Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
1196
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İşlemcideki anlık sıcaklık artışı ve düşüşü.
T
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, bir dizüstü bilgisayarım var çok eski değil 2.5 yıl önce aldım. Son zamanlarda işlemcisinde aşırı bir ısınma sorunu yaşamaya başladım, işlemci sıcaklığı 100 dereceye çıkıyordu. Geçenlerde bakıma götürdüm, fanlarını temizlettim ve termal macununu yenilettim. Mantıken düşünürsek, artık ısınmaması lazım çünkü önceden bu kadar ısınan bir bilgisayar değildi ama ilginç bir şekilde değişen pek bir şey olmadı, hâlâ 100 dereceye çıkıyor. Buraya kadar bir açıklama getirebiliyorum ama buradan sonra aklım çok karışıyor. Bilgisayar oyun oynarken genellikle 80-90 derece arasında sıcaklıklarda duruyor ama sık sık ani bir şekilde 100 dereceye çıkıyor ve bir anda tekrar 80 dereceye düşüyor. Hatta geçenlerde daha hafif bir oyun oynarken 65 dereceden 95 dereceye çıkıp tekrar 65 dereceye düştü ve bu dediğim 1 saniye içerisinde oluyor. Bir işlemcinin bu kadar kısa sürede 30 derece sıcaklık değişimi göstermesi de bana hiç mantıklı gelmiyor. Bilgisayarın fan girişlerine buz küpleri bile koydum ama yine de 100 derece sıcaklığa çıkmayı başardı işlemci. Burada özellikle söylemek istiyorum işlemci sürekli 100 derece durmuyor sadece anlık olarak 100 dereceye çıkıp tekrar düşüyor en fazla 2 saniye sürüyor. Şu ana kadarda bilgisayarın hiç ısınmadan kaynaklı kapandığını görmedim. Sensörlerde bir bozukluk olabilir mi veya benim anlamadığım, bilmediğim bir sorun olabilir mi? Bilgi verirseniz çok sevinirim. (İşlemci: INTEL i7 8750H) (Ekstra dizüstü bilgisayar soğutucusu kullanmıyorum.)



J
3 yıl
Yarbay

öncelikle bir kaç aydır yaza girdik farkındaysan ve 8750h kullanıyorsun 100 derece 2.5 senedir ilk defa gördüğün bir sıcaklık olmamalı o işlemci öyle çalışır millet neden ryzenler notebooklara gelince sevinç çığlıkları attı sanıyorsun?95'ten 65'e çat diye iner çünkü işlemci kendini korumaya alıp hız ve voltaj düşürüyor o yüzden sıcaktan hiç kapanmıyor yani 8750h'nin tadını 100 dereceye kadar alabiliyorsun ondan sonra 7750 6750 diye düşüyor performansı.notebookta 8750 9750 hede hede 50 diye giden bütün işlemciler böyle ve millet buna tilt oluyordu hiçbir notebook üreticisi de bu işlemcileri soğutamadı.macun da değiştirmişsin bir notebook soğutucusu alıyorsun ve bir dahaki sefer konunu masaüstü işlemci bölümüne değil notebook bölümüne açıyorsun.
https://forum.donanimhaber.com/forumid_2725/tt.htm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.