Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
1930
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Insignia Hakkında
D
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, 1.6 turbo benzinli bir Insignia almayı düşünüyorum. Pek çok konu okudum, ancak birbirine tamamen zıt görüşlerde okudum, doğruluğundan emin olamadığım şeyler de okudum. Bu yüzden aracı kullanan sizlere danışmak istedim. Bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.
1- Aracı yüzde 90 şehir içi kullanmayı düşünüyorum, normal sakın kullanımda yakıt ortalaması ne kadar olur?
2- LPG takınca subap sorunu kesin yaşanacak mı?
3- 1.6 turbo benzinli yerine 1.4 turbo benzinli daha mı mantıklı?
Şu an aklıma gelmeyen sorularda var, konunun akışına göre onları da yazacağım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defkhan3459 -- 2 Ocak 2018; 13:52:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: obyzr

Sıkboğaz ediyorsam kusura bakmayın, forumdaki konu nedense görünmüyor. Filtreleme yapınca görünüyor sadece. Bu aracı alacağım nasipse, kafama koydum, ancak hakkında pek bilgim yok, kronik bir arızası var mıdır? Bazı okuduğum yazılarda çok eleştiriyor, bir sürü arıza sayıyorlar ancak bunların gerçek mi on yargı mı olduğunu anlayamıyorum. Örneğin Megane 2yi de çok eleştiriyorlardı ama iki yılda "enjektör kontrol ettir" dışında hiç arıza vermedi. O arıza da yakıt aldığım istasyonu değişince bir daha çıkmadı. Acaba Insignia da yine bu şekilde özensiz kullanılınca mı arıza veriyor, yoksa ufak tefek sorunları olan bir araba mı?

Ben de 100.000 km Renault Megane 3 ST kullandım. Bence ithal Renault'lar Opel'lerden daha sorunsuz. Zaten ADAC gibi sorunsuzluk istatistikleri yayınlayan kuruluşların listelerinde de Renault gayet iyi dereceler alıyor.

Insignia daha sorunlu bir otomobil ama sorunlar öyle büyük sorunlar olmuyor, genelde cüzzi rakamlara çözülebilen ufak tefek problemler oluyor. Eşimde de Insignia var, 2011 model ve 100k'yi devirdik. Yanlış hatırlamıyorsam bugüne kadar 5 civarında arıza çıktı ancak hepsi de 50-150 lira aralığında ve 1 saat içinde çözülen, yolda bırakmayan basit sorunlardı. Forumunu da uzun süredir takip ederim, genelde sorunlar bu ölçekte. Bir de çok sık elektronik arızası verir, bu arızalar da genelde kendinden kaybolur.

Insignia asla sorunsuz bir otomobil değildir, aksini kimse iddia etmesin. Ama sorunları genelde çözümü kolay, baş ağrıtmayan ve düşük maliyetli sorunlardır. Hatta öyle ki, yanılmıyorsam 2009 ya da 2010'da "en kaliteli otomobil" gibi bir ödül almıştı. (Bu tür ödüller genelde Avrupa genelindeki yetkili servis ve ADAC gibi kurumsal servislerin sağladığı istatistiklere göre verilir.)

Şöyle bir link buldum :http://otomobil.haber3.com/opel-insigniaya-iki-kalite-odulu-haberi-2872.htm





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 16 Ocak 2018; 15:44:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.