Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
52
Cevap
2091
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: İnşa halindeki Akkuyu Nükleer Santrali için hasar açıklaması yapıldı (3. sayfa)
A
2 yıl
Yarbay

boş konuşan sensin her zaman ki gibi , Alo , ben Alfa-x geldim

sen bunu heykel anlaşmalarıyla karıştırıyorsun , rusya yapana kadar kim yapmaya yanaştı da yaptırılmadı

ne güney kore ne japonya nede diğer avrupa ülkeleri parası verildiği halde yapmadı , boş boş salla sen


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cocainbar
A
2 yıl
Yarbay

tünel yapma çökebilir riski karşılayabilirmisin ,marmarayı kapat su basabilir zarar olursa sen bunu karşılayabilirmisin , baraj yapma yıkılabilir , o yüzden heceleyerek şartnameyi bir daha oku , sonra yapının risk raporuna göre mühendislerce yapıldığını projesinin ona göre hazırlandığını unutma kafan beton olabilir ama ileriye dönük teknlojilere yatırım yapmazsan o da dağılabilir ,eski el freni kafası ile konuşmaya devam ediyorsun deprem ülkesi japonya da 33 tane nükleer reaktör var sen 3 tanesine karşısın , üstelik japonyanın sahip olduklarının %90 ı 1. nesil fukişimayı bile ömrü dolmasına rağmen kaç sene kullanımını uzattılar

bize yapılan son nesil en güvenlisi ama sen bunu 1.nesil çernobil ile kıyaslayıp zamanın bakanı çay içti birşey olmaz dedi diyebiliyorsun kafan beton olabilir ama internet var bilimsel makale oku biraz

inşaat alanından diğer tüm faaliyetler bizim personelle beraber yürütülüyor komşumun çocuğu orada yaptı stajını ama nefretinden kör olmuşsun fransa da 58 güney kore de 24 reaktör var

ufacık isveç de 7 ingiltere de 15 tane var

bu tablo 2020 den belki bilimsel birşeyler öğrenmene yardımcı olur ..

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @firat_kilic
F
2 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >


https://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=127943




Maraş’ın Pazarcık ilçesinde dün 04.17’de gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin ardından açıklama yapan Rusya devletine ait nükleer enerji şirketi ROSATOM, inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nde deprem nedeniyle hasar meydana gelmediğini duyurdu. Uzmanlar ise deprem bölgesindeki termik santrallerle birlikte Akkuyu Nükleer Santrali’nin de denetimden geçmesi gerektiğini belirtiyor.

2023’te faaliyete geçeceği açıklanan Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali, tamamlanırsa Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olacak. Yapımı 12 yıldır devam eden santral inşaatında yaklaşık 25 bin kişi çalışıyor.
6 Şubat günü Maraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremden sonra bir açıklama yapan ROSATOM, inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali projesinde deprem nedeniyle herhangi bir hasar olmadığını ifade etti: “Uzmanlarımız sahamızda bulunan bina, ekipman ve vinçlerde bir hasar tespit etmemiştir. Sahada inşaat ve montaj çalışmaları devam etmektedir.”
Uzmanlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri ise nükleer santral inşaatının denetimden geçirilmesi gerektiğini ve hatta bu depremin nükleer santral projesinin gerekliliğini yeniden gözden geçirmek için bir uyarı niteliği taşıdığını söylüyor.
‘Bağımsız denetim yapılmalı’
Ekosfer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Gürbüz, başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de nükleer santral yapım sürecinin bağımsız denetim kuruluşları tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor:


quote:

Akkuyu Nükleer Santrali’nin kesinlikle bağımsız bir denetime ihtiyacı var, inşaat sürecinde yaşanan birçok olay bize denetim eksikliğini zaten gösterdi. Örneğin birkaç yıl önce, inşaat sırasında bir çatlak oluştuğunu biz üç ay sonra bir gazeteden öğrendik. Başından beri en büyük sorunumuz bu; bizim her türlü şüphe ve iddiamıza ROSATOM (nükleer santralin sahibi Rus şirket) yanıt veriyor, Enerji Bakanlığı adına bile onlar konuştular, bu baştan aşağı yanlış. Tüm dünyada bağımsız denetleme kurumları vardır.
İnşaat başladığında bu sorumluluk TAEK’te gibi görünüyordu ama 2018’de TAEK lağvedilerek Nükleer Düzenleme Kurumu adında yeni bir yapı kuruldu, fakat bu kurum ancak 2022’de yasal zemine kavuştu. Yani inşaat sürerken neredeyse dört senelik süreçte denetim işinin yasal bir muhatabı bile yoktu. Dünyada nükleer santrallerin bağımsız denetiminin pek çok örneği var. Mesela Finlandiya’da Olkiluoto 3 reaktörünün denetimi yapıldığında bu reaktörün yapımı yıllarca gecikti, çünkü denetimi yapan bağımsız kurum hatalar buldu ve neredeyse reaktörü yeniden yaptırdı.
>‘Santrali inşa eden Rus şirketin deprem deneyimi yok’
Maraş merkezli depremlerin Akkuyu’daki nükleer santral inşaatının yeniden gözden geçirilmesi ihtiyacını ortaya çıkardığını söyleyen Gürbüz, santrali yapan Rus şirketin depremle ilgili deneyiminin de olmadığını ifade ediyor:
quote:

Çok aktif olduğu düşünülmeyen ve tehlikesi küçümsenen Akkuyu’nun altından Akdeniz’e uzanan hattın daha aktif ve tehlikeli olabileceği, deprem uzmanlarının yorumlarından anlaşılıyor. Biz aslında bunun bir tehlike olduğunu söylüyorduk. Son depremler gösteriyor ki kaygılanmakta haklıymışız ve o bölgenin deprem riski çok iyi analiz edilmemiş. Rus şirketinin ise deprem deneyimi çok az, dünya çapında yaptığı reaktörlere baktığımızda büyük deprem yaşamamış olduğu görülüyor. Rus şirketi bize hâlâ mühendislik verileriyle yanıt veriyor; binaların şiddetli bir depreme dayanıklı olduğunu söylüyor. Ama mesele şu: Nükleer santral binadan, duvardan oluşan bir yapı değil, içinde insanlar var. Çok şiddetli bir deprem olduğunda o personel nasıl davranacak?
>‘Türkiye deprem bölgesine yakın bir yerde nükleer santral kurmak zorunda değil’
Gürbüz, şiddetli bir depremin santral binalarından çok, elektrik hatlarına zarar vererek kazaya yol açabileceğini ifade ediyor:
quote:

Nükleer santral kazalarının birçoğu santrale giden elektriğin kesilmesi nedeniyle gerçekleşir. Büyük bir deprem olduğunda nükleer reaktörün bulunduğu binanın sağlam kalması önemli değil, oraya giden elektrik hatları kaç şiddetinde bir depreme dayanacak şekilde inşa edildi, bu önemlidir. Sadece binayla ilgili, beton kalitesiyle ilgili duruma bakmıyoruz, pek çok olaylar zincirini dikkate alıyoruz.
Mesela Fukuşima olana kadar kimse tsunaminin bir nükleer kazayı tetikleyeceğini düşünmüyordu. Kazalar zaten hep böyle olur. O bölgede ciddi bir deprem riski var, dolayısıyla fay hatlarının da yeniden analiz edilmesi gerekir ve bu bilgiyle, nükleer santralin olası deprem riskine uygun yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Türkiye deprem bölgesine yakın bir yerde nükleer santral kurmak zorunda değil. Elektriği daha ucuza, daha güvenli yollardan üretebilecek bir ülkeyiz, güneş, rüzgar gibi onlarca seçeneğimiz var. Neden Türkiye bu riski almak için bu kadar ısrar ediyor? Bu sorunun yanıtını hâlâ bilmiyoruz.
>‘Akkuyu deprem açısından nötr bir bölge değil’
Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Osman Koçak’a göre Maraş depremleri, Akkuyu’nun deprem açısından nötr bir bölge olmadığını gösterdi:


quote:

Nükleer santralin Maraş’taki depremin merkezine uzaklığı yaklaşık 400 kilometre. Bu mesafeden Akkuyu’da bir etki görünmemesi gayet doğal. Ama bu deprem bize başka bir şeyi gösteriyor. 70’lerde ilk yer tahsisinden beri Akkuyu’nun, deprem açısından nötr bölgelerden biri olduğu iddiası vardı fakat bu deprem bize Akkuyu’nun deprem açısından nötr bir bölge olmadığını gösteriyor. Naci Görür Hoca, Elazığ depreminden bu yana uyarıyor, bundan sonra sırada Hatay’ın olduğunu söylüyor. Maraş depremi Akkuyu’ya uzaktı ama deprem denizin içinde de olabilirdi, böyle bir olasılık bekleniyor zaten.
>‘Tsunami riski de hesap edilmeli’
Koçak, bölgede olası bir büyük depremin ardından ortaya çıkabilecek tsunaminin kaza riskini artırdığını, nitekim Japonya’nın Fukuşima kentinde Mart 2011’deki depremin ardından yaşanan tsunaminin büyük bir nükleer felakete yol açtığını ifade ediyor:
quote:

Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, 6 Şubat’ta yayınlanan röportajında Pazarcık depreminin ardından yapılan tsunami uyarısından bahsetti. Bu sefer gözle görülecek büyük bir deniz suyu hareketi olmadı ama Erdemli’de 13 cm, Magosa’da 17 cm, İskenderun’da 13 cm dalga tespit edildi. Olası bir büyük depremin deniz kıyısında gerçekleşmesi durumunda meydana gelecek tsunami olasılığı zayıf bir olasılık değil ve nükleer santral açısından büyük risktir. Benzeri Fukuşima’da yaşandı, orada tsunamiye karşı inşa edilen duvarın yüksekliği 10 metreydi, önlemeye yetmedi ve nükleer bir felaket yaşandı. Bunlar olasılıktır fakat gerçekleşmesi halinde yaşanacak felaket karşılanamaz boyutta olacaktır. Fukuşima’da reaktörü soğutmak için kullandıkları radyoaktif suyu ne yapacaklarını bilemediler, sonunda okyanusun dibine vermeye başladılar. Burası da Büyük Okyanus değil, Doğu Akdeniz, hacmi belli… Böylesi bir radyoaktif felaketle değil Türkiye, bölgedeki ülkeler baş edemez. Sadece siyasi iktidarın değil, önümüzdeki seçimler sonucunda iktidara gelmesi muhtemel muhalefetin de Türkiye’nin hiçbir şekilde ihtiyacı olmayan bu nükleer santralin yapımını durdurmasını ve nükleer santral projelerini iptal etmelerini bekliyoruz.
>‘Santralin inşaat sahasında denetim işlemi gerçekleşmedi’


Devrimci Yapı İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası Başkanı Özgür Karabulut ise Akkuyu’daki nükleer santral inşaatında çalışan sendika üyesi işçilerden aldıkları bilgiye göre Maraş depremlerinin ardından inşaat sahasında bir denetim işlemi gerçekleşmediğini söylüyor:
quote:

Üretim faaliyetinin durdurulup kontrol yapılması gerekir. Daha inşaat aşamasında zeminde çatlaklar vardı ve bu çatlakları normal bir inşaatın çatlaklarını kapatır gibi ilkel yöntemlerle onardıklarını biliyoruz. Bu kadar şiddetli bir depremde yeni çatlaklar da oluşmuş olabilir, acilen kontrol edilmesi gerekir.
>Karabulut ayrıca, santral şantiyesinde çalışan 1000’in üzerindeki işçinin yardım faaliyetlerine katılmak için deprem bölgesine hareket ettiğini söyledi.


https://gazetekarinca.com/akkuyu-nukleer-santrali-projesi-olasi-bir-buyuk-depreme-hazir-mi/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
2 yıl
Binbaşı

"Akkuyu Nükleer Güç Santrali tamamlandığında Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olacak."

Haberde yazılanları araştırsaydınız. TR1 ve TR2 reaktörleri mevcut ülkemizde azıcık araştırsaydınız.




F
2 yıl
Yarbay

A
2 yıl
Yarbay

vizyon diyincede kızıyorsun , "sen ne saçmalıyorsun " ,sallayan sensin veriler tabloda

Atatürk havalimanı şehrin içinde ve dakika başı şehir üstünde uçak iniş kalkışı , büyümeye müsait olmayan alanda ,getirdiği trafikte cabası , ufacık yeri koskaca İstanbul Havalimanıyla karşılaştırmana ne denir ki?

artık avrupayı geçti abd deki havalimanlarıyla yarışıyor ,

tabloya iyi bak Dünyadaki sıralaması 2019 da 19. luktan geçen yıl 2022 de 7.liğe çıkmış ,

Ocak 2023 de Dünya da 3.lüğe çıkmış şimdi bu veriler üstüne susacakmısın ??

"In the top 10 busiest airports globally, Istanbul is the airport which has had the biggest increase in capacity this month compared to last month with an increase of 4% and moving up 3 places to 7th." İstanbul Havalimanı satırını iyi okuyalım , metrosunuda hizmete açtı Ulaştırma Bakanlığı


sen tabii pandemi öncesi döneme eşdeğer dönem gelmediğinden 68 milyon yolcuyu geçsin diyorsun , ama veriler ortada pandemi öncesine göre %6 DÜ:EN trafiğe rağmen 2022 yi 64.3 milyonla avrupada 1. Tamamladı , son linkte ve resimde veriler var Londrayı da geçti

Atatürk havalimanı en yoğun döneminde bile ne amsterdamı , ne de frankfurtu geçebilmiş parisin ,amsterdamın,frankfurtun gerisinde yani bırak dünyayı avrupada bile en fazla 5. olabilmiş ,londra birinci

ama İstanbul havalimanı bu yıl ocak ta dünya 3. lüğüne çıktı ,avrupada ingiltereden sonra 2. ve Atatürk havalimanın geçemediği amsterdam paris frankfurtun açık ara önünde


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Link:

https://www.oag.com/busiest-airports-world


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Link: 2022 de yolcu sayısına göre londrayıda geçmiş

https://www.internationalairportreview.com/news/182848/european-airports-passenger-traffic/




Bu mesajda bahsedilenler: @ratsx
A
2 yıl
Yarbay

şimdiden onlarca kişi nükleer santral işletme eğitimi aldı Rusya da , hala nükleerin ne için alındığını anlamamışsın

elektrik satın almak için alınacak olsa neden bunca yıldır nükleer enerji santrali için uğraşalım 1956 dan beri bu teknolojiyi alamıyoruz önceden güç yoktu şimdi güç var ama veren yok çünkü bir üst lige çıkacak Türkiye

f35 parası ödendi neden vermiyor abd ?? çünkü Türkiye kopyalamanın ötesinde daha iyisini yapabiliyor son teknolojisini vermedi , Türkiyenin nükleer santral geçmişini araştırmadığından burada boş beleş salla

kim veriyor teknolojiyi avrupa abd zaten vermedi G.Kore niyetlendi kulağını çektiler , japonlar gibi

Rusya yapmasaydı diğer santraller için Kore yine gelmeyecekti

nükleer teknoloji artık ülkemde cevapsız soru yokda yine abd ile istekleriniz aynı ..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cocainbar
A
2 yıl
Yarbay

haberlerde verdi , verdi de Devlet onarıma başladı Pazar günü açmayı planlıyorlar ,

İstanbul havalimanını yapan firma İGA çalışmalara başlamış Bin Ali Yıldırım açıkladı ama imamoğlu gibi gılınçtar da böyle bir zamanda Hatay havaalanını onarıyoruz diye paylaşım yapıyor hani gün birlik günüydü birde bu yalanlarla mı uğraşılacak , metroya konun buna da konun yeterki Hatay havalimanı açılsın insanlara yardım gitsin tamam İGA değil siz yaptınız

pist onarımları da deprem olmasa bile yapılıyor yakın illerdeki havalimanları da faal

Türkiye 3mt kaymış diyor uzmanlar , demiryolu ne hale gelmiş , sanki faysız yer mi var , levhanın kırılmayacağı yer var da ??

enerjide açığa çıkmış bitmiş artık ne nükleer için ne havalimanı için tehlike kalmadı uzmanlara göre ..





< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



https://www.ensonhaber.com/gundem/kemal-kilicdaroglu-hatay-havalimanini-onariyoruz-gelsin-tutuklasinlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 9 Şubat 2023; 0:29:15 >


Bu mesajda bahsedilenler: @firat_kilic
F
2 yıl
Yarbay

(JMO=Jeoloji Mühendisleri Odası)

https://www.jmo.org.tr/resimler/ekler/f187c8bc462403c_ek.pdf?dergi=HABER%20B%DCLTEN%DD


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



Bu arada hatay'ın geçmiş depremlerini inceledim m.ö.2100 - ms 1900 (sanırım 1600e kadar olanı yazılı yukarıdaki dogrulukpayından aldım grafigini)
roma rakamı ile X=10, IX=9...

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
XI şiddetinde deprem denmiş wikide. Hem de Tsunami de olmuş.





Mercalli şiddet ölçümü richter değil. Dikkat.


https://tr.wikipedia.org/wiki/Mercalli_%C5%9Fiddet_%C3%B6l%C3%A7e%C4%9Fi


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Ayrıca bakınız... TR/EN ve diğer olarak da bakınız.


https://tr.wikipedia.org/wiki/1222_K%C4%B1br%C4%B1s_depremi


https://tr.wikipedia.org/wiki/Helen_Yay%C4%B1





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 9 Şubat 2023; 5:4:22 >

A
2 yıl
Yarbay

Sen önce bir daha bak ne yazmışım bir daha oku anlayıp anlamadığını kontrol et sonra cevap yaz
rusya atıkları değil yakıt çubuklarını satıyor avrupaya ,avrupa rusyadan alıyor

Bolu tüneli için ecevit patates deposu yapalım dedi ,patates fabrikası değil :)) 2000 de ecevit dedi , Erdoğan açtı yazdım 2000 de açtı yazmadım yalan söyleme

Erdoğan 2007 de açtı daha hangi tarihte açıldığından haberin yok , inşaatı 1993 de başlamıştı ..




Bu mesajda bahsedilenler: @virtiöz
A
2 yıl
Yarbay

Daha tablo okumayı bilmiyorsun bilgi kirliliği yapıp yalan bilgi veren sensin

cevabın orada

2017 da Atatürk Havalimanı 64 milyon taşırken Paris 69 Milyon , Amsdterdam 68 Milyon taşımış Londra 72 milyon taşımış

2017 Atatürk Havaalanı 64 milyon ,Paris 69 Milyon
2022 İstanbul 64 Milyon , Paris 57,5 Milyon

sana göre en yoğun zamanda paris Atatürk Havaalanının gerisinde kalmış

Cevabı aldın hala yalan atmaya devam ediyorsun 2022 de pandemi mi vardı paris 2017 de 69 milyon 2022 de 57,5 milyon çin aylarca kapalıydı tüm avrupada 2022 uçuşları 2017 lerin gerisinde ama ne olmuş
Atatürk Havalimanının asla geçemediği Paris Amsterdam Frankfurt 2022 de İstanbul ile geçilmiş ,2023 Ocak ile Londra da geçilmiş Dünyanın en çok yolcu taşınan 3.Limanı olmuş


2023 Ocak ayında İstanbul londrayı da geçmiş Dünya 3. sü olmuş ,Atatürk Havalimanı kullanıldığı sürece avrupa da 5. likten öteye geçememiş

Gerçekler ortada şehrin içinde kaldı genişleyemediği için artık yetersizdi yarın İstanbul havalimanı da yetmez daha büyüğü yapılır boş boş atıyorsun başka birşey değil


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ratsx
A
2 yıl
Yarbay

Yani ruslar atom bombası yapmayıda öğretecek mi diyorsun :))

Sen de o şekilde anlaşma yaparsın , daha nükleer santral anlaşması yapamamışsın bugüne kadar , sen o maddeyi de eklersin


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cocainbar
T
2 yıl
Yarbay

diyorsunki onlarca kisi isletme egitimi aldi. akkuyuyu ruslar isletecek. peki bu egitim alanlar nereyi isletecek? kendi santralimizi kuramiyoruz kursak radyoaktif maddeyi zenginlestiremiyoruz

kisacasi ruslar bize araba kullanmayi ogretiyor ama araba yapmayi ogretmiyor. o da guzel...




