Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 kayıtlı üye, 11 misafir, 4 mobil kullanıcı
25522
Cevap
1030451
Tıklama
84
Öne Çıkarma
Cevap: KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1040. sayfa)
R
11 ay
Binbaşı

Hocam mesh sistemi repeater/ap modundan farklı çalışıyor. Yani repeater ve ap ile mesh sistemi kuramazsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @InvisibleLord
I
11 ay
Yarbay

Evimde bir odada bağlantı çok kötü. Ana cihazım hoppler, bu cihazdan çekim gücü zayıf odaya ethernet çektim ikinci cihazı nasıl kurmalıyım. Tek wifi altında iki modemden de sinyal almak istiyorum



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ru.celebi
R
11 ay
Binbaşı

İkinci cihazınız nedir hocam?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @InvisibleLord
I
11 ay
Yarbay

Modem olarak Hoppler DSL var ikinci cihaz Extra DSL



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ru.celebi
E
11 ay
Binbaşı

Bende hopper ve carrier kablosuz tekrarlayıcı olarak kurulu. Kablo ile sanırım Acses point olarak kullanabiliyorsunuz. Ama kablo ile bağlamanıza gerek yok bence. tabi iki modem birbirinden çok uzakta değilse



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @InvisibleLord
R
11 ay
Binbaşı

Hocam extra dsl in sistem ayarlarinda calisma modunu tekrarlayici genisletici olarak degistirin. Daha sonra router yeniden baslayacak. Yeniden baslayip cihaz acildiktan sonra hopper'ın lan çıkışını extranın wan girişine bağlayın. Hopper in WiFi menusunden WiFi sistemi menusune gelin. Router resminin altında Extra dsl görünecek. Ona izin verin. Bütün kablosuz ayarlarıni otomatik olarak aktarip yeniden başlayacak. Daha sonra ayni menüden extranin ip adresi görünecek. Extra nin arayuzune bağlanma ihtiyaciniz olursa oradan girebilirsiniz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @InvisibleLord
H
11 ay
Yüzbaşı

Öncelikle belirtmek isterim ki noktalama işareti kullanırsanız mesajınız daha kolay anlaşılır :) Bence mesajımı sakin kafayla tekrar okuyun. Kendi deneyiminizi belirtmenizde hiçbir sakınca yok, aksine forum için faydalı. Ancak fanatizm diliyle insanları yönlendirmeyin.

Benim ve bazı arkadaşlarımın DSLAM (saha dolabı) çipseti HISI (HiSilicon/Huawei). Bu saha dolabı ile MediaTek çipsetler senkronize olmuyor. Bazen birkaç günde bir, bazen günde birkaç kez kopmalar yaşanıyor. Maalesef Keenetic DSL modemlerin tamamında MediaTek çipsetler kullanılıyor. 1 sene kadar Extra DSL kullandım, yazılımını çok beğendim, neredeyse OpenWRT kadar çok seçenek sunuyor. Ancak bu uyumsuzluk sebebiyle cihazı değiştirmek zorunda kaldım. Bu sorun sadece Keenetic markası, HISI DSLAM veya Türkiye ile sınırlı değil. Whirlpool, Kitz vb. forumları okursanız, yurtdışındaki bazı kullanıcıların da VDSL altyapıda MediaTek çipsetlerden şikayetçi olduklarını görürsünüz.

Asus DSL-AX82U modelini neye dayanarak övdüğümü sormuşsunuz, hemen açıklayayım. Bu modeli uzun süre kullandım, araştırdım. Broadcom çipseti sayesinde bilinen tüm VDSL saha dolapları ile uyumlu. Uzun süreli kullanımımda herhangi bir kopma veya yavaşlama yaşamadım. VDSL2 teknolojisinde erişilebilen maksimum hızın 300 mbps olduğunu ve Türkiye'de maksimum 100 mbps verildiğini düşünürsek, bu senaryo için fazla güçlü bir işlemcisi var. Gördüğüm en geniş Wi-Fi menziline sahip cihazlardan birisi; evin bir ucuna modemi koyduğumda, diğer uçtaki odadan stabil bağlantı kurabiliyorum. Extra DSL aynı konumdayken, menzili diğer uçtaki odaya yetmiyordu. Yazılımı benim gözümde Keenetic kadar iyi değil ancak sürekli güncelleniyor; hata düzeltmeleri, güvenlik yamaları aktif olarak veriliyor. Merlin kurarak daha fazla ince ayar yapmak mümkün.

2. ve 3. paragraftaki verilerden yola çıkarak aslında benim de şu cümleleri kurmam gerek:

quote:

Keenetic çöp. Sakın kimse almasın. Kimse bulaşmasın. Pişmanlıktan başka bir şey değil. Asus VDSL konusunda çığır açmış. Kimse başka modem bakmasın.

Bu cümleler ne kadar itici ve mantıksız, değil mi? Halbuki markaların yerini değiştirdiğimizde bunlar sizin cümleleriniz. Başka bir kullanıcının kendi senaryosunda edindiği tecrübenin, benimkinin tam tersi olma ihtimalinin mevcut olduğunu bildiğim için böyle bir şey yazmaktan kaçınırım. Aksi takdirde bu bilgisizlik veya fanatizm olur. Bu forum gibi yüzlerce, binlerce kişinin okuduğu açık alanda aynı erdemi sizden de beklerim. Sizin tavsiyenizle Keenetic DSL modem alan bir kişi, aldığı cihazın altyapısı ile uyumsuz olduğunu anladığında, size iyi dileklerini değil kötü dileklerini iletir. Böyle bir sorumluluk almayın :) DSLAM çipset uyumsuzluğu bir modem alırken dikkat edilecek tek kriter değil ancak en önemli kriter. Çünkü saha dolabınızı değiştiremeyeceğiniz için tek çözüm modemi değiştirmek oluyor.

Diğer noktalara değinecek olursam, insanların parasını boşa harcamaması gerektiği konusunda haklısınız.

Ancak "Asus'un hiçbir VDSL modemi düzgün çalışmıyor" iddiası yine gereksiz ve genelleme içeren bir ifade. Asus'un DSL-AC5X modellerini ben de tercih etmem, çünkü onların da çipseti MediaTek :) Denedim ve tecrübe ettim. Ancak "bütün modelleri kötü" demeniz için elinizde yeterli veri olduğunu sanmıyorum; kendiniz diyorsunuz zaten 3-4 modelini denediğinizi.

"Araştır öyle konuş" sözünüzü sevdim, bunu herkes yapmalı. Sadece son 2 senede şahsen test ettiğim modem ve router gibi ağ ürünü modellerinin sayısı 70'den fazla. Dikkat ederseniz toplam cihaz sayısı demiyorum, model sayısı diyorum. "Belki o cihazda sorun vardı" diyerek birden fazla örneğini test ettiğim cihazların sayısı buna dahil değil. Araştırmak kadar test etmek, tecrübe etmek de önemli. En başından beri diyorum ya, kişisel deneyimler tamamen farklı olabilir.

AirTies 5650 güzel cihazdır ayrıca. Basit ve kararlı bir yazılım, Broadcom çipset :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halacoglu -- 6 Ağustos 2024; 4:47:28 >


Bu mesajda bahsedilenler: @viera1905_35
I
11 ay
Yarbay

Çok dipte kalıyor hocam o yüzden kablolu bağlanmak istiyorum ama olmazsa yeni cihazı orta koridora koyup kablosuz tekrarlayıcı olarak kullanırım.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @E_81
I
11 ay
Yarbay

Teşekkür ederim hocam



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ru.celebi
S
11 ay
Teğmen

merhabalar vodafone fiber ile hero dsl kullanıyorum vodafonun kendi modemi ile bir sorun yok ama hero ile bağlandığımda Netflix amazon prime ve dizney e baglanamıyorum sebebi ne olabilir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 ay
Yarbay

MTU ayarını kontrol edin. 1500 yerine 1492 girin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @stoll
S
11 ay
Teğmen

teşekkürler ama zaten 1492 ayarlı


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
A
11 ay
Binbaşı

Bugün eve gigafiber turknet bağlattım. Kullanıcı adı şifre girmeme rağmen viva ip adresi alamadı. Sol fiber kullanırken kendim yapmıştım. Bunda ek bir ayar mı var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 ay
Yarbay

VLAN 35 girdiniz mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @asertyu
M
11 ay
Yarbay

Size verilen cihazın MAC adresini, Keenetic cihazınıza klon mac olarak girdiniz mi? Nadiren de olsa girilmediğinde bazen sıkıntı olabiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @stoll
A
11 ay
Binbaşı

Girmedim hocam. Solde ayarı nasıl yaptıysam öyle denedim. Mac adresi de girmedim. Diğer modemden bakıp nereden ekleyeceğiz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
S
11 ay
Teğmen

girili zaten 2 yıldır kullanıyorum son 1 haftadır giremiyorum başka her yere girebiliyorum vodafonun kendi modemini takarsam sorun yok




Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
11 ay
Yarbay

"VLAN 35 " girilmez ise internet bağlantısı sağlanmıyor...

Önce VLAN ayarını yazıp deneyin isterseniz. .

Tanılama .... Sistem Günlüğün'den "hata mesajına" da bakabilirsiniz..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 6 Ağustos 2024; 20:43:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @asertyu
A
11 ay
Binbaşı

Vlan 35 girince internet geldi. WiFi 6 modem gönderdiler. WiFi da 750 civarı hız alıyorum. Keenetic viva 550 civarı verdi. WiFi 6 olanı kullanmak daha mı mantıklı emin olamadım. Bir tane de Keenetic air var. Mesh kurmuştum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @micro77
C
11 ay
Yüzbaşı

Şimdi arkadaşlar ben evimde mercusys halo h80x 2 li mesh sistemini kullanıyorum.

Bazı kısıtlamaları VPN vs gibi şeyleri maalesefki bunda yok o yüzden dedim ki bende keenetic hoper lı bir mesh sistem yapayım.

Fakat şöyle bir sorunum var.

Şimdi mercusys de aldığım 800-900 mbit bağlantıyı bunda alamıyorum.

600/650 arası geliyor ne yaptıysam olmadı. Daha önce böyle bir problem olan ya da başına gelen çözümüne ulaşan var mı ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cannburak -- 6 Ağustos 2024; 23:40:20 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.