H

Yarbay
12 Eylül 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
542 (Bu ay: 9)
Gönderiler Hakkında
H
3 yıl
140journos\u0027tan \"tarih tekerrür\" videosu
140journos ilk kurulduğu zamandan bu yana kalitesini artıran bir kanal profili sergiledi. Farklı montaj teknikleri ve müziklerle birçok yeni kanala örnek oldular, hatta 140journos stili diye bir stil çıktı ortaya. Selahattin Demirtaş ve ailesi ile ilgili video çok tepki çekse de, takipçi kaybettirse de yine de güzel videolar hazırlamaya devam ediyorlar.

Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

Videoyu izlemek için tıklayınız
H
4 yıl
Hayatinizdaki kirilma anlari?
Her insanin hayatinda kirilma ani, donum noktalari vardir. Sizin donum noktalariniz neler?

Ben mesela uni hayatimin 4 senesinde aktif bir sekilde bir cafede barista olarak calistim, hala calisiyorum da. Bulundugum ilin en islek cafelerinden birindeydim, cok fazla sayida insan gordum. Gozlem yapmayi sevdigim icin cok fazla gozlem yapma sansi yakaladim. Binbir cesit insanla calistim. Kitap yazabilmek icin kendini romanlarin arasina atan Beter Ali gibi hissettim kendimi bazen. Karakterimin oturma surecinde bu kadar gozlem yapabilmem beni daha karakterli, daha agirbasli birisi yaptı bence. Calistigim icin sorumluluklarimin farkindaydim vs. Bu karari belki de almak zorunda kaldim maddiyattan dolayı, ama benim donum noktalarimdan biri bu oldu diyebilirim.

Bir baskasi icin "beyaz yakaliydim, istifa ettim, turlara cikmaya basladim. Hayat esimle bu turlarda tanistim ve simdi 3 cocugumuz var" da olabilir bu kirilma ani.

Hayat secimlerden ibaret, bazen verdigimiz kararlar bizi cok guzel sonuclara goturuyor, bazen de kotu seylere sebep oluyor. Hayat keskelerle yasanmaz biliyorum ama yaptiginiz eylemlerin sonuclarini hic oturup etraflica dusundunuz mu? Ulan zamaninda iyi ki soyle yapmisim, keske orada bulunmasaydim vs dediginiz anlar neler?
H
4 yıl
Tek Ders Sınavı için başvuru yaptığım halde listede adım yok
Eskişehir Osmangazi'de okuyorum. 19-20 Eylül arasında tek ders sınav başvuruları vardı, gittim dilekçe doldurdum verdim. Bugün saat 15:00'te tek ders sınavı vardı. Dünden beri harıl harıl çalışıyorum sınavı verip mezun olayım diye. Biraz kestireyim kalkıp tekrar devam ederim dedim. Sitenin duyurular bölümünde tek ders sınav programı ve öğrenciler listesi yayınlanmış, bi baktım adım yok. Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum a dostlar. Güzel güzel sövdüm rahatladım, birazdan öğrenci işlerine gidip hesap sormayı planlıyorum. Başvurduğum halde nasıl adım olmaz?

Ne güzel dersi verip mezun olacaktım, şimdi işin yoksa bekle dur. Okulu uzattığım için dönemlik harç parası yatırmam gerekiyordu. Danışmana mail attım, gittim öğrenci işlerine sordum. "Tek ders sınavına girmek için harç parasını yatırmama gerek var mı" dedim. Gerek yok dediler. Şimdi gittiğimde inşallah bana harç parasını yatırmadığınız için başvurunuz geçersiz sayılmış demezler. O zaman büyük olay çıkar.


Edit : Geldim ogrenci islerine sordum, otomasyon bolumune yonlendirdiler. Gidip sordum kadin kontrol etti vermis oldugum dilekceyi buldu. Ama tek derse basvurabilmek icin dersi daha once almis, devam sartini yerine getirmis ve kalmis olmaniz gerekiyormus. Ben ilk defa almaya calistim o yuzden alamamisim. Bu dersi yaz okulunda almaya calismistim, kontenjan dolmadigi icin ders acilmamisti. Her turlu 1 sene kacacakmis yani bana. Her iste bi hayir var diyelim gecelim.
H
5 yıl
İlan bakma hastaligina yakalandim :D
Malum siteye girip 5 kurus param olmadigi halde ilanlara bakiyorum. Karavanlara bakiyorum, klasik arabalara bakip ulan neler var diyorum. Yatlara bakip buna bu kadar verilmez diyorum cok anliyomus gibi. Yeminle uyusturucu batagi gibi hee.
H
5 yıl
Mezun olur olmaz askerliği aradan çıkartmak?
Yazın mezun oluyorum kısmetse. Hazırda işim yok, boş geldim boş mezun oluyorum üniden. Hemen iş bulabileceğimi de düşünmüyorum. Ya okul biter bitmez tecili bozdurup en yakın celpte askere gideceğim, ya da 1 sene daha üni okuduğum şehirde kalıp bir yandan kpss kursuna giderken bir yandan kafede çalışmaya devam edeceğim.

Askerliği uzun dönem istiyorum. Uzun dönem çıkarsa en azından cebime para koyar öyle dönerim askerden. Diğer türlü 6 ayım çöpe gidecek, tek artısı askerlik meselesini aradan çıkarmış olacağım.