Bu mesajda bahsedilenler: @alfa-x
F
2 yıl
Yarbay

Arkadaşlar yukarıya alt alta verdiğim bilgilier konu ile alakasız değil. Tam tersine çok alakalı. (büyük hareketler / kıta tektonik plakaları,..) Okuyarak bağları kurmak gerekiyor. // Ayrıca güneşin döngüleri ve üzerinde oluşan (agustos 2022 de çok hızlı büyüyen)
https://www.indyturk.com/node/545626/bi%CC%87li%CC%87m/gezegen-b%C3%BCy%C3%BCkl%C3%BC%C4%9F%C3%BCnde-bir-g%C3%BCne%C5%9F-lekesi-son-2-g%C3%BCnde-10-kat-b%C3%BCy%C3%BCd%C3%BC-do%C4%9Frudan-d%C3%BCnyay%C4%B1
2 adet dünya büyüklüğünde leke var. Çekirdek ile etkileşim, güneş fırtınaları. Makrodan mikroya etkilerden doğru gelmek daha doğru olabilir. Risklere karşı verilen cevaplar ölümle sonuçlandı. Sonraki olacaklar içinde referans oluşturabilir. Can bizim canımız. Dikkat ve ilgi ile...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 9 Şubat 2023; 21:8:20 >

V
2 yıl
Yüzbaşı

Baya istikrarlı bir trolsün.Mayış kaç mayış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alfa-x
A
2 yıl
Yarbay

Bende cevap yazmazdım zerre kadar değeriniz yok , bilginiz yok veriniz yok hep boş boş sallıyorsun , bir tane tablon ,bir tane verin yok

Hangi yıl rekor kırmış ?? veri görelim, hangi yıllarda Atatürk havalimanı parisi amsterdamı frankfurtu geçmiş

laf cambazlığı yapıp hala dünyada 2017-18 seviyelerine ulaşamamış yolcu sayısı kıyası yapmaya çalışıyorsun

Atatürk havalimanı en çok yolcu taşıdığı 64 milyonlarda bile avrupada ancak 5. olabilmiş

İstanbul 2022 de avrupada londradan sonra 2. liğe yükselmiş 2022 de amsterdam ı ,paris i geçmiş

Ocak 2023 ile avrupa 1. Birincisi , Dünya 3. sü olmuş hala yalan atıyorsun başka bildiğiniz yok ,Atatürk Havalimanı hangi tarihte bu sıraya yükselebilmiş

zaten konumu ve kapasitesi gereği yükselemezdi ,İstanbul un diğer pistleride açılınca daha da katlayacak rekorları ve gelirleri

Dünya otoritesi en hızlı büyüyen havalimanı diyor yukarıda yazısını da linkini de attım bu başarıyı bile yok göstermeye çalışıyorsun , çünkü gezi de çok uğraştınız yapılmaması için avrupanın uçuşlarını gelirlerini kapacağı için




Bu mesajda bahsedilenler: @ratsx
A
2 yıl
Yarbay

sende araştır bu bilgiler herkese açık , trol sensin

Hesap görücü olarak Allah (herkese) yeter.Ahzab 39




Bu mesajda bahsedilenler: @virtiöz
F
2 yıl
Yarbay

Ders almayanlar, ders verince.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dün gece Tv kanalında yazıklarım (01:51):
--------------------------------------

temelde çatlak olmuştu... ruslar bişi yok demişti.. atom enerjisi kurumu bulup soylemişti... 

sonra atom enerjisi kurumöunu kapamıslar 4yıl baska bir kuruma yetki devri olmuş

karşılaşınca anlaşılıyor... bunlar ön-gorme yada soyleme yok

iyot hapı stoğu bile yoktur..

böyle durumda eğer aktif olsaydı iyot hapı dağıtılmalıydı..

çay iç iyot yerine geçer derler... yada balık yeyin... yosun yiyin..

veya felak süresini oku iyot hapı yerine denebilir

---------------------------------------------------------

Biz ateşi bilmez ve tanımazmıyız? * (02:04)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.