Arkadaşlar, pentium 4 2.4 ghz işlemci, 1 gb ram li sistemime 80 gb(7200rpm 2 mb cache) samsung harddiskimi satıp SEAGATE 250GB 7200RPM 16MB arabellekli harddisk almayı düşünüyorum. Bu harddiski alırken ide olması dışında dikkat etmem gereken birşey var mı? Uyumsuzluk oluşsun istemem. Ayrıca 250 gb lık bir harddisk sistemimin yavaşlamasına neden olur? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Dostum 250 yada 500gb olması sistemini yavaşlatmaz. Fakat harddisk'in kapasitesi yüksek diye bolca program ve oyun yüklersen illaki yavaşlar. Sisteminde herhangi bir uyumsuzluk olacağını zannetmem. Bende geçen gün seagate nin 250gb sata2 ncq lu(140ytl) harddiskinden sipariş vermiştim, pc hız kazanır diye. Aynı gün tomshardwarenin yaptığı araştırmayı gördüm, baktım ki ide yata sata arasında performans açısından fark yok bende o siparişi iptal edip onun yerine seagate nin 16mb önbellekli 320gb ide harddiskin siparişini verdim. fiyat olarakta 154 ytl(kargo dahil).
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.