Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
89
Cevap
8634
Tıklama
3
Öne Çıkarma
KAZA YAPTIM, ARAÇ PERT, KASKO YOK, KARŞI TARAFTA DA KASKO YOK
H
9 ay
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar selamlar, 12 eylülde dört şeritli(iki geliş iki gidiş, ortada refüj yok) yolun en sağından 50 km hız ile giderken, karşı şeridin sağ şeridindeki araç benim şeridime girip aracıma kafadan vurdu, yaralamalı kaza oldu, kaza mobesa kameralarının altında oldu, benim aracım ford puma vuran araba doblo, benim kaskom yok, karşı tarafın kaskosu yok, polis tutanağında 100 de 100 karşı taraf kusurlu, karşı tarafın trafik sigortası limiti 300 bin tl, aracı yetkili oto servise çektirdim. Yetkili servis sadece parça parası 986 bin tl çıkardı. Aracımın güncel değeri 1 milyon 50 bin tl. Hasar dosyasına pert ön raporu diye bir evrak girilmiş. Karşı taraf 20 yaşında inşaat işçisi, 300 bin sigorta verse, aracımın kazalı hali 300 bin etse, 450 bin tl zararım var. Karşı tarafın ne aradığı ne sorduğu var. Avukat tuttum, avukat dava açacağım 5000 tl gönder dedi.

Bu para kurtarılabilir mi, araç 20 gündür serviste yatıyor, servis otopark, hasar tespiti vs. kaç para hesap çıkartır, hasarlı aracı kendim satabilir miyim, sigorta limitleri dahilinde olan parayı ödemekte zorluk çıkartır mı, karşı tarafın üzerine muhtemelen bir şey yok, avukatla ilerlemek mantıklı mı cevaplarsanız sevinirim
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



Öncelikle çok geçmiş olsun cahil bir şoförün kurbanı olmuşsunuz.

Lakin, 1.050 tl lik araca binip 15 tl lik kasko yapmayarak siz neye güvendiniz onu anlamadım? Para...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-40C3726D0 - 9 ay +43
Dava yoluna gittiğinizde bütün yargılama masraflarını cebinizden karşılayacaksınız. Hepsi yargılama giderleri olarak dosyaya girecek. Davanın lehinize sonuçlanacağı kesin. Fakat ne kada...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Mythology - 9 ay +15
Sigortasız kaskosuz araba kullanmak, prezervatifsiz sevişmeye benzer. Ne zaman çocuk olacağı belli olmaz malesef.
Yoruma Git
eteksen - 9 ay +13
X
9 ay
Moderatör

@Why Shy
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159693856

Sana katılacağım mevzular çok sınırlıdır bilirsin ama bu da onlardan biri doğrusu. Tebrik ederim
---

Evvela geçmiş olsun.

Adam konu açmış, sorular yöneltmiş. Konunun altı "kasko şart dayı, kaskosuz olmaz emmi" gibi sigorta/kasko reklamları tadında mesajlarla dolu, Zaten şu "başıma şu geldi ama dimdik ayaktayım" tarzı mesaj yazanlar nerede diyordum ki konuya onlar da gelmiş. "112 takla attım cana geleceğine mala gelsin çalıştık ödedik sen de ödersin hemşerim" tarzındaki mesajlar nerede diyordum ki onlar da zaten çoktan yazılmış.

Ee herkes yerini aldığını göre artık müsaadenizle ben de bir iki klavye tuşuna basayım.

Evvela konuyu net ele almak lazım. (konu sahibi kardeşim lütfen uslubuma alınmayasın benim latife ettiğim sen değilsin merak etme)

Birincisi, konu sahibinin hiç de fena olmayan (hatta güzel bir araba, maşallah diyelim) bir arabası var, hatta 1 küsür milyon değerinde olduğunu bilecek kadar da aracına hakim ama maksimum 15-20 lira verip kasko yaptırmaktan kaçınan bir vatandaş. O 15-20tl ile muhtemelen atomu parçalamak üzere ekipmanlar, malzemeler alıyor o sebeple kaskosunu yaptıramamış anladığım kadarıyla, ancak araba 1 küsür milyon değerinde bunu da özellikle vurgulamış. 1 küsür milyon olduğunu belirtmiştik değil mi? Evet.

