telefonumu alırken simkilitli olduğunu bilmiyordum aldığımda öğrendim ve bende sizler gibi beklemeye başladım. ilk haftadan sonra satmaya karar verdim ve kararımdan sonra 1 hafta içerisinde sattım. ama hala internete girer girmez unlock hakkında ki son gelişmelere bakıyorum forumdan. sunday is funday dediler ama bence bugün gelmeyecek. hep mart 1 i bekledik olmadı 11 mart dedik olmadı 13 mart pazara umut bağladık şimdi. elbette çıkacak unlock sene sonunda ios5 gelmeden yayınlamak zorundalar. diğer firmware lerin ul leri varken att den alınma ios4 lerin yok sadece. diğerlerine nasıl bulunduysa elbet buna da bulunacaktır ama neden sadece bb 2.10.4 ve 3.10.1 e bulunmadı muamma. apple diğer yerlerden alınma iphoneların kırılmasına izin veriyorsa elbet buna da izin verecektir. er ya da geç çıkacak
arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama orta güvenilirliği olan bir kaynaktan unlock için uzun bir zaman olduğuna dair bir bilgi aldım. Apple ne zaman isterse o zaman çıkacakmış ve bu süreç ba.ya uzun bir süreçmiş. ( bende simlock mağduruyum üç beş kuruş kar için 1300 tl bağladım bu lanet alete ) Abim abd de o soruşturmuş öğrenmiş. Durum bu yani
Umudunu Yitirmiş Satıyım mı Satmıyım Diye Düşünenler, Durumu Kötü Olmayanlar, İphone'sız İdare Edenler, Unlock Olsa da Olmasa da Kullanıyorum Zaten Diyenler Bence Bu Ay Sonuna Kadar Beklesin Derim, Bu Ay Sonunda Hala Olumlu Bir Sonuç Yoksa Ortada Ondan Sonra İsteğinizi Yaparsınız..Herkes Zaten Umudunu Yitirmiş Şekilde Şuan Satan Satana Telefonlarını 32 Gb 1.000 - 1150 - 1200 Arası Piyasayı İyice Öldürdüler..
Ucuza aldık ancak bana faydası olmadıktan sonra isterse bedava olsun neye yarar.Bu işin suyu fazlasıyla çıktı.Benden de PES.Satıyorum.Size sabırlar dilerim.
@haades @MuscleNerd what about 6.15 bb downgrade for iPhone 3GS no solution yet ?! sorusuna cevaben yazmıs onu..3g nin bb düürmesiyle alakalı..kaldır bence o msj ı..serif i elime bi geçirsem
Superpopsss @Superpopsss Superpopsss @sherif_hashim on Apple's Payroll ! What about @MuscleNerd, are they working with apple now ?
serif ve kaslı inek apple la birlikte çalışıyor artık şeklinde suçlanmışlar..serif te inek e ben kabul etmiyorum bu suclamayı ya sen diyip gülücük koyuyor bugün..ben eminim arkadaslar bunlar beş kuruş etmicek adamlar..apple kullanıyor bu adamları..
ben bunu tee ne zamandır sölüorm bu adamlar maşa sadece, apple bunlara yazılımı vermese bunların bi bok yapabilceği yook, bazıları da dio ki hayrına unlock yapıo adamlar amma gülüorum o tiplere
Bu salaklar bi de misirin durunu bilmiyormusunuz demisler,o serife bisey olmaz ya,adam dalga geciyo resmen bizlerle,peki neden sadece bu adamlar yapabiliyor jailbreak unlock islerini.Yani bence dunyada bunu basarabilecek bir suru programci var.
Hatta Turkiyede bile yeterince bilgili programcilar vardir,aslinda bi ekip kurulsa ugrasilsa,basta bu salaklarin buldugu aciklar uzerinden gidilor,asama kaydedince basariz k*clarina tekmeyi.
bizimkiler anca aptal aptal myneti hackledik wohoow, bilmemne vekilinin websitesini hackledik wohooww marifet sanki, gidiolar çer çöp basit vbulettin hatalarından java hatalarından sitelere giriolar hackledik diye geziolar mal mal bi şey bildikleri yok, 12-13 yaşındaki veletlerin yaptıgı şeyler bunlar sıkıyosa gitsinler unlock u yapsınlar o zaman ellerinden öperim
arkadaslar bu olayı cok basıte ındırgıyorsunuz..daha once yazdım suan bu olay bır ınsanın parmak ızını degıstırmek gıbı bırsey..gercektençok ısın ucunda hem donanımsal sorun hemde yazılımsal bolge var..zannetmeyınkı ugrasılmıyor ugrasılıyor dunyada bırcok uzman ugrasıyor bunun uzerıne..ama gercekten kolay bır ıs degıl..oyle super beyınsın otur 2 gunde hallet ısı degıl karsınızdakı fırmada apple boru degıl..ama kıracak bırısı elbet nekadar zor olursa olsun bırgun kırılır
iPhone’un SIM kilidi epeyce başarılı bir kilit. Çünkü yazılımsal bir kilit değil. Cihaza bağımlı, cihazın sıkı korunan bir veri alanına yazılmış durumda ve de sadece Apple’ın bildiği özel kodların birleşimiyle kilitsiz hâle getirilebiliyor.
iPhone’da (ve dahi iPad’de) baz istasyonuyla konuşan kısım “baseband” adlı yonga. Zaten dikkat ederseniz adında da “baz” var. Ancak SIM kilidi baseband’de bulunmuyor. Seczone adlı IMEI numarası, çip numarası gibi farklı yasal bilgilerin de saklandığı başka bir güvenli alanda bulunuyor.
Bir cihazın SIM kilitli olup olmadığına ve kilitliyse hangi operatöre bağımlı olduğuna “seczone” alanı karar veriyor. Baseband, sadece buraya soru soruyor: cihaza takılan SIM kart’la işlem yapamayım mı yapmayayım mı? Eğer seczone’un tarifiyle kart uyuşursa cihaz baz istasyonu iletişimine geçiyor; değilse geçmiyor.
Peki iPhone’larda yazılımsal unlock işlerinde neden hep baseband sürümü konuşuluyor? Madem baseband karar vermiyor, neden baseband’e göre unlock yayınlanıyor?
Bu da biraz programlama bilenler için basit bir soru aslında. iPhone hacker’ları, baseband yazılımına sızıp, “seczone”a sorulan yeri atlatıyorlar. Yani cihaz yine SIM kilitli fakat baseband yazılımınız bunu kaale almıyor.
Dev-Team’in iPhone 4′ün ikinci unlock’ı için uğraştığı şey de işte bu “seczone” iletişimini engellemek. Baseband’e, takılan farklı bir SIM kartı kabul ettirebilmek. Anlaşılan o ki şu ana kadar bunu genelleştiremediler. Sadece tek bir SIM kart için yapmışl olmaları, malesef yetmiyor.
Peki NCK atağı nedir?
NCK, Apple’ın iTunes üzerinden “seczone”a gönderdiği komutları ifade ediyor. Apple, operatör üzerinden bir talep gelirse, cihaz için unlock yapabilecek, sadece o cihaza özgü NCK kodunu yolluyor. Bu kodu jailbreakçilerin bir anda bulması güç. Kodu üretmek ise birkaç bilgiye bakıyor. Bu bilgilerin büyük bir kısmı bootrom açığıyla elde edilebilir. Elde edilemeyen kısmı için de sıradan denemeler yapmak gerekiyor. Bu işin adı da “brute force attack”.
iPad’de de aynı baseband yazılımları kullanılmasına rağmen şu ana kadarki hiçbir GSM versiyonunun “seczone”unda SIM kilidi uygulanmadı. Dev-Team’in demesine göre, eğer bir iPad 2′nin baseband ve seczone yongası iPhone’a taşınırsa cihaz SIM kilitsiz olur. Ancak bu işlem hem çok maliyetli hem de IMEI değişikliğine götürdüğü için illegal olabilir.
