Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 18 misafir, 7 mobil kullanıcı
25455
Cevap
1023300
Tıklama
83
Öne Çıkarma
Cevap: KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1190. sayfa)
E
5 ay
Yüzbaşı

Merhaba,

Voyager Pro alma arefesindeyim. 100 Mbps VDSL internetim var, modemim ilk sürüm Extra DSL. Evim 118 m2, evde kablosuzun çekmediği odalar var. Extra DSL'i sadece modem olarak kullanıp, WiFİ'ını kapatmak istiyorum. Bu durumda Vovager Pro'yu AP modda kullansam verim alabilir miyim, arayüzde falan nasıl görünür? Mesh yapmak istemiyorum, mesh yaparsam Extra DSL'in darboğaz yapacağını düşünüyorum. İstediğim şey Extra DSL'in WiFi'ı kapalı şekilde interneti Voyager Pro'ya iletmesi, Voyager Pro'nun da AP olarak kablosuz yayın yapması. Mümkün müdür sizce böyle bir şey?

Farklı bir marka AP alsam hiç sorun yaşamam ama şimdi 2 cihaz da Keenetic olunca ve arayüz de aynı olunca sorun olabilir diye düşündüm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 ay
Teğmen

Merhaba deneyimlerimi ve yaşadığım sorunları belirterek tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

Superonline fiber ve Türkcell TV pro kullanıcısıyım. Daireye kadar fiber geliyor hatta modemede fiber giriyor dolayısıyla keenetic e geçmek biraz zor oldu.

Öncelikle ikinci el superonline ont cihazı temin ederek fiberi Ethernete dönüştürmek gerekiyor. Bu bende çalıştı sizde bu yolu izleyebilirsiniz.

Kullanıcı adı ve şifresini keenetic wifi 6 modemde bulamıyor o yüzden iş başa düştü Huawei nin arayüzünde kullanıcı adı açık şekilde yazıyor. Şifrede de kodlanmış şekilde anlamsız bir kod olarak görebiliyorsunuz program yardımı ile bu şifreyi çözdürerek şifreyi de öğrendikten sonra keenetic modeme bu bilgileri yazarak internetiniz geliyor.

Buraya kadar zor olsada yapılıyor.

Mesh sistemini kurarak wifi çekim problemini çözeceğimi düşündüm fakat tamda bu şekilde çözülmüyor.

Sonraki adımım Türkcell TV yi kurmak burada çözümler var ama ben istediğim şekilde yapamadım.

Türkcell TV pro android bir cihaz yayını ve interneti kablodan alıyor. Doğal olarak Netflix YouTube gibi uygulamalar için internet, tv içinde TV yayın bağlantısı lazım. (İnternetten TV kullandığınızda farklı bir arayüz ile kullanılabilir fakat TV yayın bağlantısı ile kullanılan uygulama daha kullanışlı.)

Portlardan birini TV sağlayıcı olarak seçip TV portunu 103 yaparak sizi kendi ağınızda görerek normal şekilde açılıyor.

Şimdi neler yapamadığımla alakalı sizden destek istiyorum.

Türkcell TV ye giden kablo salonda wifi çekim sıkıntısı yaşadığım ve televizyon playstation gibi diğer cihazlarıda performanslı kullanabilmek için kablo ile bağladığım router var

Mesh sisteminde ana modemin postlarını yönetebiliyorsunuz fakat bağlı routerların portlarını yönetmeye izin vermiyor

Bu sebeple routera gelen kabloyu Türkcell TV takmanız ve routerı oradan çıkartmanız gerekiyor. Ki TV sağlayıcı olarak ana modemden giden PORT Türkcell TV ye ulaşsın. Fakat ne oldu televizyon ve playstation ve pc kasası ethernetsiz bağlantı yapmak zorunda kaldı. İnternetin az çektiği salonda wifi problemi devam etmeye mahkum. Neyse pes ettim ve router I yan odaya kurdum ve çekim gücü bir nebze kabul edilebilir seviyeye geldi.

Tam oldu derken Türkcell TV de yayın izleniyor fakat Netflix e geçeyim dediğiniz de Türkcell TV ye gelen kablodan cihaz internete çıkamıyor.
Ne oldu Türkcell TV cihazı android bir cihaz değil artık sadece TV rolünde çözümü Netflix e girerken wifi den bağlantı yaparak internet alıyorsunuz TV izlerken wifi kapatıp kablodan yayın izliyorsunuz.

Ana routerdan TV sağlayıcı seçmeden yayın izlemek için çıkarttığım routerı yerinde kullanarak Türkcell TV de internet ve yayın izlemenin yolu var mı?

Diğer sorunlarıma geçiyorum.

Wps3 güvenlik politikası seçerseniz her cihaz bağlanamıyor bu yüzden güvenliği çok apartmayın. Bunu düşürerek eski laptopdan bağlanabildim.

Fakat çözemediğim keenetic hopper ana modem yakında olan laptopa değilde uzak olan viva olan cihazdan internet alabiliyor. WiFi kapatıp açıyorum hopper a bağlanıyor fakat internet gelmiyor. Cepten de hopper a bağlanmak istiyorum fakat wifi ye bağlanmıyor. Bu bağlanma durumu zaman zaman düzeliyor ana ne oluyorsa bir anda bakıyorsunuz internet gitmiş ağdan kopmuşsunuz bu sorunun nedenini bulamadım nasıl çözeceğim destek istiyorum.

İkinci sorum daha önce vivaya kurduğum HP lazerjet 1020 yazıcıyı hopper a kurmak istediğimde 2 sene önce bulduğum HP 1020 nin dl dosyasını bulamıyorum bu dosyayı nereden bulabilirim. Bunu modeme yükleyerek direk olarak modeme tanımladığımda çıktı alınabiliyordum. Hp 1020 desteklediği yazıcı listesinde yok bu yüzden sürücüleri ile yüklemem gerekiyor.

Kısacası bu deneyimi yaşayıp çözen;

Türkcell TV pro yayın internet karmaşasının çözümü

Ana modem hopper dan wifi bağlanamamanın çözümü

Mesh sisteminde diğer Routerların portlarını yönetebilmeyi

TV sağlayıcı seçerek routerdan wifi sisteminizden ve boş portlarından yararlanmayı

HP lazerjet 1020 nin .dl uzantılı modeme yüklenecek Drive ın nasıl bulunacağını

Diğer ara routerların USB lerini kullanarak Harddisk bağlanabilir mi

Konularında sizlerden destek,
keenetic yetkililerinden de bazı yapılamayan teknik işlerin yazılımlarla çözmelerini rica ederim.

Çok uzun bir yazı oldu inşallah benim yaşadıklarım bir başkası için çözüm niteliğinde olur saygılar.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
5 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Klasik tekrarlayici olarak kurabilirsiniz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Empyyy
F
5 ay
Yarbay

Konuda mesh de geçtiği için buraya da sormak istiyorum.
Extra DSL modem var elimde ve 50mbps internet bağlantım var. Kablo kalabalığından kurtulmak için bir düzen arıyorum. İki seçenek var sanırım mesh kurmak ya da powerline adaptör almak. Powerline deneyip kullanan var mı? Hem cihazların ömrünü hem performansı merak ediyorum. Oyun oynadığım için son cihazı yine kablo ile bağlayabilirim, koridorda kablo gezsin istemiyorum
Powerline dediğim -https://www.amazon.com.tr/dp/B08XNLZLJ3?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_V2QNHB0G4QK3RPYFCHNJ&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_V2QNHB0G4QK3RPYFCHNJ&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_V2QNHB0G4QK3RPYFCHNJ&starsLeft=1&skipTwisterOG=1&newOGT=1





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 14 Ocak 2025; 18:38:11 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING
M
5 ay
Yarbay

Ben yıllardır MIMO destekli TL-WPA9610 KIT | AV2000 kullanıyorum. HeroDSL ile konsolun bulunduğu oda en uzak mesafede. Powerline 350mbit civarı bağlantı kuruyor. Oyun oynanacaksa MESH olmuyor, anlık ping sıçramaları yaşıyorsunuz. Normal kablosuz bağlantı da bile böyle zaten.


Ben HeroDSL ==> TL-WPA9610 KIT | AV2000 ==> Huawei LG8245X6-50 (Telekomun verdiği AX router) ==> XBOX ve Notebook kablolu bağlantı şeklinde kullanıyorum. Ayrıca AX bağlantı ile TV, Meta Quest3 gibi cihazları da yüksek bant genişliği ile bağlıyorum. PC ile aynı router'a bağlı olduğu için DLNA sunucu ve PCVR için 1Gigabit kablosuz bağlantı sağlamış oluyorum. Buradaki 1gigabit Router'daki ethernetin 1Gigabit olmasından kaynaklı.

Ben HeroDSL ==> Keenetic Explorer ile de MESH var. Evin dört bir yanında sorunsuzca cep telefonları, diğer tv ve bilgisayarlar bağlı.

Size tavsiyem 4 gigabit portlu Bir Keenetic Router modeli ve 2.el av1000 destekli yalnızca powerline bağlantı yapan 2'li set alın. TL PA-7010 gibi. Satan birileri varsa tek tek alıp birbiri ile de eşleyebilirsiniz.

ExtraDSL ==> Powerline ==> Yeni Router ile kablolu bağlantı ile MESH yapın. Diğer odalara kablosuz olarak MESH sağlamış ve aynı zamanda kablolu olarak diğer cihazlara internet vermiş olursunuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 14 Ocak 2025; 10:12:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fasakasa
F
5 ay
Yarbay

Teşekkürler bilgi ve fikirler için. Aslında diğer odalardaki kablosuz performansı şu an rahatsız eder düzeyde değil, işimizi görüyor. Benim için şu aşamada önemli olan PC ve Playstation’a pingsiz/kopmasız bağlantı götürmek ve bunu evin için Ethernet gezdirmeden yapmak. Halı altına falan sakladım ama yaklaşık 8-10 metre falan kablo geziyor evde hoş olmuyor.

Yani diğer odalara şimdilik kablosuz dağıtma ihtiyacım olmadığını düşünürsek sadece powerline benim işimi görür mü? Bir de tp linkin bu anlamda çok fazla ürünü var, hangisini almak gerekiyor onu çözemedim.

Sizin kullandığınız modelde priz yok sanırım, böyle olursa çoklu kullanmak durumunda kalırım bu da performansı etkiliyor deniyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 14 Ocak 2025; 10:39:41 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
5 ay
Yarbay

O kira bedelini kullansanız da kullanmasanız da ödeyeceksiniz. Kaçışı yok. Size getirip Wifi6 bir router bağlıyorlar. Kullanıp duruma göre karar verirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 14 Ocak 2025; 10:44:42 >


Bu mesajda bahsedilenler: @dsc
M
5 ay
Yarbay

EXTRA DSL varsa yine aynı marka Buddy 5 alın daha iyi bence


https://app.hb.biz/Sa8TDZH7Yj3S





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Ocak 2025; 18:55:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fasakasa
F
5 ay
Yarbay

Bununla kablolu bağlantı götürebilir miyim bilgisayara? Arada 2 duvar varken kablosuz olarak modemden güçlü bağlantı (pingsiz) sağlayabilir mi?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mito1172
F
5 ay
Yarbay

Ana modeme kablosuz bağlanacak olmak ping yapmaz mı peki oyunlarda?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mito1172
M
5 ay
Yarbay

Ben kullanmadığım için bilemem konuda kullananlar var onlar yazsın şunu da diyeyim online oyun zaten kablosuz oynanmaz illa sorun olur çok iyi çekse de





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Ocak 2025; 19:1:48 >


Bu mesajda bahsedilenler: @fasakasa
Y
5 ay
Yüzbaşı

Mesh sistemi ile repeater sistemin ne farkı var? Benim fazladan bir routerım var onu repeater olarak kullandığımda bu mesh sistemindeki aynı verimi alamaz mıyım?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mito1172
M
5 ay
Yarbay

Valla repeater hiç kullanmadım farkı nedir hiç bilmiyorum




Bu mesajda bahsedilenler: @YNaniSK
<
5 ay
Binbaşı

Kullanabilirsiniz ama aynı verimi alamazsınız. Şöyle düşünün.

Mesh de her iki cihazda aynı dili konuşuyor. Örneğin Almanca - Almanca

Repeater'da Almanca ve Türkçe.

Almanca konuşan turist ve Almanca bilmeyen Türk bir insan ne kadar anlaşabilirse sizin anlaşma / verim de öyle olur. Umarım anlayabilmişimdir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @YNaniSK
U
5 ay
Çavuş

Merhaba vdslden fibere geçtim keenetic extra kullanıyorum .
ev telefonu da kullandığım için fibere geçince splitter yok telekomun modeminde telefon çıkışı var fakat extra da böyle bir şey yok.
ev telefonu mecburen kullanıyorum kalması gerekiyor extra ile kullanma imkanı var mı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Telefon hizmetini alamazsınız. telefon çıkışı yoktur. Olsada bu sefer telefon hizmeti için gerekli bilgileri servis sağalyıcı paylaşmaz. Paylaşsa ethernet telefon ile kurulum yapılabilirdi.




Bu mesajda bahsedilenler: @unrealist1907
J
5 ay
Yarbay

bunu görünce merak ettim ben ana modem extra repeater olarak omni kullanıyorum mesh yaptım sanıyorum ama omnide repeater yazıyor nasıl emin olurum mesh olup olmadığından kafam çorba oldu bi an :S


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @<< PriSonerS >>
K
5 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Ana cihazın wifi sistemi menüsünde tekrarlayıcıyı görüyorsanız mesh sistemidir. Yok değil istemci listesinde görüyorsanız klasik tekrarlayıcı olarak bağlamışsınızdır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @jagatai
T
5 ay
Çavuş

Mesh sistemde modem ve sinyal güçlendirici neredeyse tek router modem gibi kesintisiz geçişlerle çalışır. Repeater yada kabloyla uzatıp başka router bağladınız uzağa diyelim, şöyle yapıyor mesela, siz ana modeme bağlısısınız diğer odaya geçtiniz ve sinyal kopmadan diğer repeatera yada routera bağlanmaz, kopana kadar internetiniz de sürünür sürünür pingler artar artar ciddi sıkıntı yaşarsınız, yada manuel koparıp diğer routera bağlamanız gerekir.

Mesh de ise kvr vs protokolelr var, keenetic içinde bu otomatik geçişleri görebiliyoruz modem ve mesh uzatıcı kendi arasında konuşurlar ve kullanıcıyı birbirleri arasında hangisi daha iyi iletişimde ise paslarlar, senin sinyalin daha iyi ben bırakıp sana veriyorum gibi




Bu mesajda bahsedilenler: @YNaniSK