Mazda arabalarda olduğu gibi arka kamera kasaya gömülü olacak kullanılacağım zaman açılacak ayrıca ön kamera da gömülü olup çeltik kalkar ve ekran tam kullanıma kavuşursa o zaman tasarım harika olmuş derim
Apple tasarımını eleştirmek şu aşamada saçma çünkü applein tek rakibi samsung da s21 22 23 24 hepsinde ayni tasarımdan devam etti
Ki ayrica zaten biz alamıyoruz batili ülkeler icin uretip tuketilen bir materyal oldu iphone hatta orada bile lüks oyle herkes cikarip 1200 dolari masaya vuramiyor
Gene en iyisi f/p cihazlardan devam etmek bizim ülke ve seviyesi için yapacak bi sey yok
Hiç heyecan vermiyor artık. Duymak istediğim tek özellik en az 50watt hızında şarj gerisi boş. Yıl olmuş 2024 hala 0 dan 100 e 1 saat 40 dk da şarj oluyor 15pro android rakipleri 9 dk ya indirdi bu süreyi.
zavallı Steve Jobs,kemikleri sızlıyordur şimdi. Adamın ölümünden sonra makyajlama modelelr ile devam ediyorlar. Ne donanımsal ne de yazılımsal bir voavvv denecek bir yenilik getirmeden 10 yıl geçirdiler neredeyse. Her yeni modelde %bilmem kaç pil ömrünü arttırdık,çipteki değişiklik ile %bilmem kaç hızlandırdık, foto çekiminde bilmemne ile şöyle yaptık böyle yaptıkla bugünlere geldiler. Son 5 senede İphone'un nesi milleti çok heyecanlandırdı diye sorsak,cevap yok.Dersenki buna ihtiyaç var mı, haklısın ona da gerek yok.Alt tarafı bir telefon sonuçta.
Tasarım artık bu arkadaşlar daha ne değişecek ön tasarım full ekran zaten arka tasarım desen değişecek birşey yok gayet güzel bir arka tasarım yapmışlar neyiyle oynasınlar daha.
Kamera ekran ve yazılımsal geliştirmelerle devam eder işte telefon piyasası
iyi de ne bekliyorsunuz ki telefondan? Telefon dediğin işlemcisi ile,rami ile,kamerası ve kasası ile bir bütündür. Bundan sonra yazılım gelir ki zaten Apple’ın en iyi olduğu konu yazılım. İşlemcisi her yıl tekli çekirdekte rekor kırıyor mu? Kırıyor. Çoklu çekirdekte ise az farkla olsa yine önde mi ? Önde. İşletim sistemine güncelleme ve yazılım desteği modele göre değişmekle birlikte ortalama 7 yıl mı? Evet. Kasa dünyanın en dayanıklı malzemesinden biri ile üretildi mi? Evet. Üstelik Apple titanyuma geçtikten sonra bugün samsung bile s24 serisinde titanyum kullanacak. Birkaç yıla kadar titanyum kasası olmayan amiral gemi göremeyeceğiz. Kamerası her yıl otoriteler tarafından en iyi kamera seçiliyor mu? Evet. ( dxomark vs gibi sitelerde en iyi kameraya sahip telefon bölümünde iPhonelar ilk çıktığında zirvede olur, yıl içinde sırasını kaybeder.) Kullanıcılar markadan ve müşteri memnuniyetinde sorun yaşıyorlar mı? Hayır. Telefon tasarımının bir formu var. Tıpki bardak gibi. Çeşitli tip ve şekillerde bardaklar olmasına rapmen, form genelde aynıdır. Telefonda da aynı durum söz konusu. 7” civarı dikdörtgen bir şekli ne kadar değiştirebilirsiniz? Bakın katlanır yapıldı, o kadar ağır ve hantallar ki, bir müddet sonra o ağırlığı taşımak istemiyorsun. Steve Jobsun bir lafı var “ iphonelar, masada duruyorken bile kulllanıcısı ona dokunmak isteyeceği bir tasarımda gelir. Buna su damlası tasarım denir. Biz bu strateji ile tasarımlarımızı belirliyoruz.”demişti. Misal, İphoneların ön yüzeyine dokunduğunuzda elinize en ufak bir pürüz, çıkıntı gelmez. Yekparedir. Yanlardaki ses açma,kısma tuşları pürüzlü yapıda olmalarına rağmen parmaklarınız acımaz. Smooth dedikleri olay vardır yani. Bir diğer husus, tasarımı her yıl sil baştan yaparsa, toplum içinde bir bakışta iPhone olduğu anlaşılamaz. Araba markaları da böyledir. Siz bir markayı 400 -500 metre ileriden nasıl tanırsanız, iphoneu da başkasının elindeyken aynen tanırsınız. Modelini bilemeyebilirsiniz ama markasının Apple olduğunu hemen anlarsınız. O yüzden tasarımla kolay kolay oynamaz Apple ki bence bu tasarım , yani iphone 4 ile birlikte gelen ve 12 serisi ile tavan yapan köşeli tasarım, İphonelara çok ama çok yakışıyor. baktığınız zaman Samsung bile benzer anlayışa geçti. Segment farketmeksizin tüm samsungların arka kamera bölümü ve tasarımı aynıdır mesela. O yüzden siz birinin kulağında lat alta sıralanmış kameraları görürseniz, o telefonun samsung olduğunu anlarsınız.
