Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
861
Cevap
66095
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (2. sayfa)
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Benim salonum da 22 m2. 12.000 tavsiye edildi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aksu1982
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese merhaba. Dün Daikin servisi gelip klimayı kurdu. Kurulan yer de çok müsait olduğu için sanırım düşündüğümden hızlı ve temiz bir kurulum oldu.

Vakum konusunu ustaya gelir gelmez tekrar sordum. Bizim cihaz piyasada kullanılanların 2 katı kapasitede. O yüzden 5dk bile yeterli oluyor ama biz yine de 10dk kadar yapıyoruz dedi. Rica ettim biraz daha fazla yapmaları için. Sıkıntı yok yaparız dediler. Cihazı bağladılar. Bi 5-6 dk sonra göstergeye göre tamam dediler ama devam ettirdiler. Bu sırada da ufak tefek işleri hallettiler. 13-14 dakika vakumlama yapıldı. Yeterli olmuştur diye düşünüyorum.

Tek sıkıntı servislerin elektrik bağlantısı yapmıyor oluşu. Seyyarla test edip gittiler. Elektrikçi getirip bağlantı yaptıracağım. Malum tam iş sezonu. 3 metre hat çekmek için de kimse kolay kolay gelmiyor. Bu iş pek mantıklı gelmedi bana. Servisin bir şekilde gerekirse ek ücretle de olsa cihazı çalışır biçimde bırakıp çıkması lazım. Sanırım bu genel bir durum. Ama gerekçe ne olursa olsun yanlış bir uygulama.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Yüzbaşı

Elektrik sadece büyük üniteye mi çekiliyor ?küçük üniteye elektrik ihtiyacı dış üniteden mi sağlanıyor ayrıca iç ünite içinde çekmek gerekiyor mu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @srvngrc
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sadece dış üniteye çekiliyor. İç ünite dış üniteye bağlı.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aksu1982
A
2 yıl
Yüzbaşı

Fiyatlar oldukça yükseldi geçen hafta 7790 olan klima şuan en uygun 8153₺ seviyelerinde . Biraz beklemek istiyorum ancak yükselmeden almak mı daha doğru olur

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Döviz artmaya devam ederse fiyatlar da artmaya devam edecektir diye düşünüyorum. 7.000 liraydı Nisan ayı başında. Talep de artıyor hem bilinirlik hem de sezon nedeniyle.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aksu1982
D
2 yıl
Binbaşı

konuyu fazla bozmadan klima günlük 8 12 18 saat gibi kullanımlarda elektrik faturasına nasıl yansır ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Yarbay

Merhaba arkadaşlar bende 18 binlik düşünüyorum 20 yıllık 24 binlik mitsubishi en sonunda geçen sene kompressor arızası verdi 2 klimacı çağırdım geçen sene bununla uğraşmana değmez çok masrafı var dediler geçtiğimiz yaz vantilatörle idare ettik ama bu sene almak farz oldu mevcut olan hala yerinde takılı acaba gelen servis eskisini çıkartıp bunu monte ederlermi birde benim elektrik hattım iç kısımda sigorta yok direk hat hazır bağlarlarmı acaba yoksa yasak diye sigorta koydurmamımı isterler?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

O
2 yıl
Çavuş

Aylık elektrik tüketimi nedir ? Baymak ile kıyaslayabilir misiniz?



P
2 yıl
Yarbay

Hocam bu tüketim senin kaç m2 odada kullandığına, kaç derecede kullandığına, hangi şehirde yaşadığına, odanın yalıtım durumuna, cihazın modeline, odada kaç kişi bulunduğuna göre değişir. Böyle fikir veremeyiz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @devulations
M
2 yıl
Teğmen

kaira nın desteğini daikin veriyor ama ürün daikin yan ürünü mü.

airfel ile mukayese edilince hangisi iyi.

birde bu ürünün ne gibi artıları var, detaylı bilgiye nasıl ulaşabiliriz.

hani bi baymak yada lg klima almak yerine neden kairayı tercih etmeliyiz.

araştıran arkadaşlardan destek bekliyoruz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
2 yıl
Teğmen

kairanın satışta olan bu ürünleri bakır borulumu acaba. birde tercih etmek için uygun fiyat dışında ne gibi artıları var.



