Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
8
Cevap
796
Tıklama
0
Öne Çıkarma
işlemci board uyumu
M
17 yıl (75 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba
GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P AMD 790FX DDR3 1666(O.C) SOKET AM3 anakartı mesut çevik inceleme videosundan sonra kanaat kılarak almaya karar verdim. daha sonra phenom II işlemci desteği yazısına bakarak pek fazla incelemeden AMD PHENOM II X4 940 QUAD-CORE 3.0GHz (SOKET 940) AM2+ BLACK EDT. İŞLEMCİ HDZ940XCGIBOX ile birlikte siparişi tamamladım. şimdi ise işlemci desteği listesinde aldığım işlmeciyi göremiyorum

Acaba anakartımda aldığım işlemci çalışacakmı yoksa kutusunu hiç açmadan geri mi göndereyim?
Teşekkürler

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



M
17 yıl (75 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: parkboy

Bildiğim kadarıyla Am3 üst standart ve am2, am2+ işlemcilerin hepsine destek sağlaması gerekir, bahsettiğin listede aldığın işlemci görünmüyor ama kardeş işlemci oldukları çok belli bence problem yok. Aslında seninki şöle bir endişe intel Q9550 Core 2 Quad'a destek veren anakart intel Q9650 Core 2 Quad'a destek verir mi verir çünkü Q9550 Core 2 Quad'a destek veren anakart Core 2 Quad desteği olan anakarttır ve her Core 2 Quad'a destek verir.


:) aynen böyle düşünerek aldım:)

quote:

Orijinalden alıntı: parkboy

Bu anakarta özel bir durum heralde kırmızı olarak da yazmış phenomen II am2+ işlemci desteği yok diye aslında olması gerekiyor gibi görünüyor. Sen işlemciyi am3 al bence hiç açma kutusunu.. İyiki Amd ye hiç bulaşmamışım her anakarta başka bişey :)


DH de bir mesut çevik videosu bak başıma ne işler açtı:)

videoda atlamışım aslında mesut bey de söylüyordu bunu AM3 platformunda çalışacak işlemciler özel olarak bu soket için geliştrilmiş olması gerekiyor.
malesef tanıtımdaki güzel özelliklere ve hız aşırtma kolaylığına bakarken işlemcinin modelinden çok çarpan kilidinin olup olmadığına bakmışım...
işlemcimi AMD PHENOM II X4 955 3.2GHz (SOKET 938) AM3 BLACK EDITION KUTULU İŞLEMCİ HDZ955FBGIBOX olarak değiştiriyorum. 70 $ civarında bir fark olacak ama sonuçta bir ürün alıyorum.

Teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.