Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
565
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İlginç 'sinyal yok' sorunu
Z
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

2005 yılından beri uydu sistemleri ile iç içeyim. Profesyonel olmasam da multivision, polsat dönemlerinden beri teknik, donanım, yazılımsal olarak çoğu kavramı bilirim, bugüne kadar çözüm bulamadığım sorun olmadı. Ancak bir haftadır kafamı allak bullak eden bir sorunla baş başayım. Bu işte uzman arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

1-) binamızda merkezi uydu sistemi var. Santralden her daire için 3 ayrı hat evlere geliyor. Ayrıca 3 odanın da ayrı ayrı hattı var. (Yani tek kablo olayı yok)

2-) yaklaşık bir yıldır 3 ayrı odamda 3 TV de sıkıntısız ve birbirinden bağımsız bir şekilde çalışıyordu.

3-) yaklaşık bir haftadır salondaki büyük TV'de sinyal yok hatası alıp hiçbir kanalı izleyemezken diğer iki odada tv'ler sorunsuz çalışıyor.

4-) Bir gün mutfaktaki TV'yi kapatmadan salondaki sorunlu sinyal yok uyarısı veren televizyonu açayım dedim. Ve tüm kanallar açıldı. Sinyal gelmişti. Sonra mutfaktaki TV'yi kapattığımda salondaki TV'de tekrar sinyal yok dedi.

5-) bakın tek kablo olayı yok. Her oda için ayrı ayrı hat ve ve bir yıldır sorunsuz çalışan tvlerim vardı. Şu anda teknik anlamda kafama oturmayan saçma bir durum var.

6-) Bilenler bilir TV altı uydu alıcılarının arkasında bir uydu çıkışı daha vardır. Ordan başka bir uyduya kablo çektiğinizde ana uyduya gelen sinyali diğer uyduya iletir. Ana uyduyu kapatınca diğer uyduda da sinyal olmaz. Sanki benim şu anki durum da ona benziyor.

7-) bir hafta önce Turksat çanağını büyütmek için usta çağırdık. Ne olduysa ondan sonra oldu. Ne yapmış olabilir bilmiyorum ama yine de kafamda oturtamıyorum. Santrale gidip baktığımda anormal bir durum yok.

8-) özetle son bir haftadır salondaki büyük TV sinyalini mutfaktaki küçük TV'den alıyormuşcasına çalışıyor. Mutfak tvsi açık değilse salondaki de açılmıyor. Sanki santralden tek kablo iki ayrı odaya gidiyor gibi ama asla öyle değil ve bir yıldır ben sorunsuz izliyordum. Böyle bir şeyin olması için benden habersiz birinin eve gizlice gelip iki hattı birleştirmesi gerekir. Kafayı yemek üzereyim Durup dururken böyle bir şey neden olur?

9-) mevcut haliyle salondaki TV'den uydu araması yaptığımda da tkgs sıralaması yapmıyor. Önceden hazır sırlamadan mı bağımsız sıralamadan kanal kurulsun diye sorarken şu an sat-1 diye kendi kafasına göre kanalları kuruyor. Tabi mutfak tvsi açık olmak kaydıyla. 16 yıldır ben böyle saçma bir durum görmedim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekersin -- 9 Mayıs 2021; 1:55:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >