Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
458
Cevap
106504
Tıklama
430
Öne Çıkarma
Cevap: silinebilir. (5. sayfa)
T
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Yani yapılan tüm bu devasa projeler sadece yandaşa para yedirtilmek için yapıldı öylemi

Vay arkadaş bakış açısına bak
Hep merak ederim
Bu ülke, tüm bu negatif bakış açısına ve saçma sapan düşüncelere rağmen hala nasıl ayakta duruyor ve inadına gelişiyor.

Alıntıları Göster
gelişme anlayışınız birkaç kat fazla dikilen binalar ve teker çevirmenin soygun olduğu yollar olduğu sürece merak etmeye devam edersiniz. iyi uykular



C
6 yıl
Yüzbaşı

Fiyat konusunda eleştirenleri anlarım, eyvallah.

Ama bazıları şunu kafasına soksun.

Kılıçdaroğlu ve avanesinin heykel açılışlarını çılgınca alkışlayıp tek kelime etmeyenler gelip burada devasa projelerde ahkam kesmesinler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl
Yarbay

ordan normal vatandas gecemez net! 256 lira nedir arkadas ordan vatandas gececek arap seyhi degil. boyle bir fiyat koyup sonra biz yol yaptik kopru yaptik diye ovunemezsin ovunursen vatandasla dalga gecmektir.
o yola ben sahsen en fazla 50 lira cikaririm ustunu veremem vermem yoksa o yol boyunca o verdigim parayi hazmedemem onu dusunmekten kaza yaparim. kime yapildiysa hayirlisi olsun vatandasin cebine hortumu sokmuslar bu paralar belliki birilerinin cebine giriyor.



V
6 yıl
Yüzbaşı

parasını pulunu geçtim de nasıl 3.5 saatte gidilecek ? Yeni otobanın karacabey'e kadar olan kısmı bile 2-2.5 saatte gidiliyor. Geri kalan yolun 1 saatte gidilmesinin imkanı yok.

bari yalan söylenmesin.



M
6 yıl
Yarbay

insanlar nasıl bu kadar zır cahil olabiliyor hayret!
devletin cebinden 5 kuruş çıkmıyormuş peh!

adam gidiyor devlet bankasından kredi çekiyor
yani cebinden 5 kuruş çıkmıyor
sonra o parayla yolu yapıyor
o yoşdan isterse 1 adam bile geçmesin devletten çatır çatır parasını alıyor

ya da 60,000 nüfuslu şehire havaalanı yapıyor
2 milyon yolcu garantili de sözleşme imzalıyor
ondan sonra her sene çatır çatır paralar yatsın hesaba

bunları görmemek/anlamamak için kara cahil ya da ağır enayi olmak gerek



A
6 yıl
Yüzbaşı

Aslında zaten vergi vererek ya da garanti geçiş adı altında parasını ödediğimiz yola tekrar neden geçerken para veriyoruz işte bunu anlamıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yüzbaşı

Fiyatları destekliyorum mümkünse kimse gelmesin istanbuldan izmire. Trafikte nereye gideceğini bilmeyen 34 plakalar dolu



M
6 yıl
Yarbay

Eski yol hiçte kötü değil. Mis gibi yol. İstemeyen gider. Çok pahalı en az %60 uygun olmalıydı.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @rollbar
G
6 yıl
Teğmen

Benim ona verdiğim parayla bana şeker alacak ,bende sevinicem ,mutlu olucam.Bu da hizmet olacak..Arkadaş hizmet hala 5-10 liraya gectigimiz Fatih Sultan Mehmet ve Şehitler Köprüsüdür..
Bende Akhisar'da girip İzmir'den çıktığımda 38TLyi görüp ödemek zorunda kalınca ,bende düşünüyordum dedim alla alla bu yol niye boş bu kadar,niye lüks arabalar geçiyor ne güzel yol diyordum ,kullansalar ya.İcimden bı an helal olsun dicektim ki gişeler de anladım tekrar ,durum vahimm!!!
O yollardan gecemeyecek olanlarin alinterleriyle aldıkları maaslardan kesilecek maglesef, ama onlar bunların farkında bile olmayacak...
Sonumuz hayır olsun....



