Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
6885
Cevap
329922
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (304. sayfa)
X
2 yıl
Yarbay

Cm’nin o macununu sürmesi zor kıvamı çok katı.




Bu mesajda bahsedilenler: @IItwentysixII
R
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba,

Özellikle RTX 40 Serisi ile beraber birtakım cooler atılımları yapılmış durumdadır. Yanlış anlaşılmasın burada sadece Laptop GPU'lardan dem vurmuyorum, yeni model tasarımlarında CPU tarafı da elden geçiriliyor konumdadır.

Lafı geçtiği üzere çeşitli macun değişimleri kayda değer etkiler sağlamaktadır. Bu aşamadan önce ise (desktop tarafına benzer olarak) bazı PL çözümleri eşliğinde (CPU+GPU UV/UV OC) yine hissedilir temp düşüşleri elde edilmektedir [ThrottleStop vb. gibi yazılımlar veya (ilgili model müsaade ediyorsa) direkt BIOS üzerinden].

Modelden modele değişen cooler çözümleri meselesi de pekala bakidir. Belirtmiş olduğunuz model öyle çok çok kötü diye tabir edebileceğimiz bi' model değil fakat ortalamanın üstü bi' model de değildir. İşte hava kanallarına temas eden kısımların açık kalması, mümkünse basit alttan destekleyecek cooler çözümleri gibi meselelere hiç girmiyorum onlar zaten bu hesaplamalarda baz alınmıştır diye kabul ediyorum.

Şu da var ki; 80-90C'ler bu tarz mobile platformlarda zaten kabul edilebilir değerlerdir, kaldı ki ilgili bileşenlerin TjMAX değerlerine gelmedikten sonra ciddi problem olarak değerlendiremeyiz ve tabii ki desktop tarafı gibi düşünülmemesi önemlidir. Zira birçok üretici açısından bu temp değerleriyle karşılaşılıyor ve baz alınıyor, haliyle basit bi' mantıkla bu değerler operating temp içerisinde değerlendiriliyor şeklindeki kabul süreci devreye alınmış olur. Geçmişte ve hatta güncel olarak da birçok eski bileşenin ve laptop'ın ne denli high temp değerlerinde uzunca süreler kullanıldığı unutulmamalıdır.

Taşınabilir ürün kavramıyla sabit ürün kavramını en baştan ayrı olarak değerlendirmek yerinde olacaktır. En nihayetinde bu platformların kullanım alanları farklıdır, bi' de (örneklerden birisi olarak) düşük grafikler eşliğinde multiplayer gaming senaryoları kasan kitleler var ki onları da ayrıca değerlendirmek gerekmektedir (sizde de benzer durum var ama hani CPU+GPU tarafına neredeyse pek yüklenmeyen senaryolardan bahsediyorum).

Son olarak, sizin ilgili ürününüz özelinde durum ayrıca da değerlendirilebilir ki değerlendirilmelidir. Dediğim gibi hem ortalamanın üstü sayılabilecek bi' cooler çözümü var diyemeyiz hem de önceden çok fazla kullanmadığınızı dile getirdiğinizden dolayı macunla alakalı birtakım sıkıntılar var mıdır (bu kadar kısa zamanda olmaması gerekir) veya farklı istisnai süreçler olmuş mudur irdelenmesi gerekebilir.

Yukarıda bahsetmiş olduğum PL çözümü meselesi başvurulacak ilk noktaların başında gelmektedir.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @enja
E
2 yıl
Yarbay

Yorumunuz için teşekkürler ama kusura bakmayın kulanmış olduğunuz terimlere yabancıyım bu konularda profesyönel olmadığım için olabilir
PL açılımını yazarsanız memnun olurum .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
S
2 yıl
Yarbay

Bende de msi coreliquid m360 var incelemelere baktım genel olarak sıcaklıkları 360lık aiolar seviyesinde tutmuş. 14700kf de undervolt sonucunda sıcaklıkları ancak 94 dereceye kadar düşürebildim ama bu cinebench r23 testi için geçerli sıcaklık normalde daha düşük çalışıyor. Bu işlemciler için sıvı soğutma şart gibi bir algı oluşmuş ben de o nedenle aldım aslında yoksa her türlü hava soğutmadan yanayım. Cinebench r23 download yazınca indirme linki açılıyor aslında testi yapınca sıcaklıkları yine eklersiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @enja
X
2 yıl
Yarbay

