Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
10
Cevap
2356
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İlk defa lens alacağım (Yardım lütfen)
G
7 yıl (3625 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, 5 seneye yakın gözlük kullanıyorum ve gözlüklerim dün düşürmem sonucunda kırıldı. Lens kullanmak son 2-3 aydır aklımdaydı ama bilgisiz olduğum için bir türlü kullanmak nasip olmadı.

Öncelikle miyopum, iki gözümün numaralarıda farklı (birisi 2.75 diğeri 3.25 sanırım) ve 0.25 derece astigmat var.

Lens alabilmek için reçete ve göz ölçülerimiz vs. gerekliymiş sanırım. Bu reçeteyi ve ölçümleri devlet hastanesi yapıyor mu?

Bir diğer sorum ise şu, internetten baktığımda lensin özelliklerinde şöyle yazıyor:

Ambalaj İçeriği : 1 kutuda 6 adet (blister ambalajda)

6 adet lens var ve bu lensler beni 6 ay götürecek mi yani? (Aylık lenslere bakıyorum bu yüzden ay dedim)

Arkadaşım eğer temiz kullanırsam 1 aylık lensleri 2 ay bile kullanabilirsin diyor. Bu ne kadar doğru ve etik?

Bir diğer sorum ise şu, her insan kendi lensini deneye deneye mi bulmalı yoksa bu sektörde de lider ve en iyisi diyebileceğimiz bir marka var mı?

Şimdiden teşekkürler.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B6F58693 -- 1 Nisan 2019; 15:26:0 >

A
7 yıl (2276 mesaj)
Yüzbaşı

Merhaba

Göz sağlığı gibi çok önemli ve hassas bir konuda forum köşelerinde gezilmez
Gidilir bir doktorla güzelce sohbet edilir konuşulur ona göre ilerlenir
Sağlığın şakası olmaz
Cahillik yapılmaması gerek

Güle Güle..



D
7 yıl (5034 mesaj)
Binbaşı

6 ay götürme garantisi yok batar kurur gözünden çıkar yere düşer ama genellikle 6 ayı çıkarır.

1 aydan fazla takmanı önermem takan oluyor tabi ki ama hem eski görüntü kalitesi ve rahatlığı olmuyor hemde retina inceliyor diyorlar sağlını tehlikeye atmaya değmez.

Edit: Ölçümleri devlet hastanesi yapıyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 1 Nisan 2019; 15:50:8 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
7 yıl (11287 mesaj)
Binbaşı

Merhaba,
10-12 senedir lens kullanıyorum ,
bazı markalar memnun kalmazsan iade alıyor bazı markalar test için lens veriyor,
1 aylık lensi 2 ay kullanman gözüne zarar demek zaten 1 aylık ömrü olan bir lensi verimli kullanma süren 23-24 gün oluyor,
bu süreyi aştıkça lens ile görmen zorlaşıyor şahsen 3 kuruş için göz sağlığımı tehlikeye atmazdım..
oksijen geçirgenliği yüksek olan lens alırsan gözlerin için daha iyi olur,
bazı gözler lensi kabul etmiyor diye duymuştum ,
gözlerinde böyle bir problem yoksa her markayı kullanabilirsin,
ama bazı markalar gözün için daha iyi olur bunu kullandıkça anlarsın ancak ben ara sıra marka değiştiriyorum mesela.



A
7 yıl (9176 mesaj)
Binbaşı

6 adet lensin her birinin ömrü 1 aydır.(günlük kullanımda)
Göz numaraların farklı oldugu için iki kutu lens alman gerekir bu kötü olmuş.
Devlet hastanesi lens ölçümü yapıyor.
Bendede 0.25 astigmat vardı, doktorum düşük oldugu için direk astigmatsız lens alabilirsin dedi ve normal lens aldım, dedigi gibi görmede sorun yaşamadım. Astigmat lensler normale göre daha pahalı.
Acuvue ilk kullanım için iyi bir markadır ilk lensimi bu markadan aldım ve hiç sorun yaşamadım gözde yok gibi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 1 Nisan 2019; 16:1:13 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl (7816 mesaj)
Binbaşı

