Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
378
Tıklama
0
Öne Çıkarma
java ödevimde yardım edebilecek
G
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

uzun birşey ama nasıl yapacağimi bilmiyorum Priority Queue ile yapmam gerek

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



S
7 yıl
Yüzbaşı

hepsi bu mu? kan alma kuyruğundaki süreleri soruyor, sonuçlar kuyruğunun hiçbir etkisi yok şu haliyle. sonuç kuyruğu kan alma kuyruğunu bekletir diye bilgi de yok.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

hepsi bu mu? kan alma kuyruğundaki süreleri soruyor, sonuçlar kuyruğunun hiçbir etkisi yok şu haliyle. sonuç kuyruğu kan alma kuyruğunu bekletir diye bilgi de yok.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

bu şekilde iniyor cıktılar



M
7 yıl
Yarbay

Kendi custom comparator'unu yazip, priority queue construct etmen gerek. Yasina gore belirlenecek oncelik, yaslar ayniysa fifo olacak.

Average waiting ve maximum waiting time hesaplamasinin detaylari yok , "Health outcomes give the patients when 4 patients in the outcome queue." cumlesi sacma. En az 4 hasta outcome queue sune girdigi zaman sonuc verir mi demek istemis, ornegin 5 tane hasta varsa ilk 4 une sonuc gelecek, sonraki eleman bekleyecek mi 3 kisiyi daha, sonuclarin hesaplanmasi kac dk surecek gibi detaylar yok.

Ama burada ogretmek istedigi sanirim kendi comparator'unle pq implementasyonu yapman. Java API'sinde var detaylar. JDK8 kullaniyorsan lambda ile yap.

Ben olsam minmaxHeap ile cozdururdum, hazir priorityqueue kullandiktan sonra pek anlami kalmiyor.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

G
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Teşekkürler deniyeceğim



S
7 yıl
Yüzbaşı

Yapamadın mı, bana mesaj atmışsın? Mpehalayın dedikleri doğru, öyle yap. Bir Hasta class'ı yaz, ad yas bekleme_suresi field ları olacak. Sonra şöyle q. tanımla

Queue<Hasta> hastalar = new PriorityQueue<>( /* burada comparator lambda */ );

sonra hastalar üzerinde iterate edeceksin, her turda kanalma kuyruğunda bekleyenlerin süresine 3 ekleyeceksin, max süreyi tutacaksın, bitince ort. hesaplayacaksın

output ekranlarına bakarsan ne yapman gerektiği belli oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 31 Temmuz 2018; 12:3:35 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.