Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
802
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kapalı eve gelen ilginç fatura.
E
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar, Yaklaşık 7 aydır boş olan bir ev var.
Ev boşaltıldıktan 3 ay sonra 290 lira fatura geldi. Evde çalışan sadece bir adet buz dolabı vardı. Yapılan itiraz sonucu dağıtıcı şirket, buz dolabının eski olduğunu ve elektriği onun yaktığını söyledi.
Daha sonra buzdolabı kapatıldı ve fişi çekildi, ardından binanın tüm şalterleri indirildi. 4 ay sonra yine 250 liralık fatura geldi.
Bunun üzerine bir elektrikçi ile eve gittim, binanın şalterlerinin kapalı olduğunu ama elektrik saatinin çalıştığını gördük. Elektrikçi, panodaki şalterlere anlamsız bir şekilde köprü atıldığını ve şalterin bobin vazifesi gördüğünü enerjinin şalter üzerinde harcandığını söyledi. Köprüler söküldü. Tüketim durdu. Bu köprü kim tarafından yapıldığı belli değil. Böyle bir şey yaşayan var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yüzbaşı

Kaçak elektrik yapılmaya çalışılmış olabilir.
Tutmayan kaçak akım sigortaları için nötür girişinden köprü atıyorlar fakat tüketim olması imkansız gibi.
Görmeden diyebileceklerim bu kadar.



K
3 yıl
Yarbay

Merhaba. Söz konusu şalterlerin fotoğrafını paylaşabilir misiniz ? Bu denli tüketime sebep olacak nasıl bir köprüleme yapılmış olabilir,onu görmek isterim şahsen. Tüketim olmadan bir köprü ile bu denli tüketim olması çok ilginç. Nereden nereye köprü atılmış,fotoğraf ile birlikte onu da açıklayabilir misiniz ?

Saygılarımla...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Yüzbaşı

Zaten sökülmüş köprüler , dolayısıyla fotoğraf da yoktur.
Ben kaçak elektrikten şüphelendim. Gelen elektrikçi detaya girmemiş, Belki oda anlayamadı mevzuyu.
Beyin devrelerim yandı resmen.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
K
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TUĞRUL 37

Zaten sökülmüş köprüler , dolayısıyla fotoğraf da yoktur.
Ben kaçak elektrikten şüphelendim. Gelen elektrikçi detaya girmemiş, Belki oda anlayamadı mevzuyu.
Beyin devrelerim yandı resmen.
Merhaba. Evet,foto için geç kaldım. En azından ilkel de olsa sigortaların köprüsüz halinin fotosu üzerinde bir çizimle veya anlatımla nasıl köprü atıldı onu bu şekilde öğreniriz diye düşündüm.

Bu denli tüketim yapıldıysa dediğiniz gibi tek ihtimal kaçak kullanım kalıyor. Şayet öyle ise keşke elektrikçi alel acele hareket etmeseydi de konuyu açan forumdaşımızın hattından elektrik tüketip hırsızlık yapan kişi cezasını bulsaydı. Tabi kaçak kullanım olduğunu varsayarak bunu temenni ediyorum.

Saygılarımla...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.