6 lens tek lens olarak mevcut kutuda. Yani 3 çift lens var sağlıklı kullanım istiyorsan en fazla 1 ay kullanmalısın 2 ay gözümden çıkarmadığım oldu ama tavsiye etmiyorum. Purevision 2 HD kullanıyorum düzenli olarak herhangi bir ölçüm yaptırmadım. Reçete gerekmedi hiçbir zaman bazen reçete gerekli vs. diyorlar ama hep alıyorum zaten diyorum veriyorlar direk o durumu ben de anlamış değilim. Geçenlerde bir çift airoptix kullandım görüş kalitesi olarak purevisiondan düşük ancak sanki daha rahat gibi geldi daha az kuruma yapıyordu. Şahsen düzenli olarak purevision kullanıyor olsam da airoptix'i tavsiye ederim bir sonraki kutuyu airoptix alacağım



H
7 yıl (9107 mesaj)
Yarbay

Devlet hastanesinde ölçüm yapılıyor evet ama orada lens için ölçüm yaptırmak istiyorum diye belirtmelisin. Çünkü gözlük ve lens muayenesi farklı oluyor. Onun dışında lens kutusunda 6 adet lens bulunuyor, yani 3 aylık ömrü var o lenslerin. Ha benim 40-45 gün taktığımda oldu mesela ama zaten bir süre sonra lens gözüne batmaya başlıyor ya da netliğini kaybediyor. 30-33 gün kullanımı ideal olanı bence. Lens markası olarak şu mükemmeldir diyemeyiz çünkü bu tamamen göz yapınla alakalı. Başkasının çok memnun kaldığı lens sana olmayabilir, batma yapabilir vs. Ben Zeiss'ın lenslerini kullanıyorum. 2 gözümde 2.75 derece ve astigmat var. Zaten derece arttıkça bulabileceğin lens markaları azalıyor. Ben zeiss kullanıyorum dediğim gibi ve çok memnunum. Yaza girdiğimiz şu aylarda yine lens almam gerekiyor mesela güneş gözlüğü takabilmek için. Ama onun dışında gözlük kullanma taraftarıyım. Lensler her ne kadar teknolojik bir harika olarak geçseler de, göz için bazı zararları mevcut. Yani sürekli lens kullanmanı önermem. Ben 4-5 ay takıyorum en fazla dediğim gibi. En ufak bir güneş ışığından etkileniyorum o yüzden bu aylarda başlıyorum lens takmaya.



C
7 yıl (648 mesaj)
Onbaşı

Lensleri her gün çıkarıp kabına koymama rağmen 3 hafta dayanmıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
7 yıl (3625 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Cola Contains Caffeine

Lensleri her gün çıkarıp kabına koymama rağmen 3 hafta dayanmıyor.
Hangi markayı kullanıyorsunuz hocam?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B6F58693 -- 3 Nisan 2019; 15:19:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
7 yıl (359 mesaj)
Teğmen

en baslarda takmada zorluk cekebilirsin, gozun alisik olmayacagi icin refleksten dolayi kapanir ve lensi takamazsin. zamanla o refleks olur ve gozunu kirpmadan takabilirsin. hangi lens konusunda, birak lensi solusyon bile kisiden kisiye degisebilir. acuvue oasys kullaniyorum cok memnunum, yumusaktir takmasi daha zordur ama sonrasinda sanki yokmus gibi. hangi lensi alacaginizi doktorunuza danisin kesin bir yanit almazsaniz gidin kaliteli bilinen bir marka alin, memnun kalmazsaniz bir dahakine baska marka deneyin. alirken de son kullanma tarihlerine mutlaka bakin. muayene olduktan sonra size verilen recetenin de bir gecerlilik suresi vardir. ileriki bir tarihte almak istediginizde tekrar recete almaniz istenebilir.



C
7 yıl (648 mesaj)
Onbaşı

Acuvue Oasys ,Lensler dayanmıyor ama gözde kendini hiç hissettirmiyor Hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @MrbBenBurak
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.