Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 misafir, 4 mobil kullanıcı
6881
Cevap
329121
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (142. sayfa)
S
4 yıl
Yüzbaşı

intel işlemciler 7 nm değil. Şimdi koş google'a yaz hemen 7 nm miymiş.

Power supply alırken neye göre alacaksın. Senin aklına göre mi yoksa 350 watt max düşünerek mi. üstüne ısıyı dizginlemek için 2000 liralık soğutma.1000 watt power supply parası,

anakarta en azından 4000 lira,işlemci giriş seviye 12600k 4000 lira,ram'ler 4000 mi kaç liraysa artık. sonra oturur oyun oynarsın evin büyükleri gelene kadar.

Hadi render kasmıyormuşsun sen, oyunlarda falan da öyle göreceğin % 10 bilemedin %15 fark olsun? Öyle yüzde 30 50 farklar yok ortada.

Muahaha puahahahaa




Bu mesajda bahsedilenler: @Lorenzo__
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-prime-z690m-plus-d4-intel-lga1700-ddr4-micro-atx-fiyati,1501866121.html
https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-intel-i5-12600k-on-cekirdek-3-70-ghz-fiyati,1491736079.html
https://www.akakce.com/arama/?q=z690&s=2
D4 RAM fiyatları belli zaten.





Lansman fiyatları, lansman fiyatları...

Dilimde tüy bitti arkadaşlar...

Tekrar edeceğim üzere gereksiz yere fiyat karşılaştırmasını bi' kenara bırakmak lazım. Nedenlerine de aşağıda linklerini ileteceğim mesajlarımda birkaç kez belirttim.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/151036759

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/151042035

*Bu arada mobo linklerini fiyat skalasının durumu açısından iletiyorum. Yoksa lütfen ''bu moboyla bu CPU şu moboyla şu CPU kullanılmaz'' gibi yorumlara hiç girmeyelim.



C
4 yıl
Yarbay

Boşta neden 5900X bu kadar çok çekiyor meselesini de dün araştırdım. Zarlar arasında sürekli bağlantı kurulması gerekiyormus. 2 zar ve IO arasında sürekli iletişim varmış. O yüzden infinity fabric çok tüketiyormuş. Bu da rakibine göre bu fazla tüketimin sebebi. Bunu da yazmış olalım. Yani MCM tasarım sayesinde ucuza bol çekirdek alıyorken böyle de bir negatif taraf geliyor.


Boşta güç tüketimi fazlalığını bir kenara bırakalım, MCM tasarımda I/O'nun ayrı olması bellek gecikmesinin de başlıca sebebi. Zen 3+'da yer alacak olan devasa 192 Mb ön bellek kapasiteli 3D Vcache ile oyunlarda Alder Lake'i yakalamayı düşünüyorlar, 12900K'daki L3 ön bellek sadece 30 Mb, Zen 3+ çıkınca ıslık ve alkış seslerini duyar gibiyim şimdiden.

AMD tayfasına göre Intel mimari yapmasını beceremez, üretim teknolojisinde her zaman geridedir. AMD her zaman en iyisini yapar, böyle yorumlarla karşındaki kişileri rencide ediyorsun hocam. İşlemcileri ısınmaz, çipset yazılımları sorunsuzdur. AMD işlemcilerini üretmek için yeni bir fabrika daha açıyormuş, ne de olsa 7 nm Finfet kendi üretim teknolojisi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Kasım 2021; 10:45:16 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Lorenzo__
M
4 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar ben de uzun yıllar sonra intel’e geçtim. Detaylı anakart testlerini bekliyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Binbaşı

Hocam benim multi-thread ihtiyacım var işlemcide, oyun geliştirme ile uğraşıyorum ve shader hesaplama, C++ build alma vs. çok hızlandırıyor işlerimi. Oyun için 12700k daha mantıklı dediğiniz gibi.

DDR5 stoğunu nerede yakaladınız hocam bu arada, kaç gündür bakmadığım site kalmadı bir tane bile ddr5 ram yok piyasada :)




Bu mesajda bahsedilenler: @sithicus
A
4 yıl
Binbaşı

1 yıldır x570 chipset kullanan biri olarak söyleyebilirim ki çözemediler. Sadece azalttılar sıklığını bir şekilde ama tamamen çözülmedi. Zaten şu illetten kurtulmak için de Intel'e geçtim geri.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anisotropic -- 11 Kasım 2021; 13:1:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Lorenzo__
M
4 yıl
Yüzbaşı

Kesinlikle haklısın. Azaldı ama tamamen çözülmedi (Asus rog x570-e kullaniyorum)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Anisotropic
A
4 yıl
Binbaşı

Bu arada bir sorum olacaktı, 12900kf ve 3080 ti için 80+ gold 850w psu yeterli olur mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay

850w yeterli olur ama tavsiyem bu ikili için 1000w lık kaliteli bir gold psu alman olacaktır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Anisotropic
S
4 yıl
Yarbay

12900kf ve maximus hero aldım, hynix veya samsung chipli ramler için pusudayım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 11 Kasım 2021; 16:32:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

Hayırlı olsun dayanamadın yine



S
4 yıl
Yarbay

Her yeni nesilde varız abi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 11 Kasım 2021; 17:0:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MALİ MÜŞAVİR
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hayırlı olsun, 6000@C36 fena olmaz gibi.

Ben de geçip geçmeme konusunda kararsızım halen ama bakalım, fırsatlara bağlı. Özellikle i5-12600K ve sonrasında i7-12700K da gayet iyi bu seride.




Bu mesajda bahsedilenler: @s1Lv3r
S
4 yıl
Yarbay

Teşekkürler,Şu an ki stok sıkıntısında fiyatlar çok uçuk olucak yüksek hızlı ve düşük timingli kitlerde muhtemelen ulaşabileceğimiz en iyi ram gskill tz5 olacak 6000c40 olur yakın zamanda ki hynix chipli ki bu ramlerinde önü açık görünüyor oc konusunda.

12700kf ve apex niyetim vard,ı apex in geliş tarihi meçhul olunca 12900kf ve hero ya yöneldim bende. ram bulunca görücez iyi mi kötü mü yaptık :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Rica ederim.

Açıkçası doğru düzgün OC kapasitesine sahip D5 ram bulunamadıktan sonra D4 modellere yönelme imkanı da mevcut. Ben de bunlardan dolayı bazı ikilemlerdeyim, hatta eldekilere hiç ellememe niyetim de var. ROG STRIX RTX 3090 GUNDAM için belki aşağıdaki arkadaş veya white başka arkadaşlarla operasyon çekebilirim.

https://rog.asus.com/motherboards/rog-maximus/rog-maximus-z690-formula-model/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 11 Kasım 2021; 17:55:6 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @s1Lv3r
S
4 yıl
Yarbay

bende z490 formula vardı custom yoksa vrmleri biraz sıcak çalışıyor customa geçincede bir o kadar soğuktu bu nesilde 105A var ki bir tık daha sıcak olacaktır :) beyaz olması cezbetti benide ama sonra dayanamayıp custom kurmaya çalışcam bir sürü masraf ki hero nun fiyatı malum formula temiz 10k civarı olur hiç heveslendirmedim kendimi :))


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
I
4 yıl
Yüzbaşı

Acayip güzel olmuş yaa. Hem kaslı, hem elegant, hem agresif hem sade. Tarif edemiyorum yavv. Acayip bir şey bu.




Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ben zaten bu fiyatlarla kendimi hiç mi hiç heveslendirmiyorum.

GPU tarafında da mining olmasa 3090'larla falan (hele de bu fiyatlarla) hiç işim olmaz.

Benim açımdan her daim karşıma çıkacak fırsatlara bağlı gelişen durumlar oluyor. Yoksa gereksiz yere (bazıları için ne kadar hobi bile olsa) sokağa para atılması şahsen bana göre kabul edilebilir bir durum değil.

ASUS tarafında malum ufak da olsa geri ödeme kampanyası var, kurun daha da gitme durumu var, eldeki bileşenler sonrası sistem yükseltme muhabbeti var vs. derken bir şeyler yapılabiliyor. Yoksa hem INTEL hem de AMD tarafında ve özellikle TR şartlarında fiyatlar kabul edilebilir değiller.

*Bu arada artık son aylarda iyiden iyiye artan mining furyasıyla beraber (benim de iyice işin içerisine girmem sonucunda) sıcaklık-ses-power consumption vs. olaylara hiç takılmıyorum. Kabul edilebilir değerler + performans kararlılığı olsun da gerisi hiç problem değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @s1Lv3r