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Ben sana daha güzel bir yol anlatayım, 16 yıl bir tünel yapılacak ve hiç geçemeyeceksin ve 5 10 sene öncesine kadar yapımı sürecek ve sana toplamda 890 milyon dolara mal olacak hem 890 a mal oluyor hem de 16 yıl geçemiyorsun, bu mu daha güzel olanı bana bunu anlat 8 10 yıl öncesinin 890 milyon dolarını bugünkü kur ile çarp ne kadar büyük zarar verdiğini anlarsın. Seçimi sen yap.
Bolu tüneli ödenek sorunu, inşaatın depreme yakalanması ve doğa koşulları gibi nedenlerle uzadı..şu anda geçiş ücreti yok gibi birşey, herkes kullanıyor dilediği gibi.. Bu yol ve köprüler ile alakası yok.
Bu projeleri zaten devlet bankaları finanse etti,hem de maliyetleri normalin çok üstünde, üstünede 25 yıl geçiş garantisi ile borçlandık, en acısı ise o kadar pahallı ki vatandaş kullanamıyor...tamamen saçmalık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 yıl
Binbaşı

100 km kısaldı dedikleri olay Osmangazi Köprüsü kaynakli yani korfez. Eskiden beri korfezi dolaşmayan feribot kullanan icin degisen bir sey Osmangazi Koprusu kullanan icin de yok hatta Bursa Bati dan İzmir'e kadar km bakarsaniz daha da uzadigini gorursunuz. Kimsenin neredeyse kullanmadigi korfezi yol kısaltmis gibi yutturmaya çalışıyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: KUMANDANASKER

Ben size sistemi anlatayım. Bilal'e anlatır gibi anlatayım. İster beğenirsiniz ister beğenmezsiniz ama gerçekler bu...

ADIM ADIM SİSTEM NASIL İŞLİYOR

- Yol yapacağız diyorlar, köprü yapacağız diyorlar.
- Meydanlara çıkıp şov yapıyorlar.
- Para olmadığından yurt dışından 20 Lira kredi çekiyorlar.
- Krediyi hazineye aktarıyorlar, milleti KEFİL ediyorlar.
- Hazineye aktarılan parayı da Halkbank'a transfer edip kullanıma açıyorlar.
- İlk aşama tamamlandı. Nur topu gibi 20 Liralık bir dış borcumuz var artık.


- Yolu yada köprüyü yapacak firma (gizli ortak) tere yağından kıl çeker gibi 20 Lirayı kredi olarak çekiyor.
- Firma bu parayı çekebilsin diye hazineyi kefil ediyorlar. Hazine demek millet demek. Kısacası milleti bir kez daha bu borca KEFİL ediyorlar.
- Firma 2 Liraya yolu, 3 Liraya köprüyü bitiriyor. Geriye kalan 15 Lirayı aralarında paylaşıyorlar.
- Bir kez daha meydanlara çıkıp bu sefer hep birlikte şov yapıyorlar.


- 2 Lira yola, 3 Lira köprüye gitti. 15 Lira ceplere indi. Şimdi geriye ödenmesi gereken 20 Lira borç para var. (faizini yazmadım bile)
- Bu paranın önce Halkbank'a ödenmesi, oradan hazineye aktarılması, hazineden de faizi ile birlikte dışarıdan kredi alınan devlete geri gönderilmesi gerekiyor.
- Bir kez daha seni beni kısacası milleti KEFİL ediyorlar.
- Yola, köprüye geçiş ücreti koyuyorlar. Vatandaş buralardan geçmezse, buraları kullanmazsa vergilerle, zamlarla bu parayı zorla topluyorlar.


Basit bir şekilde anlattım anlamak isteyenlere. Ne sandın ki arkadaş? Çıkarıp cebinden mi veriyor sandın? BİZ YAPTIK diyenler her defasında sana bana kıyak mı geçiyor sandın?
Sadece yol, köprü değil ki... Övündükleri ne varsa bu şekilde yapıyorlar. (Şehir hastaneleri, idari kurumlar vs.)


Özetle şöyle bir durum oluşuyor. Kefil sensin. Parayı senin üzerinden çekip yolu köprüyü aslında sana yaptırıyorlar.
Ama öncesinde ve sonrasında BİZ YAPTIK, SİZE BİZ BAKTIK diyerek şovunu onlar yapıyor.

Borcu sen alıyor, borcu sen ödüyorsun ama onlar her zaman KARNINIZI BİZ DOYURUYORUZ diye meydanlarda bağırıyorlar çağırıyorlar.
Parayı onlar bölüşüyor fakat o yoldan o köprüden geçmek istesen yine para verip geçen, para veremezsen geçemeyen sen oluyorsun.

Kısacası güzel kardeşim ONLAR HEP KAZANIYOR, SEN HEP KAYBEDİYORSUN.
ONLAR HEP HARCIYOR, SEN HEP ÖDÜYORSUN.

Şovunu onlar yapıyor, çöpünü sen yiyorsun.


Benim söyleyeceklerim bu kadar.
Elinize emeğinize sağlık...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Yarbay

Niye dua etsin insanlar.O pozisyonda olan,o mevkiyi isgal edenler o isi kotarsin diye oraya geliyor.Emegi karsiligindada maas aliyorlar.Cebinden bir seymi koyuyorlarda dua etsin insanlar.

Lutfen bu dusunce yapisi ile insanlar, tr deki halkin %60-70i teba zaten,burnu bir seyden cikmaz.Sonrada doyurduk olur.

Kolay gelsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sepulnation
M
6 yıl
Yarbay

edremit körfezini lağım haline getirenler kaz daginda olmayan bir yer için kaz dağı kesiliyor diyor,otobani en once kullanacaklar nedir bu otoban diyor yeni provokasyon konulari belli oldu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
6 yıl
Çavuş

Bundan önce havalimanı yoktu çünkü İstanbul'da...

O saydığınız 23 milyon kişiden 12'si sadece benim.

O havalimanından her geçtiğimde küfür etmekten dudaklarım uzuyor.
Bir dahakine "..ve yardakçılarının da.." diye eklemeyi unutmayayım, sizi de pas geçmeyeyim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @x2yk
M
6 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Ilginçccccc vallahi onu bunu bilmem eski yoldan gitsin işte asgari ücretliler ha kendine de sorsun ben neden kendimi asgari ücret alacak kadar vasıfsız bıraktım diye, komşum Ahmet 4 k alıyor, dayımın oğlu 6 k alıyor bizim zabıta kanki 4 k alıyor ama ben onlar kadar çalışmadım kafamı çalıştırmadim ve asgari ücrete kendimi talim ettim ve olduğum yerde sayıyorum diye kendine sorabilirse sorunun cevabını bulmuş olup yanlış yere haykırıyor olduğunu da anlar.

Bir dizi var ekran da şuan ona bakıyorum diyor ki güçlü olan değil vazgeçmeyen kazanır vedatttttt ha işte bu mesajı alan insan yılmaz çalışır mücadele eder ve kendini bu çaresizlikten kurtarır ama güçlü olduğunu sanan ise burada her akşam birilerine yazar çizer durur ama bastakiler değişir partiler değişir krallar değişir ama bizim güçlü olduğunu sanan kardeşim hala sisteme isyan ediyordur ve hala kendisinde bir şey değişmemiştir. O yüzden daha çok göreceğiniz günler var kardeşlerim yoldaşlarım. ;) ;)

Alıntıları Göster
İnş. En kısa zamanda işinden atılırsın!



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl
Yüzbaşı

3,5 saat değil hiçbir ortamda 3,5 saate gidilemez navigasyonlarda açın bakın hız limitlerine uyarsanız 5 saat.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/yeni-istanbul-izmir-yolu-test-edildi-onaylandi-35-degil-5-saat-suruyor-5269117/



K
6 yıl
Onbaşı

Ülke kangren olmuş bedene döndü. Her şey sıkıntılı hale geldi. Midemiz bulandı nefret ettirdiler her şeyden



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: SISU

körlükle ne alakası var anlamadım? yol 30 lira olsa da herkes rahatça kullansa. ama yok. kafanızı gömmüşsünüz kuma. pahalı bile olsa kullanırım diyorsun. al buyur yol orda. geç. osmangazi köprüsü orda duruyor ama geçen araç tek tük. millet feribota yığılmuş vaziyette. bu mu hizmet? kullanamadığın geçemediğin köprü ve yollar mı yani hizmet dediğiniz şey???

Alıntıları Göster
firmada bedavaya yol yaptı zaten. lise mezunu ön büro mubasebeden anlayan adam bu yolun ne kadara mal olacağını hesaplar

ben geçen hafta geçtim seneyede geçerim. sen de git tıngır mımgır yolda



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.