Arkadaşlar, Vodafone Fiber neden superonline fiberden daha ucuz, kendi fiberi değil, superonline dan alıyor, bir arıza olsa superonline müdahale ediyor. Mantıklı gelmiyor bana, ya birşeylerden kısılıyor yada karsız ve çok az karla veriyor Vodafone. Çözemedim, mobil hattım vodafone red, internet olarak Superonline 50mbit 125gn Akn abonesiyim, önümüzdeki ay internet taahhüt bitiyor, Vodafone fibere geçmem çok avantaj benim için ama çekincelerim var ucuz olması kafamı karıştırdı. 3-5 lira fark etse anlarım ama baya baya fark var örnek 24mbit limitsiz 150gb Akn li paket vodafone da ilk yıl aylık 25 tl, ikinci yıl aylık 15 tl daha ucuz. 24 ayda 480 lira daha az fatura ödemek demek bu.
Benim de ping değerlerim böyleydi overwatch ta sabit 60 alıyordum cs de sizin değerler gibi ve 4 mbps 1 yıl sonra hız testlerinde 3 mbps upload görüyorum ve ping ow da 80 90 lara çıktı
Cgn ip bloğuna alınan tüm abonelerin ortak sıkıntıları, 3 ay kadar superonline teknik serviste çalıştım yazdığınız sorunları yaşayanlarn %90ı belki daha fazlası cgn ip bloğundki abonelerdi, stajımı merkezde yaptığım için teknik servis müdürünü tanıyordum ve onun adını vererek bayi destek üzerinden aboneyi cgnden çıkarttırıyordum ve bir kaç gün sonra aboneyi arayıp sorduğumda hiç bir sorun yaşamadığını söylüyordu hee sonra ne oldu derseniz merkez kesinlikle cgnden çıkıartmayı yasakladı teknik servis müdürüde artık onun adını vermememi söyledi ki versem bile çıkartmıyorlardı. Maalesef sorundan kurtulmanın çaresi (kabloda oksitlenme vs olmadığını varsayıyorum) sabit ip geçmek şahsen ben evde sol fiber kullanıyorum ve işim gereği sabit ip kullandığım için netflix dahil hiç bir serviste sorun yaşamıyorum. Ayrıca daire içine fiber kablo gelmesiyle cat kablo gelme arasında hiç bir fark yok 100mbite kadar hiç bir sorun yaşamadan cat kablo ile bağlanabilirsiniz. Sonuçta switche fiber ile bağlantı geliyor. Ayrıca daireye fiber kablo gelirse ve uç kırılrsa sol onarım için sizden 35 TL diye hatırlıyorum bir ücret isteyecek ve benim zamanımda kullanılan uç çok ucuz ve dandik bir uçtu bazen bir bağlantı yapabilmek için 4-5 tane uç harcıyorduk.
En iyi ping değerine bence superonline sahip. Rainbow6 oyuncusu olarak benim görüşüm bu çünkü oyunda düşük pinge sahip kimi görüp sorduysam %90'ı superonline dedi. So fiber sahipleri 40-50 ping ile oynayabiliyorken tt ve kablonet 60-70 ping.
Maalesef şu an Ethernet ile bağlanmıyorum. Steam sunucusu falan mı? Daha önce yaptığım testte Frankfurt ve Amsterdam telekomlarından çıkarttığım sonuçlar böyleydi;
CS:GO - Avusturya sunucusu / Valve sunucularının büyük çoğunluğunun Avusturya'da olması muhtemel. İncelediğimde öyle görünüyordu. Ping 32ms kadar düştüğü oluyor. Bu görüntüyü random çektim. Şu an oynadığım oyunlar The Witcher, Batman Arkham falan olduğu için sadece CS:GO üzerinden bir şeyler ekleyebiliyorum. Bakalım Battlefield V çıktığında onda nasıl değerler alacağım.
Ubisoft Hollanda sunucusu. Speedtestte sadece ham pingi görebildiğimiz için tracert atmadan tüm çıkış değerlerini öğrenemeyiz. Acıbadem çıkışı da 0 ping mi onu öğrenmek istedim.
Bu mesajda bahsedilenler: @deathrider13