Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
322
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Java Derslari
P
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar ben yeni bir java kitabı aldım ve java yı oradan öğrenmeye başladım. Her gün 1 saat kitabımı okuyor ve önemli yerleri deftere not aldıktan sonra buraya yazıyorum. Ben adım adım java yı öğrenirken sizde öğrenin istedim ve elimden geldiğince güzel bir şekilde anlatmaya çalışıyorum.

Şimdi Java nın temelinden öğrenmeye başlayalım.





Class Example {

public static void main(String args[]) {

System.out.println(“Merhaba Dünya”);

}

}

Şimdi bu programdaki her bir kelimeye tek tek bakalım.


• Class anahtar sözcüğü yeni bir sınıfın tanımlandığını açıklar. Bu programdaki Class anahtar sözcüğü ise Example adında bir sınıfın açıldığını programa deklare eder

• Tüm java uygulamaları main() metoduyla başlar.


PUBLİC:
Public anahtar sözcüğü bir erişim belirtecidir. Bu programcıların sınıf üyelerinin görünürlülüğünü kontrol etmelerini sağlar. Bir sınıf üyesinin önüne public belirteci getirildiğinde, bu üyeye deklare edildiği sınıfın dışındaki kodlar tarafından erişilebilir.

STATİC:
Static anahtar sözcüğü main() metodunun, sınıfın belirli bir örneğinin oluşturulmasına gerek kalmadan çağrılabilmesini sağlar.

VOİD:
Void anahtar sözcüğü derleyiciye main() metodunun değer dönüştürmeyeceğini bildirir.

String args[] :
String args[] ifadesi string sınıfının örneklerinden oluşan bir dizi olan args adında bir parametre tanımlar. (diziler benzer nesnelerden oluşan koleksiyonlardır.) string tipindeki nesneler karakter katarlarını depolar.

Özetlersek: Public static void main(String args[]) { Her sınıfta bulunması gereken bir kaliptır.
Burada anlattıklarıma fazla kafa yormayın. Bunlar zaten programı yazmanız için indirdiğiniz geliştiricide hazır olarak veriliyor. Eclipse öneririm.

Println():
Println() parametre olarak aldığı metni görüntüler. Kod satırı system.out ile başlar. System, sisteme erişmek için kullanılan önceden tanımlı bir sınıftır. Out ise sisteme bağşı çıktı akışıdır.

Özetlersek: System.out.println(“”); Ekrana çıktı yazdırmak için kullanılan bir kalıptır.

2. Derste görüşmek üzere.



O
9 yıl
Binbaşı

dersler i kaç yılda bir veriyorsun ? İkinci dersi başa yerde mi verdin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.