Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
4404
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ISIS de Simülasyon YARDIM!
A
16 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Opamplı bir amfi üzerinde çalışıyorum, fakat girişe audio sinyali bağladığımda "simulation is not running in real time due to excessive CPU load" hatasıalıyorum. PC gayet iyi (pen.d 3.0) olmasına karşın neden gerçek zamanlı çalışmıyor? Hem işlemcim de iddia attiği gibi %100 de değil sadece %38 de görünüyor. Yani daha kullanabileceği çok kaynak var.
Eğer aynı işi görecek ama böyle sorunlar çıkarmayacak başka program önerirseniz o dakabul :)



M
16 yıl
Onbaşı

valla sorunu anlayamadım ama piyasada ssimulasyon konusunda isis ten daha gelişmişi yok diye biliyorum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sinyal kaynağı olarak audio verip de direk speakera verdiğm zaman, simülasyonda normal olarak çalıyor müzik. Fakat snyali önce bir opampa sonra speakera verdiğimde bu hatayı veriyor ve ses kesik kesik geliyor. Anladığım kadarıyla çift çekirdek işlemciye uyumlu değil program :(



E
7 yıl
Er

Bizdeki pclerin işlem yapma kapasitesi yetmiyor düşük frekanslarda çalışıyor daha fazlasında sıkıntı veriyor kare dalga kullandığında biraz daha iyi fakat oda çok etkili değil.



G
7 yıl
Yüzbaşı

Aynı sorun ben melodi caldirdigimda da olmuştu.melodiyi kod ile kendimiz yazdığımızdan şarkı uzadıkça, melodi değiştikçe oluyordu. Bunun birçok nedeni var.(tabi ki kendi yaşadığım sorun üzerine elde ettiğim amatör deneyimime göre diyeyim hani :))) )

Pc Laptop ise ister istemez her türlü kasabiliyor devrenin büyüklüğüne göre. (şarj kablosunu bağlayıca pc turbo moda geçiyordu. Fan sesinden belli oluyor hani gaz verdiği :) . O zaman daha iyi çalıyordu.

Proteus crackli bi sürüm ise yine aynı şekilde sıkıntı çıkarabiliyor. Mümkün ise proteus 7 yi kullan. 8 daha fazla kasıyor.

Temelde yaşanan sıkıntı şu ki proteus; bu kadar sıralı işlemi senin pc işlemcin ve raminle yapincaya kadar iki nota arasındaki süre artıyor diyor.

Nitekim direk bağlayıca işlem uzunluğu demek ki sesi bozmuyor ama işleyerek amfiden geçirdikten sonra speaker a verince ses oraya gidene kadar notalar gecikiyor.

Seninkinde farklı bi sebep var mı bilmem tabi :)

Not :benim pc Laptop toshiba

2gb ekran

16gb ram

i7 HQ işlemci



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.