Buraya atayım Amazon Us üzerinden 64GB RAM 5100 lira civarına geliyor ihtiyacı olan değerlendirebilir.
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0CBLCKY5T/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A3JXUWJ8SPF9OT&psc=1



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
2 yıl
Yüzbaşı

Ürün 32gb mış ilanda hata varmış temsilciyle forumdan bir arkadaş konuşmuş. Zaten altta kapasite 32 yazıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @xgny58x
E
geçen yıl
Yarbay

Merhaba tabiki paylaşırım.

Ama az önce foruma girdiğimde uyarı cezası aldığımı gördüm.
Admin arkadaş dediğine göre mesajım ve eklediğim videolarda reklam varmış buraya yazdıklarımı technopat da yazdım ki technopat donanimhaber den daha katı kuraları olan bir forum bilen biliyor zaten anlatmaya gerek yok yazım hatasında bile ceza veriliyor bilen bilir şurada birşeyler paylaşıyouz insanlar faydalansın diye paylaşım yapamıycaksak alın forumu kendiniz kulanın.

Büyük ihtimal şikayet edildim öyle zanediyorum yazık diyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @selmand
O
geçen yıl
Yüzbaşı

Sizin dereceler yinede yüksek hocam. 240mm ile 88 derece geçmiyor benim cinebench r23 multi testte. Ya kasa hava slikilasyonunuz çok iyi değil yada verdiğiniz voltaj benden yüksek olabilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @selmand
R
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

S
geçen yıl
Yarbay

İşlemci biraz takoz belkide sıcaklıklar bana da yüksek geliyor yada aio da bir sorun var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ozgur4591
S
geçen yıl
Yarbay

Gönderdiğin videoda reklam olsa ne olacak YouTube un kendisi reklam platformu zaten, tekrar incelemeye gönderin bence cezayı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @enja
M
geçen yıl
Yüzbaşı

2024 Q3 şaşırttı biraz


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
S
geçen yıl
Yarbay

14.nesil alınmaz 15 beklemeye devam tayfa üzülmüştür. Bizim TR de Q4 başında gelir.




Bu mesajda bahsedilenler: @medusa96
S
geçen yıl
Yarbay

Bu forumdaki en hardcore Intel fanı benim, ben şikayet etmedi isem kimse o Gamer Nexus un postunu şikayet etmemiştir. Büyük ihtimal Nat Alinova silmiştir. Destek açıp talep edin ve ordan yazın


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @enja
R
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

@medusa96

Şaşırttı derken; olumlu-olumsuz, hangi manada?



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @medusa96
M
geçen yıl
Yüzbaşı

Olumlu anlamda hocam sanki önceki haberlerde 2024 Q4 diye geçiyordu


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Buradaki paylaşımlarımı takip ediyor musunuz bilemiyorum ama Q3,Q4,24 tarafında kesinlik yoktu (tam hangi Q olacağına dair) hatta QX,25'e sarkma ihtimali de mevcuttu. Fakat en nihayetinde belirttiğim tarihler içerisinde kaldığını görmekteyiz.

Tabii ki (genel olarak) en muhtemel tarih; belli olan yılın Q3 dönemleri olmaktadır. Aylar öncesinden beri ilgili tarihleri ve 15. Nesil bilgilerini paylaşıyor durumdaydım/durumdayım. Buna rağmen ısrarla 14. Nesil CPU'ların LGA1700 beraberinde gelmeyeceğini iddia edenler vardı. Şimdi en azından tarih belirsizliği içerisinde olduğumuzdan bi' de bu yersiz-gereksiz iddialarla uğraşmıyoruz.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @medusa96
E
geçen yıl
Yarbay

Problem değil maksat insanlar faydalansın istedim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @StreamRolleR
-
geçen yıl
Yarbay

12400F için hangi soğutucuyu almalıyım? Stok fan kulağımı yedi artık çok ses çıkartıyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
geçen yıl
General

Ben silmedim ve işlem yapmadım ama @StreamRolleR haklı, destekten bilgi alabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @StreamRolleR , @enja