DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 8 misafir, 2 mobil kullanıcı
28285
Cevap
1211153
Tıklama
87
Öne Çıkarma
Cevap: KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1044. sayfa)
A
2 yıl (6783 mesaj)
Binbaşı

Hero mu hopper mi yoksa ekstra 2112 mi peki üstad? Hepsi işimi görür mü şunda farkı daha çok hissedersiniz dediğiniz model var mı? Zira aralarında ciddi fark var Hero piyasada kalmamış bir veya iki stok var satıcılarda iade ürün olması endişelendiriyor beni, birde dediğim gibi teknik bilgim sıfır bu ürünlerden birini alsam ayar kisminda bana yardımcı olur musunuz.

Ayrıca evde 35 MB VDSL kullanıyorum, fiber yok bu cihazlar sadece fiber için değil umarim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antireis -- 3 Kasım 2023; 21:7:58 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING
E
2 yıl (265 mesaj)
Yüzbaşı

hopper



K
2 yıl (14917 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Bütçe olarak Hopper DSL ' i karşılaştırma arasına koyuyorsanız tabiki Hopper DSL önerir ve tedarik ettiğimiz ürünlerde de kurulum desteği verdiğimi belirtmek isterim.

Hero DSL tedariği sonlandı. Aynı işlemci ve bellek mimarisinde Extra DSL ve Hopper DSL olarak iki alternatif olarak yola devam ediliyor.
Tüm Keenetic modelleri (Buddy 4 hariç) fiber altyapılarda kullanılabilir.



L
2 yıl (28 mesaj)
Onbaşı

Omni yerine Carrier almaya değer bir durum var mı sizce?
gördügüm kadarıyla Omni 1 adet 1ghz port ile geliyor, Carrier 5ghz wireless ile, başka bir avantajı da yok gibi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl (1673 mesaj)
Binbaşı

Merhaba, keneetic hopper 3610 da indirim var, almayı düşünüyorum daha önce yazmıştım. sol kullanıcısıyım. onların modemi üzerinden gerekli işlemleri çekip bu modemi kullanabileceğime dair bilgiler var, oldu ki sol modemden verileri çekip işlem olmadı iade konusunda açılıp kullanılan modemin iadesi konusunda ne gibi durumlar var ve bu konuda hangi firma 14 günlük cayma hakkı konusunda ürün açılmış olsa bile iade kabul eder.
bilgim yok
teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl (14917 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Ürünü bu şekilde kullanabilirsiniz.

Keenetic Müşteri Hizmetlerini ararsanız destekte olurlar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BILGILI
K
2 yıl (14917 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Carrier DSL almak mantıklı olandır. 100 mbit üzeri fiber bağlantıya geçeceğinin durum var ise en az Extra DSL ya da Hopper/Sprinter tercih edilmelidir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 4 Kasım 2023; 12:10:34 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lemartes66
M
2 yıl (2190 mesaj)
Yarbay

Hala tanılama menüsü gelmedi. Sqm in kendisi var ama en az 8 sürümdür çalışmıyor :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING
A
2 yıl (2467 mesaj)
Yarbay

4.0.5 sürümde sorun yaşayan varmı?snr 6 ile kullandığım hat bu sürümden beri bağlanmıyor.7-8-9 derken anca 10 da bağlı kalabiliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl (6783 mesaj)
Binbaşı

Hopper dsl alarak arayışı sonlandırdim, haftaya gelir kurumun bilgi işlemcisi gelip kuracak, yapılması gereken ayarlar nedir ne yaparsak en verimli şekilde kullanabiliriz bilen yardımcı olursa sevinirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
2 yıl (6783 mesaj)
Binbaşı

Teşekkür ederim sağolun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Erol_ist
F
2 yıl (2578 mesaj)
Binbaşı

Ping değerlerinden memnun musunuz ? Zyxel vmg kullanıyorum daima +80 veriyor qos ayarı yapmama rağmen. Kaliteli bir modem arıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
2 yıl (3460 mesaj)
Yarbay

youtube istatistiklerinde buffer healty 0 çıkıyor ondan dolayı hız alamıyorum anlaşılan wifi mesh olarak kullandığım city cihazda bu sorun neden olmuş olabilir? ana modemden bağlanırken bu sorun yok ama genişletici ile bağlandığımda sorun yaşıyorum. genişletici değilde tekrarlaıyıcı mı seçmeli aynı şey değil mi o ikisi ???



A
2 yıl (775 mesaj)
Yüzbaşı

@tuzsuz_deli_bekir Hocam kusura bakma, Bridge mod yok demiştim ama @Sebastian_RR ve @KYTECHNGAMING in PPPoE passthroug uyarısını araştırdım, varmış.

Keenetic e sordum. Kafamdaki soru işaretini giderdiler. IP yi firewall PPPoE işlemini yaptığı için alıyor ve tüm routing işlemleri firewall da kalıyor. Dolayısıyla Keenetic madem routera sadece modem görevi kalıyor, Bu da daha akıllı bridge denebilir. Bu durumda Keenetic modem alıp PPPoE passthroug ayarlayıp Modem üzerinde de istediğiniz SNR ayarlarını yapabilirisniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sebastian_RR , @KYTECHNGAMING , @tuzsuz_deli_bekir
K
2 yıl (14917 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Pppoe pasthrough ile tv bacağından transparan köprü farklı şeyler.

Benim makalesini attığım yöntem köprü modu. Diğeri varolan internet üzerinde başka pppoe sonlandırabilmek.

Router cihazınızdaki yerleşik PPPoE istemcisinin yanı sıra, LAN bağlantısı olan diğer cihazlarınızı router aracılığıyla harici sunucuya bağımsız bir PPPoE bağlantısı kurmasına izin vermek için Keenetic cihazlarda PPPoE pass-through mekanizmasını etkinleştirebilirsiniz. Örneğin; router cihazına bağlı sunucunuzda PPPoE bağlantısı kurmanız ve ISP üzerinden özel bir IP almanız gerektiğinde bu ayarı kullanabilirsiniz.


https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/115005843829-PPPoE-pass-through





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 6 Kasım 2023; 14:33:56 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetbulut115
F
2 yıl (7868 mesaj)
Yarbay

Arkadaşlar selamlar,

İki katlı bir evim var. Bir süredir modem olarak Keenetic Extra DSL kullanıyorum. Oldukça memnunum. Üst kata ise dikey olarak kablo çekip bir Zyxel access point ile internet dağıtıyorum. Şimdi benim sorum şu:

Üst katta Zyxel Access Point'ten çok memnun değilim. Onu Keenetic ile değiştirmeyi düşünüyorum. Onu değiştirince bu Mesh sisteminden dolayı telefonda bilgisayarda tek bir bağlantı seçeneği mi göreceğim? Şu an altkat ve üstkat olarak iki yayın var çünkü.

Diğer bir sorum da alt katta çok iyi sinyal alamayan 1-2 oda var. Oraya bu prize takılan range extender taksam (kablosuz olarak) yine bu mesh sistemine dahil oluyor mu acaba?

Keenetic Buddy 4 Range Extender ile alt kattaki ölü bölgeleri güçlendirip, Keenetic Air ile de üst kattaki access pointi değiştirsem mesh sayesinde tek bir bağlantı oluyor mu? Bir de böyle yaptığımda alt katta sadece 5 ghz yayın üst katta ise 2.4 ghz çalışsın istiyorum. Bu da mümkün oluyor mu? Çünkü tek bir yayın olarak görüneceğini düşününce kafam karıştı.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Edit: 5 ghz'i extend edemiyormu. Planım yattı gibi :(





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felina. -- 7 Kasım 2023; 20:47:27 >

A
2 yıl (10 mesaj)
Er

@KYTECHNGAMING yetkili kişi misiniz bilmiyorum. Bende keenetic extra dsl modem var. Sandisk 512 gb flash aldım. Torrent kısmı çok kötü düzgün çalışmıyor. Müşteri hizmetlerini de aradım yüzeysel uzaktan bağlanarak baktılar. Habire indirme duruyor devam etmiyor hız desen çok düşük 2 mbit geçmiyor 70 olmasına rağmen. HDD takılamıyor modem restart atıyor falan hiç memnun kalmadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KYTECHNGAMING
K
2 yıl (14917 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba,

Öncelikle deneyimli kullanıcıyım ve bunun sonucunda da Keenetic Türkiye Partnerliğim mevcut.
Burada öncelikle kullanıcı olarak deneyimlerimi ve kullanıcı olarak araştırıp tecrübe ettiklerimi paylaşırım.
Geliştirme, düzeltme ve güncellemeler ile ilgili alabildiğimi bilgileri de ilk burada paylaşırım.

Gelelim sorunuza; Bir kaç makale ile özet cümlelerimi aşağıda belirtiyor olacağım. Ve aslında tüm sorularınızı özümseyebileceğiniz yanıtlar makaleler içinde olacaktır.

  • Torrent uygulaması en fazla kaynak tüketen bileşendir. Ayrıca bir network cihazının bilgisayar yada nas'ınızdaki gibi performans beklememelisiniz. Cpu, bellek ve kaynak kullanımları birbirinden farklıdır.
  • Üst maddeye bağlı olarak, Keenetic modelleri yazılımsal olarak torrent istemcisi için sınırlandırılmıştır. Çünkü router/modemin öncelikli yapması gereken işler vardır. PPPOE çözümleme, routing, wi-fi sistem yönetimi vs... Geliştirici sürümünde bu limitler yoktur. Geliştirici sürümü kullanırken yaşayacağınız sorunlar olabilir. Bunları göze alarak bu yazılım kanalını kullanabilirsiniz.
  • Torrent için flash disk kullanılmamalı. Tercihen SSD ya da CMR tip 2.5/3.5 diskler kullanılmalıdır.
  • Yeniden başlatma durumunuz incelenmeli. Flash disk mi buna sebep oluyor. Aslında olmamalıdır. SSD/Flashdisk/nvme bunlar direk usb'den beslenir. 3.5" diskler için güç beslemeniz gerekir. USB üzerinde hub kullanıyorsanız yine aynı şekilde üzerindeki doluluğa göre 2A/3A adaptörle beslemeniz önerilir.
  • Dahili torrent için ayarlarınız da olumlu fayda sağlayacaktır.
  • Disk için exfat dosya sistemi kullanımalıdır. Sadece Router üzerinde kullanacaksanız Ext4 tercih etmelisiniz.
  • Zram ya da swap disk kullanımalıdır. (ikisi aynı anda kullanılmalıdır.)

7 madde için okuyabileceğiniz makaleler listesi de aşağıdaki şekildedir. (Hem İngilizce hem Rusça olarak paylaşıyorum. En güncel bilgiler Rusça makaledelerdedir. Google çeviri kullanabilirsiniz.)


https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/360000851899-Download-Station

https://help.keenetic.com/hc/ru/articles/360000851899-Download-Station

https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/360015227439-Maximizing-the-performance-of-the-built-in-Transmission-torrent-client

https://help.keenetic.com/hc/ru/articles/360015227439-Maximizing-the-performance-of-the-built-in-Transmission-torrent-client

https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/360000184259

https://help.keenetic.com/hc/ru/articles/360000184259

https://help.keenetic.com/hc/ru/articles/360000799559-%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-USB-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F

https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/360000799559-%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-USB-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F


https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/4404928268818-System-performance-settings-zRAM-virtual-swap-file-and-HWNAT-traffic-accelerator

https://help.keenetic.com/hc/ru/articles/4404928268818-System-performance-settings-zRAM-virtual-swap-file-and-HWNAT-traffic-accelerator


https://nascompares.com/2021/04/22/smr-cmr-and-pmr-nas-hard-drives-a-buyers-guide-2021//

https://nascompares.com/answer/list-of-wd-cmr-and-smr-hard-drives-hdd//





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 8 Kasım 2023; 10:7:32 >


Bu mesajda bahsedilenler: @AlienAttack
B
2 yıl (1673 mesaj)
Binbaşı

yukarıda ki açıklamalar için teşekkür ederim. nas yerine kullanılma konusu güzel açıklama olmuş.
arkadaşın yaşadığı gibi durumlar olma ihtimali yüksek ise yalnızca bu nedenle keenetic modemlerden birine geçmek isteyenlere karar için bir bilgi olmuş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.