Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
322
Tıklama
0
Öne Çıkarma
internet haberleri
C
21 yıl (44 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Casus yazılımlar tırmanışta


Anti-virüs şirketi Panda tarafından toplanan yeni veriler, yılın ilk çeyreğinde kötü niyetli yazılımların yayılmada ivme kazandığını gösteriyor. Bu yayılmada en aktif rolü ise yüzde 60'lık payıyla casus yazılımlar ve reklam yazılımları üstleniyor.


Panda ActiveScan tarafından toplanan verilere göre, spyware (casus yazılım) ve adware (reklam yazılımı) Ocak ve Mart ayları arasında tespit edilen kötü niyetli yazılımların %60'ını oluşturdu. Spyware ve adware'den sonra bilgisayarlarda Panda ActiveScan tarafından en çok tespit edilen kötü niyetli yazılım yüzde 18'lik bir oranla trojanlardan oluşuyor. Bu trojanların yüzde 5'i çoğunlukla spyware olarak adlandırılan kötü niyetli yazılımı, virüs girmiş bilgisayarlara sokmak için tasarlanan "downloader" ailesine ait.

Diğer taraftan bilgisayar solucanları geleneksel olarak hayli yüksek bir aktiviteye sahip görünüyor ve tüm saldırılar içinde yüzde 11'li bir orana sahip.Diğer bilinen kötü niyetli yazılımlar içinden 'arka kapı' trojanları yüzde 2 ve "dialer"lar ise yüzde 0.3 oranında nispeten daha az bir yayılma oranına sahip.

Bankalar tarafından gönderilen e-postaları taklit ederek kullanıcılardan gizli ve özel veriler elde eden bir sahtekarlık türü olan "phishing" ise 2005 yılının ilk çeyreğinde yüzde 20 oranında artış göstermiş bulunuyor.





Yahoo'dan kişisel arama: "My Web"


Google'ın "My Search History" isimli kişisel arama hizmetinden sonra Yahoo da "My Web" isimli benzer bir hizmetle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yahoo, yeni hizmetinde sunduğu zengin özelliklerle Google'la arasındaki rekabeti sürdürüyor.


Yahoo, Google'ın "My Search History" hizmetine cevap olarak devreye soktuğu kişisel arama hizmeti "My Web" ile rekabeti kızıştırmaya devam ediyor. Google, yenilikçi bakış açısıyla hayata geçirdiği pek çok hizmetiyle 'aramayı' yeniden tanımlayarak rakiplerini zor duruma bıraksa da Yahoo başta olmak üzere arama sektöründe bulunan pek çok dev şirket hizmet bakımından Google'ın gerisinde kalmak istemiyor.

Kimilerine göre Yahoo yeni hizmetiyle Google'ın en büyük rakibi olduğunu bir kez daha ispatlıyor. Google'ın kişisel arama hizmetine göre pek çok artıya sahip olan "My Web" ile kullanıcılar 'ayarlanabilir arama sayfası' özelliğinin yanı sıra, hizmeti bir adım ileri götüren sayfa arşivleme gibi bir özelliğe de sahip oluyorlar. Internet Explorer ve Firefox'u destekleyen Yahoo Toolbar ile uyumlu olan yeni hizmetle kullanıcılar aramalarını kaydetmenin yanı sıra bu aramaları ayrıca paylaşabiliyorlar.

Aramada kişiselleşme zamanı

Kullanıcılar binlerce Web sayfasını ve sorguyu arşivleyebiliyorlar. Kullanıcılar tarafından oluşturulan bu arşive My Web'in kontrol paneliyle erişebiliyor. Otomatik bir şekilde kaydedilen sorgular istenildiğinde kaydedilmeyebiliyor veya sonradan silinebiliyor. Aynı şekilde arama geçmişi ve kaydedilen Web sayfaları üzerinde de kullanıcıya tam kontrol sağlanıyor. Ayrıca sayfalar klasörlere kaydedilebiliyor ve bu klasörlere çeşitli bilgilendirici notlar eklenebiliyor. Bir diğer ilgi çekici özellik de kullanıcı tarafında oluşturulan içeriğin kategorilere ayrılarak istenildiğinde eş dost ile e-posta, Yahoo Messenger ve RSS bilgilendirmesi aracılığıyla paylaşılabilmesi.

Arama şirketler tarafından devreye sokulan bu tür kişisel hizmetler reklamcıların iştahını kabartırken gizlilik savunucularına yeni argümanlar doğuruyor. Azımsanmayacak kadar çok kişi bu hizmetlerin ne kadar güvenli olduğu konusunda kararsız bulunuyor. Yahoo'nun My Web hizmeti şu an beta aşamasında bulunuyor.




firefox


Firefox geliştiricilerinin ve hayranlarının sabırsızlıkla beklediği 50 milyon kopya indirme sınırı sonunda aşıldı. Açık kaynak kod mantığıyla üretilen ve ücretsiz bir şekilde dağıtılan Firefox Web tarayıcısı bu rakama 171 günde ulaştı.


Arkasında Mozilla Vakfı'nı bulunduran Firefox Web tarayıcısı belli bir süredir "SpreadMozilla" (Mozilla'yı yay) isimli bir kampanya yürütüyordu. Yaklaşık 100 bin kişi tarafından desteklenen bu kampanya dahilinde toplanan paralarla pek çok büyük yayında çeşitli reklamlar yayınlandı ve türlü aktiviteler düzenlendi.

Sonunda tüm bunlar meyvesini verdi ve kısa bir süre önce 40 milyon kopya seviyesini aşan Firefox fazla bir süre geçmeden 50 milyon kez indirildi.

Web tarayıcı piyasasında yüzde 8.69'luk bir paya sahip olan Firefox, elde ettiği başarılar sonucunda Internet Explorer'ın piyasadaki payını da yüzde 86.63'e düşürdü.




CYBER_POLİCE

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil