Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
843
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İnönü'de 'kurul' şartı
M
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İnönü Stadı projesi için koruma kurulundan onay alınmasını yeniden zorunlu kıldı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İnönü Stadı arazisi için hazırlanan imar planında üçüncü kez değişiklik yaparak, stat projesi için koruma kurulundan onay alınmasını zorunlu kıldı. 22 Mart'ta askıya çıkan bu yeni plana, önceki planda iptal edilen "Spor tesisi alanında ilgili koruma kurulundan görüş alınmadan uygulama yapılamaz" maddesi de yeniden eklendi. Son planda stadın 2005'te tescil edildiği notu da yer alıyor.


Mart ayı başında askıya çıkan önceki planda, stat arazisinde yapılacak projeleri koruma kurulu onayına bağlayan maddelerin üzeri çizilmişti. Radikal de bu durumu kamuoyuna duyurmuştu. Bu değişikliğe itiraz eden meslek odaları, yeni stat projesinin kurul denetiminden çıkartılmak istenmesinin 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı olduğunu söylemişti. Uzmanlara göre projenin silueti ve tarihi dokuyu bozmaması, stadyumun altından geçen Dolmabahçe Sarayı'na ait kanallara zarar vermemesi gibi unsurlar kurul tarafından denetlenmeliydi. Edinilen bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeniden değişiklik yaptı ve stat projesi için koruma kurulundan onay alınmasını zorunlu kıldı.


Şimdi ne olacak?

Yeni imar planı bir ay boyunca askıda kalacak. İtiraz gelmezse, Koruma Kurulu, projeyi değerlendirecek. İtiraz gelirse yargı süreci başlayacak. Yürütmeyi durdurma kararı çıkarsa her şey başa dönecek. Mimarlar Odası, tescilli eser olan binanın özgün haliyle korunmasını savunurken, planlara dava açacağını duyurmuştu. Şehir Plancıları Odası da stadın kapasitesinin arttırılmasının altyapı sorunlarını kötüleştireceğini belirtiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı 'ndan bir yetkili ise "İmar planları askıdan inmeden kurulun herhangi bir projeyi değerlendirmesi söz konusu değil" dedi.

Ocaktan beri üç kere değişti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni stat projesi için hazırladığı ilk plan, geçen ocakta onaylanmıştı. Bu planda stat için maksimum yükseklik deniz seviyesinden 34 metre - yaklaşık 10 katlı bir apartmana denk - olarak belirlenmişti. Ritz Carlton Oteli'nin yan tarafındaki yeşil alan da projeye dahil edilmiş ve Beşiktaş 'ın kullanımına açılmıştı. Ocaktan beri planda üç kez değişiklik oldu.

Haber Kaynağı: Radikal

http://www.haber1903.com/Besiktas-10851-inonude_kurul_sarti.html



G
11 yıl
Yarbay

stadın dibine eşşeğin kulağı gibi otel dikilirken neredeydi bu insanlar? izin çıkar çıkmaz hiç beklemeden bir gecede yıksınlar stadı oldu bittiye gelsin



B
11 yıl
Yarbay

benim anladığım özetle devlet o araziyi almak istiyor...



O
11 yıl
Yarbay




< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
11 yıl
Yarbay

Kazma vurmayi, insaatin baslamasini birakin, o stad bitip ilk mac oynanmadan ben hic birseye inanmam! İnsaat baslar, tarihi eser cikti diye durdurulur, devlet el koyar, park yapar, sonrada birilerine peskes cekilir...



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
11 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Kazma vurmayi, insaatin baslamasini birakin, o stad bitip ilk mac oynanmadan ben hic birseye inanmam! İnsaat baslar, tarihi eser cikti diye durdurulur, devlet el koyar, park yapar, sonrada birilerine peskes cekilir...

+1



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
11 yıl
Yarbay

olm hala silüet diyorsunuz ya.o park otelmi ne o zıkkımı yıkın ben de sizin samimi olduğunuza inanayım.gerizekalı dicem olmayacak stada hala tarihi eser gözüyle bakan var.arkadaş stat bu devrini doldurdumu yıkıcan yenisini yapıcan.adamlar koskoca wembleyi yıktı yenisini yaptı inönü stadının heryeri tarihi eser olsa ne olur olm ne çeşit manyaklarsınız siz böyle?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Yüzbaşı

Olimpiyatlarda kullanacağız diyor Suat Kılıç. Olimpiyat başvuru dosyasında yeni Beşiktaş stadı bildirilmiş rugby oyunları için. Bu stad yapılacak arkadaşlar. Öyle ya da böyle. Boşuna kafanıza takmayın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Yüzbaşı

Ulan mimar odasından tut bilmemne komisyonuna kadar alayı aptalmış demek ki. Tarihi eser stad nedir la? Şaşırdınız mı. Sanırım yedirme olayı ortada yok bu yüzden muhalefet olmaya çalışıyorlar aptaloğlu aptallar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.