Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
9
Cevap
2140
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İlhan Mansız 2014 Kış Olimpiyatları İçin Hazırlanıyor
C
13 yıl (3562 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Futbola veda etmesinin ardından spor kariyerine buz pistlerinde devam eden İlhan Mansız, Avrupa’nın en saygın haber kuruluşlarından The Guardian’a röportaj verdi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Futbol kariyerinde Beşiktaş ve Türkiye Milli Takımı ile birçok başarıya imza atan Almanya doğumlu futbolcu hakkında bir makale yayınlayan Guardian, Mansız’dan şu sözlerle bahsetti:

“Türkiye’nin en önemli golüne imza atan futbolcu, ikinci spor kariyerinde yüreğini 2014 Sochi Kış Olimpiyatı’ndaki başarıya odakladı.”

2002 Dünya Kupası çeyrek finalinde Senegal karşısında attığı altın golle Türk futbolunun zirve yapmasına yardımcı olan İlhan, 2007’de geçirdiği trafik kazasının ardından futbolu bırakmak zorunda kalmıştı. Ardından Buzda Dans isimli TV şovuna katılan ve orada Olga Bestandigova isimli profesyonel patenci ile tanışan 38 yaşındaki İlhan yeni kariyerini de orada kurmaya başlamıştı.

Guardian Mansız’ın şu sözlerine yer verdi:

“Televizyon şovu sırasında potansiyelimi fark eden Oli oldu. Hep ikinci bir spor kariyerine başlamak istemiştim ama hayalinde hiç buz pateni yoktu. Madalya almayı beklemiyoruz ama Olimpiyat’ın bir parçası olmak, kazanmaktan daha anlamlı. Bu, aynı zamanda insanları yaşları kaç olursa olsun, ne olursa olsun inanarak ve çok çalışarak hayallerine ulaşabilecekleri konusunda cesaretlendirmek için bir fırsat.”

"Hakan Şükür'den daha formdaydım"
2002 Dünya Kupası günlerinden de konuşan İlhan,

“Çeyrek final maçı benim Dünya Kupası’nda parlama anımdı. Hakan Şükür’den daha formda olmama rağmen hep yedek kulübesindeydim. Şenol Güneş’i hep çift forvet oynamamız konusunda ikna etmeye çalışıyorduk ama o çekiniyordu. Golü attığımda kariyerimin zirvesi olacağının farkında değildim ama Türkiye’nin tarihteki en akılda kalan golüydü” ifadelerini kullandı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Guardian, İlhan Mansız’ın Dünya Kupası’na sadece attığı gollerle değil, Roberto Carlos’un üzerinden aşırttığı artistik hareketle de damga vurduğu görüşünde. İlhan o çalım konusunda şunları söylüyor:

“Antrenmanda çok çalıştığım bir hareketti ama orası Dünya Kupası arenası ve karşımdaki Roberto Carlos olduğundan dolayı insanların akıllarında kaldı. Beni tanıyan neredeyse herkes o hareketi soruyor. Çoğu insan o çalımdan sonra deliye döner ama biz maçtan sonra el sıkıştık ve Carlos bana güzel bir hareket olduğunu söyledi, çok sportmen biri.”

Antrenmanlarını ABD’de sürdüren Olga ve İlhan, Olimpiyat’a katılabilmek için Eylül ayında Oberstdorf’da düzenlenecek Nebelhorn Trophy’de mücadele ederek ilk dörde girmeye çalışacak.

https://store.donanimhaber.com/fb/8d/63/fb8d6331b825b750ad1bcf77cd1aa863.jpg

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.