905
S
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbulut115

O model oldukça eski biliyorum. yine denersin, işini görüyorsa kullanırsın. Kapsama yetmezse, repeater eklersin. vs. Mesh olursa daha iyi olur, o zaman tekrar ne var ne yok piyasada araştırırsın.
Hocam siz konu hakkında bilgilisiniz. Keenetic access pointlerden 200 liraya kadar olan bir ürün alsam sadece üst kata 90m2 kadar alana hız düşürmeden, wifi sağlayabilir mi acaba? Kusura bakmayın yoruyorum sizi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Binbaşı

Merhaba,

Extra dsl modemin kurulumunu pc üzerinden ethernet kablosu ile yaptım. (Sürüm 3.4.6)
Sonrasında evimdeki kablosuz cihazları tv telefon vs.. cihaz ekle seçeneğinden elle ekleyerek kurulum sağladım. Cihazların bağlanmasında da sorun yok. Eğer cevaplarsanız bir iki sorum olacak.

< Resime gitmek için tıklayın >

* Extra yapılması gereken bir garanti işlemi var mı?
* Ad guard yada safeguard kullanmalı mıyım?
* 2.4 / 5 GHZ olayını bağlandığım cihazlar otomatik algılayıp kendisi mi seçiyor?
* Aşağıdaki ayarları kurcalamalı mıyım?


< Resime gitmek için tıklayın >


Yada yapılması gereken farklı bir ayar mıdır?
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @micro77
M
5 yıl
Yarbay

merhaba

öncelikle modeminiz hayırlı olsun.

Keenetic sitesine üye olup 1. mesajdaki tarife göre cihaz eklerseniz garanti süresi 3+1 olacaktır.

adblock normalde ev kullanıcıları için yeterli oluyor.

cihazlar modeme yakınlık yada sinyal seviyesine göre 2.4/5 GHZ bağlantılarını kendileri seçmektedir.

SNR ayarlarınız ideal değerlerde görünüyor , hattınız santrale yakın görülüyor.

bina içi tesisatta bakım yapılırsa daha da yüksek SNR değerleriniz olacaktır. fakat bu şekilde de kullanabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mitescere
M
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: micro77

merhaba

öncelikle modeminiz hayırlı olsun.

Keenetic sitesine üye olup 1. mesajdaki tarife göre cihaz eklerseniz garanti süresi 3+1 olacaktır.

adblock normalde ev kullanıcıları için yeterli oluyor.

cihazlar modeme yakınlık yada sinyal seviyesine göre 2.4/5 GHZ bağlantılarını kendileri seçmektedir.

SNR ayarlarınız ideal değerlerde görünüyor , hattınız santrale yakın görülüyor.

bina içi tesisatta bakım yapılırsa daha da yüksek SNR değerleriniz olacaktır. fakat bu şekilde de kullanabilirsiniz.
Merhaba,

Teşekkür ederim inşallah hayırlı olur sorunsuz kullanırım.

Garantiyi uzattım sağolun.

Adblock dediğiniz adguard sanırım. Onu şimdi açtım.

Hattım santrale yakın sayılır. Ancak bina içi tesisat en az 20-30 yıllık sanırım.

Halen evde üçlü fiş ile internete bağlanıyorum o derece eski :)

Konuyla ilgili değil ama bina içi tesisat için kime başvurmam gerekiyor? İleride gerekli olursa diye soruyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitescere -- 13 Temmuz 2020; 14:49:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

bina içi CAT5 yada CAT6 kablo bağlayabilecek herhangi bir elektrikçiden yardım isteyebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mitescere
B
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbulut115

Evet arkadaşlar, Keenetic ten doğrulama geldi, Online oyunlar için çök özel bir nitelik olan yüksek Bufferbloat için AQM(otomatik sıralama yönetimi) de özel bir geliştirme yapılmış. 3.5.13 de. Hayırlı uğurlu olsun. Oyunlar ayrı bir keyifli olacak. Deneyin test edin. Geliştiricide olduğu için geri dönüşlerimiz faydalı olacaktır.

Ayrıca komut satırı da eklenmiş, ancak buna gerek olmadan akıllı bir şekilde Modem gerekeni yapıyormuş, yine cihaza özel bir sınıflama yapabiliyoruz. Bunu bir kaç günde yaptığım testlerde görüyorum. Multi kullanacı için ayn anda hepsi çok iyi Bufferbloat değeri üretiyor. Oyunlarda sekme yok.

ip hotspot host {mac} service-class {1-6} , 1 en iyi. İleride grafik ara yüze koymalarını rica ettim. yine de isteyen kolay yapabilmeli.

Test sitesi
http://www.dslreports.com/speedtest
Hocam merhabalar gerçekten aranan özellik olmuş hem upload hem download yaparken vie.valve.nete ping atabilir misiniz? ya da download yaparken vs çeşitli testleri ekleme şansınız var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Yarbay

ben yaşadığımı söylüyorum keenetic alarak 3 gün eziyet ettim kendime stabil ağrımayan başım varmış meğer. keenetice geçtim özelliklerini cazip geldi diye bırak özellik kullanmnayı alet yapması gereken işi yapmıyor. 50 mb internetim var 30 mb de çalışyor. internet kesiliyor kapat aç yapıyorum. tplink arc1600 modeli vardı geri taktım hiç bir sorunum kalmadı. tivibu çalışıyor dediler mail attım bir tane resim attılar bana bunu yapın çalışır diye. yaptım çalışmadı kaldıki ben elektrik prizi üzerinden internet alıyoruum ve bu şekilde ben tivibu kullanıyorum. yani keenetic önce aslı işi olan interneti bağlasın sonra gitsin içine özellik koysun.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetbulut115
D
5 yıl
Yarbay

Uc dort gundur sanirim upload hizlari dusurulene kadar internetimde sorun yoktu, 90mbitlerde aliyordum sifir jitter ile , upload hizini vodafone eski haline cekince sanki download hizida dustu ve jitter cikiyor , simdi olctugum testlerde download 50-60-70 dalgali halde ve jitter de 20-50 arasi cikiyor.Air den kaynakli mi vodafone dan kaynaklimi cozemedim.Vodafonu aradim bana guncelleme yaptim wifiyi kapatin modemi resetleyin bakariz dedi.Sorun gorunmuyormus orda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Yarbay

cevap vermek için üye olan kenetic firması yetkilileri böyle komik duruma düşüyorsunuz ben doğruları söyledim o eski dediğin modem şuan şakır şakır download yapıyor ve ne kitlenme ne de donma yaşıyor nede hatta yavaşlama yapıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Perwoll
A
5 yıl
Yüzbaşı

Pek çeşitli testler için fırsatım olmuyor bu günlerde, şuan 18 cihaz kullanıyor yazlıkta, online oyun oynayanlar da var, yazılım güncellemeye bile izin vermiyorlar :)) tam istekleri buraya atarsan müsait olan arkadaşlardan yapabilenler olacaktır




Bu mesajda bahsedilenler: @Boragungoren
M
5 yıl
Yarbay

Çalışma modunu değiştirip denemek istiyorum ama ayarlarımın gitmesinden korkuyorum. Ayarları yedek aldığımda değiştirsem, sonra yükleniyor mu bu ayarlar?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Er

Dostum yaşadığın sorunları ben anlayabiliyorum, çünkü benzer sıkıntıları ben de çektim. Sıkıntılarını dile getiren insanları forumdan dışlayan, başka markaların tetikçisi gibi göstermeye çalışanlara da acıyor ve gülüyorum. Şimdi gelelim işin özüne: Keenetic Extra aldım ve bağlantım günde üç, beş defa koptu. Üzerinde 3.4.6 yazılım vardı. Birçok şey denedim. En son 3.5.12 (Alpha) sürümünü yükledim ve bazı ayarlarla sorunları çözdüm. Şu an 4 gün oldu ve modem internetten hiç kopmadı. Yaptığım ayarlar şöyle:

1. İnternet->Kablolu sayfasındaki varsayılan olarak gelen sekmeyi kaldırdım. İlk olumlu sonuçları bu sekmeyi iptal ederek almıştım.
2. Kablosuz ağ için 2.4 GHZ bandını 11, 5 GHZ bandını ise 36'ya sabitledim. Varsayılan olarak "otomatik" olarak gelir.
3. Evdeki cihazlara modem üzerinden sabit IP vermeye çalışıyordum, bundan vazgeçtim. Bu işi modeme bıraktım.
4. Adguard vb. DNS kullanmıyorum. Birkaç deneme yaptım ama ping değerleri içime sinmedi. PUBG oynadığım için ping benim için önemli.

Özetle şunu söyleyebilirim; modem aslında on numara. Bugüne kadar bana böyle esnek ayar yapma seçeneği veren modeme rastlamamıştım. Hem bu yüzden hem de sürekli yeni yazılımlarla geliştirmeye çalıştıkları için Keenetic'e teşekkür ederim. Elbette insanlar sorun da yaşayabilir ve tepki gösterebilir; sorun yaşayan insanlara ya da DSL hattına hemen çamur atmak yerine olası çözüm algoritmalarını düşünün. Örneğin benim DSL hattımda sorun yok, aynı hat ile son ayarlar ve 3.5.12 yazılımı ile şimdilik sorunsuz kullanıyorum.

Bu cihazın güzel bir modem olduğunu ama "ilah" olamadığını aklınızdan çıkarmayın ve derhal tapmaktan vazgeçin. Doğru olanı alkışlayacağız, yanlış olanı eleştireceğiz ki hem biz hem de Keenetic kazansın.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cem650
M
5 yıl
Yüzbaşı

Cihazı resetlemek yerine yüklü değilse Alpha13 yazılımını yükle öyle test et. Sonrasında Vodafon biraz baskı kurmanı tavsiye ederim fiber hat olduğu için muhtemelen ISP tarafında yapılan hız düşürmeden kaynaklı bir durum oluşmuş olabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @DH | equ*
M
5 yıl
Yarbay

Teşekkür ederim. Dediklerinizi yaptım. Fakat buradan duyurayım gerekmediği sürece adaptör moduna geçmeyin. Çünkü wifi devre dışı kalıyor ve ethernet ile arayüze ulaşım sorunlu. İP atamadığı için 192.168.1.1 yazıp ulaşamıyorsunuz ve aygıt ile bağlantınız kesiliyor. Ben tekrar modem moduna geçebilmek için arkasındaki düğmeden sıfırlamak zorunda kaldım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muhterem Bey
M
5 yıl
Yarbay

192.168.1.3 adresinden bir sefer erişim sağladım ama daha sonra erişimim komple kesildi. İp atasam bile hiçbir şekilde arayüze tekrar erişemedim. Bu yüzden cihazı sıfırlamak zorunda kaldım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muhterem Bey
M
5 yıl
Yarbay

Buradakileri yaptım. Ama bağlantı sağlayamadım. O zaman yazılımda bir problem var sanırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Muhterem Bey
G
5 yıl
Binbaşı

Merhaba hocam, bu wifi mesh sistemi Range extender mantısı ile çalışıyor anladığım kadarıyla yani ana modem/router ın wifi sinyali diğer cihaza ulaşmalı. Misal benim modem salonda arka tarafta çocukların odasına wifi sinyali gitmiyor(evim eski duvarlar çift pres tuğla) extra dsl salonda ve air mesh router arka odada olsa iş görür mü yoksa wifi sinyali alamadığı için çalışmaz mı?


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @micro77
M
5 yıl
Yarbay

Mesh cihazların birbiri ile bağlantı kurması gerekmekte. 5diş wifiın en azından 2 dişinin çektiği bir noktaya koyun. Az çektiği veya hiç çekmediği yerde sıkıntı çıkarabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @suleymantell
D
5 yıl
Yüzbaşı

cihazlar mutlaka birbirini görmeli ne kadar iy görürse de o kadar kaliteli bir mesh sisteme sahip olursun.




Bu mesajda bahsedilenler: @suleymantell