İstanbul'da otoparklarda hele hafta sonları hiç öyle olmuyo. Gayette sıra beklemek yerine ters kapıdan dalıyolar. Bence girilmez dönülmez her yere kapan konulmalı 2 gidiş 2 geliş yolda adam dolaşmamak için ters şeritten üstüne geliyo...
Marketlerin giriş ve çıkış kapıları genelde ayrı olur. Ve çıkıştan girmek için hiçbir engel olmamasına rağmen insanlar girişten girme düzeni tercih ediyorlar.
Alıntıları Göster
Anayollarda bile kestirme diye tersten giden adamlar oluyor. Trafik çok farklı bir ortam. Market kıyasına benzemez.Tek yönlü yolda ilerliyorsun, karşıdan tersten gelen adama diyorsun "burası ters yön,geri dön". Adam diyor "yav hemen şu araya gireceğim,işine bak, devam et". Sonra oraya tuzak kuruluyor. Tersten giren patlıyor, giren patlıyor. Tertemiz oluyor o yol. Sıkışma olmadan rahat rahat tek yönlü kullanıyorsun sonra.
Kapanları sevenler olduğu gibi bende çağ dışı buluyorum. Yanlışlıkla giren birisi 4 lastik yarsa orada giriş çıkışlar felç oluyor. Milli zararsa ayrı bir konu.
Lastiğin biri yarılsa hadi değiştirirsinde 2 lastik 4 lastik gidebiliyor. Bence daha medeni bir çözüm bulunmalı.
Normalde kapanlar düzen amaçlı olarak lastiğe zarar vermeden görüntü amaçla konmalı. Lastiğe zarar veren kapanlar için özel güvenlik izni alınması daha güzel olurdu. Sanki nükleer tesise giriyorsunuz.
Anlayana düzen tabela ile de olur. Ama toplum anlamıyor anlamadıkları için kapan koyuyorlar. Girilmez tabelası olan her yolda kapan olmalı.
Ben de avmden çıkarken hanimla kavga edince dikkat etmemiştim kapandan ters geçmişim. Baktim bi sıkıntı yok ama icim rahat etmedi direk arabayi sattım.
Nasıl engel yok ? Migros, Carrefour tarzı marketlerde sensörler vasıtasıyla engellenmiş durumda. Bim a101 şok tarzı marketlerde de kapı kolu tek tarafa konularak engellenmiş durumda. Kapan olmasaydı emin olun çoğu kişi bu seferlik giriyim yada zaten gelen yok giriyim düşüncesi ile girerdi.
Daha yeni bridgestone lastiklerle kapandan geçtim, hepsi sağlam. Bridgestoneların tek iyi özelliği herhalde, sağ olsunlar kauçuk yerine dökme betondan yapıyorlar.
2 gidiş 2 geliş yolda adam dolaşmamak için ters şeritten üstüne geliyo...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @_mp_