Umarız, forumlarda veya Facebook’larda dolaşa dolaşa aklı karışan Türk okurunu aydınlatabilmişizdir.
ilkin aklımda ıphone4 almak yoktu ,birden öyle bi esti çalışan 3g mi satıp üzerinede para verip aldım.en son bi arkadaşımın 2g modelini unlock yapmıştım çokta takip edememiştim o günden sonra ama sürekli görüyodum o bb kırıldı bu bb kırıldı diye ıphone4 çıkalıda epey olmuştu tüm versiyonlar kırılmıştır diye düşündüm hatta kırılmamış olabileceği aklıma gelmemişti bile :) sonra bizim eski konuyu gördüm ve arkadaşlara sorayım dedim durum nedir diye,unlock un çıkmadığını ama beklediklerini anlattılar ve bende nasıl olsa çıkar daha çıkmayan bi unlock yok inancıyla olaya girdim.o gün bugün geçende yazdığım gibi o zil sesine hasretim eğer cenabetlik bendeyse tüm forum ahalisin affına sığınıyorum hergün giriyorum foruma ha çıktı ha çıkacak diye beklerken saçma sapan bi oyunun içine düştük.
4,1 unlock için 4,2 bekleyin dediler 4,1 ve 4,2,1 için 4,3 bekleyin dediler sonra biz çıkacak demedik dediler sonrada kıvırıp bizim bi hatta çalışıyo her hattın algoritması farklı gibilerinden bişiler dediler ki bu bence koca bi yalan sizin hiçmi kayınçonuz halanız amcaoğlunuz bişiyiniz yok ben unlock u bulsam çevremdeki yakın insanlara verirdim kaldıki siz 3-5 kişiniz biriniz daha denemezmi bunu böyle saçmalıkmı olur..7ay sonra daha akılları başlarına gelmiş yeni bi yöntem olabilir falan diye saçmalamaya başladılar ki buda daha önce gündeme gelen bişeymiş sırf milleti oyalamak amaç.az öncede okudum açık bulduk ama apple a yolladık demişler..gülermisin ağlarmısın...otursak biz çalışsak üzerinde 7 ayda allame-i cihan olmuştuk.. Bu işin bi yolu olmalı kimin yazdığını hatırlamıyorum ama att ile irtibata geçtiğini özel şartlar dışında telefonun unlock edilemediğinin söylendiğini yazmıştı..bu özel şartlar olayının üzerine gidilebilirmi en azından forumdaki bir kaç insan için bi yol olabilir.böyle saçmalık olmaz amerikaya bide özgürlükler ülkesi derlerdi
"I found a bug that was a stack overflow in 4.2.1 but is a heap overflow in 4.3. Also, I might have accidentally sent Apple a crash log."
" 4.2.1 de stack overflow olan fakat 4.3 te heap overflow olan bir bug buldum. Bununla beraber, bu bug ı kazayla apple a yolladim log olarak" Ve eklemis
"Which is a shame, because as a stack overflow it could have replaced the last bug I tweeted about." "utanc verici birsey cunku stack overflow son buldugum ve bahsettigim bug la yer degistirilebilirdi" demis.
Bu iyi bir haber gibi gelmedi bana. Yani adam kaAyla buldugu bug i apple a log olarak yoolamis. Apple da muhtemelen bu bug i kapatir
Bir bug bulduysa ve bundan yola çıkılıp unlock yapılabilcekse bu mükemmel bi haber apple a yollayıp yollamaması hiiiiiç önemli değil nasılsa 4.3 yayınlandı 4.4 yada 5.0 (artık bi sonraki ne olur bilinmez) bu sürümler yayınlanana kadar bu açığı kapatamicak apple artık gerisini o telefonları alıcaklar düşünsün bizi ilgilendirmez inş bug bi işe yarıyordur ve unlock la ilgilidir malum comex JB işi ile ilgileniyor
arkadaşlar bunu eğer dediğiniz gibi apple lın elindetse neden apple baskı kurmuyoruz mail adreslari yokmu bunların n mesaj atalım devamlı baskı altına alalım adamları.
fransadan iphone4 alan varsa orange resmı sıtesınde sımkılıt kaldırma bılgılerı var..faydalı olur dusuncesındeyım..dıyorkı eger sozlesme 3 ayı gectıyse sımkılıtı kaldırırız..yok 3 ayı gecmemısse 76 euro karsılıgında kaldırırız..ılgıleneler su lınkı ıncelesınler ben yapıyorum..NAsıl yapacagınızı bıle anlatmıs orange fransa
Orijinalden alıntı: haades fransadan iphone4 alan varsa orange resmı sıtesınde sımkılıt kaldırma bılgılerı var..faydalı olur dusuncesındeyım..dıyorkı eger sozlesme 3 ayı gectıyse sımkılıtı kaldırırız..yok 3 ayı gecmemısse 76 euro karsılıgında kaldırırız..ılgıleneler su lınkı ıncelesınler ben yapıyorum..NAsıl yapacagınızı bıle anlatmıs orange fransa
Arkadasim benimde cihazimin model kodu fb/a yani fransadan cikma hi sekilde fakat sen orange oldugunu nedden biliyorsun ya baska operarorse? Ozaman yine kaldirabiliyormuymus?
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
adamlar o kadar mutluki sanki unlock 'ı çıkarmışlarda keyifli keyifli sohbet ediyolar..
veeence 'de hayatta unlock dan daha önemli şeyleriniz yok heralde diye cevap yazmış..
gelde çıldırma
@MuscleNerd what about 6.15 bb downgrade for iPhone 3GS no solution yet ?! sorusuna cevaben yazmıs onu..3g nin bb düürmesiyle alakalı..kaldır bence o msj ı..serif i elime bi geçirsem
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
@Superpopsss Superpopsss
@sherif_hashim on Apple's Payroll ! What about @MuscleNerd, are they working with apple now ?
serif ve kaslı inek apple la birlikte çalışıyor artık şeklinde suçlanmışlar..serif te inek e ben kabul etmiyorum bu suclamayı ya sen diyip gülücük koyuyor bugün..ben eminim arkadaslar bunlar beş kuruş etmicek adamlar..apple kullanıyor bu adamları..
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Hatta Turkiyede bile yeterince bilgili programcilar vardir,aslinda bi ekip kurulsa ugrasilsa,basta bu salaklarin buldugu aciklar uzerinden gidilor,asama kaydedince basariz k*clarina tekmeyi.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
iPhone’da (ve dahi iPad’de) baz istasyonuyla konuşan kısım “baseband” adlı yonga. Zaten dikkat ederseniz adında da “baz” var. Ancak SIM kilidi baseband’de bulunmuyor. Seczone adlı IMEI numarası, çip numarası gibi farklı yasal bilgilerin de saklandığı başka bir güvenli alanda bulunuyor.
Bir cihazın SIM kilitli olup olmadığına ve kilitliyse hangi operatöre bağımlı olduğuna “seczone” alanı karar veriyor. Baseband, sadece buraya soru soruyor: cihaza takılan SIM kart’la işlem yapamayım mı yapmayayım mı? Eğer seczone’un tarifiyle kart uyuşursa cihaz baz istasyonu iletişimine geçiyor; değilse geçmiyor.
Peki iPhone’larda yazılımsal unlock işlerinde neden hep baseband sürümü konuşuluyor? Madem baseband karar vermiyor, neden baseband’e göre unlock yayınlanıyor?
Bu da biraz programlama bilenler için basit bir soru aslında. iPhone hacker’ları, baseband yazılımına sızıp, “seczone”a sorulan yeri atlatıyorlar. Yani cihaz yine SIM kilitli fakat baseband yazılımınız bunu kaale almıyor.
Dev-Team’in iPhone 4′ün ikinci unlock’ı için uğraştığı şey de işte bu “seczone” iletişimini engellemek. Baseband’e, takılan farklı bir SIM kartı kabul ettirebilmek. Anlaşılan o ki şu ana kadar bunu genelleştiremediler. Sadece tek bir SIM kart için yapmışl olmaları, malesef yetmiyor.
Peki NCK atağı nedir?
NCK, Apple’ın iTunes üzerinden “seczone”a gönderdiği komutları ifade ediyor. Apple, operatör üzerinden bir talep gelirse, cihaz için unlock yapabilecek, sadece o cihaza özgü NCK kodunu yolluyor. Bu kodu jailbreakçilerin bir anda bulması güç. Kodu üretmek ise birkaç bilgiye bakıyor. Bu bilgilerin büyük bir kısmı bootrom açığıyla elde edilebilir. Elde edilemeyen kısmı için de sıradan denemeler yapmak gerekiyor. Bu işin adı da “brute force attack”.
iPad’de de aynı baseband yazılımları kullanılmasına rağmen şu ana kadarki hiçbir GSM versiyonunun “seczone”unda SIM kilidi uygulanmadı. Dev-Team’in demesine göre, eğer bir iPad 2′nin baseband ve seczone yongası iPhone’a taşınırsa cihaz SIM kilitsiz olur. Ancak bu işlem hem çok maliyetli hem de IMEI değişikliğine götürdüğü için illegal olabilir.
Umarız, forumlarda veya Facebook’larda dolaşa dolaşa aklı karışan Türk okurunu aydınlatabilmişizdir.
alıntıdır.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
4,1 unlock için 4,2 bekleyin dediler
4,1 ve 4,2,1 için 4,3 bekleyin dediler
sonra biz çıkacak demedik dediler sonrada kıvırıp bizim bi hatta çalışıyo her hattın algoritması farklı gibilerinden bişiler dediler ki bu bence koca bi yalan sizin hiçmi kayınçonuz halanız amcaoğlunuz bişiyiniz yok ben unlock u bulsam çevremdeki yakın insanlara verirdim kaldıki siz 3-5 kişiniz biriniz daha denemezmi bunu böyle saçmalıkmı olur..7ay sonra daha akılları başlarına gelmiş yeni bi yöntem olabilir falan diye saçmalamaya başladılar ki buda daha önce gündeme gelen bişeymiş sırf milleti oyalamak amaç.az öncede okudum açık bulduk ama apple a yolladık demişler..gülermisin ağlarmısın...otursak biz çalışsak üzerinde 7 ayda allame-i cihan olmuştuk..
Bu işin bi yolu olmalı kimin yazdığını hatırlamıyorum ama att ile irtibata geçtiğini özel şartlar dışında telefonun unlock edilemediğinin söylendiğini yazmıştı..bu özel şartlar olayının üzerine gidilebilirmi en azından forumdaki bir kaç insan için bi yol olabilir.böyle saçmalık olmaz amerikaya bide özgürlükler ülkesi derlerdi
Bir bug bulduysa ve bundan yola çıkılıp unlock yapılabilcekse bu mükemmel bi haber apple a yollayıp yollamaması hiiiiiç önemli değil nasılsa 4.3 yayınlandı 4.4 yada 5.0 (artık bi sonraki ne olur bilinmez) bu sürümler yayınlanana kadar bu açığı kapatamicak apple artık gerisini o telefonları alıcaklar düşünsün bizi ilgilendirmez inş bug bi işe yarıyordur ve unlock la ilgilidir malum comex JB işi ile ilgileniyor
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
mesaj atalım devamlı baskı altına alalım adamları.
http://assistance.orange.fr/desimlocker-votre-mobile-2839.php
Bu mesaja 3 cevap geldi. Cevapları Gizle
Arkadasim benimde cihazimin model kodu fb/a yani fransadan cikma hi sekilde fakat sen orange oldugunu nedden biliyorsun ya baska operarorse? Ozaman yine kaldirabiliyormuymus?
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle