Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
16
Cevap
2889
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Insignia mı Latitude mu?
W
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar 5 senedir severek kullandığım Megane 3 Sport Tourer'ı satıp, 2.el D segmenti bir araç almak istiyorum.

Alacağım D segmenti araç DSG,EDC vb olmamalı; 2.0 dizel motor olmalı ve tabii ki temiz bir araç olmalı. Eşimde Insignia 2.0 CDTI var, severek kullanıyoruz ancak marka model takıntım yok, her marka modele aynı mesafedeyim ve hepsinin ilanlarına bakıyorum.

Şu anda gündemimde 2 araç ilanı var, biri Insignia diğeri Latitude. Araçların km'leri yakın, her ikisi 2.0 dizel motor. Latitude 175 ps motoru ile öne çıkıyor, Insignia ise tam otomatik şanzıman avantajına sahip. Araçların her ikisinin de kazasız olduğu beyan edilmiş, şimdilik beyanları doğru kabul ediyorum.

Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere; 2 araç arasında 10.000 lira fiyat farkı var. Benim kararımın da anahtar noktası bu, fiyatlar aynı olmuş olsa iyi bildiğim Insignia'ya daha sıcak bakıyorum. Ancak 10.000 lira az bir rakam değil...

Bu noktada her 2 aracı da tanıyan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum. Maalesef forumda veya internetteki diğer kaynaklarda Latitude hakkında objektif bir yorum bulmak zor; bırakın kullanmayı içine bile oturmamış insanlar "Insignia al" diye kestirip atıyorlar ancak Megane 3 ST ile yaşadığım 5 yıllık memnuniyet sonucunda Renault'nun hiç de yabana atılmayacak bir araç olduğunu gayet iyi biliyorum. (Symbol gibi modeller hariç) Latitude'u uzun dönem kiralayan ve arkasından 508, Superb, C180, Octavia gibi araçlar kiralayan bir arkadaşım aracın hiç de yabana atılmayacak bir araç olduğunu, hem konfor hem de sürüş dinamiklerinin imajının çok üzerinde olduğunu söyledi ve ben bu yorumu ciddiye alıyorum...

Bu saydığım nedenlerle araçları tanımayan, ön yargı ile yorum yapacak arkadaşlar lütfen kendini yormasın.



E
8 yıl
Yarbay

Bir megane kullanıcısı olarak Latitude hiç düşünmeyeceğim araçlardan biri. Öncelikle Megane gibi safkan Renault değil, Samsung SM5. Euro Ncap testi bile yok. Laguna gibi bir araçtan sonra hayal kırıklığıydı Renault için. Bu yüzden Insignia, 508, Superb gibi araçları düşünün derim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Yarbay

Hocam 2.0 TDCI Selective Mondeoyu da değerlendirmenizi tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Binbaşı

Bütçe nedir ???



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bütçe için kesin bir sınırım yok, bütçemin altında bir araç alacağım. Bu segmentte Insignia, Mondeo ve Latitude'un 2.0 dizelleri çok iyi fiyatlara bulunabiliyor. Benim tercihim de bu yüzden bu 3 araçtan 1'i olacak...

Mondeo ile ilgili bir sıkıntı var; Ankara'daki araçların hepsi de bir galeriye ait plakalıkla satılıyor ve hepsi de "sahibinden" diyor. Tahminimce bu galeri bir kurumun escort araçlarını toptan almış ve onları tabiri caizse "iteliyor". Gerçekten sahibinden satılık Mondeo'ların da çoğu yüksek km'li. Bu yüzden tercihim Insignia olacak gibi görünüyor, Latitude da fiyatıyla aklıma girdi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 28 Haziran 2016; 10:31:20 >

W
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Bir megane kullanıcısı olarak Latitude hiç düşünmeyeceğim araçlardan biri. Öncelikle Megane gibi safkan Renault değil, Samsung SM5. Euro Ncap testi bile yok. Laguna gibi bir araçtan sonra hayal kırıklığıydı Renault için. Bu yüzden Insignia, 508, Superb gibi araçları düşünün derim.

Hocam öncelikle Samsung Renault'ya ait bir firma; yani fason üretici. Latitude denilen araç da Samsung değil Renault, sadece üretim yeri Kore... Laguna gibi bir araçtan sonra demişsiniz ama aslında Laguna ile aynı dönemde üretimde idi. Avrupa pazarına Laguna satılırken, sedan meraklısı Doğu pazarları için Kore'de üretilen Latitude satılıyordu. Yine de Laguna kadar kaliteli olmadığını biliyorum. ancak kullanan 1-2 arkadaşım ve Renault servisinde arıza tespit sorumlusu olarak çalışan bir yakınım son derece kaliteli bir araç olduğunu söylediler. İlk mesajda da belirttim; fiyat farkı olmasa Insignia'yı alır geçerim ama arada 10.000 lira fark var ki bu da neredeyse %15'e denk geliyor.



B
8 yıl
Yarbay

İnsignia için 10 bin farka değer. klasik Renault un terkedilmiş aracı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
8 yıl
Yarbay

Latitude konforlu ve keyifli bir araç ama yol tutuşu vs zayıf d sınıfı olmasına rağmen b sınıfı gibi dengesiz acayip bir hissi var.Insiginia motor hariç kesinlikle daha önde..



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Yüzbaşı

Hocam alıp uzun süre kullanmayı düşündüğünüz için bence donanım olarakda sizi daha fazla hangisi mutlu edecekse onu alın.
İnsignia da cosmo Latitude de execituve donanımı karşılaştırırsak

Latitude de artıları

Bose ses sistemi

Masajlı sürücü koltuğu

Anahtarsız giriş Çalıştırma

Tüm execituve versiyonlarda standart olarak navigasyon sunuluyor insigniada tüm cosmolarda yok

insignianın artıları

Recore koltuk opsiyonlu araçlarda koltuk soğutma var

birde o kadar övdüler AFL farlı araçların aydınlatması belki daha iyi olabilir.

Aradaki 10 bin TL farkı da düşünmek lazım. Vadeliye konulduğu takdirde yılda ortalama 800 lira verse aracın 6 aylık bandrol masrafı demek.

Her ne kadar latitude 175 hp olsada şanzımandan dolayı ikisininde hızlanması çok yakın birbirine. Latitude BVA 6 ileri şanzıman kullanıyor. Bildiğim kadarıyla sorunsuz bir japon şanzımanı.

Bence sırf anahtarsız giriş özelliği için bile latitude denilebilir.

Anahtarsız giriş kullanışlı ve güzel bir özellik 1 yıl kadar clio 4 aracımda kullandım ve sonra kullandığım araçlarda çok aradığım bir özellik oldu. Özellikle elimde poşet paket vs olduğunda bagajı açmak için poşetleri bırakıp aracın kilidini açıp o şekilde bagajı açmam gerekiyor ama anahtarsız girişte bagaj kapağının kilidine açmak için hamle yaptığınızda aracın kilitleri açılıyor.

Şimdiden hayırlı olsun umarım bir nebze de olsa yardımcı olabilmişimdir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Latitude biraz sıkıntılıymış, sorgulama öyle diyor. Insignia olacak sanırım...



Ü
8 yıl
Onbaşı

Latitude daha ferah daha güçlü ve konforlu daha çok donanım sunan bir otomobil ve 2.el fiyatlarında f/p olarak bence çok iyi. Uzun süre kullanacaksanız tercih ediniz. Renault'a alışkın olduğunuz için sıkıntı yaşamazsınız. Bakımları makul , sıkıntısı az bir araç. Ancak gerçekten yol tutuşu ve direksiyonu biraz standard altında. çok zorlamıyorsanız sorun yok bence...

İnsignia ise 2.eli daha kuvvetli yol tutuşu daha iyi bir otomobil. Alıcı bulmak daha kolay. Daha tok bir duruşu var.

uzun vade kullanacaksanız Latitude derim.



M
8 yıl
Binbaşı

Latitutenin yol tutuşu hakkında bir kaç konu vardı forumda çok kolay savrulduğunu duymustum birde 3-4 sene üretilmiş ve piyasadan kalkmis bir araç alacağıma 8 senedir aynı kasasını koruyan ufak makyajlar dışında kasa deistirmeyen insigniayı alırdım.

Bütce nedir belki altarnetif baska araclarda bulunabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Yarbay

latitud dan uzak durun bence ben çok şikayet okudum opeller de çok arıza ışığı yakıyor cidden bıktırıyor muhalefet olmak isteyen opel astra fun cluplerine üye olsun sonra 1 ay sonra haklı olduğumu görecek bu sorun değilse insignie cidden çok güzel araba ben çok araştırdım d sınıfı araba benim favorim mondeo yol tutuşuna bayılıyorum yoldan çıkaramıyorum arabayı inanılmaz güven veriyor motor sesi gidişi birden tork patlama yaşaması harika renault daha az yapıştırıyor



2
8 yıl
Yarbay

1.5 dci 110 hp 2012 latitudemiz var. 2013 de 59bin km de aldik suan 100bin kmde.

Aracin onude arkasida cok genis ferah rahat ve bizde bulunan acik renk dosemeden dolayi ic acici biortami var. arka koltuklar biraz daha yuksege konumlandirilmis. Arkadan oturanlar gomulmuyor tavani basik degil baymiyo kimseyi. Arka diz mesafesi cok iyi. Malzeme kalitesi ne cok iyi ne cok kotu. Torpido kapi icleri(cam kontrol dugmelerinden sonraki bolum) sert plastikten. Aracin suspansiyonlari sert ve bozuk yolda rahatsiz etmeyecek trim sesleri oluyor.

Konsol cok sade ve bi okadarda hos tasarlanmis.

Bagaj hacmi gayet makul.

Arka kisimda saft tuneli cok yuksek degil sadece bi cikinti tumsek gibi duruyor rahatsiz etmiyor.

Insignia kullanmadim sadece inceledim. Oda o kadar detayli degil.

Arka yasam alani latitude ile kiyaslanmaz. Diz mesafesi latitude gibi fazla degil arka koltuklar asagiya konumlanmis tavan basik yan camlar ufaliyo arkaya dogru. Arka kisim latitude kadar rahat ve ferah degil.

Orta konsol. Latitudenin aksine tus bollugu var. bu kimisinin hosuna gider kimisinin hosuna gitmez.

Dis tasarima gelince makyajsiz insignialar benim daha cok hosuma gidiyor.

Ben su yada bu demiyorum ikisindede gorduklerimi soyluyorum. Karar size kalmis.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar öncelikle fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Insignia'yı artı ve eksileriyle biliyorum, zaten sahip olduğum bir araç; eşim kullanıyor. Alırsam bu Insignia da benim olacak.

Latitude'un iç mekanını da çok iyi biliyorum; malzemeler zaten benim Megane ST ile benzer; genişliği ise sınıf lideri. Bu konularda endişem yok; Latitude ile ilgili endişelerim süspansiyondan kaynaklanıyor. Ayrıca BVA şanzıman tork konvertörlü şanzımana göre bir dezavantaj.

Mondeo benim de çok beğendiğim bir araç; açıkçası farklılık her zaman tercihim olmuştur, evde 2 Insignia olacağına 1'inin Mondeo olmasını çok isterim ama düşük km 2.0 litre dizel Mondeo bulmak çok zor. Neden bilmiyorum ama ilanlarda bulduğum Mondeo'ların çoğu hileli (km düşürülmüş, aracın 3.sahibi ama ilk sahibiyim diyor vs vs) verilmiş ya da km'leri çok çok yüksek. Eğer kafama yatan bir Mondeo ilanına denk gelirsem kesinlikle düşünürüm.

Bunların dışında 2.0 litre dizel, tork konvertörlü otomatik vites, 60.000 km altı ve uygun fiyatlı tüm D segmenti araçlara bakıyorum. İlan arama kriterlerim bu şekilde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Binbaşı

M
8 yıl
Yarbay

Üçüde iyi bildiğim arabalar. Latitude'yi boşver. 175 beygir ama ağırkanlı bir şanzımanı var, atik bir araba değil. Onun haricinde konfor, iç mekan, karakter, malzeme vb bir çok noktada MST'ye benzer bir otomobil. Latitude'yi boşver değişiklik iyidir. İnsignia ıysa zaten çok iyi biliyormuşsun. Bir aileye bir tane insignia yeter.

Bu üçü arasında mondeo tdci selective derim. Onuda düşük kilometrede bulmak zor tabi. Ben alternatif olarak 2009 model mercedes c180 fascination komp. alıp LPG taktırmanı önerebilirim. 75-80 bin bandında boyasız ve 100 km dolaylarında bir araç alabilirsin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.