Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
326
Cevap
11239
Tıklama
120
Öne Çıkarma
Cevap: istanbul trafiginden bezdim izmire yerlestim. (17. sayfa)
N
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Selam arkadaslar. Istanbulun trafiginden bezdim. Kargasasindan bezdim. Esimle bu durumu konustuk. Izmire yerlesmeye karar verdik. 9 unda hurriyet holdinge istifami verdim. 16 sinda izmirde atay holdingde ise basliyorum.

Trafik durumunu ozetlersek. Gencligimde pek cok kez gelip gittigim bornovada ev tuttum. Dun tasindim. Bu gun 9 dan 11 e kadar yaptiklarimi anlatayim.

Izmirgaza gidip dogalgazi actirdim. Trafiksiz 2 dk da gittim. Onunde ucretsiz park yeri buldum.
Bornova nufusa gidip nufus sureti kayit islemleri yaptirdim. 2 dk yol onunde ucretsiz park ettim ciktim.
Adliyeye gittim 5 dk surdu. Arkasinda ucretsiz park yeri buldum parkettim.(onune ceza yazarlar dediler)
Saglik ocagina gittim saglik raporu aldim. 5 dk da gittim onune ucretsiz park ettim.
2 dk fotografciya gittim fotograf cektirdim onunde park yeri buldum ve ucretsiz.
Askerlik subesine gittim 2 dk surdu onune ucretsiz park ettim .
su ve elektrik abonelikleri de ucretsiz park ve 2 dk yol ile halledildi
Trafiksiz araba kullanmanin keyfine vardim. Ne sikinti cekmisim 15 yil istanbulda yahu.

Olayin istanbul ayagini anlatayim.
Elektrik aboneligimi kapatmak icin caglayana gittim. Yikilmis yerine rezidans yapilacakmis. Kapatamadim. Ogrendim internetten kapattim.
Kagithane nufusa gittim. Onune 6 tl ispark verdim. Sonra sordum tasinmis. Isparktan kavga dovus parami alip tasindigi yere gittim. Trafikle 20 dk surdu ucretsiz hallettim.
Dogalgazi kapatmak icin de caglayandaydim. Park yeri bulamadim 300 mt ilerideki otoparka parkettim. 10 dk yurudum hallettim.

Butun gun sadece elektrik dogalgaz ve su ile ugrastim. Burda isler 2 dk kada bitti.

1 sene once ,10 dakikada 4. Leventten bagcilar dogan centere ve 15 dakikada 4. Levente (10:00 da evden cikarak ve4:30da isten cikarak) yol aldigim guzrrgahin bu sene itibari ile ayni saatlerde girip cikmama ragmen 30 dakika gidis ve 1 saat donuse uzamasi sebebiyle istanbuldan ayrilma karari aldim.
Tabiiki cocuguma iyi bir egitim verememe gibi kaygilarim ve daha rahat bir hayat yasama gibi isteklerim de bunda etkili oldu.

Sonuc itibari ile gecen sene 200bine aldigim 4. Leventteki 1+1 in kirasi ile bornova ozkanlarda otoparkli luks ve bolge metro cikisindaki sifir bir evde oturuyor olmanin keyfi de bambaska.

Istanbulda kendinize iyi bakin.

İstanbul'da iş yerinize yakın Doğal gaz,Nüfus dairesi,Adliye,Sağlık ocağı,Askerlik şubesi olan kısaca iş yerinizin ilçesinde merkezi bir mahallede ev kiralayıp trafik derdinden kurtulmak biraz daha mantıklı gibi.

İzmir'in trafiği rahat diyorsunuz ama özellikle sizinde kullanacağınız mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde hiç de boş değil.Ayrıca 2 sene sonra İzmir deki trafiğin artmayacağı garantisi yok.


Aynı durum her gün köprü trafiğine giren vatandaş içinde geçerli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
9 yıl
Yarbay

izmirden tasindigima bir ben seviniyorum sanırım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

Hepsini boş verdim;

İzmirde çöp niyetine kenara attıkları domat istanbulda 3-4 TL İzmirde kalitelisini 75Kr 1TL ye almayanı dövüyolla...
İstanbulda soytarı pazarcılar tezgahlarındaki ürüne dokunana söverken İzmirdekiler seçmeyeni garipsiyor, gibi gibi gibi...........

30 sene izmirin tozunu yutmuş biri olarak önerilerim:
1- sebze meyve alışverişlerinizi semt pazarlarından yapın.
2- peynir çeşitleri diğer süt ürünleri ve yımırta için de semt pazarlarına gelen kafanızın yattığı bir peynirciden devamlı alışveriş ederseniz malın iyisini alırsınız.
3- 2'ye alternatif kemeraltı kestane pazarı, 1'e alternatif havra sokağı (havra sokağı az pahalı olabilir)
4- günlük kılık kıyafet için marka takıntısı yoksa kemeraltı araştırılmalı, her sokağına girip çıkın, burayı tam olarak çözmek 1 yılınızı alacak boş verin AVM'leri.
5- Temel ihtiyaçlar için (gıda, giyim, vb) istanbulda 1 birim para harcarken orda yarısı ile işler hallolacak
6- Her yerde olduğu gibi orada da çürük elmalar mutlaka vardır. Rastlarsanız tüm şehre mal etmeyin. Bıraktığım zamandan bu yana baya bozulmuş, çakal çıkal it kopuk çok dolmuş. Ama yine de istanbuldan kat kat iyidir.

30 senedir istanbul da yaşıyor askerliğimi ise izmir de yaptım söylediklerinizde doğruluk olsada giyim ve gıda konusunda kesinlikle katılmıyorum İstanbul izmir den giyim ve gıda konusunda kesinlikle daha ucuz yeter ki istanbul da uygun kaliteli yerleri bilip fırsatları değerlendirin istanbul da izmir e göre çok daha imkan ve seçenek var çok basit bir örnek izmir kemeraltı nda oldukça uygun fiyatlı bir dükkanda 40 tl ye gördüğüm slim fit gömleğin aynısı istanbul dan 25 e aldım aynı kalite aynı ürün bu sadece basit bir önek izmir in istanbul dan tek uygun olayı ev kiraları olabilir oda muhite göre değişir.ayrıca istanbul un en güzel yanlarından biride toplu taşıma Türkiye nin en uygun toplu taşıması istanbul da isterseniz araştırın örnek istanbul anadolu yakası metro 1 tl tam fiyatı izmir de ise kentkart dene kazık ötesi bir olay var ki askerlik boyunca epey bir çektim kendisinden.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
9 yıl
Yüzbaşı

istanbuldaki güzellikleri izmirde bulabilecek misin acaba? 1 ay sonra çok sıkıldım diye başlık açarsın sen


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
9 yıl
Yarbay

Kısa sürede çözmüşsünüz İzmir'i. İzmir'i tüm araçlarıyla Ankara'ya taşısan sıfır trafik olur. Ama İzmir'in kavşakları ve ışıkları rakı masasında belirlendiğinden olsa gerek çok saçma sapan hepsi ve trafiğe neden oluyorlar. Ayrıca o adaları dolaşırken 3 şeritli yolda sağdakiler şeridi takip edemiyor ve hep üstüme doğru geliyorlar, frenlemesem üstüme çıkacaklar bir gün. Trafiği okuma ve araç kullanma kabiliyeti biraz düşük malesef İzmir'de. Zaten araç kullanma kabiliyeti olan, araç kullanırken tedirgin olmayanlar da sürekli makas atıyor, aralara dalıyor, sağdan soldan sıkıştırıyor. Bilemiyorum kabiliyetsiz olmaları mı daha iyi sözde kabiliyetli olmaları mı. Umarım araç sayısı daha da artmaz, yoksa İzmir İstanbul'dan beter olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kaygerya
V
9 yıl
Yüzbaşı

Attan inip eşeğe binmek olmuş bu, İstanbul bırakılır mı hiç hele ki Türkiye'den başka bir şehir için..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
9 yıl
Yarbay

Bende trafikten silayetciyim ama istanbul candir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.