Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
570
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İnsanlar arabanın parasını çıkaramıyor
E
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kurumsal Firmada, Sabah 9 akşam 6 çalışan biri zaten genelde servis kullanıyor. Anca haftasonu aktif araç sürer.

Soruyorum size sadece haftasonu 200-300 km yol yapmak için arabaya çok para vermeye degermi ?

Araba durdugu yerde para yiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

E
5 yıl
Yarbay

zevk bu araba zaten başlı başına maliyet

Kapıda arabanın yatması büyük imkan gece 5 de canın sıkıldı mı çık dolaş müzik dinle

Ben taksiye binince geriliyorum toplu taşıma kullansan dert tıkış tıkış başına ne geleceği belli değil

Şahsi araç gibisi yok





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 9 Eylül 2019; 22:17:31 >

R
5 yıl
Teğmen

Hocam teoride doğru da. Pratikte pek öyle olmuyor.

Memur bir ailenin çocuğuyum yani aile aracımız ben çocukken hiç olmadı. 19 yaşındaydım abim bir araba aldı onunla tanıştık ilk.

Ankarada ocak şubat gibi - 14 - 15 derecede çok dolmuş otobüs bekledik. Otobüs doludur suratına baka baka gider almaz seni. Akşam vakti birde 15 20 dk arkadan geleni bekle.

Otobüse binerdik sıkış sıkış. Bir yere gideceksin gezmeye o civarda hangi otobüs geçiyorsa onun belli bir miktar çevresini gezebilirsin. 4 kişi Seyehat edemezsin. Bugün 4 kişi İzmir Ankara yapsa git gel 110x8 880 lira sadece otobüs parası. Dolmuşu taksisi 1000TL. Ortalama bir araç max 500 TLye git gel yapar.

Çocuğun hastalanır eşden dosttan araba dilen. Çene yapar birde. Eşi dostu ara alabilir misin hastaneye gidebilir miyiz diye çene çekersin. Misafirliğe çağırılırsın son otobüs 11dedir. Sohbetin en koyu yerinde kalkarsın.

Dolmuşçu maganda gibi kullanır. Acelen olur müşteri yok diye 30la gider. Yarım saatlik yolu dolmuşcunun keyfi yüzünden 1 saatte gidersin. Sınava gidemezsin. Şoför sert kalkar Çoluk çocuk sağa sola saçılır... Uzaaaar gider bu rezillik :)

1.5 yıldır arabam var 15bin km yapmışım. Onun da zaten 4 5 kere Ankara İzmir git gel 7 8 bini öyle. 1.5 yılda 7 8 bin anca kullanmışım. Teoride dediğiniz doğru ama acil bir ihtiyaç anında kapının önünde hazır bir araç insana güven veriyor.

Malesef bizim ülkemizde kimse ihtiyacına göre ya da ihtiyaç adetine göre araba almadığı için fiyatlar da saçma sapan artıyor. 2.el de uçuyor. Güzelim arabalar da tutmuyor vs vs vs :) araba artık ihtiyaç. Kabul etsek de etmesek de. Araba ihtiyaç. Pahalı araba lüks ihtiyaç.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Teğmen

Hacı Murat’ın olsun ama yine de kendine ait araban olsun. Kışın buz gibi havada kaç kere durakta 40 dakika otobüs-dolmuş beklediğimi bilirim. Ayrıca dünyanın binbir türlü hali var. Hastalık, cenaze oluyor arabasız elin kolun bağlı kalıyorsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Yüzbaşı

Bir kez çocuğum ateşlenme vb bir durum yaşadı.Atladım arabama bir kaç dakikaya acildeydim.Sırf o anın hatrına bile arabamı ömür boyu saklarım.İşyerimle evim arası max 500 metredir.yürüyerek işe gidip geliyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.