Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
1
Cevap
412
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Intel Deep Link için yolun sonu: Resmi onay geldi
A
5 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Intel Deep Link için yolun sonu: Resmi onay geldi
Intel, entegre ve ayrık GPU'lar arasında görev paylaşımı sunan Deep Link teknolojisine artık destek vermeyeceğini açıkladı. Özellik işlevsel kalsa da, geliştirme sürecinden tamamen kalkıyor. Dolayısıyla artık aktif olarak desteklenmeyecek ve herhangi bir güncelleme almayacak.



Intel Deep Link için yolun sonu



Kaçıranlar için Intel Deep Link, Alchemist grafik ailesiyle birlikte sunulmuş ve CPU ile GPU’nun iş birliğini artırmayı hedefleyen bir teknoloji olarak tanıtılmıştı. Bu noktada Deep Link'in temelinde yer alan Dynamic Power Share özelliği, sistem yüküne göre CPU ve GPU arasında güç paylaşımı yaparak performansı dengelemeye çalışıyordu.



Ayrıca Hyper Encode ve Hyper Compute gibi modüller sayesinde, video kodlama ya da yapay zekâ iş yüklerinde de verimlilik sağlıyordu. Ancak gelinen noktada Intel, bu teknolojinin artık aktif geliştirme sürecinde yer almayacağını doğruladı: "Deep Link artık aktif olarak geliştirilmiyor ve bundan sonra herhangi bir güncelleme ya da özellik değişikliği yapılmayacak".



Ayrıca Bkz.Intel, 18A süreci için Microsoft ile kesin sözleşme imzaladı



Şu an için Deep Link, teknik olarak sistemlerde hâlâ kullanılabiliyor. Ancak teknik anlamda "ölü özellik" konumunda. Bu da geleceğe dönük bir geliştirme planı olmadığı anlamına geliyor. 




Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-quietly-discontinues-deep-link-ends-active-support-and-development

 Haberi Portalda Gör

E
5 ay
Binbaşı

Birkaç yıl sonra, "Intelligence Link" olarak karşımıza çıkar mı acaba?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.