Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
27
Cevap
3544
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: İlk Defa iOS Kullanacaklara Tavsiyeler (2. sayfa)
S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

art'ın da dalvik benzeri bir yapıda olmasından kaynaklı bir problemi var yani benim anlatmak istediğim aslında sizin bahsettiğiniz sanal makine yapısı. şuanda microsoft'da windows ile gerçi arm üzerinde bunu yapmaya çalışıyor ancak ne kadar yapsa da direk erişim yerine arada yardımcı bir platform yani bu sanal makina olacağından sorun çıkaracaktır, tıpkı android gibi.

google bence yeni bir mimari üzerinde android'i devam ettirmeli. eski sistemine yönelik desteği ne olur bilemem de, sanal makina üzerinde çalışmayı yavaşça rafa kaldırmalı diye düşünüyorum. ios'un en büyük artısı bu. tıpkı eski nokia'nın telefonları gibi. nokia'nın o zamanlarda sıkıntısı api ve donanım yetersizlikleriydi. android'in sıkıntısı ise yüksek donanıma rağmen tek rakibi olan apple telefonlardaki kadar randıman verememesi. google bunu yapar mı bilemiyorum tabiki. zaten şu zamandan sonra ios'a geçiş sebeplerimden birisi de apple'ın ilan ettiği arm'la masaüstü deneyim vaadi olayıdır. ben bunu geçmişteki nokia n900'ün başarısıyla eşdeğer tutuyorum kendi açımdan.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hasanandnexus
B
5 yıl
Yüzbaşı

TVye görüntü yansıtma olayını yazarken kendin inandın mı? Ailecek bişey izlemek veya internette birşeylere bakmak istiyoruz direk atıyoruz televizyona kocaman bakıyoruz. iPhoneda bu özellik olmadığı için ne yansıtılmak isteniyorsa direk Android cihazlara atılıyor ve oradan yansıtılıyor ve inanılmaz pratik bir şey. Aleti de öyle ateş topuna getiren bi olay değil ki kullandığım cihaz muhteşem performanslı da değil.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maaart
B
5 yıl
Yüzbaşı

Güzel kıyaslama ama fazla detaylı olmuş. Çünkü iOS kullanıcısı genelde bu tarz detayların neredeyse hiçbirine takılmayan bir kitle. Bunlara takılacak insanlar sizin gibi ilk kez iOS kullananlar olur ama onlar da zaman içinde Apple'ın dayatmalarına boyun eğip standartlara uymayı seçer genelde, bu tarz kısıtlamalardan dolayı kimsenin iPhone'unu sattığını görmedim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ben aslında yeniden android'e geçiş amaçlı değil de, belki sorunlarımın çözüm yolu vardır diye başlık açmak istedim biraz da. bir arkadaşla konuşurken chromecast uygulaması yüklemem gerekliliğinden bahsetti. sanıyorum o şekilde yansıtma yapabilirmişim tv'ye.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @baydyn
S
5 yıl
Binbaşı

Sıraladığınız tüm şeylerin çözümü tabi var, ama istediğiniz gibi olması için herşey sadece telefonla sınırlı değil.
Zil sesi bilgisayar vasıtasıyla bir dakikada halledilen bir iş (hele bilgisayar da MacBook veya mac ise).
Safari kadar kararlı çalışan browser bulmak zordur mobil dünyada (hele ki chrome'la karşılaştırıyorsanız).
SSH, FTP ve benzeri özel işlemler için özel programlar mevcut Appstore'da.
WiFi, BT bugünlerde neden komple kapatılsın anlamak güçtür, ama illa lazımsa tek tıkla Shortcuts uygulaması yardımıyla yapılır.
Televizyonda Airplay desteğinin bulunup bulunmaması tamam televizyon modeliyle ve üreticisiyle alakalı. Eski veya ucuz televizyonunuz varsa bu Apple'ın suçu değil, herşeyi ekosisteme uygun toplamak lazım.
Medya indirme konusuna da daha önce değindik. Apple'ın müzik film ve televizyon servisleri var (TV+ bize açık değil de neyse), onun için öyle kolay kolay sağdan soldan medya indirmeye izin vermezdi (eskiden). Bugünlerde yine Safariye bir downloader eklendi. Kestirmeler vasıtasıyla da YouTube, Instagram vs. Sitelerinden medya indirmek de mümkün. Yani bir anlamda hiç olmadığı kadar özgür şimdilerde iOS kullanıcıları.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShortcutsMaster -- 7 Ağustos 2020; 15:10:48 >


Bu mesajda bahsedilenler: @seglopsi
A
5 yıl
Yarbay

Ios kullanimi androide gore inanilmaz kolay sade basit anlasilir. Androidde ben ayarlarda kayboluyorum aradigimi da bulamıyorum. Arama cubugu koymuşlar ios gibi degil ios onceden indexlemis yazar yazmaz onune getiriyor. Android de yazıyorsun iki saat kum saati gibi arama simgesi cikiyor ayar ariyor. Hem de o donanimla.

Telefonum her zaman sessizde kullanırım akilli saatimde caliyor zaten. Akilli saat yokkende sessizdi benim hosuma gitmiyor.

Dosya yoneticisine hic gerek duymadim. Android kullanirken de gerek duymamıştım.

Wifi ve bluetooth un tam kapanmamasi benim icin daha iyi.

Lg tv ye ekranimi yansitabiliyorum

Safari de hic sıkıntı yaşamadım ama pc de edge kullandigim icin senkronize olsun diye edge kullaniyorum

Katiliyorum google uygulamalari iosta daha stabil ve basarili

Android yikilmaya yüz tutmuş binanin balkonunu süslemeye benzer



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @seglopsi
C
5 yıl
Yarbay

Yazılımdaki kalite farkıyla bile iOS çok önde. 3 haftadır iPhone kullanıyorum, macbook bile alasım var artık. Kullanmadan önce bende burun kıvırıyordum ne var bunda bu kadar abartılacak diye ama gerçekten çok şey var. Yazılımdan kalite akıyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
5 yıl
Binbaşı

Dalvik kalkalı yaklaşık 7 sene oldu. Android de dediğiniz performans sorunu, (bence çok bir fark yok platformlar arasında) platform sürümleri arasında çok bölünmüşlük olduğu için uygulamaların eski sürümlerede destek vermesinden kaynaklanıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.