Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
5
Cevap
384
Tıklama
1
Öne Çıkarma
iPhone 17 sayesinde Apple, 4 trilyon dolar kulübüne göz kırpıyor
M
4 gün
Yarbay
Konu Sahibi

iPhone 17 sayesinde Apple, 4 trilyon dolar kulübüne göz kırpıyor
Apple hisseleri, iPhone 17 talebindeki güçlü artışın etkisiyle rekor seviyeye yükseldi ve şirket, yaklaşık 4 trilyon dolarlık piyasa değerine yaklaşarak bu eşiğe erişen üçüncü firma olma yolunda ilerliyor. Araştırma şirketi Counterpoint’in verilerine göre iPhone 17 serisi, Çin ve ABD’de satışa sunulduğu ilk 10 günde selefi iPhone 16 serisinden yüzde 14 daha fazla satış gerçekleştirdi.



Bu raporun ardından Apple’ın hisseleri yüzde 4,2 artışla 262,9 dolara yükselirken, Apple’ın piyasa değeri yaklaşık 3,9 trilyon dolara ulaştı. Bu durum, şirketi yapay zeka çip üreticisi Nvidia’nın ardından dünyanın ikinci en değerli şirketi konumuna getirdi.



iPhone 17 ile yükselişe geçildi



Finansal danışmanlık şirketi Evercore ISI, Apple’ın mevcut çeyrekte piyasa beklentilerini aşmasını ve Aralık çeyreği için olumlu tahminler açıklamasını beklediklerini belirtti. Analistler, Çin’de başlatılan online siparişlerin Aralık çeyreği için güçlü bir talep sinyali verdiğini vurguladı. Öte yandan bir diğer araştırma şirketi Omdia ise geçtiğimiz günlerde Apple’un şimdiye kadarki en güçlü 3. çeyrek performansını elde ettiğin bildirdi.



Ayrıca Bkz.ABD ve Çin’de iPhone 17 fırtınası: Satışlar ciddi oranda yükseldi



Apple, Eylül ayında daha ince bir model olan iPhone Air’in de dahil olduğu yeni iPhone 17 serisini tanıtmış ve fiyatları sabit tutmuştu. Apple, yapay zeka tarafında rakiplerinin gerisinde kalmış olsa da iPhone’lar özelinde süregelen eleştirileri, özellikle temel modelde yaptığı değişikliklerle gidermişti. Bu da iPhone 17 serisine geçişi hızlandırdı.



iPhone 17 sayesinde Apple, 4 trilyon dolar kulübüne göz kırpıyor
Hisseler, yılın başında Çin’deki güçlü rekabet ve ABD-Çin/Asya arasındaki yüksek tarifeler konusundaki belirsizlikler nedeniyle baskı altında kalmıştı. Ancak Apple, ABD’de 100 milyar dolarlık ek yatırım yapacağını açıklayınca hisse değerleri Ağustos ayından itibaren toparlanma gösterdi. Hisselerin, eğer artışını korursa son dört haftanın en büyük günlük yükselişini kaydetmesi bekleniyor ve yılbaşından bu yana yüzde 5’in üzerinde kazanç sağlamış olacak. Apple, çeyreklik finansal sonuçlarını 30 Ekim’de açıklayacak.



Yıl başından bu yana hisselerde yüzde 7’nin üzerinde artış yaşandı. Bu, Apple’ın akranlarına göre oldukça düşük. Zira Meta yüzde 22, Alphabet yüzde 34, Microsoft yüzde 23 ve Nvidia yüzde 34’ten fazla artış yaşadı.




Kaynak:https://www.reuters.com/world/asia-pacific/apple-closes-4-trillion-valuation-data-shows-strong-demand-iphone-17-2025-10-20/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

S
4 gün
Binbaşı

İlk 10'daki 8(SEKİZ) ABD şirketinin toplam değeri -amme hizmeti :)- 22,5 trilyon USD

quote:

Borsa İstanbul'da listelenen TÜM şirketlerin toplam piyasa değeri (market capitalization), 21 Ekim 2025 tarihi itibarıyla yaklaşık 398,51 milyar ABD Doları'dır. Bu rakam, borsada işlem gören tüm menkul kıymetleri kapsayan genel piyasa değerini yansıtmaktadır.

Kaynak: Grok.

Oranlarsak adamların sadece 8 şirketi bizim tüm borsayı/şirketlerimizi 56,4 kez komple satın alabiliyor...

Kısaca kendini bilmekten daha önemli birşey varsa o da haddini bilmektir, karşıdaki gücü bilmektir, umarım sarı saçlı reis ile zıtlaşmayız :)



Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 gün
Binbaşı

Aaa bir dakika.. Nasıl ya? iPhone kötüleyenler, alanlara enayi ezik diye hakaret eden çok bilmişler daha konuya nasıl damlamamış? Nasıl olur da insanların tercihleriyle dalga geçmemişler? Çok şaşırdım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 gün
Yarbay

Yanlış yorum
O lavuk akıldışı bir işe girişse dahi vereceğimiz cevap şu olmalı:
Yeni bir dünya düzeni kurulur
Biz de yerimizi alırız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @serdarcenk
D
3 gün
Yarbay

Tabii ki de satacak. ProRes, 120 Hz ekran sayesinde Pro modeli artık pek tercih edilmeyecek




M
dün
Er

Ben damladım. İphoneu kötülemeye sadece cihazların içerisindeki geri kalmışlık ile değinmediğimizi, onu alanların soykırımcı israili sürekli fonladığını bile bile aldıklarını, sırf sahte statü ve prestij için insanlıklarından vazgeçtiklerini göz ardı etmeyerek başlıyoruz. Apple istediği kadar büyüsün hatta ve hatta ürünleri android özelliklerin çok ve çok önüne geçmiş ve fiyatları da düşmüş olsun biz bir ürünü alırken ona vereceğimiz paranın nereye gideceğini düşünerek ve bunun hesabının ahirette çok zor olacağı bilinciyle hareket ediyor ve appleın kendisini hem boykota hem de kullananlara evet kötülemeye devam edeceğiz.





Bu mesajda bahsedilenler: @Bulkathos
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.