Kazadan sonra kendi kaskosu olmadığı ve karşı tarafın da kaskosu olmadığı halde arabayı yetkili servise çekici ile gönderip havadan para gelip aracının tamir edileceğini zannediyor zira arabaya biçilen masraf 900 küsür bin tl. Buradan konuyu açanın araba konusunda çok bilgisi olmadığını anlıyoruz zira fotoğraftan bile arabaya çıkacak masrafın yetkili özelinde çok çok yüksek olacağı aşikar. Buna rağmen çekiciye "arabayı yetkiliye götürün" diyecek kadar cevval bir arkadaşımız bu hususta kendisini ayriyeten tebrik etmek lazım.

Hakkını yemeyelim konuyu açanın bilgisinin az olmadığı bir konu var o da avukata gitmeyi düşünmüş. O da beş bin tl yolla açayım dosya demiş. Avukata helal olsun ki peşin çalışıyor, kendisini takdir ettim.

Burada konu sahibine verilecek en iyi akıl (tavsiye) şu olabilir.

1)Yetkiliyi geç, o arabayı yetkilide borç vaziyetle 900 küsüre yaptırsan bile, karşının sigortası 300 düşse bile sen aradaki farkı şunu bunu karşı taraftan hiçbir şekilde alamazsın. Mahkemede yapacağın masraf da üzerine kalır. Bunu neden söylüyorum? Kendin diyorsun ki karşı tarafın üzerine bir şey yokmuş. Konuda @fabrizo , @oKsyqeN de belirtmiş ki bu masraflar senin üzerine kalır. Bunu da @Mythology çok iyi özetlemiş. Maaşı olsa bile en fazla belirli bir yüzdesine haciz koyabilirsin yani o bahsettiğin tutardaki borçların o maaştan tahsili seneler seneler sürer.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157557111

Bu mesajdaki videoyu ve bu mesajın devamındaki hukukçu forum arkadaşlarımızın yazdığı mesajları da dikkatlice oku lütfen.

Karşı tarafın üzerine mal mülk, maaş vesaire hiçbir şey yoksa sana geçmiş olsun. En iyi avukatı da tutsan anlamı olmaz.

2) Hayatta başımıza gelen her şey bir ders niteliğinde. Bir daha fevri davranıp "yetkili de yetkili" diye kendini üzme. Hele böyle masrafın çok fazla çıkacağı mevzularda kaskon vs de yoksa arabayı tanıdığın veya tavsiye üzerine gideceğin bir ustaya yönlendir. Ben masrafın çok çıkacağını bilmiyordum diyorsan sen de haklısın. Yalnız biraz arabalar konusunda bilgin olsa zaten az çok tahmin ederdin ama yine de canın sağolsun.

3)Konu zaten sigorta kasko reklamı gibi. Ben sana kasko yaptır veya yaptırma demem. Senin kişisel tercihin nihayetinde.

4)Elbette bu mesajda yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Yani sen tabiki avukata da git, arabanı yaptırmak için borç al ne bileyim kredi çek sana kalmış mevzular. Kendine göre en doğrusu ne ise onu yap daima. Bizlerinkisi sadece tavsiye veya görüş bildirmek olur. Bu hususlarda daima son söz senin olmalı yani fikirlerin etkilenmesin.

5)Kardeşim hep negatif, hep negatif? Yok mu pozitif bir şey dersen eğer sen de haklısın. Bu mevzudaki pozitif yanları yazmayı da diğer forum arkadaşlarıma bırakıyorum.

Saygılarımla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 1 Ekim 2024; 4:26:51 >


Bu mesajda bahsedilenler: @fabrizo , @oKsyqeN , @Mythology , @Why Shy
X
9 ay
Moderatör

https://forum.donanimhaber.com/icra-takipleri--f2797

Hocam burada detaylıca anlatır mısınız bilgi paylasımı acisindan? Gecmis olsun




Bu mesajda bahsedilenler: @Dexter Morgan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.