Sizce ne yapmalıyım? İibf mezunu olacağım, özel sektörde pek iş bulabileceğimi sanmıyorum. Memurluk istiyorum ama kpss alımları ve torpil muhabbetini siz de biliyorsunuz. Aşırı kararsızım ne yapmam gerektiği konusunda. Bi yardımcı olun şu güzel kardeşinize.
H
5 yıl
Siyaset ve uluslararası ilişkiler yorumu yapan Youtube kanalları var mı?
Siyaset ve gündem hakkında, uluslararası ilişkiler hakkında yorum yapan, olayları analiz eden, güncelliğini sürekli koruyan youtube kanalları var mı bildiğiniz? Ekonomi konusunda bu tarz kanallar mevcut, benim merak ettiğim siyaset ile alakalı kanal var mı?
H
5 yıl
Ne sıklıkla kahve içiyorsunuz? KATILIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR
Kahve tüketimi hakkında araştırma yapıyorum arkadaşlar ödevim gereği. Sorular kısa ve basit. Fazla zamanınızı almaz. Rica etsem yardımcı olur musunuz?

Daha fazla katılım için konuyu öne çıkarın lütfen.


https://drive.google.com/open?id=1cxvyVy46O9CAa36DhV7eo4ijde4hTjdZ9cimz0Wt7b8



Edit: Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar anketi sonlandırdım. 100 kişilik bir katılım yeterliyken sayenizde 220 katılım oldu.
H
5 yıl
Lisans tezi hakkında
Arkadaşlar merhaba. Uluslararası hukuk kapsamında lisans tezi hazırlamam gerekiyor. "Koruma sorumluluğu" ile alakalı tez yazıyorum. Yök tez tarama sistemindeki yüksek lisans ve doktora tezlerini inceledim. Onun dışında baya bir makale ve kitap buldum ingilizce - türkçe olarak. Ama benim merak ettiğim şu; lisans tezi bildiğim kadarıyla yüksek lisans tezi kadar ayrıntılı olmuyor. Ya da o kadar üzerine düşülmüyor diyelim. Zaten herhangi bir yere yüklenmiyor, hoca ve sizin aranızda kalıyor sadece. Lisans öğrencisi olarak konu hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim, benim görevim yeni bilgiler yeni öneriler sunmaktan ziyade sistemde var olan bilgileri derlemek değil mi? Yanlış mı düşünüyorum? Tabi ki kopyala yapıştır yapıp geçeyim derdinde değilim ama çevremdeki insanlar tez ile hiç uğraşmamışken benim bu kadar ayrıntılı uğraşacak olmam rahatsız ediyor açıkçası. Bu dönem sonuna kadar bir bölüm yazmış olmam gerekiyor.

Şimdi bana ne yapmamı önerirsiniz? Yüksek lisans ve doktora tezlerinde kullanılan kaynakları okumamı mı? Onları okuyup kendime notlar mı çıkarmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olun lütfen. Gerçekten içinden çıkılmaz bir hal alıyor bu tez yazımı. Alttan aldığım derslerim var, 4. sınıf derslerim var. farklı derslerden projelerim ödevlerim vs var. Bu tez gerçekten canımı sıkıyor.
H
6 yıl
25-28 bin arasi arac tavsiyesi? EDİT: 2004 MODEL MEGANE 2 1.6 DYNAMİQUE ALİNDİ. OGLE SAATLERİNDE SATİS GERCEKLESECEK.
Butce 25-30 bin arasi. Aile arabasi istiyoruz. 5 kisinin rahatca sigabilecegi ve uzun yolda sikinti yaratmayacak bir arac tavsiyesi istiyorum sizden. Doblo kango tarzı araclari istemiyoruz, hatcback kasa denilen arabalar uygun sanirim aileler icin.

Edit: Araba pazarında yeni bir araba bulmuş bizimkiler çok beğenmişler. Sahibinden linkini buldum atıyorum yorumlar mısınız nasıl araba?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sanruflu-ve-hiz-sabitlemeli-bakimli-megane-2-591538073/detay

30.500'e anlaşmışlar. Bugun icerisinde(pazartesi) satış gerceklesecek. Kazasız belasız günlerde kullanırız inşallah. Arac kendi yilinin full donanimli araclarindan. Sunroof, hiz sabitleyici, dijital klima falan var. Youtube uzerinden bir kac video izledim, 120den sonra ozellikle motor sesi ve ruzgar sesi cok geliyormus. İceri doluyormus butun ses. Bunu videoda da gordum ama hiz yapan bir kullanici değil babam. O yuzden sikinti olmaz gibi. Araci henuz yakindan gormedim ben ama baktigim videolarda içinin,bagajinin cok genis oldugunu gordum. Arka koltuklar falan baya genis tam bir aile arabasi yani. 5 kisi cok rahat sigariz gibime geliyor. Biliyorsunuz daha once 1.2 motor i20 alacak gibiydik, onunla kiyaslayinca meganein motoru cok daha guclu. 2004 model olmasi eksi yonu. 14 yasinda araba. İ20 daha 6 yasindaydi. Neyse pek kiyaslama yapmaya gerek yok diye düşünüyorum. Araci ogle saatlerinde alirlar muhtemelen hayirli olsun dileklerinizi alirim.

Arac hakkinda soylemek istediklerinizi de duymak istiyorum. Kime sorsam al kacirma bu fiyata vs dedi.
H
6 yıl
Suriye mercek altında
https://searchingforsyria.org/tr/?utm_source=Google-Turkey&utm_medium=HPP&utm_campaign=Searching-for-Syria-Turkey-Launch

Yalnızca okumanızı istedim.


Suriyelilere değil hükümete kızmalısınız. Bu insanları ülkemize almamız yanlış bir politika değil. Müslüman olmasını vs geçtim İNSAN sonuçta bunlar. Yanlış olan hükümetin mültecilerin kayıtlarını tutmadan,sınırda bir yerde toplama kampına almadan direk ülkeye sokmaları. Şimdi nerde ne kadar Suriyeli var bilmiyoruz. Aralarında okumuş bilgili meslek sahibi olduğu kadar,hırsızı arsızı tacizcisi vs de var.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.