Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6923
Cevap
339105
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (166. sayfa)
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

S
4 yıl
Yüzbaşı

Dolar Euro bu seviyede kalırsa yada düşerse fiyatlar da kendini ona göre ayarlarsa 12. nesile geçilebilir bence. Anakartım şuan benim aldığımdan daha ucuza düşmüş umarım herkes nasiplenir. Biraz daha düşerse DDR5 bile deneyebilirim.



R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

H
4 yıl
Yarbay

Ben Cooolermaster a yazdım.Seve seve yardımcı oluruz ama Ocak ortasını bulur dediler.CM Hyper 212 Black Edition icin yazdım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 21 Aralık 2021; 23:57:3 >


Bu mesajda bahsedilenler: @nuestra
S
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam bende H100i RGB Platinum SE vardı içinde ki mevcut aparaylar ile Asus anakarta monte edebildim ekstra bir şeye ihtiyaç duymadım ısıları kontrol ettiğimde bir sıkıntı gözükmüyor bende bekleyecektim yoksa. İtopyaya yazdım satıcıyla görüşün gibi saçma sapan cevap vermişti.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nuestra
S
4 yıl
Yüzbaşı

Bu 12700k da işlemciye oc yapma olayı Ryzen ile aynı mı yoksa CL ayarlayıp MHZ yükseltsek yetiyor mu? Ryzen bir sürü ince ayar yapmak zorunda kalmıştım.



R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ASUS'larda uyumlu delikler mevcut. Bundan dolayı aparat olsa da olur olmasa da.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SkeironnWH
S
4 yıl
Yüzbaşı

Evet rahatladım baya bekleyecek miyim acaba diye. Yaklaşık 3-4 saat oldu sistemi kuralı sıkıntı gözükmüyor şuan.3600x den geçince cidden rahatlama geldi




Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

@SkeironnWH Isı açısından sıkıntı yaşamadığını belirtmiş. Keza konu içerisinde @s1Lv3r da aynı şekilde sıkıntısız sonuçlar aldı.

Direkt stock LGA1700 aparatları beraberinde sonuçları irdelemek gerekebilir lakin ASUS zaten bunun için önlemini ayrıca almış. ASUS’un çeşitli denemeler yapmadan kafasına göre bu şekilde bi’ adım atmasını beklemek yanlış bir düşünce olacaktır. Keza dediğim gibi iyi sonuçlar da bunu destekler nitelikte.

Yazdıklarınızdan anlaşıldığı üzere; Corsair de bunu ihtimal dahilinde olarak belirtmiş. Kesin olabilir değil de tüm mobo üreticilerini işin içerisine katarak yorum yapma yoluna gitmiş.

MSi’ın LGA1200 uyumluluğu hakkında ekstra açıklamaları yok diye biliyorum. Ne kadar cooler montaj yapılabilir konumda olsa da. Ama tek tek derinlemesine LGA1700 vs LGA1200 (thermal bakımdan) soket araştırması yapmadığımı da dile getireyim. Sizin ısı ile alakalı sıkıntılarınız vardı onu da burada anlatılan birçok ekstra ayarlamalar ile çözmüştünüz sanırım?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SkeironnWH , @s1Lv3r , @nuestra
N
4 yıl
Yarbay

https://www.youtube.com/watch?v=RMWgOXqP0tc
Oyunda built in bench varsa test edip bakılması gerekiyor çoğu oyuna olumsuz etki yaratıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Yarbay

Asus Z690 TUF Plus D4 ya da benzeri kullanan var mı?
Varsa Ramleri Default kac MHZ de acılıyor?Micron Cipli Kullanan var ise XMP kabul ediyor mu?
Bir de 3200MHZ de Default ayarlarda Bellek gecikme Suresi ne oluyor?



R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

D
4 yıl
Binbaşı

baya iyimis. idda edildigi gibi tum cekirdekler 5.2 ye cikiyorsa muthis olur. ama fiyat icin bilgi var mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Fiyat için de ürün için de henüz net bir bilgi yok. Leak olarak bilgileri geliyor ki zaten hızlı bir şekilde piyasaya sunulmayacaktır. Öncelikle mevcut serinin biraz daha piyasaya oturması lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dellialli
O
4 yıl
Yüzbaşı

Beyler i9 10850k kullanıyorum, i7 12700kf 5750 TL fiyata buldum alırsam eğer yanına msi z690 a pro alıcam ddr4 ile kullanicam performans farkına değermi gereksizmi olur? Malum 1-2 ay sonra doların nolucağı belli değil işlemci yine 7-8 bin bandına çıkabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
4 yıl
Binbaşı

Trident Z5 6000 CL36 sipariş geçtim az önce, yanına anakart olarak şimdilik Strix z690-e düşünüyorum, sizce gereksiz mi olur fiyat olarak? Z690-f ve bu model arasında kaldım açıkçası, 690-e için VRM'lerin daha iyi olduğunu ve pcie 5.0 m2 slot olduğunu söylüyorlar tek fark olarak. 5.0 m2 slot ne kadar kritik emin değilim ileriye dönük bir anakart almak açısından.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anisotropic -- 23 Aralık 2021; 18:26:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

90 serisi güçlü bir kartınız varsa geçin 12700 en mantıklı seçenek e coreları kapatıp yüksek ipc nin keyfini çıkarın. Artık doları düşünmeye gerek yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 23 Aralık 2021; 19:39:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozgur4591
O
4 yıl
Yüzbaşı

Kartım 3060ti hocam. Bu kart ile zaten performans farkı yaşamam pek mümkün değil. Ben daha çok ileride 3080-3080ti gibi daha güçlü gpuya geçersem yatırım olur diye düşündüm hazır dolar düşmüşken geçen haftalara göre. Tabi ddr4 anakart alıp ddr4 ramler le 12700Kf kullanmak nekadar doğru bi yatırım o meçhul kullanmakta olduğum 10850K varken. 2500-3000 tl masraf yapmış olucam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @2042
D
4 yıl
Binbaşı

Fiyat bilgisi de gelse iyi olur. Intel zaten fiyat arttirmak icin chip krizini 2023 e bahanelemek istiyor. normak 12900k bile 600 euro iken, buna 800 900 cekerlerse olu dogmus olur. amd tarafi fiyat kirmali, yoksa intel su donemde hic alinamaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
A
4 yıl
Binbaşı

Vatan evet hocam, 2 kere de sipariş iptal ettim fiyat bir iniyor bir çıkıyor dolardan dolayı. Nihayetinde dip fiyattan alabildim şimdiye kadarki


overclock.net'te Asus'da çalışan birkaç developer feedback alıp beta bios yayınlıyorlar bu Samsung kitler için şu anda, sanırsam xmp ile çalışıyor bu ram ama sorun yaşayan da var hala.

MSI carbon'a baktım bir de ama emin olamadım, şimdiye kadar hep Asus kullandım gerek bios olsun gerek donanım olsun bayağı memnundum. Yani Hero falan var ama o parayı vermeye değmez gibime geliyor Strix-e kalıyor en son öyle olunca da.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anisotropic -- 23 Aralık 2021; 20:46:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE