Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
25428
Cevap
1021052
Tıklama
83
Öne Çıkarma
Cevap: KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1241. sayfa)
P
3 ay
Yarbay

Eskiden Dark theme ile detaylı hat değerleri görüntüleniyordu galiba. Sonradan kaldırıldı.

Onun yerine şuradaki komutu girin:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159862651

Bu arada 1500 liradan daha ucuz fiyatıyla VR400'ü ben de alsam mı diye düşünüyorum halen. Wifi 5 olması da kâfi aslında ev ortamında. Memnun musunuz VR400'den?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SeRo-34
U
3 ay
Yüzbaşı

şimşekle beraber dolu başladı muhtemelen bahçe tesisatı ıslandı ve evin elektriğini kesti , modemin anakartı yüksek voltajdan yanmış. aynı modemden tekrar aldım şimdi umarım aynı şeyi yaşamam tekrar. Birde kutuyu açmaya çalışmayın direk yetkisiz işlemden garanti dışı bırakıyorlarmış dip not olsun buda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unchange -- 21 Mart 2025; 23:50:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mito1172
M
3 ay
Yarbay

Kısmet işte sana denk gelmiş Zaten garanti varsa açılmaz cihaz açsan da bilgin yoksa ne işe yarar




Bu mesajda bahsedilenler: @unchange
K
3 ay
Er

Arkadaşlar bende 3 cihaz var mesh sistemi kurulu kablosuz kontrolör dışındaki cihazlara bağlıyken online oyunlarda ms yükselip düşüyor anlık 30-40 saniyede bir yapıyor sebebi nedir acaba

KN-3610 (Kontrolör)
KN-2111
KN-1710


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

E
3 ay
Yüzbaşı

Keenetic'de baya ciddi bir veri sızıntısı olduğu söyleniyor. Güvenliğe bu denli önem veren bir firmadan beklemezdim açıkçası.


Keenetic yönlendiricilerinin kullanıcıları, çoğunlukla Rusya’da, hassas kimlik bilgilerini, cihaz ayrıntılarını, ağ yapılandırmalarını ve günlükleri ifşa eden büyük bir veri sızıntısına maruz kaldı. Bu bilgilerle, bilgisayar korsanları doğrudan etkilenmiş ağlara bağlanabilir ve onları ele geçirebilir. Ancak, satıcı dolandırıcılık faaliyeti riskinin düşük olduğunu tahmin ediyor.

Cybernews araştırma ekibi, Keenetic kullanıcılarının ifşasını doğrulayan isimsiz bir ihbar, örnekler ve diğer bilgileri ele geçirdi.

Keenetic, olayı kabul ederek, 15 Mart 2023 sabahı bağımsız bir BT güvenlik araştırmacısının kendilerine Keenetic Mobil Uygulama veritabanına yetkisiz erişim olasılığı konusunda bilgi verdiğini açıkladı.

Keenetic bir açıklamada, “Riskin niteliğini ve güvenilirliğini doğruladıktan sonra, sorunu 15 Mart 2023 öğleden sonra derhal çözdük. BT güvenlik araştırmacısı bize herhangi biriyle hiçbir veri paylaşmadığını ve verileri imha etmediğini temin etti. O zamandan beri, Şubat 2025 sonuna kadar veritabanının tehlikeye atıldığına veya herhangi bir kullanıcının etkilendiğine dair hiçbir belirti görmedik” dedi.

Peki, ismi açıklanmayan kaynak ne diyor?
Cybernews araştırmacılarına anonim bir e-posta yoluyla ifşa edilmiş veri örnekleri sağlandı. Araştırmacılar, sızıntının WiFi şifrelerinden ve yönlendirici yapılandırmalarından ayrıntılı hizmet günlüklerine kadar her şeyi içerdiğini doğruladı. Açığa çıkmış hassas anahtarlara sahip kötü niyetli aktörler ev ve iş ağlarına sızabilir.

“Büyük veri ifşası, yönetici kimlik bilgilerini, kapsamlı kullanıcı verilerini, WiFi ayrıntılarını, cihaza özgü ayarları ve ağ ayrıntılarını içeriyor. Olay, etkilenen kişiler için ciddi gizlilik ve güvenlik riskleri oluşturuyor,” diye uyarıyor Cybernews araştırmacıları.

“Bu bilgilere erişebilen saldırganlar, etkilenen ağlara sızabilir, trafiği izleyebilir veya engelleyebilir ve bağlı diğer cihazları tehlikeye atabilir.”

Kimliği açıklanmayan kaynağın iddiasına göre ifşa olan kayıtların sayıları şöyle:

Kapsamlı kullanıcı verileri içeren 1.034.920 adet ifşa edilmiş kayıt: e-postalar, isimler, konumlar, Keycloak kimlik yönetim sistemi ve Ağ Sipariş Kimlikleri ve Telegram Kod Kimlikleri.
Sızdırılan 929.501 kayıtta ayrıntılı cihaz bilgileri yer alıyor: Düz metin halinde WiFi SSID’leri ve parolaları, cihaz modelleri, seri numaraları, arayüzler, MAC adresleri, harici erişim için alan adları, şifreleme anahtarları ve çok daha fazlası.
558.371 cihaz Yapılandırma kayıtları: kullanıcı erişim ayrıntıları, savunmasız MD-5 karma parolaları, atanmış IP adresleri ve genişletilmiş yönlendirici ayarları.
53.869.785’den fazla kayıt içeren kapsamlı hizmet günlükleri: ana bilgisayar adları, MAC adresleri, IP’ler, erişim ayrıntıları ve hatta “owner_is_pirate” bayrakları.


< Resime gitmek için tıklayın >

Cybernews, Keenetic’i potansiyel veri ifşası hakkında derhal bilgilendirdi. Şirket, Keenetic mobil uygulama kullanıcıları için aşağıdaki parolaları ve önceden paylaşılan anahtarları değiştirmeleri yönünde çağrıda bulunan bir uyarıyı hızla yayınladı:
Keenetic cihaz kullanıcı hesabı şifreleri
WiFi şifreleri
PPTP/L2TP, L2TP/IPSec, IPSec Site-to-Site, SSTP için VPN istemci parolaları/önceden paylaşımlı anahtarlar
Keenetic, yayımlamadan önce sayıları teyit veya yalanlama etmedi ve bunların doğru olup olmadığını kontrol etmenin başka bir yolu yok.

Ancak şirket, sızıntının “16 Mart 2023’ten önce kaydolan” Keenetic Mobil Uygulama kullanıcılarını etkilediğini söyledi.

Şirket sızıntı hakkında ne dedi?
Keenetic, dolandırıcılık faaliyeti riskinin düşük olduğunu tahmin ediyor.

Keenetic, “Sınırlı sayıda veritabanı alanına erişilebildi: Keycloak kimlikleri, e-postalar (oturum açma bilgileri) ve Keenetic hesaplarının adları, yerel ayarlar; MD5 ve NT parola karmaları dahil olmak üzere cihaz kullanıcı hesabı yapılandırmaları; WiFi SSID’leri ve önceden paylaşılan anahtarlar dahil olmak üzere ağ arabirimi yapılandırmaları; özel KeenDNS adları; WiFi kanal ayarları, dolaşım kimlikleri ve anahtarları; IP politikası ve trafik şekillendirme ayarları; uzak eş adresleri, VPN istemcilerinin oturum açma bilgileri ve parolaları, atanmış IP adresleri, kayıtlı ana bilgisayarların adları ve MAC adresleri; IPsec siteler arası yapılandırmaları; IPsec Sanal IP sunucu yapılandırmaları; DHCP havuz ayarları; NTP ayarları; IP ve MAC erişim listeleri” şeklinde teyit etti.

Keenetic ayrıca ödeme kartı ayrıntılarını veya ilgili kimlik bilgilerini, işlem verilerini, banka ayrıntılarını veya banka şifrelerini toplamadığını, saklamadığını veya analiz etmediğini söyledi. Bu nedenle, bu tür veriler etkilenmez.

“Bildiğimiz kadarıyla, başka hiçbir veriye erişilemedi. Özellikle, RMM verileri, Keenetic hesap verileri, Wireguard VPN tünellerinin özel anahtarları ve yapılandırmaları ve OpenVPN verilerine erişilemedi.”


< Resime gitmek için tıklayın >

Sızıntı hakkında başka neler biliyoruz: Rus geliştiricilerle bağlantılar
Büyük güvenlik olayı muhtemelen Mart 2023’te, yönlendirici yapılandırması ve diğer dosyalara ait bulut yedeklerini açığa çıkaran yanlış yapılandırılmış bir sunucunun keşfedilmesiyle yaşandı.

Cybernews’in yaptığı detaylı araştırma, ifşa edilen sunucunun büyük ihtimalle Keenetic ile iş birliği yapan Rusya merkezli bir yazılım geliştiricisi olan NDM Systems tarafından yönetildiğini ortaya koydu.

Rusya merkezli NDM Systems, yönlendirici aygıt yazılımı ve ilişkili platformlar için geliştirme ve bakım hizmetleri sağlayarak Keenetic için önemli bir yazılım ortağıydı. Özellik açısından zengin Keenetic yönlendiriciler, entegrasyon, yedekleme, uzaktan güncellemeler ve diğer gelişmiş ağ özellikleri için bulut yönetim çözümlerini kullanır.

Verilere kimin erişebildiği, kimin sızdırdığı veya hala herhangi bir yerde erişilebilir olup olmadığı belirsizdir. Kaynak anonimdi ve bugüne kadar başka bir kamu ifşası olmadı.

Açığa çıkan kullanıcıların çoğu Rusya’dan gibi görünüyor: Anonim ihbara göre yerel veriler en az 943.927 Rusça, 39.472 İngilizce ve 48.384 Türkçe dil destekli kullanıcı olduklarını gösteriyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


Kaynaklar :

https://cybernews.com/security/keenetic-router-data-leak-puts-users-at-risk/

https://keenetic.com/global/security#march-2025-statement-on-mobile-app-database-unauthorized-access


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 ay
Yarbay

Dün mobil uygulamama bir uyarı bildirimi geldi, linke tıkladım Keenetic ürün güvenlik danışmanlığı diye bir sayfaya yönlendirdi sayfayı inceledim sonrasında detaylı bilgi almak için Keenetic desteği aradım düşük riskli bir durum olduğu veri tabanlarında şifrelerin MD5 ile şifrelenerek saklandığı ( bu kısım içimi rahatlattı çünkü şifreler ham hali ile değil şifrelenmiş encripte edilmiş olarak saklıyorlarmış) ayrıca tüm Keenetic ürünleri brutforce saldırılarına karşı koruma sağladığı için deneme yanılma yöntemi ile cihazlara erişilemeyeceği belli bir yanlış denemeden sonra atack olarak algıladığını bildirdiler, tedbir amaçlı olarak kullanıcıları bilgilendirip her ihtimale karşı şifrelerini değiştirmelerini talep ettik dediler. Kablosuz ağ şifresi için bir şifreleme yokmuş fakat kablosuz ağınıza bağlanabilmeleri için cihazın kablosuz ağ sinyallerinin olduğu bir yerde olmaları gerektiği için cihaz anlamında risk taşımadığı fakat ilgili şifreleri değiştirmemi önerdiler. Bu uyarıyı alan kullanıcılar benim gibi panik yapmasın tedbir amaçlı şifrelerini değiştirsinler yeter ben öyle yaptım. Bana gelen uyarı bildirimindeki linki aşağıya bıraktım merak edenler okuyabilir.


https://keenetic.com/global/security?lang=global-tr



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Empyyy
S
3 ay
Yarbay

Ayrıca firma 15 Mart 2023 öncesi mobil uygulama kullanan etkilenme riski olan kullanıcılara bu bilgilendirme uyarısı yapıldığını ilgili tarihten sonrası kullanıcılar İçin herhangi bir risk olmadığı için onlara gönderilmediğini iletti.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
3 ay
Çavuş

Bence de önemli değil, router şifresinin şifreli tutulması iyi dns den routera gelse deneme yanılma için Keenetic in bir kaç denemeden sonra atak olarak anlayıp cevap vermemesi riski atlatıyor. WiFi şifresi için de zaten ev adresi lazım :) böyle bir şey mobilde girilmiyor ki, şifreyi bilse bile sorun olmaz, uzun açıklamada da belirtilmiş.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sebastian_RR
H
3 ay
Yarbay

e-posta oturum açma bilgileri diyor orada. gözden kaçırdınız galiba? router'da kullandığınız mail adresi var ise bunun da şifresini değiştirin. bu tip güvenlik açıklarını iyi niyetle tespit edip bildirenlerin olması güzel bir şey. diğer üreticilerde de bu oluyor. zyxel ve asus için de bu tarz geri bildirimler oluyor. ("Açığa çıkan kullanıcıların çoğu Rusya'dan gibi görünüyor: Anonim ihbara göre yerel veriler en az 943.927 Rusça, 39.472 İngilizce ve 48.384 Türkçe kullanıcı olduğunu gösteriyor."





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 22 Mart 2025; 17:45:12 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tunc9734
G
3 ay
Yarbay

Bir soru… Ben mi bulamadım anlamadım ama Wireguard için istemci var ama sunucu göremedim. Yani dışarıdan wireguard ile eve bağlanmam lazım ama istemci yok listede. L2TP, IPSEC, IKEV2 vsvs hepsi var ama Wireguard yok sanki. Varmıdır bilen ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 ay
Yarbay

Maalumunuz Keenetic Account için Google, Facebook, Apple hesaplarıda kullanılabiliyor. Bu şekilde Keenetic hesabına giriş yapanlar için sorun yoktur diye düşünüyorum; doğru mudur?

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING , @haykoatmaca
T
3 ay
Çavuş

Uyarıda eposta şifre yenileme önermiyor, buraya eposta şifresini girmiyorsun zaten. Bulut Kullanıcı şifresi ise orada sadece garanti kontrolü vardı vs router yönetimi yok
Google Apple Facebook girişinde sorun olmaz kanaatindeyim , her durumda bunlar ikili üçlü doğrulama yapıyor farklı cihazdan giriş yapılmaya çalışıldığında diğer kullanılan cihaza uyarı ve onay mesajı gidiyor vs



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @haykoatmaca
H
3 ay
Yarbay

valla geçenlerde bir üyemiz dh'ye serzenişte bulunmuştu. işte cep numaralarımızı ikinci üçüncü şahıslara para karşılığında satıyor musunuz? gibi bir şeyler demişti. sanırım forumla ilgili öneri sayfasındaydı sanırım. cep telefonuna ne kurarsak kuralım, her kurulan program, çoğu şeye ve bazen de alakasız verilere erişim izni isteyebiliyor. bu tip güvenlik açıklları ve bilgi kayıplarının sonu yok görünüyor. bu sebeple de birden fazla mail adresi kullanmak, login olmadan surf yapmak ve benzeri tedbirleri almak bir nebze oldun fayda verir. senin soruna gelince, kimlik bilgileri ile ilgili güvenlik ihlali olup olmadığını takip eden güvenlik yazılımları oluyor. bu yazılımlar ile takip edilmesi istenilen mail adresi vb şeyleri takip ediyor olmak erken bilgi edinme açısından yine fayda sağlar. keenetic olmuş ya da google olmuş sonuçta bir account. ne getirir ne götürür bilinmez.




