Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
386
Cevap
14480
Tıklama
46
Öne Çıkarma
Cevap: İnsan vücudunun rastgele oluşma ihtimali? (5. sayfa)
M
5 yıl
Binbaşı

Yaratan bizi ne mükemmel yaratmış, nasıl kusursuz yaratmış, böyle mithiş canlılar tesadüfen oluşabilir mi tövbe tövbe...hiç düşünmeye araştırmaya gerek yok, bilim falan fasa fiso, biyoloji evrim alayı yalan bunların, sakın bunlara inanmayın yoksa cehenneme gidersiniz..bu arada korona ilacını da imamlar buldu ama söylemiyorlar...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Quantum Limit

Evrim falan bunlar en basitlerinden. Bir de büyük patlamadan önceki VE SONRAKİ yersizlik (kuantum dolanıklık) ve süperpozisyon ilkesini anlasanız, zaten anında ATEİST olurdunuz HEPİNİZ

Kendinizi küçük çocuklar gibi kandırıyorsunuz. BURADA dini tartışmak YASAKTIR.

Bilimde ise dine ve inançlara yer YOKTUR, bir olgu ya kabul görür yada red.
Bilimin ucu bucağı yoktur. Bilim sonsuzdur. Sonsuzun yaninda bugün insanlığın bildiği ise sıfır sayılır.
Ayrıca geçmişte ve günümüzde bilim insanı olupta yaratıcı ya inananlar vardır.
Bilim insanları dini pek tartışma konusu yapmazlar. Ama amacı başka olanlar her fırsatta bunu yapıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Q
5 yıl
Yüzbaşı

Bilim uçsuz değildir, fiziğin de bir sınırı var ve bazı şeyler çoktan kanıtlandı Yarın bir ara paylaşırım



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @halil altın
A
5 yıl
Er

3-4 milyar yılı ufkun almaya başlayınca anlıyorsun rasgele mi değil mi olduğunu.



X
5 yıl
Çavuş

Şaka mısınız beyler :D her şey bir anda oldu diyen mi var ? Bu arada organları bir birine bağlamak ile kasıt ne? Can dediğin şey ne ? Hayat için sadece organik materyallere mi ihtiyaç var ? mekanik bir vücut ve yapay zeka ile hayat bulamaz mı ? Kolaya kaçan bizler miyiz ?Herşey bir anda oldu bitti diyenler sizlersiniz hatta dünyada 5 bin yaşında felan öküzün boynuzları üstünde duruyor hatta.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
5 yıl
Yüzbaşı

Nasıl bir mantık hatasıyla dusundugunu sana su ornekle aciklayayim.

Gecenlerde ankaraya gittim normalde alakam yok ankarayla. Metroya bindim tam , kac sene onceki liseden arkadasimla karsilastim. Kendisiyle zonguldakta okuduk, arkadasta ankarali degil uni yi orda okuyor. Olabilir degil mi , denk gelmis iste dusuk ihtimalde olsa. Peki senin mantiginla dusunelim simdi. Koskoca yil 365 gun. Her gun bilmem kac saat kac dakika kac saniye vs. Tam benim o an metroda olmam ve onunda tam o anda orda ihtimali milyonda bir. Boyle bisey mumkun olamaz , bu denk gelmede bi kelam olmali. Biri bizi bulusturdu. Bi anlami olmali. Yoksa ben ankaraya gelecemde , oda tam o esnada metroda olacakta vs hemfe koskoca ankarada. İmkansiz.

degil iste. Tamamen tesaduf. Siz sadece suan gerceklesen ihtimallerden dolayi boyle dusunuyorsunuz halbuki gerceklesmemis milyonlarca trilyonlarca ihtimal var. Ama gerceklesmedikleri icin kimse bunu dusunmuyor. Olay bu kadar basit. Tersten dusunuyorsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
5 yıl
Binbaşı

Yine cahilik paçalardan akmış. Bunların zihniyete göre dünya, evrenin merkezi, insanlar 5000 yıl önce dünyaya geldi. Bilim evren genişliyor diyor bunlar biz zaten biliyorduk diyor, bilim yanılmış olabilir diyor, bunlar biz demiştik diyor hahah :D . Sabah akşam sövdükleri ecnebi bilim adamları olmasa halen eşşekle seyahat edeceklerini bile bile yine sövüyorlar. Dünyanın en bencil, cahil insanları.



X
5 yıl
Teğmen

dünyadaki milyarlarca canlı türü içinde akıl sahibi olan tek varlığın insan olması bir yaratıcının varlığına basit bir kanıtıdır. örneğin 3 milyar canlı türü olsa dünyada oran olarak 3 milyarda 1 oran gerçekleşmiş oluyor. böyle bir orana tesadüf diyebilmek mümkün değildir. aslında yaratanın varlığını görmek için milyon tane delil vardır . öyle 10 tane 20 tane değil milyon tane .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay

İhtimal olabilir. Çünkü çok kusurlu...

Sakat doğumları ne ile açıklıyorsunuz?



G
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: xmuratbeyx

dünyadaki milyarlarca canlı türü içinde akıl sahibi olan tek varlığın insan olması bir yaratıcının varlığına basit bir kanıtıdır. örneğin 3 milyar canlı türü olsa dünyada oran olarak 3 milyarda 1 oran gerçekleşmiş oluyor. böyle bir orana tesadüf diyebilmek mümkün değildir. aslında yaratanın varlığını görmek için milyon tane delil vardır . öyle 10 tane 20 tane değil milyon tane .
Yaratan bir şeye ihtiyaç duyar mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
5 yıl
Teğmen

bunu yaratan bilir . ben onun adına vardır yada yoktur diyemem .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kırılanhayaller
V
5 yıl
Binbaşı

La ilahe illallah



C
5 yıl
Yüzbaşı

yok öyle birşey ya. evrim var ama hiçbirşey rastgele değil abi. bir düzen var ve bu evrendeki herşey ona göre yol alıyor.



M
5 yıl
Onbaşı

H
5 yıl
Yarbay

Evrim bunu en mantıklı, doğru ve aynı zamanda en bilimsel şekilde açıklar. Eğer aksi olsaydı, bu rastgele oluşmayan organizmayı tasarlayan güç, mevcut bilgisini ve zakasını nereden almıştır? Veya nasıl kazanmıştır? Sorusunu cevaplamak zorunda olacaktık.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Er

İnanmak için iyi niyet,samimiyet,saf bir kalb lazım,tüm gerçekleri önüne sersen birileri yine önyargılarına esir olup inkar ediyorlar..elinde sabah akşam oynadığın telefon elementlerin biraraya gelmesiyle mi tesadüfen mi oluştu yoksa bir mühendisin tasarımı mı,hatta geçin telefonu topraktaki demir elementleri milyonlarca yıl kalsa bir çivi oluşturabilirmi.basit çivi dahi bir aklın tasarımı.mükemmel canlı organizma nasıl tesadüfen oluşabilir onunda tasarlayan bir yaratıcı var,oda Allahu Teala bunu kabul etmek bu kadar zormu,mantığınızı devreye alsanız sizi yaratıcıya götürür ancak siz mantığınızı isteyerek devre dışı bırakmış ve önyargılarınızda bocalıyorsunuz..aklını kullanan insan için binlerce ibret var,yeterli aklı özgür bırakın...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi söylemezoğlu -- 20 Aralık 2020; 8:42:56 >

K
5 yıl
Yarbay

Ben teoriye değil pratiğe bakarım. "Aslında şu şöyle demek istiyor, bu böyle anlaşılmıştır."larla ilgilenmem. İnsanlar ne anlıyor, nasıl yaşıyor, nasıl savunuyor ona bakarım.
Adam diyor ki işte tavuk var yumurtluyor, ben de o yumurtayı alıyorum yiyorum. Bu nimet benim için yaratılmıştır diyor. İşte ağaçtan elmayı koparıyorum yiyorum, bu benim için yaratılmış. Koyun, inek, tavuk, balık vs vs bunların etinden sütünden yararlanıyorum bunlar benim için yaratılmış. Su içiyorum, nefes alıyorum, bu gezegende yaşıyorum bunlar benim için yaratılmış vs vs.
Yahu tavuk yumurtluyor da tavuk sen onun yavrusunu zorla al, pişir ye diye mi yumurtluyor? Tavuk kendisini insan denen varlık kessin tüylerini yolsun satsın, pişirsin yesin diye mi yaşıyor? İnek sen onun sütünü sömür diye mi süt veriyor? Ya da canını o yüzden mi veriyor? Ağaç, dur şu insanoğlu gelsin koparsın yesin diye mi düşünüp meyve veriyor? Koskoca gezegen sırf insanoğlu yaşasın diye var demek komedi. Kaldı ki gezegenimiz bilinen evrenin içindeki bir toz zerresi kadar bile yer kaplamıyor, hacimsiz nokta gibi. Ya bunlar çok komik fikirler, forumda din tartışmalarında ve kurban tartışmalarınds görüyordum bunları.
Bazı şeyleri açıklığa kavuşturalım. İnsanoğlu olmasaydı tavuk ya da diğer beslenmek için endüstürisini kurduğumuz canlılar belki bugünkü seviyede olmayacaktı ama yine yaşamaya devam edecekti. İnek yine süt vermeye, ağaçlar yine meyve vermeye devam edecekti. Dünya dönmeye ve evren yine var olmaya devam edecekti. İnsanoğlu yokken de evren vardı, gezegenimiz vardı. O olmadan da devam edebilir, edecektir. İnsanoğlunun var oluşunda geçen süre, evrenin ömrünün varlığı içinde bir kıvılcım kadar etmez. Dünya denen gezegen belki evrendeki kentilyonlarca gezegenden sadece biridir. Yani böyle bir gerçeklik varken o bizim için yaratıldı, şu bizim için yaratıldı diyebilmek kibirdir. Kibrin hası budur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @halil altın
K
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: karberion

özellikle yazdım ama neyse artık. çok uzatmaya gerek yok. ben elhamdülillah müslümanım, allahü tealanın zati ve subuti sıfatlarını biliyorum. eğer sen bilmiyorsan bakabilirsin. onlara iman edince zaten bu tür sorular bitiyor.
Allah'ın zati ve subuti sıfatları içerisinde arkadaşın yönlendirdiği soruya cevap yok sadece kabuller var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Çavuş

Lan bide mantıklı şekilde evrimi anlatanlar var. Hemşerim bu adamlara mantık işlermi ya, adam 2 dinci yutup kanalı izleyip burda ahkam kesiyor saçma sapan argümanlarla. He deyip geçmek lazım



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.