Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
55
Cevap
1870
Tıklama
0
Öne Çıkarma
iOS mu Android mi? Buyrun yorumum
S
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Haklısınız, Android iyi bir işletim sistemi ancak iOS çok daha iyi.




Bazı Android kullanıcıları, Apple'a hala çok yüksek bir ram koymadığından veya işlemcinin hala Samsung'un amiral gemisi cihazların çok gerisinde olmasından veya batarya kapasitesinin düşüklüğünden vuruyorlar.

Donanım tabi ki cihazlar için önemlidir, ancak donanımı kullanan işletim sistemidir, yazılımıdır.

Siz araba kullanmayı bilmiyorsanız, veya iyi kullanamıyorsanız 400 beygir bir arabanın size fazla bir faydası olmaz. Ama ustalıkla ve cesaretle kullanabiliyorsanız 150 beygirlik bir arabayla, diğerinin 400 beygirlik arabasından çok daha iyi performans elde edebilirsiniz.

Cihazları da süren işletim sistemidir ve iOS daha iyi bir şofördür. Bunun bir çok sebebi vardır

1. yazılım donanım uyumudur, Apple kendi yazılımını kendi donanımına göre üretir, buna da ayni örneği verebiliriz, tanıdığınız bildiğiniz bir arabayı daha güvenli ve kontrollü kullanabilirsiniz ama Android gibi bin tane ayrı telefona yüklenmişseniz, her donanım isletim sistemine yabancı gelir, her arabada acemilik çeker asla kontrolü sağlayamazsınız.

2.si ise Apple sisteme dışarıdan çok fazla müdahaleye izin vermez, parçaları değiştiremezsiniz, kapağı açıp pille oynayamazsınız, dandik dundik hafıza kartları takamazsınız, uygulamalar asla sistem dosyalarına ulaşamaz her birine hafızadan ayrı bolum açılır orada işlerini görürler, bu da yıllardır söylenen "şoförün işine karışılmaz" mantığıdır. Herkes her şeye burnunu sokarsa yani Samsung gelir işletim sisteminin görüntüsünü değiştirmeye kalkar, HTC gelir sağına soluna pratik olsun diye kısayollar koyar, bi uygulama yüklersiniz sistem dosyalarının tümüne müdahale eder cihazı baştan aşağı değiştirir yani her kafadan bir ses çıkar, asla yol katedemezsiniz.


Umarım anlaşılır olmuştur.

Biraz uzun oldu ama okuyanın sabrına sağlık. İyi forumlar

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sportakal -- 24 Eylül 2013; 1:31:26 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >