Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
305
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Intel’in 'Lunar Lake' işlemcileri el konsollarında kullanılacak
M
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Intel’in 'Lunar Lake' işlemcileri el konsollarında kullanılacak
Bu yılın başlarında Intel, yeni nesil Core Ultra Series 2 "Lunar Lake" yongalarının yıl sonundan önce çıkacağını söylemişti. Anlaşıldığı kadarıyla yeni yongalar gerçekten de yıl sonuna yetişecek, hatta elde taşınabilir bir oyu cihazında yer alabilecek kadar da güç tasarrufu sağlayacaklar. Intel henüz Lunar Lake'i resmi olarak piyasaya sürmedi ancak Çinli Shenzhen Weibu şirketi GP10 el konsolunda Lunar Lake ailesini kullanmayı planlıyor.



Lunar Lake ile Intel’de oyunun içinde



Weibu, kendi el konsolunu haziran ayında başlayacak olan Computex fuarında sergileyecek. Lenovo, MSI, Logitech ve diğerlerinin aksine bu firma, yükselmekte olan bu pazarda büyük bir isim değil. Firma daha çok OEM/ODM hizmetleri sağlayan bir şirket. Öte yandan Intel Core tabanlı tek el konsolu MSI’ın Claw A1M modeli olmuştu. Diğer çoğu üretici AMD’nin Ryzen Z1 gibi çözümlerini kullanıyor.



Öte yandan Weibu’nun cihazı 1920 x 1200 çözünürlüğe ve maksimum 120Hz yenileme hızına sahip 10,95 inç dokunmatik ekrana sahip olacak. 7500 - 8533 MT/s arasında çalışması gereken 64 GB'a kadar LPDDR5x bellek yapılandırması da dikkat çekiyor. Firma, ürününde kullanacağı Lunar Lake işlemcisi hakkında ise herhangi bir detay vermedi.



Ayrıca Bkz.Huawei, Kirin 9000C ile masaüstü bilgisayarlara geliyor



Intel ise geçtiğimiz dönemlerde Lunar Lake'in 15 watt ve altında çalışan ultra taşınabilir cihazlar için optimize edileceğini söylemişti. Lunar Lake'in ayrıca Meteor Lake'ten üç kat daha fazla TOPS'a sahip bir NPU'ya sahip olması bekleniyor. Son olarak Intel Core ailesi el konsollarında çok sınırlı bir ilgi görmüştü. Weibu GP10 ile üreticilerin Lunar Lake’i daha yoğun bir şekilde benimseyip benimsemeyeceğini ise zaman gösterecek.




Kaynak:https://www.techspot.com/news/103057-first-gaming-handheld-featuring-intel-lunar-lake-chips.html

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

E
2 ay
Yüzbaşı

AMD bu alanda şu an neredeyse tekel durumunda. İntel'i de görmek rekabet için iyi olacak.

Özellikle ARM tabanlı işlemcilerin masaüstü tarafına da el atmaya başladıktan sonra bu alanı (Edit: Taşınabilir konsol pazarı) ele geçirip geçiremeyeceğini merak ediyorum...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 20 Mayıs 2024; 11:37:24 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 ay
Yüzbaşı

ARM'ın masaüstünde piyasayı ele gecirmesi mümkün degil.. 2020'den kalma bu komik düsünceyi aklınıza bile getirmeyin böyle bir sey mümkün degil ve gerceklesmeyecek..


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erdem552
E
2 ay
Yüzbaşı

Masaüstünü ele geçirmesini zaten beklemiyorum yazdığım şey kesinlikle bu değildi.

Demek istediğim ARM mimarisi ile gerçekten güçlü işlemciler yapılabiliyor artık. Bu sayede masaüstü tarafına da el atmaya başladılar. Özellikle enerji verimliliği düşünüldüğünde, taşınabilir konsollar ARM tabanlı işlemciler için gelecekte ciddi bir pazar olabilir. Yukarıdaki mesajımda kastettiğim taşınabilir konsollardı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 20 Mayıs 2024; 11:38:57 >



Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
E
2 ay
Binbaşı

Devir değişiyor neden olmasın? Apple Masaüstü ve Laptoplar ile büyük atılım yaptı ARM işlemcilerle Windows tarafıda izleyecek muhtemelen. Adamlar ARM mimarisi ile Süper Bilgisayarlar yapıyorlar artık. X86 güçlü ARM güçsüz olayı kalmadı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 20 Mayıs 2024; 14:20:16 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
E
2 ay
Binbaşı

Bence ne İntel ne AMD bu piyasaya sahip olacak en azından X86 işlemciler ile yapamayacaklar diyelim. Snapdragon X Elite daha iyi aday olacaktır. Güç ve verimlilik açısından.




E
2 ay
Binbaşı

Intel = ÇÖP





Bu mesajda bahsedilenler: @Boşnak Ağa
H
2 ay
Yüzbaşı

olmaz geriye uyumluluk sorunundan cok buyuk maliyet cikar imkansiz.. hem de intel apple islemcilere cevap veriyor ve bir sure sonra daha performansli modeller de cikartabiliyor arm pil konusunda iyi fakat her sey pil degil..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Mayıs 2024; 16:57:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Elektrikliarabasever
C
2 ay
Yüzbaşı

E
2 ay
Binbaşı

Tüm bilgisayarlar geçer mi geçmez mi bilmem ama ARM işlemciler eninde sonunda gelecek Masaüstünede. Apple gibi dönüşüm yapmak zor ama


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
2 ay
Yüzbaşı

Evet gelsinler zaten fakat x86 islemciyle yer degistiremez ve evet yapay zeka diye bir sey yok, yapay zeka dünya'yı ele geciremeyecek, yapay zeka bilinc sahibi olmayacak..




Bu mesajda bahsedilenler: @Elektrikliarabasever
D
2 ay
Yarbay

intel core ultra 155 cok ısınıyor amde 55-65 derece intel 65-85derece igpu da zayıf intelde 33 fps var arada birde amd daha ucuz




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.