Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
104
Cevap
243926
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: İki Bilgisayar Arası Dosya Paylaşımı Yapmak (Resimli Anlatım) (6. sayfa)
F
7 yıl
Binbaşı

Hocam Allah senden razı olsun çok aradığım bir şeydi sayende yapabildim.



K
6 yıl
Teğmen

Merhaba arkadaşlar,

Bir laptop'umda Ubuntu, diğer bilgisayarımda Windows 10 bulunmakta.

Ubuntu wifi ile internete bağlı, ancak Windows 10 kurulu laptop wifi veya ethernet ile internete bağlı değil. Windows'lu laptop'un internete bağlanmasını istemiyorum.

Ubuntu'dan Windows'taki sadece birkaç klasörü görüntüleyip dosya paylaşımı yapabilir miyim? Bunu sanırım cross ethernet kablosu ile yapacağım. Peki bunu yaparken Ubuntu'daki internet ile Windows da internete bağlanmış olur mu? Veya Ubuntu'dan iznim olmadan Windows'un diğer dosyalarına erişim sağlanabilir mi?

Amacım iki laptop arasında internet paylaşımı olmadan sadece dosya paylaşımı sağlamak. Örneğin Ubuntu'dan Gmail'e girip bir dosya indirip Windows'taki paylaşılan klasöre kopyalamak ve Windows'tan bu dosyaya erişebilmek. Ama Windows'un internete girmesini engellemek. Bu mümkün mü?



G
6 yıl
Çavuş

Dosya paylaşımında internet hızının önemi var mı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
6 yıl
Onbaşı

Selam laptop Xp masaüstü win10 her ikiside kablosuz olarak modeme baglaniyor.İki farklı sistemde kablosuz olarak baglayabilir miyim bu iki PC yi en çok kaç MT uzaklıkta oyun dosya vs.paylasimi yapabilirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-19690FD38

Dosya paylaşımında internet hızının önemi var mı ?
Dosya paylaşımı sırasında İnternet hızının değil de ağ bağdaştırıcısının hızı önemli. Mesela kablolu bağlantı yaparak dosya paylaşımı varsa ağ bağdaştırıcı ayarlarından örneğin Ethernet diye görürsünüz, üzerine sağ tıkladığınızda Durum kısmında hızı yazar mesela 1 Gb gibi Fast Ethernetse 100 Mb gibi. İki bilgisayar arasında bu ağ bağdaştırıcısı hızı hangisinde daha düşükse zayıf halka odur, iletim onun hızında gerçekleşir. Tabi Wi-Fi de yine modemin hızı, sizin Wi-Fi bağdaştırıcınızın hızı vs. etken.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.