Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 8 misafir, 4 mobil kullanıcı
12598
Cevap
2046326
Tıklama
25
Öne Çıkarma
Cevap: İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (180. sayfa)
S
10 yıl
Er

en son medikalparkta murat keskin ne gittim. gerçekten bugüne kadar gittigim doktorların en iyisiydi. belki yarım saattten fazla konuştuk. bir senedir yaptırdğım bütün kan gaita utrsason tahlillerimin hepsini tek tek inceledi. diger drlar söyle bi sayfaları çeviriyodu okadar. muayne etti. hatta ben doktorun yanında baya bi ağladım açıkcası:s gerçekten piskolojimmi bozuk benim söylermisiniz dedim.
adam piskoloji bu hastalıktan sonra bozulur dedi. ama şuda varki çok ince düşünceli mükemmelliyetçi insanların başına gelen bi hastalıtk bu dedi. tamam hersey kan tahlillerinde çıkmaz ama bir senedir aylık olarak birsürü test yaptırmışın hepsini normal çıkmış dedi. ben bişeyin olduğunu sanmıyorum. ama senin rahatlaman için endoskopi kolonoskopi yapmamız gerek dedi. (bir sene önce kolonoskopi yaptırmıştım fakat 80 cm girdiler bişey yok demişlerdi)
şimde korkuyorum tekrar yaptırmalımıyım bilmiyorum. çünkü uzun zamandır yemek borumda yanma hissediyorum. artık ne yapçağımı bende şaşırdım. sizde end. kolons. tekrar yaptırmalımıyım..????





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saree -- 30 Ocak 2015; 9:39:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Er

Arkadaşlar ben de 7 yıldır ibs hastasıyım.Gençliğimin en güzel yılları bu hastalık yüzünden mahvoldu.Daha sonra bu siteyi gördüm uzun bir süre taki ettim.
Takip ettikten sonra COLPERMİN kullanmaya karar verdim.3.5aydır colpermin kullanıyorum ve çok memnunum.Fakat ben ishal baskın olanıyım ve dışkım %90 a kadar normale döndü elhamdülillah.Ben bankacıyım bu hastalık yüzünden işte çok sıkıntı çekiyordum.Şimdi ise ne gaz kaldı ne ishal Allah bu ilacı bulanlardan razı olsun.İmkanınız varsa ishal baskın olanların mutlaka denesin derim.Bir çok yabancı bilim adamı tarafından ibs yi nane nin tedavi ettiği kanıtlanmış zaten ve öyle de.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
10 yıl
Teğmen

.....................





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 11 Şubat 2020; 22:56:24 >


Bu mesajda bahsedilenler: @serkankılıçarslan
A
10 yıl
Teğmen

arkadaşlar merhabalar öncelikle hepinize Allah'dan şifalar diliyorum. yaşım 28,istanbulda yaşıyorum

konuya nerden başlayacağımı da bilmiyorum :) ilki aile sağılığı merkezi(tam kan tahlili) ikincisi tanıdık bi gastroentroloji profu nun destekleri ile bi araştırma hastanesınde yaptırdıgım testlerde (araştırma hastanesınde daha geniş çaplı baktılar yanılmıyorsam 7 tüp kan aldılar fakat nelere bakıldı bilmiyorum) demir 73 b12 ise 250 civarı çıkmıştı(alt sınırın hemen üstünde ikiside).ve çok şükür diğer değerlerde hiç sıkıntı yok. testlerı yaptırmamın sebebi vücudumda bi dengesizlik, yürüme bozuklugu heran devrılecekmişim gibi, sabahları zor uyanma, sırt,boyun agrıları gibi şikayetlerdi. bu testler 1 ay ara ıle yapıldı ve ben bu 1 aylık sürede tam 9tane doktora gittim prof.nörolog prof.gastroentrolojı doç dahliye, yar doç fizik tedevi ve 3 tane de uzman dr :) alt batın usg, beyin mr, ve akciğer filmleri çekildi bişey çıkmadı.

demir sevıyeme ve b12 sevıyeme gittiğim 9 doktor da düşük demedi. ama kendım int. de yaptıgım(yapmaz olaydım) araştırmalarda bağırsak tümörler vs nin demir eksikliğine yol açabileceğini öğrendim ve dünyam karardı resmen her wc ihtiyacına gittiğimde kan arar oldum gaita da. bu korkularla gittim bu doktorlara da ve şuan yine en başa döndüm sanırım...


--- asıl konuya geleyım bu olaylar olmazdan önce geceleri karnımda müthiş gaz oluyordu, özellikle yatmadan önce meyve vs yedıgım zaman. ve çok fazla dıkkat etmedım fakat 4-5 aydır belki daha uzun zamandır gaita yumuşak şekilde nadir olarak zorlanma oluyor fakat gaita yine de çok çok sert olmuyor,birde nadir olarak araç kullanırken servis,otobüsteyken sağ kaburga altına doğru baskı ve bi müddet sonra kramp gibi agrı oluyor gaz sıkışıyor gibi.derin nefes alarak ve kendımı hafif soluma yatırarak rahatlıyorum. bu agrı evde vs rahat otururken ve ayaktayken felan olmuyor. son yıllarda hatırladıgım kadarıyla 3 ay once sadece bir kezliğine mahsus çok aşırı ishal oldum. gaita rengi sürekli değişkenlik gösteriyor çok koyu olmamakla birlikte koyu kahverengi yanında kahverengi sümüksü şeyler oluyor genel olarak günde maksimum 2 kez ihtiyaca gidiyorum. merak ettiğim şey İBS demir veya b12 eksikliğine sebebiyet verir mi? bende ibs hastasımıyım?


son 1 yıldır beslenmem çok düzgün değil, stresli olmasa da çalışmak istemediğim bir iş ortamında zorunlu olarak 1 yılı geçkindir çalışıyorum, Allah bağışlarsa oğlum oldu vs streslı yorucu bi süreçten geçtim. sigara kullanıyorum sabahları agzımda baya bi acılık ve koku oluyor. ISB ye sebep olan mide rahatsızlıklarının agızda acılık gıbı etkileri de mevcut mu? endoskopi veya kolonoskopi olmadım hiç(ikisnden de çok korkuyorum).



baya uzun oldu fakat yardımcı olacagınızı ümit ediyorum, geçmiş olsun diyorum tekrardan.




@KAPTANELVIS sizin yorumlarınızı geceden beri okuyorum cevap yazarsanız çok mutlu olacağım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrasedan -- 31 Ocak 2015; 8:37:08 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KAPTANELVIS
T
10 yıl
Yüzbaşı

Ya şu ibs ne garip bişey.Süt dokunuyo biliyosunuz hassasiyet oluyor.İki gün önce şüt içtim ve çikolatayla karışık ishal oldum.Dün ve bugünde aynısı yaptım ishal olmadım.Çoğunlukla ishal olmuyorum.Normal dışkı oluyor.Ancak sebebini bilmediğim şekilde süt içince bazen oluyor bazen olmuyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
10 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: turkuaz999

Ya şu ibs ne garip bişey.Süt dokunuyo biliyosunuz hassasiyet oluyor.İki gün önce şüt içtim ve çikolatayla karışık ishal oldum.Dün ve bugünde aynısı yaptım ishal olmadım.Çoğunlukla ishal olmuyorum.Normal dışkı oluyor.Ancak sebebini bilmediğim şekilde süt içince bazen oluyor bazen olmuyor.

Çikolata yapıyor çikolata



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Yüzbaşı

Sütü pişirip nestle çikolota tozu ile karıştırıp içiyorum.Ancak dün ve bugün ishal olmadım ancak iki gün önce ishal oldum.gene aynı şeyleri içtim.Çikolatanın yaptığını sanmıyorum.Bende süt duyarlılık var çikolta yiyince bişey olmuyor.



E
10 yıl
Teğmen

...........................





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 11 Şubat 2020; 22:56:38 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @astrasedan
A
10 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

Büyük geçmiş olsun öncelikle.

B12 ve demir eklikliginden yola cıkıp işi barsak kanserine kadar götürmüşsün maşalah diyelim önce .)))

B12 eksikligi ibs hastalarında görülüyor dogru.Lakin bunun bircok nedeni olabilir,yani illaki ibs olmak şart digil.

Bana sorarsan bibs digilsin.Lakin dışkıda sümüksü kalıntı oluyor demişsin bu kalın barsaga işaret edebilir.
Şöylek i; kan,sümüksü mukos doku vb şikayetler varsa kalın barsak iltihabından söz etmek icap edebilir.

Lakin kesinkez böyledirde denemez elbette.

Endoskopi den korkmayın.5dkda bitiyor ve acı yok.
Kolonoskopi icin birşey diyemem yaptıran arkadaslar izah edebilir.
Lakin onu yaptırıkende uyuşturulmayı isteyin daha rahat olur.
Bu 2 testi ve mantar kültür testini yaptırmanızı tavsiye ederim.
Bunların sonucu herseyi netleştirir sanıyorum.

mukus durumu çok fazla olmadı desem yeriridir. Bu sıkıntıların en başında sabahları kalktığımda boğazda farenjit tarzı agrılar da hissettim agızda kuruluk acılık bazen yutma zorlukları. Muz yediğim zaman özellikle kendimi iyi hissediyorum. Bakalım önümüzdekş hafta içi endoskopi ve kolonoskopiyi yaptırmayı planlıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
10 yıl
Teğmen

Hocam bu bardak su testini nasıl yapıyoduk yarın sabah onu yapiyim bide :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KAPTANELVIS
E
10 yıl
Teğmen

......................





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 11 Şubat 2020; 22:56:51 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @astrasedan
A
10 yıl
Teğmen

Teşekkür ederim cevaplarınız için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KAPTANELVIS
V
10 yıl
Er

Arkadaşlar kimsenin yokmu şu probiyotik türleriyle ilgi bir fikri , gözlemi?

Bu arada epey önceden beri gözlemlediğim birşeyden bahsedeyim, Daha öncede belirtim bende ishal türü var, ama bu ishal bence neden değilde yoğun gazın sonucu gibi. Laroxyle de alsam lopermidde alsam ishal kesildiğinde bile gaz devam ediyor.

Sanki bu gazdan dolayı bağırsaklar kendini rahatlatmak adına ishale başvuruyor gibi ancak bazı arkadaşlarda gaz olmasına rağmen ishal olmuyor!!. Sanırım bu arkdaşların bağırsakları daha dirençli bir yapıya sahip.

Bende laroxyl aldığımda bir nevi bağırsakları uyuşturuyorum ve direnç kazandırıyorum. Lopermidde de aynı durum geçerli zaten bağırsağın tüm kaslarını durduruyor( Sanırım bağırsak düz kaslardan oluşuyordu)

İŞin özü bende bu bakteri olayına kafayı çok taktım. Söylediğim bakteri türlerini daha önce deneyip gözlemini paylaşak kimse yok mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Er

laroxyli bende denedim..işe yarıyor 20 gün kadar kullandım ancak sonra bıraktım.Ama hakkını teslim edeyim laroxyl gercekten işe yaradı.şu anda kullanmamama ragmen gayet iyiyim..ishal olayı için tahlil yaptırdınız mı..ben 6 ay kadar çektim ishali ,sonunda basit iki antibiyotik olayı çözdü.sonrasında laroxyl in sakinleştirici etkisi ile semptomları azalttık su anda normale dönme yolundayım.. inşallah bir kaç sonra eski hale dönecegim..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vesve.
V
10 yıl
Er

Bende laroxyl işe yaramıyor diyemem ama 1.5 yıldır kullanıyorum istediğim performansı elde edemedim.
Acaba yaptırdığınız test neydi ve kullandığınız antibiyotikler nelerdi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serdar3805
P
10 yıl
Yarbay

Benim doktorlardan ve çevremden de edindiğim bilgilere göre bu hastalık kesinlikle psikolojik.
Yani aşırı stres, mutsuzluk vs. gibi durumlar beyini etkiliyor haliyle beyinde direk bağırsağı etkiliyor. Bu hastalık zaten bağırsağın düzensiz çalışmasından kaynaklanıyor.

Allerji, laktoz intoleransı gibi durumları test ettirdiyseniz bence direk psikoloğa gidin. İlla ağır psikolojik hastalıklarınız olması gerekmiyor. OKB, anksiyete bozukluğu vs. gibi duygu durum bozuklukları İBS'in en büyük sebebi.

Ben iki sene çektim İBS'i. Şimdi çok iyiyim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Er

ben daha önce amipli dizanteri oldugum için doktor flaggy ve reflor yazmıstı.. ancak parazit gecmesine ragmen vucut sureklı lokosit üretiyordu.. bu nedenle 7 ay boyunca ishal dolandım :) kolonoskopi , tomografi endoskopi hepsi temiz cıkınca gastrolog ne diyecegini sasrdı ancak tesadufen gittiğim dahiliyeci flagy nin yaına cipro yuda yazınca düzelme oldu.. şu an ishal olayı bitti lokosit bitti gibi cok cok az miktarda ,dahiliyeci bunun her ınsan olabılecegını ılaç yazacak bir sey olmadıgını söyledi.sonrasında 20 gun laroxyl kullaandım ve bıraktım su an eskısı kadar ıyı değilim ama en azından ishal de değilim. :)zamanla duzelmenın devam etmesını temennı edıyorum. ılaç mılaç kullanmıyorum laroxyli bıraktıgımdan beri.. pek gerek olmadı. ama gazınız fazla ise spasmomen kullanabilirsin. zaten doktorlar alışmış ibs misin .çözüm kolay hemen bir tane spazm çözücü bir tanede sindirim molalitesi duzenleyici yazıp gönderiyorlar..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vesve.
.
10 yıl
Teğmen

Arkadaslar mikostatin kullanan var mı. Ben 1 saat önce aldım bağırsaklarda acayip guruldamalar ooluyor.Ayrica ateş bastı bi tuhafım sersem gibiyim bunlar yan etki mi iyileşme krizi mi yoksa hastaneye mi gitmeliyim :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
10 yıl
Er

Aslında bu hastalık başlamadan önce bende iki ağır durum yaşadım
1. rota virüsü, çok ağır ishal oldum nerdeyse bi hafta
2. besin zehirlenmesi
zaten sonra kontrolden çıktı.

Spazmomeni önermişsin ama kardeş onuda kullandım meteospazlmde kullandım bunların hepsi bağırsak kaslarına etki eden ilaçlar yani gazın ana sebebini ortadan kaldırmıyorlar geçici çözüm
Bu arada ciproyu araştırdım oldukça ağır bi antibiyotıkmiş

Doktor bana laroxyli yazdı ama şeker ve hamuruda nerdeyse bırakmamı istemişti(hiç bir zaman adam akıllı uymadım) ve antibiyotiğe karşı çıkmıştı, çünkü bozuk olan florayı dahada bozma tehlikesi var diye düşünüyordu sanırım ama bi daha ki gidişimde yine soracam yine kızacak ama yapacak bişe yok:)

şuan yurt dışındayım gidebilsem hemen soracağım ilk iş ishale iyi gelecek probiyotik türleri
Şuan fırsatım yok onun için burdan sizlerin gözlemlerini soruyorum çünkü yararlı olması gerekn şey bana ters etki yaptı, Ancak kimsede bu tür kısmana pek dikkat etmemiş anladığım kadarıyla!!!


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serdar3805
S
10 yıl
Er

kardeşim bende cipro tedavisi gercekten işe yaradı ancak sunu belirtmek isterim ki baska bir doktor tarafından ornitop flaggy ikilisini denediğimde hiç bir işe yaramamıstı .. galiba kişden kişiye ve durumdan duruma değişiklikler olabiliyor.. o yuzden kesin bir sey demeyecegim.. ancak sunu belirtmek isterim ki probiyotik bende de ishale yakın bir sey yapmıştı.. yani durumu daha da kötu yapınca bn probiyotikten vazgectim. bagırsak florası ıcın dahiliyeciyle konusurken antıbotık kullanarak florayı bozmak ıstemediğimi belirtmiştim .. doktor da bana flora normal tahliller de bir sıkıntı yok , kullan demişti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.