Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
2726
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İkinci üniversite olarak tıp ve askerlik
C
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba. Haziran ayinda bir lisans programından mezun oldum ve tıp fakültesi okumak icin ders çalışmaya başladım. Ancak ikinci üniversite okunması durumunda askerliğin tecil ettirilemediğini yeni öğrendim. Merak ettiğim tıp fakültesi mezunları yüksek lisans mezunu sayiliyor ve yüksek lisans okunması durumunda askerlik tecil ediliyor. Bu durum askerliğimi tecil etmemi saglar mı? Yardımcı olabilicek birisi varsa fikir verebilirse çok sevinirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Yüzbaşı

daha 1yıl okumadan askere alırlar seni oyüzden mezun olup tecil ettirmeyi unut



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

hocam ben şuan 3.sınıf öğrencisiyim.

bende bu aralar ya 2 senelik bir açıköğretim veya ikinci üniversiteye(akşam üniversitesi) katılmayı düşünüyordum. bu iki sebep de askerliğimi tecil ettirmemi sağlamaz mı? napıcaz o zaman?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rektifier
R
4 yıl
Yüzbaşı

lisans[4yıl] okuyorsan 7 yıl okuma hakkın var eğer daha erken bitirirsen yine 2yıl daha tecil ettirebiliyorsun.
ama 2. üniversiteye başlamak senin tecil hakkını arttırmaz mezun olduktan sonra maximum 2 kere tecil ettirebilirsin ondan sonra üniversitede okusan dahi almaya gelirler.
Askere gitmeden önce bir 2yıllık bölüm daha bitirebilirsin teknik olarak ama bence değmez gibi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rektifier -- 13 Şubat 2020; 15:3:4 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BlackLead
M
4 yıl
Er

Dostum merhaba ben de seninle aynı durumdayım. Askerlik şubeye sorduğumda tecil ettiremezsin dediler. Tıp okucam desemde nafile ama hala bir yolunu bulmaya çalışıyorum eğer sen bir şeyler bulursan haber et



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Er

ikinci dönem bir yüksek lisans patlatıp bir süre ertelemiş olabilirsin ama her dönem tıp için harç ödemen gerekir. (yaptığım araştırmalar sonucu bunu söylüyorum sadece...)

öyle ya da böyle gidilecekse kazandıktan sonra okulu dondurup (askerlik için sevk belgeni okula iletince izin veriyorlar'mış) askerliği aradan çıkarıp sonra eğitime devam etmek en mantıklısı gibi.

bir de ben gitmem vs demek de olmuyor'muş. yoklama kaçağı ya da bakaya kalanların kayıtları yapılmıyor'muş. yani kazanıp da kayıt olamamak da var işin ucunda. iyi yönetmeli süreci





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GavurSmyrna -- 10 Eylül 2020; 23:45:38 >

S
3 yıl
Çavuş

Arkadaşlar araştırdığım kadarıyla ikinci üniversite olarak tıp okuyanlar çok sayıda olmaya başladı. Ben ikinci üniversite olarak tıp okuyan ve 5. Sınıfta olan biriyim ve benim gibi veya benzer durumda olan arkadaşları bir araya getirecek ve sorunlarımıza daha hızlı şekilde cevap bulmak için bir telegram grubu açtım. Katılmak isteyenler gelebilir, ancak lütfen liseden yeni mezun olan ve tıp okuyan/okuyacak olan arkadaşlar için değildir.

https://t.me/ikinciuniversitetipokumak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Onbaşı

Hocam , ikinci üniversite olarak tıp fakültesine yerleşenlerin tecil hakkı 28 yaşında bitiyor mu bu konuda bir gelişme oldu mu ?



M
2 yıl
Er

arkadaşlar paşa paşa gidiyorsunuz askere maalesef. ya kaçak olarak idare edeceksiniz ya da yüksek lisansla oyalayacaksınız. ben bedelli olarak gitmek zorunda kaldım:(




Bu mesajda bahsedilenler: @mrtylmz32
B
2 yıl
Yüzbaşı

konu hortlamış yanlış bilgileri düzeltelim.

lisanstan mezun olduktan sonra askerliğiniz 2 yıl tecil edilir.

ikinci lisans tecil hakkı vermez, ilk lisans tecil hakkı 30 yaşına kadardır.

askerlik zamanınız geldiyse ve askere gitmezseniz kaçak değil bakaya durumuna düşersiniz. BURASI çok önemli. Bakaya olmak asker kaçağı değildir. Sizi zorla askere alamazlar. Bakaya durumdayken GBT çevirmesine girerseniz ya da Otelde kalırsanız, size BAKAYA kalma tutanağı imzalatılır.

Bakaya durumdayken, askerliğe gitmek için başvurursanız (atıyorum ocakta başvurdunuz, mayıs celbine gidebilirsiniz) mayıs celbine kadar Tecilli olursunuz. Bu durumda da Bakaya kaldıktan dahi sonra yüksek lisansa girebilirsiniz. Yüksek lisans'a girdiğiniz zaman bakaya durumunuz düşer, teciliniz başlar.

Bakaya durumunda olmaktan dolayı idari para cezası ödenir. (Bunun detaylarını tam bilmiyorum)

Eğer durumlarda değişmeler varsa düzeltin lütfen.

Ben kendi başımdan geçeni anlatayım:

Üniversiteden 2011 yılında mezun oldum. Dolayısıyla 2013 yılında tecil hakkım bitti. O dönemler Stajyer Avukattım ve yanlış bir bilgi ile "Stajyer Avukatların" 1 yıl tecil hakkı aldığı söylendi bana. dolayısıyla 2014 yılı gibi bakaya kaldığımı sonradan öğrendim. Bakaya kaldığımda önümde 2 seçenek vardı: 1 Askere gitmek, 2 Yüksek lisans yapmak. Ancak bakaya durumdayken yüksek lisansa başvuramıyorsunuz. Ben askerlik şubeme gittim ve durumu anlattım. Bana bir sonraki celp için başvurmamı böylece Yüksek lisans başvuru döneminde tecilli olacağım için yüksek lisans okuyabileceğimi söylediler. Aralık gibi başvurdum dolayısıyla mayıs celbine tabiydim. Yüksek lisansa girdim ve kazandım. 2 Yıl daha tecil aldım sonra askerliğimi yaptım.

Bu tarz konularda şubenizle konuşmaktan çekinmeyin. Zira dediğim gibi Bakaya olmak ile Asker kaçağı olmak çok farklı şeyler. Askerlik şubesindekiler sorunları çözmek konusunda gayet yardımcı oluyorlar ve anlayışlılar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluepaw -- 15 Temmuz 2022; 17:51:6 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.