Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 5 misafir, 3 mobil kullanıcı
6937
Cevap
349003
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (262. sayfa)
R
2 yıl
Yarbay

@Cpt. Miller @Boşnak Ağa

Heyecanınızı anlıyorum ama öncelikle mobile platform için lansman olacak ve bu birkaç kez dile getirilmişti. RPL Refresh CPU'lar (istisnai bir süreçle ertelenmedikleri takdirde) Q3,23 ve sonrasında piyasada olacaklar.

Paylaşılan haberden ufak bi' alıntı da ekliyorum:

quote:

Bir kez daha, Intel 14. Nesil Meteor Lake CPU'ları önce mobil platformlarda piyasaya sürülecek ve her şey planlandığı gibi giderse gelecek yıl bir masaüstü sürümü de olabilir.





https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155536340

< Resime gitmek için tıklayın >
Direkt olarak INTEL'in sunumlarında da yer alan bu paylaşımlar itibarıyla herhangi bir iptal durumu pek olası görünmüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Boşnak Ağa , @Cpt. Miller
R
2 yıl
Yarbay

R
2 yıl
Yarbay

@Boşnak Ağa @Cpt. Miller

Yukarıda da paylaştığım üzere; bizatihi ''INTEL'in paylaşmış olduğu'' sunumlardan yola çıkarak bunları dile getiriyorum ki hatta ANA KONU'nun en başındaki ''NOT/iNFO'' kısmında alıntıdaki ifadenin yer aldığını görmekteyiz.

quote:

8.12.22 itibarıyla Q3,23'te Raptor Lake-S Refresh'in geleceği onaylandı. Chipset değişikliği olmayacağı belirtildi.

Yani aslında aylardır dile getirilen bi' onaylamanın olduğunu söyleyebiliriz.



Hakeza paylaşılan yeni haberde de yine mobile platformdan bahsediliyor ve üzerine vurgu yapılmaya devam ediliyor.

quote:

Haber Intel tarafından doğrulanmış kesin bilgi, Raptor Lake refresh diye bir seri çıkmayacak demiştim, bu da doğrulanmış oldu.

Şu şekilde ifadeler görünce bi' an şaşırdım ve direkt haberin içeriğini kontrol ettim. Baktım ki aylardır olan mevzudan bahsediliyor, INTEL tarafından ''öncelikle mobile platform'' vurgusu yapılarak bi' kesinleşme süreci olmuştu, evet.

Desktop içinse halen Q3,23 itibarıyla RPL Refresh meselesi masanın üzerinde duruyor. Zaten Q2'nin 2. ayına girmek üzereyiz, Q3'e de pek bir şey kalmadı ama pek tabii Q3'ün sonlarına doğru beklemek daha olası senaryolardan birisidir.

Hesapta olmayan, istisnai, olası iptal haberlerini yine hep birlikte takip ediyor oluruz.





Bu mesajda bahsedilenler: @Boşnak Ağa , @Cpt. Miller
H
2 yıl
Yarbay

Intel Bir Soket Aparat yapar da altı 1700 ustu 1851 olacak sekilde bu aparatla 1851 Soket 1700 Anakartlarda calısır derse calısır.

14. nesil Meteor Lake galiba 1851 Soket ile gelecek.Dolayısı ile 14. nesili Z790 Anakart ile kullanamazsınız.

Zaten Baslık da 12-13. nesil konusu 14. nesile yeni baslık acarlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @UA57
R
2 yıl
Yarbay

RPL Refresh desteği olacak lakin Q3,Q4,24 gibi gelmesi beklenen asıl 14. Nesil desteği %99 ihtimalle olmayacaktır.

Yani reel anlamda ve soket ömrü açısından 1.5-2 yıl civarı ömrü kalmış diyebiliriz. Kullanım amacına göre kullanıcı bazlı olarak bu süre arta da bilir.





Bu mesajda bahsedilenler: @UA57
K
2 yıl
Teğmen

arkadaşlar selamlar, 13900k ile sonunda uçuşa başladım ama şöyle bir sorun var. Undervolt yapmak için msi tomahawk z790 ddr5 anakart'ın biosuna giriyorum ama o kadar karışık ki, asus anakartların bios arayüzü daha basitti, msi çok karışık geldi.

Şimdi daha önce yapmış ve bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. Undervolt'u nereden yapıyoruz ve 13900k için stabil kaç volt verebiliyoruz. Teşekkürler :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay

LLc yı 3 ce alın;
cpu auto voltajıda manuel el il 1.270 v deneyın.


Alder Lake Overclocking: What's New - SkatterBencher





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 2 Mayıs 2023; 8:19:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KalisXax
G
2 yıl
Er

Almayı düşünen arkadaşlar olursa Gamemar.com da her çarşamba 21:00 da üyelere özel %7 indirimler oluyor iyi bir fırsat almak için



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
2 yıl
Teğmen

dediğinizden hiç bir şey anlamamakla birlikte bios un ekran görüntüsü şu şekilde. Bir tek P1 ve P2'ye power limit yaptım 125 ve 253W , sıcaklık 100'den 61'e düştü inanılmaz ama iyi bir de performans kaybı yaşıyorum.

Benim istediğim bu değil, Voltajı düşürmek yani undervolt yapmak. Ekran kartında yapması basit ama işlemcide hiç yapmadım. msi bios o kadar karışık ki nereyi tutacağımı şaşırdım açıkçası ve internette de doğru düzgün bir bilgi yok.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @salvatore_volkan
S
2 yıl
Yarbay

S
2 yıl
Yarbay

Cevap için Teşekkür ederim.



T
2 yıl
Teğmen

Merhaba arkadaşlar,

Alttaki konu hakkında fikri olan var mı acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

https://forum.donanimhaber.com/pc-acilirken-surekli-cikan-yazi-nedir-fikri-olan-var-mi--155674952#155674952



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

E
2 yıl
Yarbay

13500 ve 12600k arasında kaldım arkadaşlar ne dersiniz, 12600k güç çekimi olarak çok fark eder mi acaba


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
2 yıl
Binbaşı

Tam aksine ghz artmış hocam hatta görünüşe göre 6.5 ghz işlemci gelebilir. 13900K işlemcide P core çekirdekleri 3 ghz ama overclock ile 6 ghz görüyor, attığınız grafikte 3.5 ghz görmüş intel 4



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cpt. Miller
H
2 yıl
Yarbay

5000 bin lira olması gereken Tomahawk 9-10 bin lira
7500-8000 liralık 13700K da 10 kagıt olmus.

AM5 de de Tomahawk ı aynı paradan satıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @PanikAtak
S
2 yıl
Yarbay

9 k ya 13700 kf ve k çok guzel satılmakta. en akılkarı ıslemcı.

"i7 13700 kf" Araması İçin Ürün Sonuçları - Cimri.com





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 12 Mayıs 2023; 23:44:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @oemci32
S
2 yıl
Yarbay

o kadar dewgıl abartmıyalım lutfen. arastırın ve bulun. bu arada ben senı senneler once tanırdım bılgılı bır kısıydın sen . sana ne oldu boyle. babanın acıountunumu aldın. sureklı senın 4 aydır konusmalarına bakıyorumda.
sen o kısı degılsın. ya acount hack yedı yada benım dedıgım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @evohan
M
2 yıl
Çavuş

Söyleyin bana ey yarenler.
İ5 - 13600 kf
İ5 - 12500
İ7 - 12700
Bu üç işlemciden hangisini tercih etmeliyim. Ekran kartı, RTX 4070 Ventus 2x,
ana kart, MSI PRO B760M-A
Ram, 2x8 16Gb 3600 MHz
PSU, 650W 80+Bronze
Önceliğim stabil olması, şimdiden teşekkürler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAXIMUS786 -- 17 Mayıs 2023; 7:24:3 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
2 yıl
Yarbay

Buyuk ındırım oyunda; hem ea ya hem steame uyeyım. ea uygulamasını acıp oyunları bugun karıstırayım dedım. 150 tl ye bf 2042 satın aldım. gecen gunde e-maılıme gelmıs oyunu un ındırım haberı.

su an ındırıyor oyunu bılgınıze.

Battlefield 2042 (PC) [ANA KONU] | DonanımHaber Forum » Sayfa 572 (donanimhaber.com)



P
2 yıl
Yarbay

13700k için soğutma ne önerirsiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.