Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
15
Cevap
567
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Intel: AMD yongaları daha fazla hata barındırıyor
E
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Intel: AMD yongaları daha fazla hata barındırıyor



Bugüne kadar çekirdek seviyesinde işlemcileri etkileyen açıklarda hep Intel işlemciler öne çıkmıştı. AMD ise rakibi kadar ciddi pozisyonların içerisine girmemişti. Intel ise tam tersini düşünüyor. 



Intel yeni hata bulma programı başlattı



Project Circuit Breaker adında yeni bir açık bulma programı başlatan Intel, uzman hackerların gerek donanım gerekse yazılım tarafında potansiyel açıkları bulmasını ve karşılığında da ödül almasını amaçlıyor. 



Ayrıca Bkz.Intel Arc A370M ortaya çıktı



Diğer programların aksine Intel biraz daha hareketlilik amaçlamış. İlk kez gerçek zamanlı hack seanslarına erişebilecek geliştiriciler ayrıca bayrak yarışı gibi etkinliklerle 4 kat daha fazla ödül kazanma şansına sahip olacak. 



Pek çok platformunu program içerisine dahil eden Intel kritik açıkları bu şekilde bulabilmeyi umut ediyor. Zaten her hacker için değil elit olarak tanımladığı ve kriter belirlediği hacker grupları için başlatılmış.



Diğer taraftan Intel her zamanki gibi rakibini eleştirmeyi de ihmal etmiyor. Farklı bilgisayar sistemlerini testlere sokan Intel, AMD’nin grafik bileşenlerinde epey hata olduğunu ve bunların kendi hanesine yazıldığını belirtmiş. Konu biraz daha AMD grafik birimli Intel işlemcileri kapsıyor. Ayrıca AMD işlemcilerde de fazla sayıda hata var. 



Sonuçlarda AMD’nin kendi sağladığı verilere yer verilmemiş ve harici olarak veri toplanmış. Geçen yıl Intel en fazla grafik birimlerinde hatalar olduğunu belirtiyor. Sonrasında Ethernet ve yazılım hataları geliyor. 

 




Kaynak:https://wccftech.com/intel-bug-bounty-program-claims-less-bugs-than-amd-cpus/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

LoL abi sen tekelsin niye ağlıyorsun. Hem meltdown spectere ne çabuk unuttun :)
Yoruma Git
fhrstw - 3 yıl +21
Kaka at izi kalsın başka şekilde yenme ihtimali yok.
Yoruma Git
palamutix - 3 yıl +15
Ya intel bir sektör git işine bak yaw. Nerede Gpular Cpular?! anca çeneniz çalışıyor onda da AMD de AMD.
Yoruma Git
QuexSeeL - 3 yıl +14