Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
128
Tıklama
0
Öne Çıkarma
J. R. R. Tolkien – Bitmemiş Öyküler
N
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Kitabın Konusu

J. R. R. Tolkien Bitmemiş Öyküler tıpkı Silmarillion gibi geniş bir tarihi kısa notlar ile birleştirilerek oluşturulmuş eseri. Yazarın kendisinin notlarının ve karalamalarının, belki de gerek duymadığı için yazmış olduğu fakat kitaplarına eklenmemiş hikayeler var. Aynı zamanda bildiğimiz hikayelerin bazılarının alternatif senaryoları da mevcut. Kendisi öldükten sonra oğlu Christopher Tolkien sayesinde bu kitabı okuyabiliyoruz.


Turin’in başına gelen talihsizlikler, Nûmenor halkını daha yakından tanıma şansına rağmen çöküşlerine kadar uzanan süreç. Birinci çağda Tuor ve Turin’in çocuklarını diğer kitaplarda olmayan bilgiler vererek anlatıyor. Sonra ikinci çağdaki Numenor krallığı ve kralları hakkında detaylı bilgiler veriyor. Nasıl Cücelerin Gandalf’la karşılaştıkları ve Bilbo’nun evine gitmelerinden ve Erebor seferi olmadan Gandalf’ın Turin’le konuşması yer alıyor. Sonra da 3. Çağ’daki bazı olaylara açıklık getiriyor, örneğin Rohan’ın kuruluşu. Galadriel ‘in bilinmeyen maceraları ve birçok hikayeyi bu kitap sayesinde okumuş oluyoruz.

“Nedense her güzel şey kısa ömürlü oluyor ve sanırım geriye, onları yaparken yaşadığımız güzel anların hatırası kalıyor sadece.”

“Korkularından kaçtığını sanan bir adam,kestirme bir yoldan dosdoğru onlara koşmaktadır aslında.”

Kaynak: E-Kitap Store



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.