S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ürün midea tarafından üretiliyor. Daikin servis garantisinde. @klima5505 daha detaylı bilgiler verecektir. Ancak ürünün gayet kaliteli olduğunu, hem soğutma hem de ısıtma konusunda iyi olduğunu söylemişti. Ayrıca başka forumda da benzer yorumlar var hakkında. R32 gazlı, WiFi dongle ile birlikte gelen güncel bir cihaz. Airfel'in güncel hali desek yanlış olmaz sanırım.
Tabi güncel fiyatıyla hala F/P cihazı olur mu bilmiyorum. 7-7.5k bandında satılıyordu 12k btu modeli.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505 , @maviplanet
K
2 yıl
Yarbay

Merhaba.

Daikin'in alt markası. Yani bu markanın sahibi de bir marka ve bu Daikin.

Ama Daikin üretimi değil. Midea markası tarafından üretiliyor. Bosch vb. risk almayacak markaların da klima ürettirdiği,üretim hacmi çok yüksek olan 3 büyük ana üretici markadan biridir. Fiyatına göre iyi performans sunan verimli cihazlar üretmektedir. Üretici firma olarak kendisinden ürün talep eden firmanın istediği özelliklerde cihaz üretebilmektedir.

Yani Midea'ya 500 dolarlık klima da ürettirebilirsiniz,5000 dolarlık da. Yani üretim hacmi ve ürün gamı çok geniş. Uzun süre giriş sınıfının dışında kendi markası için ürün üretmedi ama All Easy Pro , Xtreme Save gibi girişin üstü modellerini de piyasaya sürdü ve ülkemizde de bu cihazlar bulunabiliyor. Genel anlamda taleplerinizi karşılık verebilecek,ısıtma için tercih edilebilir bir üründür.

Airfel ile kıyaslarsak Kaira daha iyi. Çünkü R32 gazlı daha güncel bir cihaz. Airfel de R32 gazlı cihazları piyasaya sunarak güncellemesini yaptı ama şu an fiyatları belirli değil. Kaira'dan da yüksek olacağına %90 eminim çünkü Airfel daha çok tanınan bir marka olması sebebiyle marka da fiyata artış yönünde katkı sağlar.

Baymak AUX markasının üretimi. Midea'nın da altında bulunan bir cihaz.

AUX,TCL,Chigo bu markalar Çin piyasasında alt sınıf ürünleri temsil eden markalardır.

Alınmaz demiyorum ama Kaira Midea üretimi iken bu üçlü daha sonraki sırada tercih edilebilir.

LG'ye gelince Kore menşeili bir firma. Isıtma amacı varsa Midea vb. üretim cihazlar ısıtmada daha başarılıdır. Ege ve Akdeniz'de (özellikle Akdeniz'de) LG ve üretimi cihazlar ısıtma için tercih edilebilir. Ama Marmara vb. bölgelerde LG sadece soğutmaya yönelik veya soğutma ağırlıklı uygulamalara daha çok hitap eder. 0'ın altında sıcaklıklarda LG'nin defrost sıklığı daha fazla olacaktır.

Saygılarımla...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
K
2 yıl
Yarbay

Merhaba hocam. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Saygılarımla...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @srvngrc
M
2 yıl
Teğmen

bilgiler için çok teşekkür ederim.

ben sadece soğutma yapacağım.

birde tcl için çin piyasasının alt sınıfı demişsiniz ya; bu tcl gree firmasının bi parçası değilmi. hatta gree nin sitesinde de tcl yazıyor da, bilmediğim için soruyorum. hatta çok saçma gelebilir ama midea ve gree nin birinin diğerinde ortaklığının olduğunu bile okumuştum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
K
2 yıl
Yarbay

Rica ederim.

TCL ve Gree birbirinden ayrı firmalardır. TCL eski Çin,yeni Amerikan firmasıdır. Amerikan bir şirket tarafından satın alınmıştır.

Bahsetmiş olduğunuz TCL değil,TLC'dir. Gree markasının resmi distribütörü olan ithalatçı firmanın ismidir. Yani Gree'yi bu ithalatçı firma Türkiye'ye getiriyor.

Alt sınıftan kastım şudur ;

Ticaret hacmi daha düşük olan markalardır. Bu sınıfta (alt sınıf dediğim seviyede) hacmi en yüksek marka AUX'tur. Yani ithalat ve iç pazarda satış oranı olarak Gree'ye en yakın markadır. Gree'nin de üstünde Midea vardır. Eskiden Gree liderdi ancak Midea bu sıralamayı bozarak başa geçti. Ama ticaret hacmiyle beraber bütçe ve yatırım oranı olarak da aralarında fark bulunmaktadır. Böylelikle ürün kalite ve ömürleri de farklılık göstermektedir. Yani kalite bakımından da ister istemez mertebe farkı oluşturmaktadır. TCL vb. markalar hiç alınmaz demiyorum ancak tavsiye isteyen bir kişi bütçe aralığı verdiği zaman bütçe aralığı Midea vb. üretim cihazlara yetiyorsa onlar varken şahsen TCL vb. üretim cihazlara gerek yok. Ama kişinin bütçesi yoktur,zam gelmeden de almaktan başka çaresi yoktur. O zaman da git vantilatör al diyecek halimiz olamaz. Bu nedenle TCL vb. markaların üretimlerini tercih etmek mümkün olur. Çin'de de bu böyle olmaktadır. Zaten bu şekilde Midea vb. markalar birinci sıralara çıkabilmiştir. Tabi bunu sadece marka olarak incelememek lazım. Çin'de bu cihazların ne modelleri var. Bazı modelleri var ki Midea vb. markaların ortalama modelleri ile kıyaslarsanız daha üstün gelir. Ama onlar da ülkemize gelmiyor ne yazık ki.

Sonuç itibariyle alt sınıf diye söylememin sebebi markayı yermek,çöptür diye ifade etmek değil. Ama tek başına değil de Midea vb. markalarla kıyas ederseniz alt sınıfta kalıyor. Yani oradaki (Çin'deki) halkın da kısıtlı bütçeye sahip olanları bu cihazlara daha çok yöneliyor.

Global olarak TCL sadece klima değil,diğer beyaz eşya ürünlerini de üreten bir markadır.

Yani alt sınıf derken yanlış anlaşılıp markayı karalamış gibi görünmek istemem. Onun için şunu özet olarak belirtmek isterim ;

Midea ve seviyesindeki markaların ticaret hacmi (ithalatı,kendi ülkesindeki satışları vb.) çok daha yüksek. Hal böyle olunca ürünlerine yaptığı yatırım da daha yüksek seviyelerde. Bu nedenle Çin pazarında daha yüksek sıralarda yer alıyor.

Ama TCL vb. markaların Midea seviyesindeki markalara nazaran hacmi ve maddi gücü nispeten daha az. Böylelikle bir kademe alt seviyeyi temsil ediyor.

Alt sınıf demişken bu çöptür,hurdadır anlamında demiyorum.

Midea ve Gree rakip firmalardır. Hatta birbirlerinden pek haz etmezler. Ama bu markaların (hatta TCL'nin bile) iklimlendirme sektöründe bazı Japon markalar ile ortaklığı bulanmaktadır. Tabi bu X marka japon firmanın TCL'ye klima ürettirip üzerine Japon firmanın etiketini bastığı anlamına gelmez ama ortak çalışmalar ve faaliyetler kısmî de olsa meydana gelebilmektedir.

Saygılarımla...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
W
2 yıl
Yüzbaşı

Kusura bakmayın yardımcı olursanız sevinirim.diyarbakir merkezdeyim gree pular 18000 lik bir klima var.2 el 1 yıl olmuş alalı 5 yıl daha garantisi var diyor satıcı.bu cihaz alinirmi yaklaşık 10 bin TL isteniyor..ayrıca azıcık baktım soğutma kapasitesi 15900 yazıyor.ben sadece soğutma amaçlı kullanacağım.yaklasik olarak 80-90 metrekare yeri soguturmu bu cihaz..salona kurdursam çocuk odası ve yatak odası ni azda olsa soguturmu ve elektrik harcaması ne kadar tutar aylık bazda.. günlük 12 saat çalıştırsam cihazi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

W
2 yıl
Yüzbaşı

Gree pular 18000 BTU cihaz 5 yıl daha garantisi var 2.el olarak alinirmi.fiyat borular hariç 10 bin



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
S
2 yıl
Yüzbaşı

klima ana konuya yazsaydınız keşke, buraya Kayra alan/alacaklar bakar...

Pular Greenin giriş seviye kliması,
sıfırı şu an 16.750. siz 10.000ne alsanız en az 1000 lira boru + montaja 500 daha vereceksiniz.
gree de 3+3 yıl garanti şartı her yıl bakım yapılırsa geçerli, bu da demekki 1. yılın bakımı da size ait olacak...

kapasite o metraja yeter mi bilemem. ne yakar sorusu da göreceli... il? kat? konum? mantolama? kaç derecede kullanılacak?




Bu mesajda bahsedilenler: @wkend