Söylemlerinize tamamen katılıyorum, fazla birşey beklememek lazım. Mesajımın sonunda zaten bunu belirtmiştim, alt tarafı bir telefon demiştim. Eleştirim ise üstüne birşey katmadan her sene anerikayı tekrar keşfediyormuş edası ile yeni modelleri sunmaları.son 5 sene patinajla geçti.bence artık 2 yılda bir model yenilesinler diyeceğim ama pazarlama taktiklerine uymaz.
bu arada üstüne daha ne katabiliriz... düşüncesi yaratıcılığın,değişimin önünü keser. 2005lerde eğer bu düşüncede olsaydı Steve Jobs belki hala tuşlu telefon kullanmıyorduk ama şu an 5 yıl önceki akıllı telefonları son model donanım/yazılım olarak kullanıyor olabilirdik. Nokia'nın symbian'ı ile öğünen grup,telefonlarını son model herşeyi yapar görürken, adamın biri bir sunumda ekrana dokunarak işlem yapan telefon diye İphone isimli bir cihazı gösterdi. Tep telefon olayında radikal bir değişiklik/yenilikti. Şu an biz de gerek İos , gerek Android ile bu telefonları çok akıllı ve herşeyi yapar görürken, yarın biri çıkar ve ekrana dokunan değil kafanıza / kulağınıza takacağınız bir aparat ile cebinizdeki ufak bir aleti düşünce yolu ile kumanda eden yeni bir sistemli telefon lanse ederse, o zaman İphone 15/16 tasarımını değil , onu konuşuruz. sonra inşallah İphone'nin sonu Nokia gibi olmaz inşallah.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
ben de 14 pm var. çok farklı bir özellik gelmezse bayağı kullanılır.
Ki ayrica zaten biz alamıyoruz batili ülkeler icin uretip tuketilen bir materyal oldu iphone hatta orada bile lüks oyle herkes cikarip 1200 dolari masaya vuramiyor
Gene en iyisi f/p cihazlardan devam etmek bizim ülke ve seviyesi için yapacak bi sey yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Anlaşılan 14-15-16 cok benzer olacak.
Samsung S serisi ve apple'dan başkası yalan.
Bu mesajda bahsedilenler: @Leopard76
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Adamın ölümünden sonra makyajlama modelelr ile devam ediyorlar. Ne donanımsal ne de yazılımsal bir voavvv denecek bir yenilik getirmeden 10 yıl geçirdiler neredeyse. Her yeni modelde %bilmem kaç pil ömrünü arttırdık,çipteki değişiklik ile %bilmem kaç hızlandırdık, foto çekiminde bilmemne ile şöyle yaptık böyle yaptıkla bugünlere geldiler.
Son 5 senede İphone'un nesi milleti çok heyecanlandırdı diye sorsak,cevap yok.Dersenki buna ihtiyaç var mı, haklısın ona da gerek yok.Alt tarafı bir telefon sonuçta.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
arka tasarım desen değişecek birşey yok gayet güzel bir arka tasarım yapmışlar neyiyle oynasınlar daha.
Kamera ekran ve yazılımsal geliştirmelerle devam eder işte telefon piyasası
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
İşlemcisi her yıl tekli çekirdekte rekor kırıyor mu? Kırıyor. Çoklu çekirdekte ise az farkla olsa yine önde mi ? Önde.
İşletim sistemine güncelleme ve yazılım desteği modele göre değişmekle birlikte ortalama 7 yıl mı? Evet.
Kasa dünyanın en dayanıklı malzemesinden biri ile üretildi mi? Evet. Üstelik Apple titanyuma geçtikten sonra bugün samsung bile s24 serisinde titanyum kullanacak. Birkaç yıla kadar titanyum kasası olmayan amiral gemi göremeyeceğiz.
Kamerası her yıl otoriteler tarafından en iyi kamera seçiliyor mu? Evet. ( dxomark vs gibi sitelerde en iyi kameraya sahip telefon bölümünde iPhonelar ilk çıktığında zirvede olur, yıl içinde sırasını kaybeder.)
Kullanıcılar markadan ve müşteri memnuniyetinde sorun yaşıyorlar mı? Hayır.
Telefon tasarımının bir formu var. Tıpki bardak gibi. Çeşitli tip ve şekillerde bardaklar olmasına rapmen, form genelde aynıdır. Telefonda da aynı durum söz konusu. 7” civarı dikdörtgen bir şekli ne kadar değiştirebilirsiniz? Bakın katlanır yapıldı, o kadar ağır ve hantallar ki, bir müddet sonra o ağırlığı taşımak istemiyorsun.
Steve Jobsun bir lafı var “ iphonelar, masada duruyorken bile kulllanıcısı ona dokunmak isteyeceği bir tasarımda gelir. Buna su damlası tasarım denir. Biz bu strateji ile tasarımlarımızı belirliyoruz.”demişti. Misal, İphoneların ön yüzeyine dokunduğunuzda elinize en ufak bir pürüz, çıkıntı gelmez. Yekparedir. Yanlardaki ses açma,kısma tuşları pürüzlü yapıda olmalarına rağmen parmaklarınız acımaz. Smooth dedikleri olay vardır yani.
Bir diğer husus, tasarımı her yıl sil baştan yaparsa, toplum içinde bir bakışta iPhone olduğu anlaşılamaz. Araba markaları da böyledir. Siz bir markayı 400 -500 metre ileriden nasıl tanırsanız, iphoneu da başkasının elindeyken aynen tanırsınız. Modelini bilemeyebilirsiniz ama markasının Apple olduğunu hemen anlarsınız. O yüzden tasarımla kolay kolay oynamaz Apple ki bence bu tasarım , yani iphone 4 ile birlikte gelen ve 12 serisi ile tavan yapan köşeli tasarım, İphonelara çok ama çok yakışıyor.
baktığınız zaman Samsung bile benzer anlayışa geçti. Segment farketmeksizin tüm samsungların arka kamera bölümü ve tasarımı aynıdır mesela. O yüzden siz birinin kulağında lat alta sıralanmış kameraları görürseniz, o telefonun samsung olduğunu anlarsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @realgs
Eleştirim ise üstüne birşey katmadan her sene anerikayı tekrar keşfediyormuş edası ile yeni modelleri sunmaları.son 5 sene patinajla geçti.bence artık 2 yılda bir model yenilesinler diyeceğim ama pazarlama taktiklerine uymaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @C. S
2005lerde eğer bu düşüncede olsaydı Steve Jobs belki hala tuşlu telefon kullanmıyorduk ama
şu an 5 yıl önceki akıllı telefonları son model donanım/yazılım olarak kullanıyor olabilirdik.
Nokia'nın symbian'ı ile öğünen grup,telefonlarını son model herşeyi yapar görürken,
adamın biri bir sunumda ekrana dokunarak işlem yapan telefon diye İphone isimli bir cihazı gösterdi.
Tep telefon olayında radikal bir değişiklik/yenilikti.
Şu an biz de gerek İos , gerek Android ile bu telefonları çok akıllı ve herşeyi yapar görürken, yarın biri çıkar ve
ekrana dokunan değil kafanıza / kulağınıza takacağınız bir aparat ile cebinizdeki ufak bir aleti düşünce yolu ile kumanda eden
yeni bir sistemli telefon lanse ederse, o zaman İphone 15/16 tasarımını değil , onu konuşuruz.
sonra inşallah İphone'nin sonu Nokia gibi olmaz inşallah.