Bu mesajda bahsedilenler: @tayaydin
B
3 ay
Binbaşı

Selamlar
Turknet 100 mbps kullanan biri olarak evde salonda bulunan 3811 in yanında speedtest ile yaptığım ölçümde ( telefon 5 ghz den bağlanmış ) yüksek olan hızı alıyorum
Diğer düşük olan da yatak odasındaki kablo ile bağlı tp link marka menzil genişletici işe aldığım hız
Niye bu kadar az çıkıyor bunlar salonda 3811 in dibinden bu hızı aldım
Arttırmanın bir yolu var mı

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 ay
Yarbay

Şu yeni Hero’nun RAM’i keşke yüksek olsaymış 😔
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 ay
Yarbay

Üstadlar merhaba yıl 2025 hala bakır kablo vdsl modem ile internet kullanıyorum. Güzel bir modem almak istiyorum ama 50 mbps bakır kablo için iyi modem olsa ne fark edecek gibi düşünüyorum. Bana uygun modem önerir misiniz


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 ay
Yarbay

Merhaba, bu komutu kullandim ama cikan degerler yine dogru gorunmuyor. Snr ayni, Paket hatalari cok ilginc degerlerde. Ayrica SNR degeri duzeltmek icin internette anlatildigi sekilde configuration dosyasina 2 tane satir ekledim yine duzelmedi. Modemi alma amacim tplink teki absurt pkts hatalari idi ama hicbir isime yaramadi bu keenetic. Ayrica tplink powerline adaptorumle de uyumsuz calisiyor. powerline adaptorden aldigim maksimum hiz tplinkten dusuk. nedense hic artmiyor. Bir diger sacmalikta uzerindeki lan portlarindan birisini illa internet baglantili olacak sekilde ayarliyor. bu durumda lan portu olarak kullanamiyorum. bunu iptal etmeyi bir turlu beceremedim. Acikcasi bu modem hic kullanici dostu gelmedi bana. Iade ettim bu yuzden.

Tplink vr400 v3 e gelirsek; sacma sapan olusan paket hatalari disinda iyi modem. 2 yildir kullaniyorum. paket hatalari benim hat kalitemden kaynaklaniyor muhtemelen ama modem acayip sacma degerler uretebiliyor bazen. bunu cozen bir firmwarede yok. eski bir zyxel modemimde var. ondaki paket hatasi miktari ile tplink ayni degil. ucurum var arada. bu yuzden modemimi degistirmek istiyordum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
G
3 ay
Yarbay

Bu konuda bilgisi olan yok galiba. Üstelik marka Zyxel’den ayrıldıktan sonra Web sitesinde çoğu içeri TR’deki siteye çeviri ile yönlendirilmiş. Hatta bazı adres vs gibi şeyler meta kayıtlarında unutulmuş.

Neyse…. Kaynak olarak ya Türkiye veya rusça bazı yerler var. Neden bilmiyorum ama pek kaynak yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 ay
Yarbay

Sağlayıcı için ayrılmış portu LAN portu olarak kullanmak için yapmanız gereken sadece sayfanın altında bulunan "Bağlantıyı sil" i tıklamaktı. Burada bir kaç defa paylaşılmıştı, burda daha önce sormuş olsaydınız pekçok kişi size yardımcı olurdu:
< Resime gitmek için tıklayın >

SNR değerleri ile hattın ilgisini sizde ifade etmişsiniz. Keenetic'te SNR el ile ayarlanabiliyor, config dosyasına satır eklemeyi ilk defa duydum. Ayrıca saha dolabındaki yoğunluğun hat kalitesi ile ilgisi olduğunu belirtmiş olayım. Üç senedir aynı servis sağlayıcısından VDSL aboneliğimi aynı Keenetic modem ile kullanıyorum. Önceleri 3'e kadar düşürüp hız artırdığım hattımda şimdi otomatik SNR (8) ile kullanmak durumunda kalıyorum. Saha dolabı için şunu söyleyeyim artık VDSL değil ADSL abonelik alabiliyorlarmış 😀...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 23 Mart 2025; 15:10:42 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SeRo-34
M
3 ay
Yarbay

OpenVPN sunucu oluyor. wireguard olmuyor.


https://docs.keenetic.com/tr/hero-dsl/kn-2410/tr/17194-openvpn-client-and-server.html
Edit: Wireguard Sunucusu olarak yapılandırılıyormuş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 23 Mart 2025; 15:19:46 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gps.navigation